Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Škobo Habu

#19676 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
ttps://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbegovic-cor ... /180110113
Izetbegović-Cormack: Što prije pronaći prihvatljiva rješenja za izmjene Izbornog zakona
Jebi ga, ne valja nikako.

Mislim da ovdje fali Čović da bi mogli sklopiti cijelu sliku Cormackove kao prevoditeljice.
Izbornom zakonu će opet kumovati američka ambasada, ko što gledam...

Al', ako Čović ne zna engleski, tu je Ivancov da sve to prevede po ruski.
horkesh

#19677 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Kako ugledah Hafisa, tako se podsjetih da nisam odavno isao provocirati ljude po Dnevniku, taman malo zabave u ove nocne sate :-D
video

#19678 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by video »

sportman1 wrote:
video wrote:Jes, jes doture, samo sto treci nije :izet:
Prvo treba rubikon preci

Btw, kae ako se naljuti, gledati ces mjesec a bogami i zvjezdu nonstop :izet: Jos ako onog pitbulla posalje da regulise stvari "dolje" juzno, kukala vam majka :run:
Pa ti vidi sta ces.

odi na jug vidit ces sve shahare.
to ti je treci.
samo ga treba proglasiti a to ti je formalnost.
Naravno, slazem se. Takav cin gosn' ortoped naziva rubikon-pa bujrum, samo vi rubikonajte, stO cekate?
Hafis

#19679 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote:
ttps://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbegovic-cor ... /180110113
Izetbegović-Cormack: Što prije pronaći prihvatljiva rješenja za izmjene Izbornog zakona
Jebi ga, ne valja nikako.

Mislim da ovdje fali Čović da bi mogli sklopiti cijelu sliku Cormackove kao prevoditeljice.
Izbornom zakonu će opet kumovati američka ambasada, ko što gledam...

Al', ako Čović ne zna engleski, tu je Ivancov da sve to prevede po ruski.
Samo je ovo sve dobro odrađeno. Od početnog ignoriranja problema od strane bošnjčke politike, mic po mic, ode to na velika zvona, i sad htjeli-ne htjeli moraju surađivati...doduše više nego nevoljno, ali jebat ga.
Što god da se ostvari, to će biti korak naprijed od ovakvog trenutnog stanja
horkesh

#19680 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Hafis wrote: Samo je ovo sve dobro odrađeno. Od početnog ignoriranja problema od strane bošnjčke politike, mic po mic, ode to na velika zvona, i sad htjeli-ne htjeli moraju surađivati...doduše više nego nevoljno, ali jebat ga.
Mic po mic, došli smo do toga da Ljubić apelira Erdoganu. Ma hajd' bolan :-D

Inače sam danas pročitao jednu Baketovu izjavu s kojom se, iznenađujuće, slažem:
Izetbegović za N1: Čović je mogao dobiti više

" Pritiskom ne možete postići ništa u odnosu na Bošnjake, možete postići samo suprotan efekat. Mi smo iz prve prije desetak godine čim se ukazala potreba prihvatili sporazum sa Vatikanom, a onda Čović stavi u ladicu ugovor sa IZ i misli da je postigao nešto u odnosu na mene, IZ ili Bošnjake."
Dali bi mi vama, bolan, svašta nešto... Ali ne može s ovakvim odnosom.
video

#19681 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by video »

Doture, mojne samo da ne bude skiknjave i kuknjkave na proljece ;-)
undefined007

#19682 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by undefined007 »

Od izbornog nema ništa, od trećeg baš ništa.
megaman4

#19683 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

undefined007 wrote:Od izbornog nema ništa, od trećeg baš ništa.
Zna to i Covic ali...
Hafis

#19684 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A bože moj, ni od izbora ako je tako.
megaman4

#19685 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Hafis wrote:
nije ti ovo 1992 godina. blokirajte, ali ce najvecu cijenu platiti bh. Hrvati, pa izvolite.

Mi Vam nismo neprijatelji. Vas najveci neprijatelj je Covic.
It_is_a_Leclerc

#19686 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

Teško ponižanje Klotilde u Ankari rezultiralo je općom ožalošćenošću na temi. To što je Erdogan pred njom, navodno na zvučnik uključio Bakira Izetbegovića da čuje njegovo mišljenje, je baš onako šamarčina za Grobničanku od koje će se ova polu-diplomatkinja sklona svakojakim ekscesima i budalaštinama teško oporaviti.

HDZ-ov prijedlog izmjena izbornog zakona možda može proći u Čitluku. Na sjednici opštinskog vijeća.

Kiss.
Better Man

#19687 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

Hafis wrote:
Izbora će biti, pa po cijenu da se kompletan HDZ uhapsi i strpa u zatvor. Nema većih grobara i neprijatelja hrvata od Čovića i HDZ-a. Oni su najodgovorniji za katastrofalan polažaj hrvata u BiH.
undefined007

#19688 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by undefined007 »

Hafis wrote:
bumo videli :D
Hafis

#19689 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Better Man wrote:
Hafis wrote:
Izbora će biti, pa po cijenu da se kompletan HDZ uhapsi i strpa u zatvor. Nema većih grobara i neprijatelja hrvata od Čovića i HDZ-a. Oni su najodgovorniji za katastrofalan polažaj hrvata u BiH.
Reci mi tko je odgovoran za katastrofalan položaj Bošnjaka u BiH?
Hafis

#19690 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

undefined007 wrote:
Hafis wrote:
bumo videli :D
Nemamo što vidjeti. Tako su govorili i za Mostar...te šta ima veze odluka Suda, bilo ih je bezbroj koje nisu ispoštovane, jebo HDZ-ovu apelaciju, sad će to CIK raspisati po starom pravilniku, ne može grad bez izbora, zaratit će...Mostar je to. Pa nas nitko ne jebe ni za suhu šljivo - a živi i zdravi.
vatrogasac

#19691 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote:
Better Man wrote:
Hafis wrote: A bože moj, ni od izbora ako je tako.
Misliš da centrifugalne sile koje djeluju u BiH ne daju doprinos lošem stanju jednih, drugih i trećih. Sve ono zbog čega se i ratovalo. Više bi stranaca bilo i u Tešnju, Gračanici, Gradačcu ili Goraždu nego što ih je danas.
Hafis

#19692 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
Hafis wrote:
Better Man wrote:
Misliš da centrifugalne sile koje djeluju u BiH ne daju doprinos lošem stanju jednih, drugih i trećih. Sve ono zbog čega se i ratovalo. Više bi stranaca bilo i u Tešnju, Gračanici, Gradačcu ili Goraždu nego što ih je danas.
Pa hvala bogu. Raskukao se gore lik o nekakvom katastrofalnom položaju Hrvata u BiH, rekao bi čovjek javlja se Židov bankar s Wolstrita. Jebote, bolnice gore nemaju a on se raskukao nad sudbinom Hrvata.
DonieBrasco

#19693 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Kad ce treci ? Kanal na hrvatskom i tako te budalastine ?
Maraschino

#19694 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ima li naznaka ko ce biti Zeljko Komsic?
undefined007

#19695 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by undefined007 »

@Hafis

Evo odgovori mi na ovo samo, konkretan primjer ŠBB-KBB.

Izbori 2018, ostane sve ovako što se tiče zakona. Kandidati za vašeg člana Predsjedništva Cvitanović i Čović (u suštini imena su nebitna ali je bitno da su iz oba HDZ-a). Pobjedi Cvitanović. Koji je izgovor Čoviću ? Bošnjaci ga preglasali ? Da li bi Cvitanović ili bilo ko drugi bio pravi Hrvat po mjeri Čovića ? Znači nema Komšića i slično. Šta onda reći i kako postupiti ? Baš me zanima kakve bi onda izmjene zakona tražio Čović. Možda da njegovi glasovi vrijeme 3x više ? Moje mišljenje je da to ne bi podnio sportski jer on kroz te izmjene želi sebi i "svojim" istomišljenicima iz stranke osigurati poziciju ili pozicije a ne u globalu gledano hrvatskome narode za koga se tobože toliko kroz taj zakon zalaže. Primjeni ovu zadnju rečenicu na primjeru recimo SDA- SBB. Klinac bi bilo drago SDA da im SBB vlada. :D

U suštini ovaj trenutni izborni zakon je i jedina šansa opozicionim strankama da smetnu HDZ sa vlasti jer ako se promijeni (u to čisto sumnjam osim ako ne bude silom promijenjen) HDZ će biti doživotni gospodar Hrvata bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi. S' druge strane moram se dotaći i ovoga. Možda je tema neprikladna ali SDA će ove izbore izgubiti. Prvi razlog je nekvalitet njihovih kandidata, a ja mislim će u opticaju biti (Zvizdić i još neko od trenutnih potpredsjednika). Drugi razlog je zajednički kandidat ljevice a to će nadam se biti gospodin Denis Bećirević. :thumbup: Fahro ti nikada neće biti mada bi Hafise tvoj stožernik i Mile do voljeli.

Još jedna mala napomena. Nisam član niti fan bilo koje političke partije i jednoumlje kakvo želi HDZ nikome ništa nije donijelo. Nastavite i dalje maštati o UZPHB ...
512MB

#19696 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

It_is_a_Leclerc wrote:Teško ponižanje Klotilde u Ankari rezultiralo je općom ožalošćenošću na temi. To što je Erdogan pred njom, navodno na zvučnik uključio Bakira Izetbegovića da čuje njegovo mišljenje, je baš onako šamarčina za Grobničanku od koje će se ova polu-diplomatkinja sklona svakojakim ekscesima i budalaštinama teško oporaviti.

HDZ-ov prijedlog izmjena izbornog zakona možda može proći u Čitluku. Na sjednici opštinskog vijeća.

Kiss.
*Riiing*
Bake:"Poruci joj da mi glaba obrezanog. Over."

:lol:
Hafis

#19697 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

undefined007 wrote:@Hafis

Evo odgovori mi na ovo samo, konkretan primjer ŠBB-KBB.

Izbori 2018, ostane sve ovako što se tiče zakona. Kandidati za vašeg člana Predsjedništva Cvitanović i Čović (u suštini imena su nebitna ali je bitno da su iz oba HDZ-a). Pobjedi Cvitanović. Koji je izgovor Čoviću ? Bošnjaci ga preglasali ? Da li bi Cvitanović ili bilo ko drugi bio pravi Hrvat po mjeri Čovića ? Znači nema Komšića i slično. Šta onda reći i kako postupiti ? Baš me zanima kakve bi onda izmjene zakona tražio Čović. Možda da njegovi glasovi vrijeme 3x više ? Moje mišljenje je da to ne bi podnio sportski jer on kroz te izmjene želi sebi i "svojim" istomišljenicima iz stranke osigurati poziciju ili pozicije a ne u globalu gledano hrvatskome narode za koga se tobože toliko kroz taj zakon zalaže. Primjeni ovu zadnju rečenicu na primjeru recimo SDA- SBB. Klinac bi bilo drago SDA da im SBB vlada. :D

U suštini ovaj trenutni izborni zakon je i jedina šansa opozicionim strankama da smetnu HDZ sa vlasti jer ako se promijeni (u to čisto sumnjam osim ako ne bude silom promijenjen) HDZ će biti doživotni gospodar Hrvata bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi. S' druge strane moram se dotaći i ovoga. Možda je tema neprikladna ali SDA će ove izbore izgubiti. Prvi razlog je nekvalitet njihovih kandidata, a ja mislim će u opticaju biti (Zvizdić i još neko od trenutnih potpredsjednika). Drugi razlog je zajednički kandidat ljevice a to će nadam se biti gospodin Denis Bećirević. :thumbup: Fahro ti nikada neće biti mada bi Hafise tvoj stožernik i Mile do voljeli.

Još jedna mala napomena. Nisam član niti fan bilo koje političke partije i jednoumlje kakvo želi HDZ nikome ništa nije donijelo. Nastavite i dalje maštati o UZPHB ...
Evo jedan prije posla:

I
zbori 2018, ostane sve ovako što se tiče zakona. Kandidati za vašeg člana Predsjedništva Cvitanović i Čović (u suštini imena su nebitna ali je bitno da su iz oba HDZ-a). Pobjedi Cvitanović. Koji je izgovor Čoviću ? Bošnjaci ga preglasali ? Da li bi Cvitanović ili bilo ko drugi bio pravi Hrvat po mjeri Čovića ? Znači nema Komšića i slično.
To bi bilo više nego idealno. Cvitanović je momčina i pol, prva liga. Poznajemo se odavno, sjedli smo neki dan na piću. U nekoj ''mirnoj'' i ''opuštenoj'' utrci za člana predsjedništa (pod tim mislim bez nepotrebnog bošnjačkog uplitanja) ne bi bio bez šansi protiv Ćovića, čak suprotno. A tako i ostale stranke.

U suštini ovaj trenutni izborni zakon je i jedina šansa opozicionim strankama da smetnu HDZ sa vlasti jer ako se promijeni (u to čisto sumnjam osim ako ne bude silom promijenjen) HDZ će biti doživotni gospodar Hrvata bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi.
Ovo je ona česta mantra, koju ni oni što ju šire ne kontaju što su time izrekli.
Kojim ''opozicionim'' strankama i kakve veze ima izborni zakon s tim?
Nego ovo. Ako HDZ već redovito, još od devedesete plebiscitarno uzima većinu hrvatskih glasača (koji izađu na izbore), ne razumijem kako onda još i izmjenom izbornog zakona postaje njihov ''doživotni gospodar bez ikakve šanse da ih bilo ko ugrozi''.
Hoćeš reći da bi glasanjem Hrvata za HDZ u budućnosti on postao njihov gospodar?

Ja mislim baš suprotno: s ovakvim postojećim izbornim zakonom HDZ će uvijek biti ''gospodar Hrvata'' u BiH.
Pa što ti misliš, da netko glasa za Ćovića i ekipu zato što su kao nekakvi kvalitetni ljudi s kvalitetnim programom?
U ovoj ovakvoj razvalini od države, u sinkroniziranom medijskom ratu, u stanju ni mira ni rata, gdje su sve negativne vijesti više nego dobro došle i još se dodatno napuhavaju, gdje se čitavi narodi međusobno optužuju, mora vladati mentalitet čopora, pogotovo u onih najmalobrojnijih. Još kada zakon dopušta da im oni drugi izravno odlučuju o političkom predstavljanju i koji se ne ustručavaju ciljano to i koristiti, uvjeravati ih da je to sve za njihovo dobro....paradoks.
I na kraju ti kažeš - izmjenom zakona dobili bi doživotne gospodare...znači ne bi ih oni više sami trebali izabirati, već bi ih valjda po nekom automatizmu dobili. Zbogom pameti.

I za kraj:
Nastavite i dalje maštati o UZPHB ...
Zakenj'o si na kraju kao i većina ovih prašinara ovdje. Nepotrebno.
Da i ja jednu sličnu opalim.
Dok nas ima ovdje i jedan jedini živ, nećete ovdje islamsku državu umotanu u ofucani graDŽanski celofan.

Nije ni ova loša, jel'de :)
Škobo Habu

#19698 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Samo je ovo sve dobro odrađeno. Od početnog ignoriranja problema od strane bošnjčke politike, mic po mic, ode to na velika zvona, i sad htjeli-ne htjeli moraju surađivati...doduše više nego nevoljno, ali jebat ga.
Eto, sad ispada kao je cijelo vrijeme bio problem Bakir Izetbegović, a ne ultimativan stav HDZ oko Izbornog zakona.
Pa, jebo te, čitaš li ti saopštenja evropskih institucija oko presude "Sejdić-Finci" i sličnih slučlajeva?
Eu, jednostavno, traži da se to riješava u paketu sa "hrvatskim slučajem", i tu će se morati tražiti kompromis i fleksibilnost od strane Čovića.

Pusti te zirdumovsko-raspudićevske papazjanije o tome kako treba prvo dati Hrvatima izbornu jednicu, a onda tek riješavati ostale presude, koje bi se kasnije na sve moguće načina opstruirale. HDZ uopšte ne odgovara nikakva vrsta labavog koncepta koji bi donekle pomirio građansko i nacionalno.
Alfons Kauders

#19699 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Poranilo se jutros u stozernoj stranci? :)
incognito071

#19700 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

samo mi nije jasno kako Vam se da raspravljati s ovim pravoslavnim kamenjarcem :D

pa taj sebe mrzi do 12 a od 12 citav svijet
Post Reply