Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#19701 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

hipija wrote:Pitanje za Lolovce. :D

Je li na RTS kanalima ide kodiranje na stranom igranom, serijskom i dokumentarnom programu kao što je to bio slučaj u Telemachu?
Ide zatamnjivanje ali ne u obimu kao na Telemachu gdje su se mogle gledati samo vijesti, dnevnik i jutarnji program. Neke serije i filmove mozes pogledati ali sport ne. I zatamnjuje se samo RTS 1 HD i RTS 2 HD. Svi ostali tematski kanali rade normalno.
hipija

#19702 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by hipija »

Hoćeš reći da zakodiraju serije na koje ima pravo neka tv kuća u BiH? Znači ni sa filmovima nije na čisto, jer neke kodiraju a neke ne.
Na TM su čak i crtane filmove kodirali.
semirsar

#19703 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: Ovdje ih stavljas na lomacu a na drugim temama hvalis SD i 1080p kanale :-)
Da moze TV bolje, moze, rade na tome. Da moze internet bolje, moze, al onda treba optika do stana i paket nebi bio 35,80 KM vec 55 itd...
Fiksnu kontam i ja odjaviti, al radi ko sat, zvuk kristalan.
Mobilna ko mtelova, a mtelova radi ok. Ima 4G al na 3,5 Mbps. To dok mtel ne napravi 4G ko BHT. S tim da je mtel pustio prvi dan gdje god je mogao.
jbg, ja samo iskren, necu nikad reci da nesto ne valja ako to nije tako.
Razmisljam ja jos uvijek o svojevrsnoj slagalici...

BHTmobile extra net paket,
Eon smart tv apk, tu je vec, i savrseno se pokazala,
TXTV optika net, ili cak neki duo paket sa optikom,

Meni vise ne treba a i nije neka pljacka u odnosu na ono sto danas sveukupno placam, tj, mogu biti samo na dobitku :evil:
Imaju LoL-ovci dosti toga sto trebaju uraditi.
MTV

#19704 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

hipija wrote:Hoćeš reći da zakodiraju serije na koje ima pravo neka tv kuća u BiH? Znači ni sa filmovima nije na čisto, jer neke kodiraju a neke ne.
Da.
Kod vas su npr. zatamnjivali i ove prastare domace serije koje idu na RTS 1 i Svet a kod nas se mogu gledati. Znam da je chakany htio pogledat neku seriju a bio mu je RTS 1 i Svet zatamnjen a kod nas je radio.
Nikad se ne zna sta se moze a sta ne pogledat. I kad ste ostali bez RTS kanala primijetno je da ih sada dosta manje tamne, barem ja kad okrenem na kanale.
MTV

#19705 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: jbg, ja samo iskren, necu nikad reci da nesto ne valja ako to nije tako.
Volim ja tebe takvog.
Bio ti na LOLi ili na TXTV-u jebe se mtela. :lol:
semirsar

#19706 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: jbg, ja samo iskren, necu nikad reci da nesto ne valja ako to nije tako.
Volim ja tebe takvog.
volio ti il' ne volio koga god, ja sebe najvise volim, nebitno mi k'o sta drzi, et' nek' LoL-a, bht ili tmach daju 30Mbps upload za 30/40KM odma prelazim :mrgreen:
http://txtv.ba/internet/opticki-internet/
toliko o net-u, k'o sto rekoh, zabole mene k'o sta drzi, gledam samo koliko dobijem za svoje pare.
Tako isto i za mobilnu a bezbeli i tv uslugu :zjev:
Znam da se jebe mtel-u da l' mu ja dajem 87.40KM ili 30KM, ionako mu je poslovni dio LoL-e nam naseg njemu najvazniji, zna se dje su pare :evil:
MTV

#19707 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:
Volim ja tebe takvog.
volio ti il' ne volio koga god, ja sebe najvise volim, nebitno mi k'o sta drzi, et' nek' LoL-a, bht ili tmach daju 30Mbps upload za 30/40KM odma prelazim :mrgreen:
http://txtv.ba/internet/opticki-internet/
toliko o net-u, k'o sto rekoh, zabole mene k'o sta drzi, gledam samo koliko dobijem za svoje pare.
Tako isto i za mobilnu a bezbeli i tv uslugu :zjev:
Znam da se jebe mtel-u da l' mu ja dajem 87.40KM ili 30KM, ionako mu je poslovni dio LoL-e nam naseg njemu najvazniji, zna se dje su pare :evil:
Ako ne koristis digitalnu kod TXTV-a onda na tih 30 KM placas najam opreme.
semirsar

#19708 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

zato u ranijem postu i spomenuh mogucnost uzimanja nekog duo net+tv paketa :)
kad dodje vrijeme, stavi se sve na tas i polako tabirim sta kako i koliko :thumbup:
kao i uvijek dosad :mrgreen:
do rezanja troskova na bilo koji nacin ipak mora doci :skoljka:
MTV

#19709 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Tako ce i kod mene biti 99,99% sa 45,98 KM na 38,14 KM. :thumbup:
chakany

#19710 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chakany »

MTV wrote:
hipija wrote:Hoćeš reći da zakodiraju serije na koje ima pravo neka tv kuća u BiH? Znači ni sa filmovima nije na čisto, jer neke kodiraju a neke ne.
Da.
Kod vas su npr. zatamnjivali i ove prastare domace serije koje idu na RTS 1 i Svet a kod nas se mogu gledati. Znam da je chakany htio pogledat neku seriju a bio mu je RTS 1 i Svet zatamnjen a kod nas je radio.
Nikad se ne zna sta se moze a sta ne pogledat. I kad ste ostali bez RTS kanala primijetno je da ih sada dosta manje tamne, barem ja kad okrenem na kanale.
Jeste, jeste. Kod nas su na Telemachu zatamnjivali sve moguće na RTS kanalima (RTS 1, RTS 2 i RTS Svet). Serija Jutro će promeniti sve čak je išla zatamnjeno i na RTS Svet kanalu, što mi je bilo baš iritirajuće :evil:

RTS kanali su odlični, šteta što ih nemamo na Telemachu, ali većinom je sve bilo zatamnjeno. Od crtanih filmova, igranih filmova, stranih serija, pa eto i primjera domaćih serija, kao što je Jutro će promeniti sve, a serija nije nigdje kod nas igrala. Na kraju sam je pogledao preko RTS Planeta servisa :D
moa

#19711 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moa »

Kad zazivi 4g nadam se da ce biti brzi internet a jeftiniji :D recimo 400/200 za nekih 50 KM mjeseceno iskljucivo za gaming :D
MTV

#19712 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Za te pare kod Tele2 HR, citaj Telemach ide 50/10 na 4G.

@chakany a na Logosoft facebook stranici su korisnici "odusevljeni" novim RTS kanalima.
Jednostavno tesko je svima ugoditi.
febo_acm

#19713 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Gdje je dostupan u sa ovaj txtv?
crnivrag

#19714 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

febo_acm wrote:Gdje je dostupan u sa ovaj txtv?
Dobrinja.
chakany

#19715 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chakany »

MTV wrote:Za te pare kod Tele2 HR, citaj Telemach ide 50/10 na 4G.

@chakany a na Logosoft facebook stranici su korisnici "odusevljeni" novim RTS kanalima.
Jednostavno tesko je svima ugoditi.
Ja obično volim ono što niko ne voli :D
Meni RTS kanali imaju najbolji filmski program, kao i serijski.Fimskom uredniku svaka čast za odabir filmova, vidi se da se pažljivo bira šta će se emitovati na RTS-u.
Ne znam kakvi su ti novi kanali RTS-a, to su ovi tematski sigurno. Od njih sam onako malo bacio oko na RTS Drama, dok je išao besplatno preko RTS Planeta servisa, i ok mi je bio, mada sam primjetio da repriziraju serije i vrte ih u krug.
Narodu nikad ugoditi :mrgreen:
arhivasvega

#19716 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by arhivasvega »

semirsar wrote: jos malo i nece ga niko imat'
Imat ce ga jos zadugo ali nece imati sk jer su oni samo za novu platformu i tako ce te tjerati da potpises novi ugovor...
arhivasvega

#19717 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by arhivasvega »

MTV wrote: Ako ga koristis na Logosoftu ne mozes, ako zalutas u njegov meni i mozes ali onda TV ne radi. Moras zvat Logosoft pa onda da oni porave.
Zalutat u meni ne mozes i ne moras nikoga zvati jer update nema veze sa postavkama receivera...
MTV

#19718 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

arhivasvega wrote:
MTV wrote: Ako ga koristis na Logosoftu ne mozes, ako zalutas u njegov meni i mozes ali onda TV ne radi. Moras zvat Logosoft pa onda da oni porave.
Zalutat u meni ne mozes i ne moras nikoga zvati jer update nema veze sa postavkama receivera...
Bio je ovdje slucaj, djeca zalutala u meni od MAG-a i SUPER TV nije radio. Nepricam napamet.
arhivasvega

#19719 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by arhivasvega »

MTV wrote:
arhivasvega wrote:
Bio je ovdje slucaj, djeca zalutala u meni od MAG-a i SUPER TV nije radio. Nepricam napamet.
Sta god da uradis u meniu poslije isklj-uklj receivera se vraca na prvobitne postavke prilikom bootanja...
MTV

#19720 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

arhivasvega wrote:
MTV wrote: Bio je ovdje slucaj, djeca zalutala u meni od MAG-a i SUPER TV nije radio. Nepricam napamet.
Sta god da uradis u meniu poslije isklj-uklj receivera se vraca na prvobitne postavke prilikom bootanja...
https://forum.klix.ba/logosoft-all-abou ... #p13564815
arhivasvega

#19721 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by arhivasvega »

MTV wrote:
arhivasvega wrote:
MTV wrote: Bio je ovdje slucaj, djeca zalutala u meni od MAG-a i SUPER TV nije radio. Nepricam napamet.
https://forum.klix.ba/logosoft-all-abou ... #p13564815
Pa eto vidis da je portal ok, a ostalo nema veze sa super tv. Kod njega je bio neki drugi problem. Ne moze se nista pokvariti osim ako udjes u bios...
beni-bu-man

#19722 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

beni-bu-man wrote:
i jos jedno pitanje, mogu li se telefoni uzet preko slagalice ???
da ponovim pitanje ? :mrgreen:
MTV

#19723 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:
beni-bu-man wrote:
i jos jedno pitanje, mogu li se telefoni uzet preko slagalice ???
da ponovim pitanje ? :mrgreen:
Ako ne pise pored uredjaja Logo Slagalica, onda ne more.
MTV

#19724 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

arhivasvega wrote:
Imat ce ga jos zadugo ali nece imati sk jer su oni samo za novu platformu i tako ce te tjerati da potpises novi ugovor...
Jel to se SK vraca na LOLu?!
Imas neki info?!
arhivasvega

#19725 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by arhivasvega »

MTV wrote:
arhivasvega wrote:
Jel to se SK vraca na LOLu?!
Imas neki info?!
Prva 3 u HD, a ostali SD. Ukupno 10 kom. Uskoro...
Post Reply