Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Altsa

#19701 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
chakany wrote:https://www.imdb.com/title/tt0826760/?r ... f_=nv_sr_1

Tek sam ovih dana počeo gledati ovu dansku seriju Forbrydelsen, i stvarno je odlična. Inače volim sve što dolazi iz Skandinavije.
Nekako mi je dugo bila na čekanju, i eto sad je izgleda bilo pravo vrijeme da počnem da je pratim. Serija se prikazuje na NTV IC KAKANJ :lol:

Nisam nešto ljubitelj skidanja serija sa neta, više volim ovako pogledati na TV-u, imam i EON, pa fino vratim sadržaj.

odlicna prva sezona,drugu jos nisam odgledao
Ja gledao americku verziju serije. :roll:
dječak sa šibicama

#19702 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

zli bijeli covjek ugnjetava divne slatke crnce i njihove liberalne bijele prijatelje

bljuv
kakavdanakneiskustvu

#19703 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Altsa wrote:

Tek sam ovih dana počeo gledati ovu dansku seriju Forbrydelsen, i stvarno je odlična. Inače volim sve što dolazi iz Skandinavije.
Nekako mi je dugo bila na čekanju, i eto sad je izgleda bilo pravo vrijeme da počnem da je pratim. Serija se prikazuje na NTV IC KAKANJ :lol:

Nisam nešto ljubitelj skidanja serija sa neta, više volim ovako pogledati na TV-u, imam i EON, pa fino vratim sadržaj.

zar ima americka verzija?
90minut

#19704 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Ima i bolja je značajno.
kakavdanakneiskustvu

#19705 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Altsa wrote:

ova?

https://www.imdb.com/title/tt1637727/
90minut

#19706 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

to je ta Filipe
milejovic1971

#19707 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

The Affair 5. sezona dobra, The deuce 3. sezona meni naaaj do sada...

ali srbijanska Grupa zaista sjajna, od mene 8+ ocjena za sada, prvo treba odgledati pilot epizodu Odjeljenje snimljena 2014. pa onda krenuti sa serijom
macchiato

#19708 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by macchiato »

A što se ovoliko dugo čeka da sajtovi izbace Unbelievable? Nema titlova ili šta? :oops:

Stalo na tri epizode i ne mrda, a premijera bila prije skoro dva mjeseca.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19709 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by JoseMujica »

macchiato wrote:A što se ovoliko dugo čeka da sajtovi izbace Unbelievable? Nema titlova ili šta? :oops:

imaš čitavu sezonu u paketu
SanskiBiser

#19710 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

milejovic1971 wrote:The Affair 5. sezona dobra, The deuce 3. sezona meni naaaj do sada...

ali srbijanska Grupa zaista sjajna, od mene 8+ ocjena za sada, prvo treba odgledati pilot epizodu Odjeljenje snimljena 2014. pa onda krenuti sa serijom

Ko nije gledao The Deuce vrijedi definitivno pogledati samo uz upozorenje da prve dvije sezone su vise dramedija a treca sezona izuzetno dobro napisana drama u kojoj djavo ili ti ga sejtan dodje po svoje....
macchiato

#19711 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by macchiato »

JoseMujica wrote:
macchiato wrote:A što se ovoliko dugo čeka da sajtovi izbace Unbelievable? Nema titlova ili šta? :oops:

Ma ja pratim po ovim sajtovima, ne skidam serije.

Predugo već čekam, nikad da ubace komplet seriju. :oops:
90minut

#19712 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

macchiato wrote:
JoseMujica wrote:

Ma ja pratim po ovim sajtovima, ne skidam serije.

Predugo već čekam, nikad da ubace komplet seriju. :oops:
Misliš da komplikovano skidat s torrentom?
macchiato

#19713 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by macchiato »

Nije komplikovano, ali već dugo godina ne skidam sa torrenta. :oops:
90minut

#19714 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Pa tek je sad zlatno vrijeme torrenta, a ti nisi pogledao seriju koja je dostupna vec od septembra :lol:
90minut

#19715 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Jack Ryan cijela druga sezona je izašla i cijela treca Atypical.
brain bubbles

#19716 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by brain bubbles »

Takodjer mislim, sasvim korektne dvije epizode Watchmena

Jos uvijek ne vidim konekciju Ozymandiasa sa ostatkom price, osim sata onog (ako ima ko neki dodatni info, bio bih zahvalan. Da li on stoji iza skupljanja baterija?)
Trenutno nemam vremena da pratim reddit i slicno

I film mi je bio jako dobar, smjena generacija, dijalog, mozda jedino kraj mogao malo bolji biti

Bob Dylan intro, perfekcija
dale cooper

#19717 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

brain bubbles wrote:Takodjer mislim, sasvim korektne dvije epizode Watchmena

Jos uvijek ne vidim konekciju Ozymandiasa sa ostatkom price, osim sata onog (ako ima ko neki dodatni info, bio bih zahvalan. Da li on stoji iza skupljanja baterija?)

I film mi je bio jako dobar, smjena generacija, dijalog, mozda jedino kraj mogao malo bolji biti

Mislim da je Ozymandias u nekoj vrsti zatvora. Neko je čak primjetio i da su one tvorevine od pjeska koje Dr. Manhattan gradi na
Marsu (navodno na Marsu) sliče dvorcu u kojem je Ozymandias smješten. Tako da evetnualno postoji mogućnost da su te dvije
stvati povezane. Sviđa mi se i kako su nalik na strip počeli provlačiti origin priču Minutemena (od kojih će kasnije nastati Watchmeni)
kao seriju u seriji i sasvim solidno su pogodili lik Hooded Justicea. :D
zomri

#19718 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dale cooper wrote:

Mislim da je Ozymandias u nekoj vrsti zatvora. Neko je čak primjetio i da su one tvorevine od pjeska koje Dr. Manhattan gradi na
Marsu (navodnu na Marsu) sliče dvorcu u kojem je Ozymandias smješten. Tako da evetnualno postoji mogućnost da su te dvije
stvati povezane. Sviđa mi se i kako su nalik na strip počeli provlačiti origin priču Minutemena (od kojih će kasnije nastati Watchmeni)
izgleda više kao da je on u drugoj realnosti, da ne kažem dimenziji. u ovom svijetu vidimo da je navodno mrtav, ili bar svi misle da je mrtav, dok ga s druge strane gledamo živog i zdravog kako jaše po velškim pašnjacima, ubire paDarajz sa drveta i slično.
dale cooper

#19719 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:

Marsu (navodnu na Marsu) sliče dvorcu u kojem je Ozymandias smješten. Tako da evetnualno postoji mogućnost da su te dvije
izgleda više kao da je on u drugoj realnosti, da ne kažem dimenziji. u ovom svijetu vidimo da je navodno mrtav, ili bar svi misle da je mrtav, dok ga s druge strane gledamo živog i zdravog kako jaše po velškim pašnjacima, ubire paDarajz sa drveta i slično.
Postoji više od jedne vrste zatvora, zato sumnjam u povezanost njega i Manhattana. Ali da, paradajz koji raste na drvetu i gomila doppelganger
androida, ili šta su već one sluge koje ga okružuju, je dead giveaway da nešto ne štima. :D
zomri

#19720 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

I onaj lebdeći dvorac koji onaj malac gradi od magneta je veoma veoma sličan dvorcu u kome Ozy živi.
dale cooper

#19721 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:I onaj lebdeći dvorac koji onaj malac gradi od magneta je veoma veoma sličan dvorcu u kome Ozy živi.
:thumbup: Serija ima potencijala da bude uzbudljiva samo da Lindelof bude imao muda i da nastavi nadograđivati kredibilitet koji
je stvorio sa Leftovers.
90minut

#19722 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

To što pricate da li je pod moranje da se zna? :-D

2 strašno dobre epizode ocjena 6.8 je komedija.
dale cooper

#19723 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:To što pricate da li je pod moranje da se zna? :-D

2 strašno dobre epizode ocjena 6.8 je komedija.
Pa ako hoćeš da znaš pozadinu svijeta koji je prikazan u seriji i zašto je onakav kakav jeste apsolutno je esencijalno da se pročita
strip. I ako nećeš da to znaš, opet ga treba pročitati jer je jednostavno jebeno sjajan. :D

Ali da, pretpostavljam i da možeš uletiti na slijepo u ovo, ali onda se nemoj uzbuđivati kada drugi počnu da povezuju stvari sa
stvarima koje su se dešavale u stripu, jer će se to sasvim sigurno često dešavati. :D
90minut

#19724 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Znaci ipak vas ima koji ne mrzite seriju zbog stripa? :D
dale cooper

#19725 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

90minut wrote:Znaci ipak vas ima koji ne mrzite seriju zbog stripa? :D
Smatram se dovoljno open minded da dam ovoj seriji šansu. :D Meni se recimo nije svidjela filmska adaptacija jer je Snyder bukvalno
i lijeno pokušao doslovno prenijeti strip na film, ali je u svemu tome izgubio mnogo stvari u prijevodu, mnogu nijansi i mračnog humora
prisutnog u stripu. Lindelof radi dobru stvar što pomiče radnju dovoljno daleko da može uraditi svoju stvar, ali još uvijek dovoljno blizu
da uticaj stripa i stvari koje su se desile u njemu odjekuju i utiču na radnju priče u sadašnjosti. Tako da je sam duh stripa dovoljno prisutan
i može se osjetiti.
Post Reply