Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ajatolah_

#19651 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Pa članovi Za Čelik i ne planiraju upravljati Čelikom, tako da to poređenje nije na mjestu.
smartXL

#19652 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Zato treba odrzat skupstinu sto prije, ovo sad ne vodi nicemu. Tarika znam licno, dobar je momak, voli celik kao i ja, ali nije ovo posao za njega.

Ne spominjem bez razloge mjesecne izvjestaje, meni ne treba jedan godisnje, da se pogubim gdje je sta. Treba mjesecno objavljivat, lakse je pratit, isto sto banka mjesecno salje izvjestaj, a ne jednom godisnje.

S te strane su isti kao prethodni, nema ovdje jos transparentnosti. Oni su se borili za novi statut, i uspjeli su. Nek sad prepuste strucnim da vode ovo, dok nije kasno.
Casual's wrote:Ko je opljačkao Čelik ?
To pitanje postavi upravi, jesul sta procackali za ovo vremena, imajul kakvih konkretnih dokaza. Imaju pristup svim tokovima novca, knjige su se vodile. Postoje pojedinci, najlakse je rec SDA ali to nije rjesenje, imena i prezimena nam trebaju. Svaki papir je potpisan.
channel10

#19653 Re: Zeničani

Post by channel10 »

smartXL wrote:Zato treba odrzat skupstinu sto prije, ovo sad ne vodi nicemu. Tarika znam licno, dobar je momak, voli celik kao i ja, ali nije ovo posao za njega.

Ne spominjem bez razloge mjesecne izvjestaje, meni ne treba jedan godisnje, da se pogubim gdje je sta. Treba mjesecno objavljivat, lakse je pratit, isto sto banka mjesecno salje izvjestaj, a ne jednom godisnje.

S te strane su isti kao prethodni, nema ovdje jos transparentnosti. Oni su se borili za novi statut, i uspjeli su. Nek sad prepuste strucnim da vode ovo, dok nije kasno.
Casual's wrote:Ko je opljačkao Čelik ?
To pitanje postavi upravi, jesul sta procackali za ovo vremena, imajul kakvih konkretnih dokaza. Imaju pristup svim tokovima novca, knjige su se vodile. Postoje pojedinci, najlakse je rec SDA ali to nije rjesenje, imena i prezimena nam trebaju. Svaki papir je potpisan.
Kojim stručnim ljudima? Sve su rastjerali, a sad bi i oni da se noge uhvate :run:
Strasno sta se radi.
Ja_Ja

#19654 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Na Kabinet gradonačelnika Zenice i na moje lično ime stigao je još jedan u nizu dopisa iz Nogometnog kluba Čelik. Nakon vršitelja dužnosti direktora i predsjednika kluba, ovaj put u potpisu dokumenta na kojem je memorandum NK Čelik je predsjednik tahničkog odbora Skupštine.
Obzirom na ozbiljne probleme sa kojim se svakodnevno susreću građani Zenice i na čijem rješavanju svakodnevno radim, na početku vas želim informisati, da više namam namjeru baviti se vašim dopisima.
Od vas tražim, hitan program sanacije NK Čelik, a ne da stalno sugrađanima i meni ponavljate riječ reprogram! Šta znači reprogram? Budžet poznaje brojke i slova, a oni su potrebni za reprogram. Grad Zenica i ja kao Gradonačelnik, nemamo ništa protiv reprograma. Međutim, da bi se krenulo u program sanacije, odnosno reprogram, potrebne su nam brojke. Potreban nam je plan. Tražim da na sastnak u Gradsku upravu donesete plan, da vidimo šta je to što očekujete iz gradskog budžeta u narednih deset godina. Da li je to, da Grad Zenica prihvati samo poreske obaveze NK Čeliki šta je sa ostalim obavezama? Kako mislite riješiti tekuće finansiranje kluba?
Sudeći po medijskim istupima predsjednika i neformalne grupe građana Za Čelik, svima koji od početka prate problem u Čeliku i zainteresovani su za rješavanja sudbine našeg kluba, jasno je da je koncept neformalne grupe građana propao ili je u teškoj krizi. Na to upućuje i činjenica da od, na hiljade najavljivanih članova, u klub se učlanilo tek 800 ljudi, od kojih sam i ja jedan.
Svoju nemoć da osigurate sredstva za funkcionisanje kluba u posljednjih šest mjeseci, ne možete prebacivati na Grad i mene lično. Pitam vas, šta ste za izlazak iz krize Čelika uradili u posljednjih pola godine, osim što ste stalno tražili da vam Grad isplaćuje plate igračima, trenerima i radnoj zajednici, pomaže u licenciranju, tj. plaćanju starih računa i nekadašnjih igrača, čišćenju tribina, održavanju travnjaka, popravci krova...?
Na kraju vas posljednji put pozivam, da u Gradsku upravu dođete sa konkretnim pokazateljima, brojkama i planovima za budućnost Čelika.
Grad Zenica je spreman pomoći NK Čelik u skladu sa svojim mogućnostima Do tada vas podsjećam da je moja podrška opstanku NK Čelik u BHT Premijer ligi i uopće u funkcionisanju kluba bila presudna upravo u kljućnim trenucima i na to mogu biti ponosan.
Fuad Kasumović
Gradonačelnik Zenica
Evo ga, kao da mu je smart pisao ovaj fb post.
Ajatolah_

#19655 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

channel10 wrote:
smartXL wrote: S te strane su isti kao prethodni, nema ovdje jos transparentnosti. Oni su se borili za novi statut, i uspjeli su. Nek sad prepuste strucnim da vode ovo, dok nije kasno.
Kojim stručnim ljudima? Sve su rastjerali, a sad bi i oni da se noge uhvate :run:
Strasno sta se radi.
A jadan stručni Perčo. :lol:
smartXL

#19656 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ja_Ja wrote:
Evo ga, kao da mu je smart pisao ovaj fb post.
Jesi vidio, mozda prati klix pa me kopira. Al jarane, dobili su korektan odgovor onakav kakav i treba. Ja citavo vrijeme razmisljam svopjom glavom i pisem postove, dok drugi razmisljaju tudjim novcanikom. To jenjihova nemoc. Zato trebaju pustit strucne ljude da pokusaju rijesit problem. Bezidejni su, ne nude nikakvo rjesenje, a pregovaraju u ime celika. Vas par forumasa cete shvatit kad tad da ovi nemaju nikakve kompetencije, i s njima celik tapka u mjestu, kao sto je tapko prethodnih 15 godina.

Vas par takodjer vrtite samo dva pojma: transparentnost i reprogram. Nemate valjanih argumenata. Vi iznosite jednu stranu, ja drugu. Dok god rad u celiku ne bude djelom transparentat, ja cu galamit okolo, a vi mozete na fudu kolko god hocete, ali vas demantuje sa 250 000 KM za manje od pola godine.
N.N.

#19657 Re: Zeničani

Post by N.N. »

NGG je mora povuci iz kluba jer su zaratili sa svima i vise se nemaju kome obratiti, pa ni za tu "politicku" pomoc.
Nema, ovo ne prolazi i eto receno je saopstenjem.
Dok ste tu, nema razgovora, nema para u klub. A ionako im mandat istice, taj volonterski, uskoro...

Jos jednom dokazano, kakvi EU statuti kakve pm kada ne mozes bez budzetske sise ni naopako.
smartXL

#19658 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Njihov pocetni cilj je bio statut, a onda su afiniteti porasli, para se osladila. Tu je i nastao problem. Nemaju ideja a pare trose "transparentno"

Njima svaka cast za statut, po tome ce ostat upamceni, kao istinski borci, ali ovo dalje nije njihov teren, i tu se dave zajedno sa celikom
cvijet s reverom

#19659 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

smartXL wrote:Njihov pocetni cilj je bio statut, a onda su afiniteti porasli, para se osladila. Tu je i nastao problem. Nemaju ideja a pare trose "transparentno"

Njima svaka cast za statut, po tome ce ostat upamceni, kao istinski borci, ali ovo dalje nije njihov teren, i tu se dave zajedno sa celikom
Dakle ili perčo ili ngg će trošiti gradske pare.
Oi

#19660 Re: Zeničani

Post by Oi »

kvota na percu 1.01
smartXL

#19661 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Vidjecemo kako ce clanovi glasat. Ne moze se niko saam postavit na celo. Ko god bude, imace veliku odgovornost i pune ruke posla
cvijet s reverom

#19662 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

A onda se postavlja logično pitanje Šta je tu novo.Zar perčo godinama nije u i oko Čelika s hamkom i ostalom sda bagrom?
smartXL

#19663 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ja ne znam jel se Perco uopste prijavio. Clanovi ce morat dobro razmislit kome glas daju. Trazili smo clanski model, dobili smo ga. Ako pogresne izaberemo, sami smo krivi.
channel10

#19665 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ajatolah_ wrote:
channel10 wrote:
smartXL wrote: S te strane su isti kao prethodni, nema ovdje jos transparentnosti. Oni su se borili za novi statut, i uspjeli su. Nek sad prepuste strucnim da vode ovo, dok nije kasno.
Strasno sta se radi.
A jadan stručni Perčo. :lol:
On će stručno da opljačka ovo sto je ostalo :mrgreen:
channel10

#19666 Re: Zeničani

Post by channel10 »

smartXL wrote:Njihov pocetni cilj je bio statut, a onda su afiniteti porasli, para se osladila. Tu je i nastao problem. Nemaju ideja a pare trose "transparentno"

Mislili su da se samo treba donijeti statut i svi problemi će biti riješeni. Zaboravili da u klub neko mora donijeti lovu. Prošli su donosili lovu,ali su i iznosili. Ovi ne bi iznosili, ali ih ne mogu donijeti
Tu je problem. A problem se može riješiti ovim sto Fudo predlaže. Donijeti će lovu u klub ali će biti jedan moj čovjek u klubu koji će sve to pratiti. To je sasvim ok prijedlog i ne znam zašto im to ne odgovara? Govore kako vole klub i mogu mu pomoći ali eto neće. Sta da čovjek kaže na to?!
Kikibombona

#19667 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Jimmy McNulty wrote:
Oi wrote:250.000 KM i nije bas u bunar otislo. Osiguran je opstanak i obezbjeđena je licenca za iduću sezonu (ako je Čelik uopšte bude igrao).
Ma pusti ih, pišu ovdje po nalogu drugih.

Licenca bila 156.000 maraka, a gdje su tu plate i doprinosi fudbalerima i radnoj zajednici?
Znaju li oni koliko košta plaćanje službenih lica?
Koliko košta MUP, vatrogasci i hitna na stadionu?
Koliko koštaju usluge zaštitatrke agencije?
Koliko koštaju redari koji se unajme?
Koliko koštra održavanje stadiona (ne mislim na travnjak)?
Ostali troškovi?

Robert, Tarik, Kemal i ostali svi rade volonterski, syebaše sve, tačno precizirali šta i kako, i onda dođe jbn Sanja Renić i izvrće sve činjenice. Kravo jedna, stidi se svog prezimena!

Tuzla za Slobodu izdvaja 500.000 na godišnjem nivou samo što se reprograma tiče, plus im pomažu i daju novac za tekuće poslovanje.Željo i Sarajevo godišnji budžet imaju između 2-3 miliona maraka, a vi ovdje toliko serete o 250.000 a marka nije otišla mimo troškova.

Pojedince sram da bude jebo li vas bog šupački
:thumbup: :thumbup:

Slazem se sa tobom, samo nema potrebe za teskim rijecima. Shvati jarane da neke nase sugradjane boli kurac za Celik. Neko ne voli sport uopste. Nekoga boli kurac za BNP i sl. Svi mi imamo svoja interesovanja i vezani smo za nesto.

Sve je do nas. Ako nam ovaj ublehas i prevarant ugasi klub sami smo krivi, MI, NAVIJACI CELIKA. Ako nas ne izadje 10 000 na ulicu, jebaji ga. Ne vrijedi.

Bijesan sam kao ris.

Molim vas, procitajte!

http://www.zacelik.org/celik-broji-posl ... osta-spas/

Nijedan grad na ovim prostorima nije ugasio svoj klub. Ako se Celik ugasi radi 2.7 - 3.7 miliona duga, onda jebaji ga. Nismo zasluzili da imamo fudbalski klub. Neka na Bilinom igra KF Zenica - Stranka za Evropu!

Podrzavao sam Fudu, hvalio ga u raji, zanemario da je izdanak SDA. Zajebao sam se. Za mene je zavrsio za sva vremena. Ubleha.
Ajatolah_

#19668 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

channel10 wrote:

Mislili su da se samo treba donijeti statut i svi problemi će biti riješeni. Zaboravili da u klub neko mora donijeti lovu. Prošli su donosili lovu,ali su i iznosili. Ovi ne bi iznosili, ali ih ne mogu donijeti
Tu je problem. A problem se može riješiti ovim sto Fudo predlaže. Donijeti će lovu u klub ali će biti jedan moj čovjek u klubu koji će sve to pratiti. To je sasvim ok prijedlog i ne znam zašto im to ne odgovara? Govore kako vole klub i mogu mu pomoći ali eto neće. Sta da čovjek kaže na to?!
Ko je ikad rekao da će se svi problemi riješiti novim statutom? :-)
Grad može, i treba, imati nekog u Nadzornom odboru - ko to brani i osporava? :-)
channel10

#19669 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Fudo je nudio čovjeka, ali oni odbise, barem po priči na ovom forumu.
Kikibombona

#19670 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

channel10 wrote:

Fudo je rekao da ne zeli imati nikoga u klubu. Objavio na svom fb profilu. A po novom statutu, ima pravo imati DVA. Al' on ne zeli nijednog.

Grad bi u narednih 10 godina trebao uplatiti 2.7 - 3.7 miliona km Poreznoj upravi da bi klupski racun bio deblokiran. Fuad to zna odlicno ali ciljano prosipa ublehe, postavlja nove uslove. Jasno je da ne zeli reprogramirati dug Celika prema drzavi. Srezao je budzet za sport sa 1m na 500 000.

Ovdje su stvari prilicno jasne. Celik vise nije pod kontrolom politike. Dobio je novi statut po kojem clanovi biraju rukovodstvo. I zbog toga Fuad ne zeli davati svoje pare u ono sto nije njegovo.

Dakle, ti novci od grada ne bi isli u Celikovu kasu nego direktno u Poreznu upravu Federacije BiH.
channel10

#19671 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Gledao sam sjednicu gradskog vijeća gdje on kaže da im je nudio čovjeka, ako ce im vec pare dati i da su oni odbili.
Ajatolah_

#19672 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Ne radi se tu o bezazlenom "praćenju" kako si ti rekao, jer za to bi bilo dovoljno što Grad može imati nekoga u Nadzornom odboru. Ovdje se radi o sitnim kokošarskim interesima, guranju jarana, sve u svemu puno "seljačkije" :oops: i svojstvenije za SDA i njihove dugogodišnje kadrove nego što to predstavljaš.
channel10

#19673 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Zašto se onda ne ide u privatizaciju kluba kad je takva situacija?
Prodat ga nekome za marku i gotovo.
wasabi

#19674 Re: Zeničani

Post by wasabi »

channel10 wrote:Gledao sam sjednicu gradskog vijeća gdje on kaže da im je nudio čovjeka, ako ce im vec pare dati i da su oni odbili.

po statutu imaju pravo na dva mjesta, ali je problem sto mu jaran Perco ne moze u klub radi menadzerske licence koju ima pa koci na sve nacine reprogram.
kamberovica polje

#19675 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

channel10 wrote:Zašto se onda ne ide u privatizaciju kluba kad je takva situacija?
Prodat ga nekome za marku i gotovo.
BiH nema zakona o sportu te nije moguća prodaja klubova koji funkcioniraju kao udruženja građana.
Post Reply