undefined007 wrote:@Hafis
Evo odgovori mi na ovo samo, konkretan primjer ŠBB-KBB.
Izbori 2018, ostane sve ovako što se tiče zakona. Kandidati za vašeg člana Predsjedništva Cvitanović i Čović (u suštini imena su nebitna ali je bitno da su iz oba HDZ-a). Pobjedi Cvitanović. Koji je izgovor Čoviću ? Bošnjaci ga preglasali ? Da li bi Cvitanović ili bilo ko drugi bio pravi Hrvat po mjeri Čovića ? Znači nema Komšića i slično. Šta onda reći i kako postupiti ? Baš me zanima kakve bi onda izmjene zakona tražio Čović. Možda da njegovi glasovi vrijeme 3x više ? Moje mišljenje je da to ne bi podnio sportski jer on kroz te izmjene želi sebi i "svojim" istomišljenicima iz stranke osigurati poziciju ili pozicije a ne u globalu gledano hrvatskome narode za koga se tobože toliko kroz taj zakon zalaže. Primjeni ovu zadnju rečenicu na primjeru recimo SDA- SBB. Klinac bi bilo drago SDA da im SBB vlada.
U suštini ovaj trenutni izborni zakon je i jedina šansa opozicionim strankama da smetnu HDZ sa vlasti jer ako se promijeni (u to čisto sumnjam osim ako ne bude silom promijenjen) HDZ će biti doživotni gospodar Hrvata bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi. S' druge strane moram se dotaći i ovoga. Možda je tema neprikladna ali SDA će ove izbore izgubiti. Prvi razlog je nekvalitet njihovih kandidata, a ja mislim će u opticaju biti (Zvizdić i još neko od trenutnih potpredsjednika). Drugi razlog je zajednički kandidat ljevice a to će nadam se biti gospodin Denis Bećirević.

Fahro ti nikada neće biti mada bi Hafise tvoj stožernik i Mile do voljeli.
Još jedna mala napomena. Nisam član niti fan bilo koje političke partije i jednoumlje kakvo želi HDZ nikome ništa nije donijelo. Nastavite i dalje maštati o UZPHB ...
Evo jedan prije posla:
I
zbori 2018, ostane sve ovako što se tiče zakona. Kandidati za vašeg člana Predsjedništva Cvitanović i Čović (u suštini imena su nebitna ali je bitno da su iz oba HDZ-a). Pobjedi Cvitanović. Koji je izgovor Čoviću ? Bošnjaci ga preglasali ? Da li bi Cvitanović ili bilo ko drugi bio pravi Hrvat po mjeri Čovića ? Znači nema Komšića i slično.
To bi bilo više nego idealno. Cvitanović je momčina i pol, prva liga. Poznajemo se odavno, sjedli smo neki dan na piću. U nekoj ''mirnoj'' i ''opuštenoj'' utrci za člana predsjedništa (pod tim mislim bez nepotrebnog bošnjačkog uplitanja) ne bi bio bez šansi protiv Ćovića, čak suprotno. A tako i ostale stranke.
U suštini ovaj trenutni izborni zakon je i jedina šansa opozicionim strankama da smetnu HDZ sa vlasti jer ako se promijeni (u to čisto sumnjam osim ako ne bude silom promijenjen) HDZ će biti doživotni gospodar Hrvata bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi.
Ovo je ona česta mantra, koju ni oni što ju šire ne kontaju što su time izrekli.
Kojim ''opozicionim'' strankama i kakve veze ima izborni zakon s tim?
Nego ovo. Ako HDZ već redovito, još od devedesete plebiscitarno uzima većinu hrvatskih glasača (koji izađu na izbore), ne razumijem kako onda još i izmjenom izbornog zakona postaje njihov ''doživotni gospodar bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi''.
Hoćeš reći da bi glasanjem Hrvata za HDZ u budućnosti on postao njihov gospodar?
Ja mislim baš suprotno: s ovakvim postojećim izbornim zakonom HDZ će uvijek biti ''gospodar Hrvata'' u BiH.
Pa što ti misliš, da netko glasa za Ćovića i ekipu zato što su kao nekakvi kvalitetni ljudi s kvalitetnim programom?
U ovoj ovakvoj razvalini od države, u sinkroniziranom medijskom ratu, u stanju ni mira ni rata, gdje su sve negativne vijesti više nego dobro došle i još se dodatno napuhavaju, gdje se čitavi narodi međusobno optužuju, mora vladati mentalitet čopora, pogotovo u onih najmalobrojnijih. Još kada zakon dopušta da im oni drugi izravno odlučuju o političkom predstavljanju i koji se ne ustručavaju ciljano to i koristiti, uvjeravati ih da je to sve za njihovo dobro....paradoks.
I na kraju ti kažeš - izmjenom zakona dobili bi doživotne gospodare...znači ne bi ih oni više sami trebali izabirati, već bi ih valjda po nekom automatizmu dobili. Zbogom pameti.
I za kraj:
Nastavite i dalje maštati o UZPHB ...
Zakenj'o si na kraju kao i većina ovih prašinara ovdje. Nepotrebno.
Da i ja jednu sličnu opalim.
Dok nas ima ovdje i jedan jedini živ, nećete ovdje islamsku državu umotanu u ofucani graDŽanski celofan.
Nije ni ova loša, jel'de