Ja zaista ne vidim drugog kandidata trojke osim
Denisa Becirevica.
Evo zasto.
prvo, sjecam se izbora za clana predsjednistva (cini mi se 2014), uzeo je pofino glasova, prvi je bio Bake, drugi on, a treci Radoncic. Ja sam ocekivao da ce Fahraon biti drugi ali eto bio je treci. Jednostavno izgleda da Denis nekako udje glasacima pod kozu ili kako se vec to moze objasniti.Elokventan je, pismen, nema afera. To sto on sada mozda nece, jebiga nek se predomisli. Nek kaze da se predomislio zbog drzave, naroda, treba im on itd
Druga stvar, SDP insistira da kandidat bude njihov covjek a nece Zvizdica. S tim se slazem, Zvizdic mnogima smrdi na SDA, tek je izasao i glasace bi tesko uvjerili da je on kandidat i SDP-a i NS. Ne ide, jednostavno
ne ide. Dobro ce se zajebati ako budu kandidirali Zvizdica ispred trojke, glasaci nece pristati na to. Neka njemu neke tamo funkcije, pozicije itd ali kandidat za clana predsjednistva ne moze. Sto neko rece,razlog da odustane od kandidature 2018 .g ispred SDA je to sto je azbaha zena od jarana Baketa? To najbolje pokazuje kakav je to covjek. Pa jebem ga blesava,mogao je bar taj put, prvi put u zivotu, dici glavu. Nema opravdanja za to. Naravno, moze biti problem sto je Zvizdic najavio kandidaturu svakako, bilo kao samostalni ili neke stranke,tako da moze imati protukandidata u trojci. To ne valja, sto je vise protukandidata Baketu teze je pobijediti ga. Jednom je bilo cak 9 kandidata za bosnjackog clana i Bake glat uzeo.
Trece,SDP nema drugih kandidata koji bi mogli uzeti glasove. Niksic sam ne moze pobijediti, ne voli ga narod,neka njega na celu SDP-a ali nek se ne kandiduje. Ostali kadrovi poput Masica,Zalihica su losi kadrovi i bolje ih je sto manje eksponirati uopste, samo urusavaju imidz stranke. Kao Zahiragic otprilike u SDA, da imaju pameti bio bi u pozadini, daleko od kamera.
Ja se slazem da bi trebalo odabrati kandidata koji bi uzeo i dio glasova SDA a koji su sada za NIP, tj onih desnih, medjutim SDP tesko da ce pristati na to da NiP kandiduje nekog svog.
Tako da ja ne vidim drugog kandidata trojke oko kojeg bi se mogli sloziti svi,narocito ako SDP bude ustrajan u tome da bude njihov kandidat.
Rumenko go for it !