Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
muniza

#19676 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by muniza »

limeni wrote:
muniza wrote:
DonVito wrote:Kakvih bolan novi imena nije ti ovo FM :roll: strucnjak. Ako je Alzir nije Nepal, Alzir je ispred nas na FIFA r.l i to treba postovati helem ako je njima 50g sigurno su trazili od nsbh da u Alzir povede najjaci, kad moze jedna Spanija u Puerto Riko igrati za pare moze i BIH u Alziru koji ponavljam nije ni Puerto Riko jos gore Nepal u nogometnom svijetu.

Izet srami se i neces nikad biti dobro dosao u nasu jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu !!!

Bagra o kako je vec nazivas ocito si pljuvac po svemu sto valja ali da li je moguce da Petric, Rakitic pobjegnu tim svicarcima,a "nas" balavac ne zeli iako su ga pozvali dvije najvece legende u bh fudbalu :( SRAMOTA. Da bog da se ponovio novi Jakupovic da da to je onaj golman price su bile novi D.Zoff.
Jarane, povedeš najjačih 11 i još uvijek imaš fore za pun k igrača koje možeš provjeriti.
Pa da je Brazil, prijateljska je utakmica, kad ćeš ako ne tada probati nešto novo.
U i oko repke još uvijek vladaju menadžerski klanovi i to je ono što tjera igrače, igračima jedino zamjeram što ne pričekaju već srljaju.

Samo pogledajte komentare raje, i prije nego je pristao na Švicu, želite mu od povreda pa do smrtnih slučajeva uključujući i tebe. Nek je samo dio vidio muka mu je mogu misliti, ipak je to još klinac...
Sad mi i javnost moramo pritisnuti savez da konačno počne raditi svoj posao a i neko bi trebao snositi krivicu za gubljenje talenata!
kakav bolan savez i govna, pa vidis li ti da konj nece da igra za nas uopste kao sto nije ni ibrahimovic htio?pa dolaze mu susic, dzeko i spahic na noge, mole ga a on odbije?!nek mu je sa srecom, ali ja da sam selektor vise nikada nebi zaigro za nas taman da place i moli na koljenima..
Fakt je da koliko ja znam još nikad nije dobio zvanični poziv kao ni Ibrahimović, kažem, igračima zamjeram što žure ali savez mora puno više toga da uradi. Šta je trebo mali, promjenit sportsko državljanstvo a Sušić ga nikad ne zovnuti i onda šipu ga sine, jel to?
Švicarska je bila brža i konkretnija a njega hastra šta će biti ovamo s nama i eto, izgubismo x-tog talenta.
Odličan je potez Spahića i Džeke ali prekasno, na kraju krajeva zna se čiji je to posao a njima svaka čast.
Obuca9

#19677 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

tcz wrote:ja eto nije ga niko kontaktirao, sta hoce da ja idem i popunim zahtjev za njega?

Kako piše Oslobođenje, kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić je nazvao Hajrovića i uvjeravao ga da će dobiti poziv za nastavak kvalifikacija i meč protiv Grčke u Zenici, ali da prije toga mora promijeniti sportsko državljanstvo. Naime, Hajrović ima pasoš BiH, ali je nastupao za mlađe selekcije Švicarske pa ne može dobiti poziv od našeg Saveza, jer nije promijenio sportsko državljanstvo.

Isto je pokušao i Edin Džeko, koji je također kontaktirao Hajrovića, kako bi mu poželio dobrodošlicu.

Obojica su potom dobili SMS poruku u kojoj Hajrović piše da se odlučio za Švicarsku.

"Edine, ja sam odlučio. Igrat ću za Švicarsku. Idem s njima u Tunis. Popričao sam s roditeljima i sa drugim ljudima. Hvala tebi puno što si se javio. Želim ti sve najbolje i sretno sa BiH. Bosna će uvijek biti u mom srcu, iako sada ne igram za nju", piše u SMS poruci koju je Hajrović poslao Džeki.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/izet-h ... /121113006

ovako to radi onaj ko svim srcem zeli igrati za BiH

Anel Hadžić: San mi je da igram za BiH :thumbup:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/anel-h ... /120314131
Gdje nam sad nestade onaj od jučer što je kopirao tekstove o Drogbi i onom Zahi...
Obuca9

#19678 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:
Sarajevo1946 wrote:
Dead Man Walking wrote:

Code: Select all

Wilfried Zaha's England call-up followed two hours of frantic negotiations between the player's representative and the Football Association. Zaha was torn between playing for England or Ivory Coast after taking a call from Didier Drogba on Wednesday urging him to play for the country of his birth in the Africa Cup of Nations in January. 
'Ta ce Drogba, levat, zove, moljaka...
Al' eto, Zaha odlučio ipak za Englesku da igra. Hoću reći, nekad su ti fudbaleri stvarno đubrad.
Tacno, sad se moze mirne duse reci da je djubre i mirne duse mu svi mogu yebati mater jer su pokusali sve i nije proslo. Ali, nije to bila poenta ovog sto sam postavio, i nisam ovo postavio zbog Zahe nego zbog Drogbe i nasih "Drogbi" oko reprezentacije.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/izet-h ... /121113006

Izvoli, imaš riječ.
Eborg

#19679 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Ma ja i dalje mislim da će ispušiti u Švicarskoj nakon 1-2 prijateljska poziva i igrati za nas. Vjerovatno i on tako kalkulira. Meni nije toliko žao zbog njega koliko zbog brata njegovog koji je veći potencijal a vjerovatno će njegovim stopama.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#19680 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Izet Hajrovic - All is said and done, idemo dalje
Infaze Studio

#19681 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

muniza wrote:Šta je trebo mali, promjenit sportsko državljanstvo a Sušić ga nikad ne zovnuti i onda šipu ga sine, jel to?
Sta pricas "Susic ga ne zovnuti"?? PA jeli citas ti sta covjek sad postavi...NAjveca imena uz Susica ga ubjedjivala da promjeni drzavljanstvo da ce biti pozvan a on nece...HAjde da mu se niko nije javio, pa reko bi nije bio siguran sta ce biti...
PA ne moze Susic pozvati Svicarskog sportasa u BiH repku..HAlloo...covjek treba da postane BiH Sportas da bi mogao dobiti zvanicni poziv. A receno mu je da ce ga dobiti. Sta mislis Susic ga pozove a njegov klub i Svicarski savez kazu: KAkav poziv, nisi ti BiH sportista. :roll:
Obuca9

#19682 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Slo Burner wrote:Izet Hajrovic - All is said and done, idemo dalje
Saida ne miješaj s ovim glupanom. :D
Obuca9

#19683 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Infaze Studio wrote:
muniza wrote:Šta je trebo mali, promjenit sportsko državljanstvo a Sušić ga nikad ne zovnuti i onda šipu ga sine, jel to?
Sta pricas "Susic ga ne zovnuti"?? PA jeli citas ti sta covjek sad postavi...NAjveca imena uz Susica ga ubjedjivala da promjeni drzavljanstvo da ce biti pozvan a on nece...HAjde da mu se niko nije javio, pa reko bi nije bio siguran sta ce biti...
PA ne moze Susic pozvati Svicarskog sportasa u BiH repku..HAlloo...covjek treba da postane BiH Sportas da bi mogao dobiti zvanicni poziv. A receno mu je da ce ga dobiti. Sta mislis Susic ga pozove a njegov klub i Svicarski savez kazu: KAkav poziv, nisi ti BiH sportista. :roll:
Ma bitno je optužiti Sušića i kraj priče. To je sva poenta ove teme, od njenog nastanka, za svaku sitnicu za koju se moglo pljunuti po njemu, javljali su se uvijek jedni te isti nickovi i uvijek je Pape bio kriv za sve.
muniza

#19684 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by muniza »

Infaze Studio wrote:
Jest, zvali ga juče, i opet ponavljam srljao je i on i šupak je što ne pričeka al mi niko ne može reći da najveća krivica nije kod nas.
Treba im ići na noge i treba ih moliti i gotovo, šta smo to mi, Brazil pa da od*ebemo svakog ko po nama nema dovoljno patriotizma, daj ba. Svaka ozbiljna repka ima skauting timove šta mi imamo? Ako im ko od menadžera preporuči igrače ili u najboljem slučaju ako čuju od novinara ili raje po forumima, smješno brate...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19685 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ne kontam fakat što Papeta optužujete za ovo :shock: :-)

šta selektor treba hodati po svijetu i vaditi papire igračima :lol: :-) :roll:

Savez je taj koji se bavi skautiranjem mladih igrača i to se treba raditi u okviru podrške mladim selekcijama od U-17 do U-21.

Šta vi mislite da npr. malog Halilovića sad Pape treba da zovne u A reprezentaciju samo zato što je talenat?
Last edited by JoseMujica on 13/11/2012 11:50, edited 1 time in total.
Infaze Studio

#19686 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Nije bitno kad su ga zvali..Bitno je da je on donio odluku NAKON razgovora sa Dzekom, Spahom i s kime vec...Znaci NAKON njihove molbe, pazi molbe i dobrodoslice je posl'o SMS i rek'o...fala vama, al' idem ja s njima u Tunis i ponijecu BiH sa sobom u pederusi da mi je blizu srcu... :x
JoseMujica

#19687 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Infaze Studio wrote:Nije bitno kad su ga zvali..Bitno je da je on donio odluku NAKON razgovora sa Dzekom, Spahom i s kime vec...Znaci NAKON njihove molbe, pazi molbe i dobrodoslice je posl'o SMS i rek'o...fala vama, al' idem ja s njima u Tunis i ponijecu BiH sa sobom u pederusi da mi je blizu srcu... :x
tačno...i treba završiti s tom pričom
Infaze Studio

#19688 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

U pravu si...nije uopste vrijedan ove diskusije.
hary

#19689 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hary »

Najgore od svega je to sto ce i poslije utakmice sa Tunisom doci do rasprave tipa "eto nije zvanicna bila, moze on opet za nas , sad treba svi da ga zamolimo javno u dnevniku ili odemo s transparentom na utakmicu Grashopersa da ga preklinjemo". Pa ce opet krenuti napadi na Susica itd itd.
Da je on od pocetka htio da igra, angazovali bi se svi kao u slucaju "Pjanic", koji je jasno rekao i drzao se toga iako je i njegov slucaj kidao zivce svima jer se otegao. Ovaj je laprdao jedno, mislio drugo, radio trece, zavlacio i medije i nas.
Ne zelim mu srecu. Ne mogu.
Nego, ajmo sad dalje. Dajte nam jos talenata da se borimo za njih.
Infaze Studio

#19690 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

hary wrote:Najgore od svega je to sto ce i poslije utakmice sa Tunisom doci do rasprave tipa "eto nije zvanicna bila, moze on opet za nas , sad treba svi da ga zamolimo javno u dnevniku ili odemo s transparentom na utakmicu Grashopersa da ga preklinjemo". Pa ce opet krenuti napadi na Susica itd itd.
Da je on od pocetka htio da igra, angazovali bi se svi kao u slucaju "Pjanic", koji je jasno rekao i drzao se toga iako je i njegov slucaj kidao zivce svima jer se otegao. Ovaj je laprdao jedno, mislio drugo, radio trece, zavlacio i medije i nas.
Ne zelim mu srecu. Ne mogu.
Nego, ajmo sad dalje. Dajte nam jos talenata da se borimo za njih.
:lol: :lol: :thumbup:
JoseMujica

#19691 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

pa šta ...ako može nakon Tunisa treba ga dovesti...ima on i buraza, pozicija stoper, u Arsenalovom B timu.

mala smo zemlja i nikoga ne treba po svaku cijenu odbacivati, a ne treba praviti ovolike drame ako neće
ja71

#19692 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

hary wrote:Nego, ajmo sad dalje. Dajte nam jos talenata da se borimo za njih.
Bravo, ne treba zbog ovog slucaja otpisati sve talente vani
KIMBO

#19693 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KIMBO »

Zilka i Safet Hajrović, roditelji najtalentovanije nogometne braće u Evropi ugostili su nas u porodičnom okruženju u mjestu Hausen. Na okupu su bili i sinovi Sead i Izet. Za Avazov "Sport" roditelji su otvorili dušu.

Izet (21) ofanzivni veznjak Grasshoppera i ponajbolji na toj poziciji u švicarskoj ligi, umjesto u Alžir, ide u Tunis. Sa reprezentacijom Švicarske. Sead (19), super talentovani stoper londonskog Arsenala, koji je sa švicarskom reprezentacijom u kadetskoj konkurenciji bio prvak svijeta, još čeka poziv A tima. Safet Sušić odgovornost prebacuje na Izeta; "Hajrović je odabrao Švicarsku".

- Arsene Wenger je dolazio u našu kuću, zvao je i Ottmar Hitzfeld, ali nama je Bosna u srcu – kažu Hajrovići i odgovaraju na zlurade komentare i optužbe kvazi patriota, koji ne znaju pozadinu "slučaja Hajrović".

Prava istina

Roditelje i sinove boli što se svašta piše, a malo je ko želio čuti pravu istinu...

- Prava je istina da niko iz NS BiH nije imao pristup kao, recimo Wenger ili Hitzfeld. Mi smo prošli švicarske selekcije, ovdje smo se potvrdili, ali smo i čekali poziv iz NS BiH. Nažalost, jedino smo iz medija smo mogli vidjeti da se selektor BiH zanima za nas. Gledao je Izeta kada je naša reprezentacija igrala sa Brazilom u Sent Galenu. I to je sve – pričaju braća Hajrović.

Ni njihovi roditelji, a ni Izet i Sead ne znaju put kako se administrativno rješava "transfer" iz jedne reprezentacije u drugu.

- Mislim da je red da neko iz NS BiH nazove nas ili sinove da objasni, a ne da nas optužuju, bez ikakvog kontakta. Ne mogu to Sead i Izet rješavati. Ne znam ima li više smisla objašnjavati koliko je svima nama stalo da nam djeca igraju za BiH. Nisu oni bez kluba, ne traže preko reprezentacije put do afirmacije ili reklamu. Ako Wenger ili Hitzfeld pokazuju toliko poštovanja, ako su ljudi u švicarskom Savezu vrlo korektni, ne znam zašto neko iz NS BiH nije mogao doći do nas, porazgovarati, a ne da preko medija izjavljuju nešto što ne odgovara istini - kažu roditelji Izeta i Seada Hajrovića.

Za Seada ima nade

Izet i Sead znaju sve o bh. Zmajevima, prate naše igrače u evropskim ligama, navijaju za BiH, profesionalno, maksimalno korektno odrađuju posao u Grashopersu i Arsenalu.

- Ako je Izet izgubljen za BiH, nadam se da nisam ja - kaže mlađi Sead, koji ima profesionalni ugovor sa Arsenalom.

U Londonu ima stan, vozi audija trojku, završio je gimnaziju u Cirihu, te još dvije godine koledža, nastavit će školovanje. Izet vozi golfa "peticu". Završio je trgovačku školu i bio je odličan učenik, ali se opredijelio za fudbal. Ima djevojku, Bosanku Lejlu.

- Mi smo u Švicarskoj, Sead je u Engleskoj, a naše srce je u BiH. Da nije tako, ne bi imali kuću u Sarajevu, u Sokolović koloniji. Godinama naši sinovi igraju u Švicarskoj, ali poziv iz BiH nikad nismo dobili. To je jedina istina. Kako god završi, mi ćemo svim srcem biti uz BiH - ovim riječima su nas ispratili Hajrovići.

Od Bijelog polja do Ciriha

Inače, Hajrovići su porijeklom iz Bijelog polja. Njihovi su preci nakoj Drugog Svjetskog rata preko Turske stigli u makedonsko selo Dresovo kod Prilepa, gdje su Safet i Zilka živjeli do 1980. godine, a potom preselili u Sarajevo. Od 1987. godine su u Švicarskoj.

Otac Safet, po zanimanju je mehaničar, a radi kao profesionalni vozač u jednoj švicarskoj firmi. Majka Zilka je završila medicinsku školu, radi u restoranu.

je.bo to oni su davno svoje rekli.
Murat Sabanovic

#19694 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

nakon par medijskih natpisa u januaru susic je nazvao hajrovica

susic: da li zelis da igras za bih?
hajrovic: da, zelim ! samo sam igrao za mladje kategorije svicarske.
susic: znam,treba da promjenis sportsko drzavljanstvo ,te izvadis bh pasos.
hajrovic:pasos vec imam!
susic:doci cu da te gledam uzivo,da se uvjerim u tvoje kvalitete.
hajrovic:nadam se da vas necu razocarti !

nakon telefonskog razgovora nasi se nisu javljali,samo je hajrovic u vise navrata izjavio da zeli da igra za bih i da poziv jos nije dobio.

nakon dobrih igara javlja se hitzfeld

hitzfeld:ovdje hitzfled,namjeraavam da te pozovem protiv tunisa
hajrovic:hvala,gospodine hitzfeld ocekujem vas poziv

u medjuvremenu hajrovic dobija poziv hitzfleda i pristaje

poslije saznanja da ce hajrovic igrati za svicarsku; susic ga krivi ,jer nije sredio sportsko drzavljanstvo i govori da je znao prije 2 mjeseca ovakav rasplet sitacije.

poslije se javljaju dzeko i spaha

dzeko: mi te trebamo, dobices poziv protiv grcke!
hajrovic:ja sam vec dao rijec hitzfeldu igracu za svicarsku!

kraj sapunice !!!
miki.ba

#19695 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Znaci Pape kriv...Papeta na lomacu :D

Evo još nije odigrala Švica utakmicu...nek se javi brate i nek kaže necu igrati za Švicu.
Stvarno nema potrebe toliko puta slagati da ti je Bosna u srcu, njima Bosna nije bila u srcu ni 87. a kamoli sad.
Teško mu priznati da mu je draža Švica i bog.
Infaze Studio

#19696 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Evo jos samo jedan dokaz da mali nije ni planirao igrati za BiH:

KAda je pozvan neki dan od strane Hitzfelda, govorio je da jos nista nije gotovo, da je ovo samo prijateljska i da zse nada da ce ipak zaigrati za BiH. Smirivao ljute Bosance koji bi mu zamjerili sto se odazvao na poziv.
Onda ga zovu dva glavna igraca repke, iskusni, stariji od njega momci i ogromnog autoriteta da bi ga privolili da igra za nas.
On se izgubi, skonta da njima ne moze palamuditi i sutradan txt-uje Dzeku i kaze: ja se odlucio da igram za Svicu...Vise ni ne prica da je samo prijateljska i da ce opet razmisliti da igra za nas...
LAzov teski, uopste nije imao nikakve dileme za koga ce igrati.
p206

#19697 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

Volio bih da ih izvučemo u grupi za iduće evropsko prvenstvo da ga dočekamo u Zenici sa nekom "lijepom" pjesmom, a on ostane na klupi čitavu utakmicu. Da shvati da je stranac gdje god da dođe. Koliko god oni bili korektni prema njemu, on će za njih ostati stranac.
ja71

#19698 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

p206 wrote:Volio bih da ih izvučemo u grupi za iduće evropsko prvenstvo da ga dočekamo u Zenici sa nekom "lijepom" pjesmom, a on ostane na klupi čitavu utakmicu. Da shvati da je stranac gdje god da dođe. Koliko god oni bili korektni prema njemu, on će za njih ostati stranac.
I kakvu ces poruku time poslati nekim buducim potencijalnim igracima koji se dvoume ?
p206

#19699 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

ja71 wrote:
p206 wrote:Volio bih da ih izvučemo u grupi za iduće evropsko prvenstvo da ga dočekamo u Zenici sa nekom "lijepom" pjesmom, a on ostane na klupi čitavu utakmicu. Da shvati da je stranac gdje god da dođe. Koliko god oni bili korektni prema njemu, on će za njih ostati stranac.
I kakvu ces poruku time poslati nekim buducim potencijalnim igracima koji se dvoume ?
Da se ne dvoume... Na drugoj temi neko je spomenuo Eldina Jakupovića...
http://en.wikipedia.org/wiki/Eldin_Jakupovi%C4%87
...vidimo kako je uspio...
Na Izetovoj poziciji igra Šaćiri iz Bayerna, čak su i isti tip igrača, mogu misliti koliko će se naigrati.
Ja bih ga razumio da je naša reprezentacija po rezultatima u zadnje vrijeme na nivou recimo Albanije ili nešto slično, ali pošto nismo, ko ge jebe.
lopovjack

#19700 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lopovjack »

Drago mi je da se završila priča oko Hajrovića i da je konačno jasno rekao da ne želi da igra za BiH. U početku sam krivio Sušića,ali sve je više očigledno da je momak samo sebi dizao cijenu. Realno ranije nije ni zaslužio poziv,tek je ove sezone počeo da igra zapaženu ulogu u svom klubu. Ovako baš kako je i Edin rekao, nek mu je sretno. Ovakvih primjera će još biti,ali hvala Bogu pa ima i onih kojima je stalo do ove države i koji su mogli igrati za druge reprezentacije (kao npr.Spahić,Pjanić,Mujdža,Begović...).Mislim i da roditelji imaju tu ključnu ulogu i njihov odgoj prema djeci,ali helem nismo svi isti. Nama ostaje da bodrimo naše momke i da se ponosimo njima i da čuvamo ovo što trenutno imamo,a to je dobra atmosfera i kolektiv a rezultat će doći sigurno.
Locked