Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakaljin

#19651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Optimist wrote:Preskup, isto kao i ulje, i disk plocice i gume i sve istalo sto se odrzavanja tice.
Ko je vidio to mjenjat to se ne mjenja to je vjecno
JavierBosnia

#19652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Image
Image

Ovaj je pobjednik, oči mi ispale, pregorile
Jeste da je džip bio neki toyota al ovo je ubistvo
condy

#19653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

:lol:
amar1994

#19654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Optimist wrote:Tacno se moze vidjeti kako ko odrzava auto kad malo kise udari. Svako kome je skup filter klime, sva stakla zamagljena. I ono opet izadje na cestu, vuce se po istoj dok škilji kroz neku malu rupicu na sajbi sto je osusila a pri tome nijedan retrovizor ne vidi. Jadna ti majko, takvima treba namah auta oduzimat.
:thumbup:

Skupi i majstori,al hajd i to,mann,mahle i filtron imaju upute kako se mijenja al jok..

To se ne mijenja nikad ko.i ulje mjenjaca :lol:
Optimist

#19655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Sta ces ga mijenjat, ulje u mjenjacu je lifetime. :)
basicm

#19656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Optimist wrote:Tacno se moze vidjeti kako ko odrzava auto kad malo kise udari. Svako kome je skup filter klime, sva stakla zamagljena. I ono opet izadje na cestu, vuce se po istoj dok škilji kroz neku malu rupicu na sajbi sto je osusila a pri tome nijedan retrovizor ne vidi. Jadna ti majko, takvima treba namah auta oduzimat.
Bem li ga, nov filter, ali voli zamagliti nije normalno. Samo klima pomaze. I to je jedna od stavki koje minfale na rahmetli autu, nikad nije maglio, ali nikad.
condy

#19657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Da ti nije dvozonska klima ??? One hoce da magle u odnosu na jednozonske zbog nacina rukovanja...

Klima ne pomaze jos gore napravi. Trenutno pomogne a poslije jos vise magli. Nikad je ne koristi :wink:

Ako je dvozonska klima, i ako je filter klime odgovarajuci, nije neki jeftini ili onaj sa aktivnim ugljem, pojacaj grijanje na 24 - 25 stepena dok ne odmagli. Najbolje da iskljucis auto opciju i da rucno stimas jacinu strujanja zraka i u pocetku okreni na sajbu. Kad krene da se susi nakon 5 do max 10 min lagano smanji temperaturu na zeljenu...da se ne skuhas u autu :D

Probaj meni uvijek upali :)
Travnički Noćni Šetač

#19658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Možda si ovo i uradio ali eto da napomenem za svaki slučaj.... operi staklo iznutra nakon nekog vremena stvori se neki tanki film po staklu i on magli kao lud...
basicm

#19659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Nema filma unutra, ali auto magli cim je kisa. I prije je bila dvoOzonska, ali nikad nije maglilo. Ma izgatam ja nesto i odmagli, ali nije to to, zivcira me.
Travnički Noćni Šetač

#19660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ipak probaj oprati sajbu iznutra...
drug_profi

#19661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

basicm wrote:Nema filma unutra, ali auto magli cim je kisa. I prije je bila dvoOzonska, ali nikad nije maglilo. Ma izgatam ja nesto i odmagli, ali nije to to, zivcira me.
Vlaga ti ulazi i to je jedini razlog.
Kolega pomenu klimu.
Meni klima instant odmagli sve, i ne magli ponovo ako nismo mi u autu mokri ili ako putnici puno ne pricaju.
Ako njemu magli jos vise nakon klime, to je zato sto mu kondenzat sa izmjenjivaca nema cist put nego ostaje u kanalu. Treba to ocistiti.
O'zone
Globalni moderator

#19662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Upozorenje #2
vauvau

#19663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

drug_profi wrote:
basicm wrote:Nema filma unutra, ali auto magli cim je kisa. I prije je bila dvoOzonska, ali nikad nije maglilo. Ma izgatam ja nesto i odmagli, ali nije to to, zivcira me.
Kolega pomenu klimu.
Meni klima instant odmagli sve, i ne magli ponovo ako nismo mi u autu mokri ili ako putnici puno ne pricaju.
Ako njemu magli jos vise nakon klime, to je zato sto mu kondenzat sa izmjenjivaca nema cist put nego ostaje u kanalu. Treba to ocistiti.
Kakva je to dvoO'zonska klima? :-)
kakaljin

#19664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

vauvau wrote:
drug_profi wrote:
Kolega pomenu klimu.
Kakva je to dvoO'zonska klima? :-)
to je ona koja radi i u autu i oko auta :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
basicm

#19665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Nerviraju me vozaci koji ne znaju sta je dvoOzonska klima. Edukujte se.
vauvau

#19666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

basicm wrote:Nerviraju me vozaci koji ne znaju sta je dvoOzonska klima. Edukujte se.
Pa evo pitam, tražio sam po internetu, nema.
NediM17

#19667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

drug_profi wrote: Vlaga ti ulazi i to je jedini razlog.
Kolega pomenu klimu.
Izbjegavam koristiti klimu za odmagliti stakla osim u slucaju krajnje nuzde, iako su rezultati trenutni. Kasnije bude jos veca muka ispuhati dodatnu vlagu iz ventilacije.

U principu kompresor klime palim samo ljeti i samo na iole duzim putovanjima, po gradu skoro nikada.

Ventilaciju uvijek drzim usmjerenu u sofersajbu i ako koristim klimu ljeti otvorim suncobran do kraja da mi ne bije u celo, a zimi sofersajba i dodam noge cim se motor malo ugrije (na Suzukiju cim prebaci na plin, 40 stepeni to je vec ok).
amar1994

#19668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Meni na auto stoji stalno,em stedi gorivo kad je klima em sam pojacava i smanjuje puhanje i smjer puhanja,osim kad pada snijeg onda pojacam i usmjerim u stakla :)

@basicm
ima li vjetra hladnog kod tebe,kod mene zamagli za sat iako je vruce u autu bilo,svjeverac dere redovno :roll:
NediM17

#19669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

amar1994 wrote:Meni na auto stoji stalno,em stedi gorivo kad je klima em sam pojacava i smanjuje puhanje i smjer puhanja,osim kad pada snijeg onda pojacam i usmjerim u stakla :)
Ne drzim na automatici nikada. Ne moze nikako bolje od mene znati sta hocu. :-D
amar1994

#19670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:
amar1994 wrote:Meni na auto stoji stalno,em stedi gorivo kad je klima em sam pojacava i smanjuje puhanje i smjer puhanja,osim kad pada snijeg onda pojacam i usmjerim u stakla :)
Ne drzim na automatici nikada. Ne moze nikako bolje od mene znati sta hocu. :-D
Ja navikao vise,samo stimam temp izmedju 21 i 23 :D
NediM17

#19671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

E da, to zaboravih. Automatska dvozonska klima na Ceedu ima auto defog funkciju, i dok ne odmagli soferku ne mozes raditi sa komandama ventilacije i klime sta ti hoces. :thumbup:
vauvau

#19672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

NediM17 wrote:E da, to zaboravih. Automatska dvozonska klima na Ceedu ima auto defog funkciju, i dok ne odmagli soferku ne mozes raditi sa komandama ventilacije i klime sta ti hoces. :thumbup:
To je čista glupost. Recimo parkiraš negdje u mrak i ostaviš motor da radi da nije hladno po goloj zicagu i ono ti odmagli da svi mogu vidjeti akciju. Glupost.
Throttle

#19673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

:lol:
tempuser

#19674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Na Focusu 2 kod manuelne klime kad okrenes ventilaciju na sajbu automatski se pali A/C koji mozes rucno ugasiti
Laertes

#19675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:Na Focusu 2 kod manuelne klime kad okrenes ventilaciju na sajbu automatski se pali A/C koji mozes rucno ugasiti
Dobro je to, kod mene na Fluenceu se nije moglo ni manuelno ugasiti. Ako se za maglu šajba zimi, i okreneš ono puhalo gore, smrzneš se ko p... :lol:
Sreća, prodadoh g...o :run:
Post Reply