Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
lerdi

#19701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:10-10.

Nadam se ali, SDA je maher opstrukvije, i prihvacanja svih mogucih principa i platformi, ali deklarativno, a onda maherski odrzavanja trenunog stanja i mase poluga odlucivanja i moci.

Cak i zajedno, DF-NS, su autsajderi u cijeloj toj prici. Daj Boze da se tu sta moze odraditi sustinski. Kozmeticke promjene ne pikam.
SDA je maher opstrukcije ali isto tako postoje načini da se radom naprave rezultati. Prihvatiti poraz prije nego je bitka i počela, totalno je pogrešan pristup. Ako ćemo tako razmišljati hajmo se svi spakovati i ko zadnji krene nek ugasi svjetlo. Šta je rješenje? Šta misliš za koliko godina će ovdje, bar u KS, SDA biti tako slaba da neće moći opstruirati? Sve mi se čini da ćemo i ti i ja prije u penziju nego da će oni sami od sebe oslabiti. Posebno sa pozicijama koje drže. Upravo zbog toga smatram da se mora ići u ovu priču na ovaj način. Definišeš šta je tvoj dio odgovornosti i na tom dijelu radiš i taj dio reformišeš. Ako si dobio neko javno preduzeće reformiši njega, uvedi finansijsku inspekciju, uradi reviziju... Samim tim si već napravio neki napredak. Ovi ako se budu bunili i ti malo zateži i opstruiraj i dokaži da se znaš boriti. Sve drugo je čekanje nekog Godoa.
Baton_Ilirski

#19702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

LiP again wrote:Sa SDA ne treba biti ni u TV debati, a kamoli u bilo kakvoj koaliciji... (komentar na anketu koju je postavio Peđa K.)
Da li je neko primjetio da je SDA promijenila neke svoje stavove, bar od izbora naovamo, zar mislite da bi Zeljko K. tek tako usao u koaliciju sa SDA, opasno je gledati sve crno ili sve bijelo..ili u svakom zitu ima kukolja ali ne zaboravimo da ima i zita.. :D
Adriatic

#19703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Baton_Ilirski wrote:
LiP again wrote:Sa SDA ne treba biti ni u TV debati, a kamoli u bilo kakvoj koaliciji... (komentar na anketu koju je postavio Peđa K.)
Da li je neko primjetio da je SDA promijenila neke svoje stavove, bar od izbora naovamo, zar mislite da bi Zeljko K. tek tako usao u koaliciju sa SDA, opasno je gledati sve crno ili sve bijelo..ili u svakom zitu ima kukolja ali ne zaboravimo da ima i zita.. :D
Mene uvijek oduševljavaju oni koji od SDA očekuju promjene :D
Baton_Ilirski

#19704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Adriatic wrote:
Baton_Ilirski wrote:
Za SDA je vec promjena sto su promjenili koalicijske partnere, sto potpisuju dokumente koje sastave druge stranke..ako ih pratis malo mogao si to i sam zakljuciti
Adriatic

#19705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Baton_Ilirski wrote:
Adriatic wrote:
Za SDA je vec promjena sto su promjenili koalicijske partnere, sto potpisuju dokumente koje sastave druge stranke..ako ih pratis malo mogao si to i sam zakljuciti
:D
Ovo me podsjeti na platformu i pet politika. :lol:
Baton_Ilirski

#19706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Adriatic wrote:
Baton_Ilirski wrote:
Adriatic wrote:
Ja kazem od koga je dosta je, sada nek te nove i pozitivne stranke tipa DF i NS iskoriste pruzenu sansu da naprave oni nesto
VjecitiStudent

#19707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Adriatic wrote:
Baton_Ilirski wrote:
Adriatic wrote:
Sa pet politika spalo na tri reda, vidi se da je kriza.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

dupli...
Last edited by KatarinaKosaca on 18/11/2014 13:36, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Ovo je pitanje i za NS i za DF i za sve slične stranke, a najprije za njihove glasače - šta (ste) smo uopće dobili glasanjem za njih (osim smirivanja sopstvene savjesti, što je vrlo slaba izgovor - utjeha) ?
Evo pokusacu ja. Nije u pitanju smirivanje savjesti nego dokaz da nisam mazohista. Previse je nepravde na svakom cosku, previse je korupcija i nemoral nacin zivota da bih imala stomaka dati glas SDA ili SDP
Ja sam glasala tri stranke. Na Kantonu NS. Gledala sam cestosjednice supstine Kantona i Pedja i Haveric su zaista radili. Nisu bili spikeri tipa Segmedine Srne, neartikuliani tipa predsjdavajuce Malic, primitivni kao Kemo Ademovic itd. Zaista JESU citali materijale i na njih odgovrali. Htjeli su preuzeti odgovornost u teskom momentu, nije im dato.
Na Fderalnom nivou sam znala da nemaju sansi i sami su za to krivi. nisu organizirali godinama opcinske odbore. Pisala sam o tome Pedji, pojedini njihovi predstavnici u provincijama odbijaju dzabni medijski predizborni nastup. Onda sam dala glass za SBB na toj razini vlasti. Dzevad Poturak je uspjesan u svom poslu. Sa golfom dvojkom je isao vozio sam do Njemacke, ima mec i izudaran vozi nazad u golfu dvojci. Tako se borio. U takve ljude vjerujem.
Na drzavnom nivou za DF. Zeljko nije kradljivac. Dovoljan razlog posije otvorene dvad3setogodisnje otvorene pljacke. Sta sam dobila time? Jos uvijek se nadam vlast i promjene u Kantonu, jaku opoziciju kao korektor kradljivaca, i put prema boljem. Da li sam zadovoljna opim rezultatima? Naravno da nisam, ali sam ucinila sto je bilo do mene. pozdrav @Banksy :kiss:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

lerdi wrote: SDA je maher opstrukcije ali isto tako postoje načini da se radom naprave rezultati.
Sa SDA se ne mogu napraviti rezultati.
Zapravo mogu. Rezultat bi bio učvršćivanje postojećeg stanja , maksimalno uništenje države i naroda na svim poljima , na svim nivoima zarad očuvanja vlasti i dobro uhljebeljenog glasačkog tijela. To ne želimo.
lerdi wrote:Prihvatiti poraz prije nego je bitka i počela, totalno je pogrešan pristup. Ako ćemo tako razmišljati hajmo se svi spakovati i ko zadnji krene nek ugasi svjetlo.
Naša Stranka je u Kantonu Sarajevo osvojila 10 % glasova tj. na nivou države manje od 1 %.
I šta ćemo sada ? Da rušimo , palimo....ili da poštujemo volju većine kojoj je - dobro i da tiho umiremo materijalno i intelektualno.
Svako nadprosječno obrazovan je odavno napustio ovu zemlju i ne pada mu na pamet da se vrati....željan rodne grude ali pošteđen toga da gleda kako se privatne krčme preko noći pretvaraju u "Univerzitete" i pošteđen toga da gleda "raju kako diplomira zbog posla"...
lerdi wrote: Šta je rješenje? Šta misliš za koliko godina će ovdje, bar u KS, SDA biti tako slaba da neće moći opstruirati? Sve mi se čini da ćemo i ti i ja prije u penziju nego da će oni sami od sebe oslabiti. Posebno sa pozicijama koje drže.
Slažemo se 100 %. SDA NIKADA NEĆE PREPUSTITI vlast mirnim putem. Nikada, Mi smo njeni robovi , taoci , mi smo žrtve sistema bez sistema , sistema ludila....s obzirom da naša zemlja nema snažne oružane snage i da je njihova funkcija folklorna , ni na taj način uz pomoć vojske nećemo ih moći otjerati....građanska svijest pfffffff.....svi izbori od 1990 na ovamo kazuju šta zapravo jesmo i ko smo....
lerdi wrote: Upravo zbog toga smatram da se mora ići u ovu priču na ovaj način. Definišeš šta je tvoj dio odgovornosti i na tom dijelu radiš i taj dio reformišeš. Ako si dobio neko javno preduzeće reformiši njega, uvedi finansijsku inspekciju, uradi reviziju... Samim tim si već napravio neki napredak. Ovi ako se budu bunili i ti malo zateži i opstruiraj i dokaži da se znaš boriti. Sve drugo je čekanje nekog Godoa.
Naša Stranka je dugo trn u oku jer je DRUGAČIJA, dosada nepotkupljiva i principijelna, Istovremeno niko u NS-u NE ZAVISI od sistema i nema šta da gubi. Bilo kakav ulazak u vlast NS-a sa SDA-om pa čak i na tobožnjim "ravnopravnim" osnovama (koalicija sa DF) je ludilo jer SDA NEĆE mijenjati sistem da bi DF ili NS napredovao ili činio dobro. NEĆE , napraviće sve da ih uništi čim prije...

Opoziciono djelovanje može NS-u donijeti jednog poslanika manje ili dva više 2018 godine ali je opozicioni stav neće uništiti.

@Banksy , glasala sam za Našu Stranku na svim nivoima jer sam željela Peđe i Tarike na svim nivoima u što većem broju.
Preglasana sam.
Pozdrav.
Maystor

#19711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Ja jesam razočaran rezultatima izbora jer mislim da oni koji su 20 godina krali, pljačkali i uništavali sve što je imalo neku vrijednost ne mogu postati reformska snaga preko noći. Ali evo - imamo to što imamo. Ja mislim da je bolje na vlasti imati DF i NS uz SDA, nego SDA sa plejadom skupštinskih nitkova. Bojim se da ako se prethodne 4 godine ponove - neće ostati ništa. Peđa, prihvatite poziv i borite se kroz institucije sistema.
Seawolf

#19712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Dao sam glas podrške formiranju skupštinske većine u KS koju će činiti poslanici Naše Stranke, DF-e i SDA-e.

Podršku uslovljavam time da Edin Forto preuzme funkciju ministra (unutrašnjih poslova ili prostornog uređenja) u Vladi Kantona, a da na njegovo mjesto poslanika u Skupštini dođe slijedeći po broju glasova sa liste Naše Stranke, Tarik Haverić.
The BEN10

#19713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Maystor wrote:Ja jesam razočaran rezultatima izbora jer mislim da oni koji su 20 godina krali, pljačkali i uništavali sve što je imalo neku vrijednost ne mogu postati reformska snaga preko noći. Ali evo - imamo to što imamo. Ja mislim da je bolje na vlasti imati DF i NS uz SDA, nego SDA sa plejadom skupštinskih nitkova. Bojim se da ako se prethodne 4 godine ponove - neće ostati ništa. Peđa, prihvatite poziv i borite se kroz institucije sistema.
Što ste vi prosvjetni radnici puni sebe - ja, i samo ja. :oops:
Banksy

#19714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Previse je nepravde na svakom cosku, previse je korupcija i nemoral nacin zivota da bih imala stomaka dati glas SDA ili SDP

Sta sam dobila time? Jos uvijek se nadam vlast i promjene u Kantonu, jaku opoziciju kao korektor kradljivaca, i put prema boljem.
A evo ispada da si ga dala. Kao i ja, glasajući za DF.

Vlast jesi, ali promjene, ne vjerujem.
Opozicija su danas neki drugi.
Vidjećemo.

Pozdrav i tebi :)

@tvsabina sve je tačno osim one tvrdnje da Istovremeno niko u NS-u NE ZAVISI od sistema i nema šta da gubi, nažalost stvari stoje sasvim drugačije,
i nije problem što si preglasana, kao i ja, već što smo izgleda svi glasali za SDA ...
cyprus

#19715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Hoće to kad glasaš PROTIV umjesto ZA... Onda često na kraju ispadne tako da si glaso ZA onoga PROTIV koga si...

:oops:
Banksy

#19716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Sasvim suprotno, glasala sam ZA (DF). Za ono što je postavljeno kao cilj, za ono što je obećano i govoreno u kampanji.

Zadnjih godina sam bila protiv (SDP-a), zato uopće nisam ni glasala.
Maystor

#19717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Seawolf wrote:Dao sam glas podrške formiranju skupštinske većine u KS koju će činiti poslanici Naše Stranke, DF-e i SDA-e.

Podršku uslovljavam time da Edin Forto preuzme funkciju ministra (unutrašnjih poslova ili prostornog uređenja) u Vladi Kantona, a da na njegovo mjesto poslanika u Skupštini dođe slijedeći po broju glasova sa liste Naše Stranke, Tarik Haverić.
I to je jedna od anomalija ovih izbora. Koliko god Peđa bio popularan, šta god mislili o Sabini i kako god da ste percipirali Fortu, najkvalitetniji kandidat NS-a za SKS je bio Haverić, bez dileme. I ne prođe. Ja bih stvarno volio da neko od njih troje ode za ministra i da Haverić uđe u SKS.
Maystor

#19718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

The BEN10 wrote:
Maystor wrote:Ja jesam razočaran rezultatima izbora jer mislim da oni koji su 20 godina krali, pljačkali i uništavali sve što je imalo neku vrijednost ne mogu postati reformska snaga preko noći. Ali evo - imamo to što imamo. Ja mislim da je bolje na vlasti imati DF i NS uz SDA, nego SDA sa plejadom skupštinskih nitkova. Bojim se da ako se prethodne 4 godine ponove - neće ostati ništa. Peđa, prihvatite poziv i borite se kroz institucije sistema.
Što ste vi prosvjetni radnici puni sebe - ja, i samo ja. :oops:
Ja mislim, ja znam i ja sam duboko uvjeren da je SDA kuga ovog naroda.
biske

#19719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

puna podrška za našu stranku da uđe u vlast u ks. ostvarivanjem programske saradnje i partnerskim nastupom sa deefom uspostaviće se potpuna ravnoteža sa ezdea unutar većine u skupštini, odnosno 10:10. u takvom odnosu, a imajući u vidu da će deef najvjerovatnije participirati u vlasti i na višim nivoima moguće je da se pojedine dobre ideje i programi ns provedu u djelo, kako u kantonu sarajevo tako i šire. kvalitetan i principijelan rad stranke je prepoznat u prošlosti i iskreno se nadam da će pokazivanje odgovornosti kroz učešće u vlasti slijediti isti obrazac ponašanja.
postoji i druga strana medalje, zbog koje najveću kritiku i udare trenutno trpi deef, a to je saradnja sa dokazano nesposobnim i (zasad) nedokazano korumpiranim partnerom u vidu ezdea. smatram da je došao povoljan trenutak u kojem će se između dopuštanja toj istoj ezdea da pravi matematičke koalicione vratolomije praćene nemoralnim ustupcima i učešća u vlasti sa jasno postavljenim uslovima, prednost dati ovoj drugoj opciji.
nek vam je sa srećom!
VjecitiStudent

#19720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:
Seawolf wrote:Dao sam glas podrške formiranju skupštinske većine u KS koju će činiti poslanici Naše Stranke, DF-e i SDA-e.

I to je jedna od anomalija ovih izbora. Koliko god Peđa bio popularan, šta god mislili o Sabini i kako god da ste percipirali Fortu, najkvalitetniji kandidat NS-a za SKS je bio Haverić, bez dileme. I ne prođe. Ja bih stvarno volio da neko od njih troje ode za ministra i da Haverić uđe u SKS.
Ko mu je kriv kad nije dovoljno fotogeničan za standarde Gracije
Ako NS uđe u Vladu, bićemo prvi Kanton koji će imati svoje Ministarstvo vanjskih poslova sa ministricom na čelu :D
Maystor

#19721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:
Maystor wrote:

Ko mu je kriv kad nije dovoljno fotogeničan za standarde Gracije
Ako NS uđe u Vladu, bićemo prvi Kanton koji će imati svoje Ministarstvo vanjskih poslova sa ministricom na čelu :D
Njoj je tijesan sarajevski kanton, sjećaš se čuvene izjave
"Ja sam živjela u 4-5 američkih gradova, od kojih je svaki veći od Bosne i Hercegovine" :D
don vito

#19722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by don vito »

Mislim da NS ne treba ulaziti u vlast, cak ni ako nekim cudom dobiju mandat za manjinsku vladu sa SBB (cirkus sa Komsicem i DF-om pokazao je da je lista opozicije spala na dva slova: NS i SBB).
Narednih mjeseci, tamo vec iza Nove godine treba ocekivati kolaps budzeta, nove zahtjeve MMF-a za smanjenjem plata budzetlijama koji su u Kantonu Sarajevu tako brojni i tako zasticeni kao nigdje u drzavi. Zato treba prepustiti SDA da se bavi ovim problemima, pogotovo zato sto svakome treba biti jasno da je pokretacka snaga za ubjedljiv trijumf SDA bila opsta mobilizacija javnog sektora koji je glasao za "status quo" nasuprot sloganima drugim stranaka "za promjenama".
don vito

#19723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by don vito »

Maystor wrote:I to je jedna od anomalija ovih izbora. Koliko god Peđa bio popularan, šta god mislili o Sabini i kako god da ste percipirali Fortu, najkvalitetniji kandidat NS-a za SKS je bio Haverić, bez dileme. I ne prođe. Ja bih stvarno volio da neko od njih troje ode za ministra i da Haverić uđe u SKS.
Ovo je tacno. Sa liste NS morali su "pod obavezno" proci Pedja i Tarik Haveric.
StupskaBitanga

#19724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

U petak konstituirajuća sjednica SKS
Biće sve ovo interesantno pratiti
cyprus

#19725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Banksy wrote:Sasvim suprotno, glasala sam ZA (DF). Za ono što je postavljeno kao cilj, za ono što je obećano i govoreno u kampanji.

Zadnjih godina sam bila protiv (SDP-a), zato uopće nisam ni glasala.
Pa ako si glasala za DF, a ne protiv SDA, SDP-a ili koga već, onda ne bi trebala imat problema sa tim da DF oformi vlast sa recimo SDA...
Locked