tri puta za redom. woooooow. nosite i ovaj. sta ce se igrati.trcicu trceci wrote: Pa to, doslo je vrijeme da se samo podsjecate![]()
Ili kad cujem kaze barcelona osvajala, pa i bayern je osvajao i to tri puta za redom, i sta ja to trebam sad spominjati...
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#19676 Re: FC Barcelona
- HB_BHF
#19677 Re: FC Barcelona
Haha pa čekaj nije ovo tema o real madridu da mi tako nešto kažeštrcicu trceci wrote: Pa to, doslo je vrijeme da se samo podsjecate![]()
Ili kad cujem kaze barcelona osvajala, pa i bayern je osvajao i to tri puta za redom, i sta ja to trebam sad spominjati...
-
LSD
#19678 Re: FC Barcelona
BHF Manijak je dobro napisao...ko dobije bitku na sredini taj prolazi.
Eh upravo tu vidim snagu Bayerna....Xavi više ne može ko nekad, mislim može on uvijek dati loptu, perfektan pas i cak gol u nekim opcijama...ali ne može trcati ko nekad, ne može držati tempo kao prije 2-3 godine niti krasti lopte, to je ocito....još ako znamo da ce mu se suprostaviti trkacki predobri Švajni i Martinez (ili Gustavo), to nimalo nije dobar znak...da ne pominjem Lahma koji može trcati dva dana...Bayern je fizicki jaca ekipa, jaca u duelima, jaca trkacki.
No, Barca je Barca...Messi može napraviti belaj svakoj odbrani, Iniesta je virtuoz, ali oni ce trebati jaku i konkretnu ispomoc suigraca.
Jupp nije levat trener i sigurno je dobro prostudirao Barcu, tako da ce trebati i neko iznenađenje u napadu (možda Tello
što da ne)
Eh upravo tu vidim snagu Bayerna....Xavi više ne može ko nekad, mislim može on uvijek dati loptu, perfektan pas i cak gol u nekim opcijama...ali ne može trcati ko nekad, ne može držati tempo kao prije 2-3 godine niti krasti lopte, to je ocito....još ako znamo da ce mu se suprostaviti trkacki predobri Švajni i Martinez (ili Gustavo), to nimalo nije dobar znak...da ne pominjem Lahma koji može trcati dva dana...Bayern je fizicki jaca ekipa, jaca u duelima, jaca trkacki.
No, Barca je Barca...Messi može napraviti belaj svakoj odbrani, Iniesta je virtuoz, ali oni ce trebati jaku i konkretnu ispomoc suigraca.
Jupp nije levat trener i sigurno je dobro prostudirao Barcu, tako da ce trebati i neko iznenađenje u napadu (možda Tello
-
5 0 5
#19679 Re: FC Barcelona
Barcelona will wear their third kit (all-black away kit from last season) in the CL semifinal away game against Bayern.
- skenderija04
#19680 Re: FC Barcelona
Da li zbog praznovjerja ili zbog stida nije vazno, pametna odluka505sCrtom wrote:Barcelona will wear their third kit (all-black away kit from last season) in the CL semifinal away game against Bayern.
- HB_BHF
#19681 Re: FC Barcelona
Nema tu svrhe.. 4 komada su palaLSD wrote: Tad je Bayern bio dosta slabiji....odbrana im bila: Ze Roberto, nekakav Breno, DeMichelis i izvjesni Lell![]()
danas je to sasvim druga prica
i mnogo ozbiljniji tim... Barca tada bila ubitacna, nikad jaca, sa Pepom koji je donio nešto novo u svijet fudbala....mnogo toga se izmjenilo od tada, Barca pada polako, a Bayern se diže na sami vrh i hoce da osvoji sve živo....daj ba ,skoni taj klip...promašio je svoju svrhu.
Ključ će biti da Alves zatvori Riberya i Alba Robbena.
- Charuga
- Globalni moderator
#19682 Re: FC Barcelona
@trcicu trceci
@BHF_Manijak
Smirite malo tenzije i trolanje, nema potrebe da idete na odmor radi anamo nekih klubova ...
@BHF_Manijak
Smirite malo tenzije i trolanje, nema potrebe da idete na odmor radi anamo nekih klubova ...
-
5 0 5
#19683 Re: FC Barcelona
Barcelona LIGA record this season: 25W - 3D - 2L. Goals: 95-33 Barca need 12 from 24 possible pts to win their 22nd LIGA
- skenderija04
#19684 Re: FC Barcelona
I Manje. Madrid sljedeca dva gostovanja u Bilbao i na Calderon. Jedino sto zele je da se sacuvaju za LS.505sCrtom wrote:Barcelona LIGA record this season: 25W - 3D - 2L. Goals: 95-33 Barca need 12 from 24 possible pts to win their 22nd LIGA
-
Katamaran_Sa
#19685 Re: FC Barcelona
Taj dres imam, sa svojim imenom na ledjima505sCrtom wrote:Barcelona will wear their third kit (all-black away kit from last season) in the CL semifinal away game against Bayern.
- MOSALJOZE
#19686 Re: FC Barcelona
Sretno Barca.Biće to dobra utakmica.
Pozz od Bavarca
Pozz od Bavarca
- veljaca
#19687 Re: FC Barcelona
Mislim da pojedinci kada porede golmane Barcelone i Bayerna, previse potcjenjuju Valdesa ...
Ja mislim da su tu negdje ....
Ako se MESSI oporavi i bude 100 % na svome nivou - Barcelona je bliza prolazu ....
Ako se MESSI oporavi i bude 100 % na svome nivou - Barcelona je bliza prolazu ....
- Mandžo
#19688 Re: FC Barcelona
De ba nemoj se ofirat ovde cuj tu negdje jaoo ......veljaca wrote:Mislim da pojedinci kada porede golmane Barcelone i Bayerna, previse potcjenjuju Valdesa ...
- Kemal Malovčić
#19689 Re: FC Barcelona
štaviše, valdes je nešto bolji
- skenderija04
#19690 Re: FC Barcelona
Neposteni smo prema Victoru. Poredimo ga sa drugim golmanima, a ne kazemo da je jedini koji ima 40 metara brisanog prostora ispred sebe. Ima svoje gluposti, nezgodan karakter ali uprkos svemu toliko godina biti na golu Barcelone nije lako. Cijenicemo ga kada ode.
- dinooh
#19691 Re: FC Barcelona
Ovo ce biti 2 dobre utakmice i neka pobjedi bolji. Navijam za Bayern ali ako Barcelona zasluzi prolaz neka i prode. Samo se nadam da cemo vidjeti dobar nogomet, bez previse faula, glume i slicnog.
Oba tima su slicna po igri, drze puno loptu i nerado je gube. Ko je u prednosti? Na to je tesko odgovoriti. Ako gledamo ovu sezonu rekao bi Bayern, pogotovo ovaj dio sezone kada je puno stabilniji od Barcelone. Ali Barca je ostavila dubok trag u nasim mozgovima posljednjih 4-5 godina i to im daje blagu prednost sa tog gledista.
Sto se tice odbrane, mislim tu je to negdje. obe ekipe imaju jednu slabu kariku u odbrani, kod Bayerna Boateng/Buyten a kod Barce onaj koji ce do Pique-a igrati. Defanzivni vezni ima jaci Bayern. Ali opet jedna lopta Xavi.a i sve moze biti rjeseno. Sto se tice krila, Ribery je najjaci trenutno ali zato barca ima Messija u napadu o kojem ne treba puno pricati. Ako Bayern uspije zaustavit Xavi-a i Messi-a ima velike sanse za prolaz. Ali to cemo vidjeti krajem aprila.
>>>>>NEKA BOLJI POBJEDI<<<<
Oba tima su slicna po igri, drze puno loptu i nerado je gube. Ko je u prednosti? Na to je tesko odgovoriti. Ako gledamo ovu sezonu rekao bi Bayern, pogotovo ovaj dio sezone kada je puno stabilniji od Barcelone. Ali Barca je ostavila dubok trag u nasim mozgovima posljednjih 4-5 godina i to im daje blagu prednost sa tog gledista.
Sto se tice odbrane, mislim tu je to negdje. obe ekipe imaju jednu slabu kariku u odbrani, kod Bayerna Boateng/Buyten a kod Barce onaj koji ce do Pique-a igrati. Defanzivni vezni ima jaci Bayern. Ali opet jedna lopta Xavi.a i sve moze biti rjeseno. Sto se tice krila, Ribery je najjaci trenutno ali zato barca ima Messija u napadu o kojem ne treba puno pricati. Ako Bayern uspije zaustavit Xavi-a i Messi-a ima velike sanse za prolaz. Ali to cemo vidjeti krajem aprila.
- skenderija04
#19692 Re: FC Barcelona
Barceloni ce trebati dvije utakmice kao protiv Milana (revans) Pitanje je da li ova ekipa moze odigrati dvije takve utakmice u sedam dana, utakmice gdje se mora dati 110% svega. Jednu sigurno a da li dvije? Sumnjam, ipak nisu masine a sistem koji igra Barcelona trazi maksimalan fizicki napor. Nisam siguran da fizicki mogu podnijeti. PSG je bio na pragu ali se prepao sepavog covjeka. Bayern se ne prepada ni zdravog. Vidjecemo, ja ovoj generaciji vjerujem i ako neko moze iz nicega izvuci nesto to su oni, ali nisam budalasti fanatik da ne vidim realnost.dinooh wrote:Ovo ce biti 2 dobre utakmice i neka pobjedi bolji. Navijam za Bayern ali ako Barcelona zasluzi prolaz neka i prode. Samo se nadam da cemo vidjeti dobar nogomet, bez previse faula, glume i slicnog.
- Saian
#19693 Re: FC Barcelona
fala s crtom!505sCrtom wrote:na kilu ima samo kod mene.Saian wrote: Ti mi se chinish ko prava adresa za ovo, dze ima uzet vako na kilu brojeva, statistika, prosjeka, presjeka; pasevi, asistencije, miles run? Imal sta dzabe ili za 1 dinar, zanima me opcenito za futeBol i ne samo za Barcelonu, ako znas, uputi me, sevaB ti je, jer pitam da ne skitam. Cheers!inace, na mrvice. sto se tice barcelone i statistike mozes naci dosta toga ovdje, za pocetak:
twitter.com/BarcaStat
twitter.com/MessiStats
onda, barca uopsteno http://twitter.com/barcastuff (uvijek potvrdjene informacije)
http://www.barcelonafootballblog.com
ostali, http://fourfourtwo.com http://www.zonalmarking.net http://www.whoscored.com
i naravno http://twitter.com/2010MisterChip http://www.facebook.com/2010MisterChip
(eto, ovo sad na brzinu. bice jos). sa srecom
- Better Man
#19694 Re: FC Barcelona
Ako pogledamo koliko je Barcelona primila golova u Primeri, a koliko Bayern u Bundes ligi, onda je jasno da Bayern ima bolju odbranu. Ne kažem da nemaju i oni problema u odbrani, ali ipak primaju manje golova od Barcelone.
-
zdici1
#19695 Re: FC Barcelona
Tito porediš Primeru i Bundesligu?Better Man wrote:Ako pogledamo koliko je Barcelona primila golova u Primeri, a koliko Bayern u Bundes ligi, onda je jasno da Bayern ima bolju odbranu. Ne kažem da nemaju i oni problema u odbrani, ali ipak primaju manje golova od Barcelone.
-
fixer
#19696 Re: FC Barcelona
Mislim da je Bayernu opterecenje sto je favorit, a Barceloni napokon godi sto to vise nisu, barem na papiru.
-
tomahawa
#19697 Re: FC Barcelona
Koji je ovo seljak od moderatora.Idi u sumu cijepaj drva papcino.Plavih_11 wrote:@trcicu trceci
@BHF_Manijak
- Idemedosumom
#19698 Re: FC Barcelona
budi hrabar pa to reci sa svog pravog profilatomahawa wrote:Koji je ovo seljak od moderatora.Idi u sumu cijepaj drva papcino.Plavih_11 wrote:@trcicu trceci
@BHF_Manijak
- Mandžo
#19699 Re: FC Barcelona
Griješiš Bayern je primio toliko malo golova jer im je odbrana cio tim ne samo buyten il dante lahm i alaba nego svi pocevsi od mandze(centarfora) prave strasan presingdinooh wrote:Ovo ce biti 2 dobre utakmice i neka pobjedi bolji. Navijam za Bayern ali ako Barcelona zasluzi prolaz neka i prode. Samo se nadam da cemo vidjeti dobar nogomet, bez previse faula, glume i slicnog.
- burgundy
#19700 Re: FC Barcelona
Dje je mangup sad.Idemedosumom wrote:budi hrabar pa to reci sa svog pravog profilatomahawa wrote:Koji je ovo seljak od moderatora.Idi u sumu cijepaj drva papcino.Plavih_11 wrote:@trcicu trceci
@BHF_Manijak