iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sid the sloth

#19701 Re: iPhone - All about

Post by Sid the sloth »

LeonardoAC wrote:
LeonardoAC wrote:Zna li neko kako ugasiti location services na iOS bez da ideš u settings > privacy >... neki shortcut mozda ? :-D
Sid the sloth wrote: Zasto kupujes smartphone ako ces mu stalno paliti i gasiti osnovne funkcionalnosti? Nikad ne gasim location services na iPhone-u jer ne potrose ni 5% baterije.
Ni 5% ? Volio bih da mi das izvor za ovo... cuj ni 5%
Mozda si zaboravio nulu pored te petice :D
Ne treba ti izvor kao ni meni, nego fino kupis iPhone i probas. Nije to ko na Androidu sta god da upalis ode 50% baterije. Ja nikad ne gasim nista, bluetooth, wifi, 3g, location services je uvijek upaljeno i baterija izdrzi citav dan bez problema na iPhone 7.

Koji klinac nabrajate sve te neke feature Androida u odnosu na iPhone a stalno vam ugaseno sve, koji ce ti klinac onda ako ces stalno pali-gasi pali-gasi. Upali i nek stoji, ako je to moguce na Androidu a da ne izvice bateriju do podne :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#19702 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

Da ne pišete o tome, ne bih ni pogledao.
Huawei P9 Lite (duboko izvinjenje korisnicima iPhonea na temi), sve popaljeno, šta ga imam gasiti :?
forest gump

#19703 Re: iPhone - All about

Post by forest gump »

Presmiješni su jabučari.

Moj Huawei mate 8 može izači na 9 sati SOT-a. A 6 inča display. Baterija jede malu djecu.
ado_sar

#19704 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Tomahawk11 wrote: Bitno je da si zadovoljan s onim što si uzeo, da ti ispunjava potrebe :thumbup:
Za moje potrebe, ovaj telefon od 500 KM mi je sasvim dovoljan, ne kontam što bih trebao dati 2000 KM, ništa ne dobijam. Druga je stvar što je to njemu statusno pitanje, onda ide ova priča odjebi s teme i slično.
Meni je jasno zašto je to tako, stvara se hype oko tog brenda, ljudi u kolonama čekaju novi model i onda naravno, mora se biti napaćeno čim je tako.
jes jes, tako se i ja tjesim da moje auto od 20k ne nudi nista manje u odnosu na mercedesa od 70k.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19705 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

ado_sar wrote:
jes jes, tako se i ja tjesim da moje auto od 20k ne nudi nista manje u odnosu na mercedesa od 70k.
Ja ne sporim da je iPhone odličan telefon.
Samo mi je smiješno toliko hype, ništa više.

Da li tvoje auto od 20 k ispunjava tvoje potrebe? Ako da, ne vidim u čemu je problem.
Dr Kova

#19706 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

koliko ovdje ima iskompleksiranih likova

Za brzo punjenje:

"No, ono što bode oči je podatak da brzo punjenje nije dostupno out-of-the-box, kao što bi svaki razuman kupac očekivao, već zahtijeva dodatni USB-C Power adapter, a cijena najjeftinijeg je 49 dolara. No, da bi ovaj adapter radio s vašim iPhoneom, potreban vam je i poseban USB-C -> Lightning adapter, odnosno kabel."
probook

#19707 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Tomahawk11 wrote:
ado_sar wrote:
Ja ne sporim da je iPhone odličan telefon.
Samo mi je smiješno toliko hype, ništa više.

Da li tvoje auto od 20 k ispunjava tvoje potrebe? Ako da, ne vidim u čemu je problem.
Uporedjivati auto sa telefonom :shock: Zar smo dotle dosli :shock:

Evo npr proslogodisnji flagship nema nista losiju kameru, ekran, ovo ono od sadasnjih premium telefona.

I najjace je ovo "treba mi za posla" - sta to jedan npr Huawei P9 ne moze obaviti sto obavlja npr S8 ili Iphone X? Razlika u brzini - vrlo mala za razliku u cijeni, a mozda je nema nikako.

Mislim da ljudi uglavnom uzimaju na rate te premium telefone, pa onda sami sebe tjese "treba mi za posla" ili "vauu kako je sve bolje i dp sada nevidjeno"
ado-šampion

#19708 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

LeonardoAC wrote:
LeonardoAC wrote:Zna li neko kako ugasiti location services na iOS bez da ideš u settings > privacy >... neki shortcut mozda ? :-D
Zasto kupujes smartphone ako ces mu stalno paliti i gasiti osnovne funkcionalnosti? Nikad ne gasim location services na iPhone-u jer ne potrose ni 5% baterije.
Covjek ti je rekao, kupis pa probas. Lokacija na iPhoneu se nikad ne dira osim ako hoces da permanentno ugasis jer ti ne treba. Isto kao i 3g/4g, wifi, sync i ostale gluposti, samo osvjetljenje je bitno.

Znam da je to tesko stvariti kad koristis Android, kako sam vec naveo, wifi da se gasi kad je na standby, 3g/4g gasis kad ne koristis, location najbolje na battery saving ili totalno off, naravno i ok google detection najbolje na off, itd, itd.

Baterija na iPhoneu je prilicno slaba, ako iole koristis drzace dan, ako koristis vise nosaces prenosni punjac sa sobom. Ali, pritom ne moras nista gasiti. Meni je na S6 bila dva dana, kad se na sve ovo gore sto sam nabrojao pazi, i plus na MM google sync/google backup je bio off. Sad se puni svaku noc, jer ako cu sve gasiti koji ce mi telefon.
Vertig0

#19709 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

1150 eura u njemackoj 64 gb model :-)
sto je puno, puno je :)
Mega Man X

#19710 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Vertig0 wrote:1150 eura u njemackoj 64 gb model :-)
sto je puno, puno je :)
To ti samo govori koliko je iPhone precijenjen kao telefon. Mada više se plaća radi imena nego zbog samog telefona.

Ista stvar i za njihove računare.
Može on koštat jarane $3000 dolara, ali za troduplo manje možeš Hackintosh napucat da boli glava i opet će biti bolji od Apple-ovog hardvera koji koristi.
LeonardoAC

#19711 Re: iPhone - All about

Post by LeonardoAC »

ado-šampion wrote:
LeonardoAC wrote:
Zasto kupujes smartphone ako ces mu stalno paliti i gasiti osnovne funkcionalnosti? Nikad ne gasim location services na iPhone-u jer ne potrose ni 5% baterije.
Covjek ti je rekao, kupis pa probas. (Kupio, probao... zato i pitam) Lokacija na iPhoneu se nikad ne dira Izvini, u ime svih nas koji "diramo" i hoćemo da produžimo bateriju za par sati tako što ćemo isključiti opciju koju rijetko koristimo :-) :-) :-) osim ako hoces da permanentno ugasis jer ti ne treba (Šta ćemo ako nam samo povremeno treba ?). Isto kao i 3g/4g, wifi, sync i ostale gluposti, samo osvjetljenje je bitno (Samo osvjetljenje bitno ? U kojem to svijetu ?.

Znam da je to tesko stvariti kad koristis Android (oKLen ti ta ideja da koristim android ?, kako sam vec naveo, wifi da se gasi kad je na standby, 3g/4g gasis kad ne koristis, location najbolje na battery saving ili totalno off, naravno i ok google detection najbolje na off, itd, itd. (Svijet bi bio dosadan kad bismo svi svi bili isti i imali iste settings-e, ne ?)

Baterija na iPhoneu je prilicno slaba (Možda kod tebe, zato što ne gasiš location i uzdaš se u osvjetljenje ?), ako iole koristis drzace dan (Iole kad koristim, drži mi dva dana...), ako koristis vise nosaces prenosni punjac sa sobom trebam li kupiti poseban apple ruksak za ovo ?). Ali, pritom ne moras nista gasiti. Meni je na S6 bila dva dana, kad se na sve ovo gore sto sam nabrojao pazi, i plus na MM google sync/google backup je bio off. Sad se puni svaku noc, jer ako cu sve gasiti koji ce mi telefon. (Jst fkt...najbolje onaj kućni imati.... nema baterije nikako)
Hvala ti na ovako detaljnom objašnjenju....
ado-šampion

#19712 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Nisi ti majstore ocima iPhone vidio cim gasis location da produzis bateriju. To se vidi iz aviona po tvom pisanju. Mozda tata ima iPhone? :D
basicm

#19713 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Inace android useri stalno nesto pale i gase, to sam primjetio, da li se to mora ili je neka navika ne znam, ali bateriju stediti tako ne bih nikad, taj telefon ne valja ako se to mora raditi. Ja otkad kupim iphone 3g i wifi rade, nikad ne gasim. Lokacije namjestim prema aplikacijama kako dodju i zbogom.
ado-šampion

#19714 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

basicm wrote:Inace android useri stalno nesto pale i gase, to sam primjetio, da li se to mora ili je neka navika ne znam, ali bateriju stediti tako ne bih nikad, taj telefon ne valja ako se to mora raditi. Ja otkad kupim iphone 3g i wifi rade, nikad ne gasim. Lokacije namjestim prema aplikacijama kako dodju i zbogom.
Ja sam do ove godine koristio Android cijelo vrijeme, prvi je bio 2010. Cetiri imao, da dodam, verzije sistema od 2.1 do evo sad 7. 3g ako ne gasis racunaj s 50% baterije slobodno. Wifi isto dosta vuce ako je stalno upaljen, ali postoji opcija da ugasi automatski kad je ekran ugasen. Lokacija vuce strasno puno ako je sve upaljeno, mada mozes iskljuciti da koristi GPS senzor i ostaviti da koristi samo mrezu, onda trosi manje. OK google (hey siri) detekcija isto dosta vuce.
Da ne govorim da svaka nova verzija sistema ima po jedan veliki bug koji vuce bateriju, pa onda obicno gasis tipa google sync (to je bilo na sestici).

Ali opet treba biti realan, kad se sve ostavi upaljeno baterija na Samsungu nece sigurno trajati nista manje nego na iPhoneu. Nego raja se voli hvaliti da baterija traje 3 dana pa onda gase sve zivo.
spree

#19715 Re: iPhone - All about

Post by spree »

Buckethead wrote:koliko ovdje ima iskompleksiranih likova

Za brzo punjenje:

"No, ono što bode oči je podatak da brzo punjenje nije dostupno out-of-the-box, kao što bi svaki razuman kupac očekivao, već zahtijeva dodatni USB-C Power adapter, a cijena najjeftinijeg je 49 dolara. No, da bi ovaj adapter radio s vašim iPhoneom, potreban vam je i poseban USB-C -> Lightning adapter, odnosno kabel."
Ne moze jabucarima nikako u glavu. Covjek napise NEMA brzog punjača u kutiji, placa se dodatno, a oni odgovaraju pa i Samsung posebno naplaćuje wireless punjac :lol:
Prejaki su mi i ovi sto brane komplikovanost ip. Kaze sto ces gasiti. Kod mene uvijek upaljeno. Ti nisi imao ip cim to pitas. WiFi, 3g, bt i ostalo ne vuku bateriju na ip. Samo na androidu vuku. Da ne povjerujes sta ljudi pisu sa punim samopozudanjem i bez zajebancije. Prestrasno.
Qler

#19716 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ne znam, mislim moj stari ima HTC One M7, i uvijek mu je sve pogaseno, koristi ga kao najboicniji telefon i baterija mu traje par dana, ja opet drzim sve upaljeno uvijek, i BT mi je upaljen uvijek, i baterija mi traje dan, taman kad navece dodjem kuci on prazan... ali jebaji ga, sve mi treba :D

Andorid i Windows telefone nosam :D
Better Man

#19717 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Meni baterija na S8 Galaxy traje dan i pol do dva. Sve zavisddi od korištenja i ništa mu nije ugašeno.
forest gump

#19718 Re: iPhone - All about

Post by forest gump »

Ne razumijem zašto za trajanje baterije ne navodite SOT(Screen ON time)?
Better Man

#19719 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Mega Man X wrote:Apple je tip kompanije koja ukloni sve moguće portove i ostale karanane i onda te debelo yebu tako što te tjeraju da debelo platiš dongle-ove, ekstenzije itd. Samo pogledajte Macbook tj. Donglebook Pro ovaj zadnji i bit će vam jasno.

Poznavajući Apple, oni će wireless charging pad ili dock naplaćivati oko $80 - $120 i opet će raja nasjesti na to.

Također imam osjećaj da će u budućnosti iPhone tražiti milion dongle-ova kao na slici ispod za Macbook Pro. :lol:
Image
Zato ja svoj Macbook Pro 2010 godina ne dam nikako, jer ima sve te portove koji se sad moraju dodatno kupiti. Nisu oni portove izbacili, jer ne trebaju, itekako trebaju, već zato da bi od naivnih budala izmuzli još novca. Da su oni smanjili cijenu, pa kad to sve kupiš posebno što su izbacili dobiješ cijenu koja je bila kad su ti portovi bili onda ok. Stručnjaci radili testove i recenzije flagship mobitela i fino rekli da iPhone nema šta da traži pored Galaxya 8 i da debelo kaska za istim po svemu onom što nudi i nađu se oni koji tvrde suprotno.
klixo

#19720 Re: iPhone - All about

Post by klixo »

Ma ne znam da je kakav jebes ga ako ne mozes torrent skinutu ili muziku nabaciti(osim ako ne iskesiras).
Saka

#19721 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Better Man wrote:Stručnjaci radili testove i recenzije flagship mobitela i fino rekli da iPhone nema šta da traži pored Galaxya 8 i da debelo kaska za istim po svemu onom što nudi i nađu se oni koji tvrde suprotno.
Može li link na te recenzije stručnjaka?
Better Man

#19722 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Pa odeš na bilo koji site koji se bavi mobilnim telefonima i recenzijama istih. Npr. Mobilni svet.
arnes_king

#19723 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
Better Man wrote:Stručnjaci radili testove i recenzije flagship mobitela i fino rekli da iPhone nema šta da traži pored Galaxya 8 i da debelo kaska za istim po svemu onom što nudi i nađu se oni koji tvrde suprotno.
Može li link na te recenzije stručnjaka?
Vala ne trebaju nikakvi strucnjaci, uzmes sta sve nudi jedan telefon, pa sta sve drugi i koje mogucnosti imas na oba pa jos uzmes u obzir i cijenu i vidis da za puno manje novaca puno vise dobijes.
Saka

#19724 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Better Man wrote:Pa odeš na bilo koji site koji se bavi mobilnim telefonima i recenzijama istih. Npr. Mobilni svet.
Pa de link sa tog bilo kojeg. Ja gdje god gledam testove iPhone 7 od prosle godine je brzi od najnovijeg Galaxy S8. iPhone 8 i X ce da ga pojede za dorucak. Zato me zanima sta gledaju ti strucnjaci tacno i po cemu to iPhone nema sta da trazi.
shalla

#19725 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Još se jedna zanimljiva teza plasira ovdje:
Korisnici Androida lupaju napamet jer nisu koristili iOS a korisnici iOS sve znaju o tome kako Android funkcioniše ali pogađate, samo po onome što su vidjeli/čuli kod drugih :lol:

E čuj gašenje opcija :mrgreen: jedino što mi je ugašeno i što palim po potrebi je BT, sve drugo (3g, WiFi, location services, osvijetljenje na 80-90%, gps na high) je uvijek upaljeno pa opet baterija, sve joj jebem da joj jebem što je takva, potraje kao na iPhone Almighty...
Post Reply