Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#19676 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
vjesticanametli wrote:Mozeeee :thumbup: :mrgreen:

Gazda časti jupiiiii! Naruči svašta! I po 2 tufahije ua kraj!
Jednom prilikom u BiH sam vratio Tufahiju nazad i rekao konobaru da poruči kuharu da je preslatko. Za pet minuta se vratio i rekao da je kuhar poručio da to prvi put čuje i da zbog toga nećemo od njega više ništa ni dobit, da platimo i da se kupimo. Švabe što su bili sa mnom nisu kontali o čemu se radi. Šteta al morali smo negdje drugdje tražit dezert :-?
Dobro ti je reko :) tufahija ne može bit preslatka :D

Nastup mu je za osudu
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#19677 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Ne vjerujem ljudima koji vole tufahije.
HAVANA

#19678 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ha ja,ti naso srat o tufahijama :lol:
Rugafet

#19679 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Držite se teme, da ne bi bilo kartona....Hvala lijepa
HAVANA

#19680 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Da se i ja pozalim malo na bosnu.Danas sam poludio.Nevjerovatno kolika je opterecenost kod nasih ljudi sa pecatom i potpisom.U vrijeme kada citav svijet funkcionise elektronskim putem,placanjem,fakturisanjem...Samo nas kreten jednako vice dje pecat? I potpis. :evil: Sve platis,ocarinis,uzmu ti pare za carinu,pdv i sve ostalo.Kad ti prodas kaze daj ino nabavnu fakturu.Kao prvo sta ce tebi i odakle ti pravo da meni kao pravnom licu trazis ino fakturu? Da svi vide sta sam i gdje kupio,koliko sam platio... :-) To je valjda poslovna tajna.Carina je to sve pregledala,odredila osnovicu i naplatila sve sto treba.Jok,kaze daj ino,dje je peeecaaaat? Jebo mater te su oni normalni.Kaze male plate.Ne treba vam nikako dat platu otac vas jebo nepismeni.Gdje god dodjem niko nista ne zna.A svi fakultete zavrsili.Jebem li ti uciteljicu. :evil: Onda kad joj dam sve ino dokumente, kaze sta pise ovde? :lol:
espn

#19681 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Na listi globalne konkurentnosti BiH zauzela jako loše 92. mjesto

https://www.klix.ba/biznis/privreda/na- ... /191009060
HAVANA

#19682 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

A najbolje je kad sam nazvao belgijanca,reko ubuduce mi obavezno stavi pecat,potpis...ne jebu ovi nasi nista elektronskim putem,uplate,izvozne papire...samo vice dje peeecaaaat? :lol: Kaze frajer hladno,odakle mi pecat,nemam ja to vec godinama.Po zakonu ne moram imati Potpis i cao.Uplata,ulaz,izlaz...Reko napravice tebi havana,poslati po vozacu pa udaraj i potpisuj.Ludilo majke mi. :-)
amidzazeher

#19683 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

:lol:
A isto, koja je fora sa ovjeravanjem kopija!?
HAVANA

#19684 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

A valjda pare za ovjeru,sta li.Nemam pojma.Ovjeravaj i suti. :lol:
Maraschino

#19685 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
512MB wrote:
Jednom prilikom u BiH sam vratio Tufahiju nazad i rekao konobaru da poruči kuharu da je preslatko. Za pet minuta se vratio i rekao da je kuhar poručio da to prvi put čuje i da zbog toga nećemo od njega više ništa ni dobit, da platimo i da se kupimo. Švabe što su bili sa mnom nisu kontali o čemu se radi. Šteta al morali smo negdje drugdje tražit dezert :-?
Dobro ti je reko :) tufahija ne može bit preslatka :D

Nastup mu je za osudu
Sa gospodom, gospodski s fukarom, krkanski. :lol: salim se naravno.

Zapamtite, nikada ne trazite manu jelu koje ste porucili, ili jedite ili ostavite a vratiti pa da vam nesto kao dorade, niposto.
Tek tada cete dobiti sto niste trazili a necete ni primjetiti. Naravno da ce vas zahtjev biti ispunjen ali cete pride dobiti slina, pljuvacke, smrada odnekuda.
HAVANA

#19686 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Muha vazda jos luka trazi.Ko dino mehmeda mujkic.
Maraschino

#19687 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Maraschino »

Ti nosi uvijek jednu glavicu u padze da ne ciganci. :D
Hendrix

#19688 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

HAVANA wrote:A valjda pare za ovjeru,sta li.Nemam pojma.Ovjeravaj i suti. :lol:
A rodni list...ne stariji od 6 mjeseci? :mrgreen:
Rockefeller

#19689 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

A ovi sto kazu da nema nista korisno na temi neka postave pitanje jebem mu, odgovorit ce neko :mrgreen:
amidzazeher

#19690 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Hendrix wrote:
I ona markica u sudu za ZK izvadak :lol:
muha_sa

#19691 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

amidzazeher wrote:
Hendrix wrote:
I ona markica u sudu za ZK izvadak :lol:
staneš u nepregledni red pa kad napokon stigneš na šalter ona te teta pošalje da kupiš markicu od 5 maraka al kod pozorišta u nakoj trafici :lol:
espn

#19692 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Novo suđenje se čeka: Prije tri godine su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novo-su ... /191010001

U Bosni ljudski život ništa ne vrijedi.
Thorgerson

#19693 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Thorgerson »

Jebote zipa ti njega on govori ovome da je kompleksaš, a on se stidi toga što neki ljudi u njegovoj sopstvenoj državi drugačije govore. To samo možeš kod nas u sarajevu vidjet, da neko nekoga ofira jer drugačije govori i jer je iz manjeg mjesta.

Meni je to fascinantno. A upravo sam najbolje sjedaljke imao i najviše uživao sa ljudima sa planine, sa seljacima, sa ljudima iz manjih mjesta itd. Pa to je ljepota ove Bosne! Ljudi nisu zatrovani i ne zamaraju se glupostima kao dotični.

Uvijek i radije bih sjeo sa @512MB i popio pivu nego sa ovim pokušajem uštogljenika @RadioSarajevo.

Krajišnici su najbolji ljudi u BiH. Upoznao sam ih nekolicinu i to mogu odgovorno da tvrdim!

:thumbup: :bih:
Thorgerson

#19694 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Thorgerson »

Hendrix wrote:
Sad rodni list ima neograničeno trajanje.

Ali ti treba ovjerena kopija.

:lol:

CIPS je ubjedljivo najveće ZLO! Samo što ti ga ne počnu po granapu tražit dok kupuješ hljeb.
mali_balon

#19695 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali_balon »

Thorgerson wrote:Jebote zipa ti njega on govori ovome da je kompleksaš, a on se stidi toga što neki ljudi u njegovoj sopstvenoj državi drugačije govore. To samo možeš kod nas u sarajevu vidjet, da neko nekoga ofira jer drugačije govori i jer je iz manjeg mjesta.

Meni je to fascinantno. A upravo sam najbolje sjedaljke imao i najviše uživao sa ljudima sa planine, sa seljacima, sa ljudima iz manjih mjesta itd. Pa to je ljepota ove Bosne! Ljudi nisu zatrovani i ne zamaraju se glupostima kao dotični.

Uvijek i radije bih sjeo sa @512MB i popio pivu nego sa ovim pokušajem uštogljenika @RadioSarajevo.

Krajišnici su najbolji ljudi u BiH. Upoznao sam ih nekolicinu i to mogu odgovorno da tvrdim!

Za krajisnike 100% si u pravu a ovaj pokusaj od sarajlije cu reci da je jebeno imati malogradjanske koplekse.....zesci je on papak nego onaj focak sto ne smije zaspat sa naocalama da mu se ne trose dok spava.....veci je on seljak od bilo kojeg papka i seljaka......on i onaj koala ko da ih je isti kurac pravio
insomnia78

#19696 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Cekaj i Babini su krajisnici
mali_balon

#19697 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali_balon »

insomnia78 wrote:Cekaj i Babini su krajisnici
Nema veze opet su bolji su od nas ostalih....Pogotovu tuzlaka i istocnjaka
insomnia78

#19698 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jasta su. Sto su i dokazali
Thorgerson

#19699 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:Cekaj i Babini su krajisnici
Jesu, pa?

Svugdje ima necovjeka i divljaka.

U Sarajevu si imao 10 hiljada+ ljudi koji su jedva cekali da uzmu puske i mitraljeze pa da rokaju po ovom gradu. A sve dojucerasnja gospoda. Na celu sa uglednim doktorom.
Radio Sarajevo

#19700 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

mali_balon wrote:
Thorgerson wrote:Jebote zipa ti njega on govori ovome da je kompleksaš, a on se stidi toga što neki ljudi u njegovoj sopstvenoj državi drugačije govore. To samo možeš kod nas u sarajevu vidjet, da neko nekoga ofira jer drugačije govori i jer je iz manjeg mjesta.

Za krajisnike 100% si u pravu a ovaj pokusaj od sarajlije cu reci da je jebeno imati malogradjanske koplekse.....zesci je on papak nego onaj focak sto ne smije zaspat sa naocalama da mu se ne trose dok spava.....veci je on seljak od bilo kojeg papka i seljaka......on i onaj koala ko da ih je isti kurac pravio

A gdje sam ja rekao da je loše govoriti "stani užnjega" i sl.? Jesam li ja to negdje osudio?

Ja sam samo rekao činjenicu, a to je da, kad dođeš iz Bužima ili sa neke druge okuke, naravno da su ti Amsterdam, Roterdam, Beč i sl. kulturni šokovi.

Za mene iz Sarajeva to nije kulturni šok, i to je sve. Niko nije rekao da su ti ljudi loši ili manje vrijedni od mene.

Ali naravno, dodajte mi još štagod, iskreno me boli kurac.
Post Reply