Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#19651 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:dileja je uvijek znao staviti neke stare tabele uporedjivanja i sl
nista novo kod njega nema
Kazem ti , garant prodaju te telefone pa da ih malo poguraju . Ono Letv, Kitotel i slicne .. premium :-)
A i sami koriste Apple , Samsung ili LG .

Ovo je garant Dileja 2
ja sam amoniman

#19652 Re: Android OS

Post by ja sam amoniman »

nije ti ba dobro
ja sam spominjo PREMIUM brandove jer je o tome bilo riječi
a to opet nije ista priča kao o kvantiteu/kvalitetu
ali slabo ti to sve razabireš i pratiš

btw isporuke i izvoz nije isto, ali opet slabo razabireš
Maharadza

#19653 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:Nasa prica je bila o tim jeftinim...kada se kaze Kinez i misli se na jeftino :D

.

A ono sto valja, bome i kosta. Huawei, Xiaomi i Meizu...da valjaju, onda kostaju 500+... Kao i oneplusone...

Nebitno, za svoje pare kupujte sta hocete.

Ps: kakav je ovaj 6.0 sada...jel koristi iko
Ma 6.0 odličan mada sam samo koristio CM port za g2 (ne radi 3G još uvijek pa sam se vratio na lollipop) ali mogu misliti kako izgleda i radi full vanilla verzija na nexusima npr. :run:

Svakako topla preporuka da isprobate 6.0 ko god je u mogućnosti. :thumbup:
mufa1

#19654 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ljudi treba da da razdvojite jednu stvar, a to je kineski proizvodjaci telefona od "kineskih" telefona. Na jednu stranu idu recimo huawei, oneplus, lenovo, oppo, itd, a u "kineze" spadaju sranja tipa oukitel, doogee, elephone, cubot, thl itd.
Ovi iz prve grupe ne kostaju nista manje nego i ostali veliki igraci. Evo uzecu primjer oneplus posto sam imo svaki model. Jedinica kad kad je izasla je stvarno bila presedan, sedmo svjetsko cudo, jer je stvarno bio top telefon za odlicnu cijenu tj 300 eura. Ali opet ne kazem da je bio bolji od ostalih flagshipova, bio je naravno malo slabiji, ali sam ja mogao zazmiriti na te slabosti kad mu pogledas cijenu naravno.
Dvojka kad je izasla, po meni je to bio promasaj. On jest bio bolji od jedinice, ali ne toliko da bi bio 100 e skuplji. I opet u poredjenju sa ostalim flagshipovima, bio je malo slabiji, a i malo jeftiniji, sto znaci da je bio u istom nivou kao samsung, lg, sony, morao bi i kostat kao oni...
Oneplus X je midranger kao npr samsung A5, i kostaju tu negdje u par deka...

Ps. Zasto u prvu grupu nisam stavio xiaomi? Zato jer je to za mene neozbiljan proizvodjac! Nigdje van Kine se ne smiju legalno prodavat, jer krse mali milion patenata. Zato i mogu pravit kvalitetne telefone po nizim cijenama.
skafiskafsnjak

#19655 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Pa ti ozbiljni kao Huawei i kostaju.

A ti Kitoteli zrace... Ko ih koristi, kita ce mu na sred cela narasti :lol: :lol:
Sarajevski-Seljak

#19656 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Bravo Mufa, objasnio.

Nije Xiaomi jedini koji ima taj problem, i Meizu isto radi.

Pogledaj npr. Meizu Metal, 1/1 kopija Iphona.
Vidal89

#19657 Re: Android OS

Post by Vidal89 »

Kupio sam jednu aplikaciju na google play, medjutim nije mi se svidjela i zatrazio sam u roku 1h povrat sredstava i onda se apk deinstalirala.

Hocu li sigurno dobiti sav novac nazad odamh ili ce potrajati.
Maharadza

#19658 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Vidal89 wrote:Kupio sam jednu aplikaciju na google play, medjutim nije mi se svidjela i zatrazio sam u roku 1h povrat sredstava i onda se apk deinstalirala.

Hocu li sigurno dobiti sav novac nazad odamh ili ce potrajati.
You can usually return any app or game within 2 hours for a full refund.

https://support.google.com/googleplay/a ... 9637?hl=en

Trebao bi dobiti sve nazad.
agent_zero

#19659 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nasa prica je bila o tim jeftinim...kada se kaze Kinez i misli se na jeftino :D

.

A ono sto valja, bome i kosta. Huawei, Xiaomi i Meizu...da valjaju, onda kostaju 500+... Kao i oneplusone...

Nebitno, za svoje pare kupujte sta hocete.

Ps: kakav je ovaj 6.0 sada...jel koristi iko
Ma 6.0 odličan mada sam samo koristio CM port za g2 (ne radi 3G još uvijek pa sam se vratio na lollipop) ali mogu misliti kako izgleda i radi full vanilla verzija na nexusima npr. :run:

Svakako topla preporuka da isprobate 6.0 ko god je u mogućnosti. :thumbup:
Eno piše na oficijelnoj XDA temi za CM da neće biti popravljeno to za pozive i izbor mreže osim ako LG ne izbaci oficijelni 6.0 rom.

Dakle, što se CM-a tiče, najbolje se držati CM12.1, tu sve radi ("no known issues" kako piše na XDA temi :D) :wink:
Ali_G

#19660 Re: Android OS

Post by Ali_G »

Ne znam sto uopste za ozbiljnu firmu uzimati one koji bukvalno podjone neki model? Mozes ti trubiti niza cijena, na papiru dobre brojke, al to je mrtva kopija. Nimalo respekta za to.
zateznistub

#19661 Re: Android OS

Post by zateznistub »

.
madesa

#19662 Re: Android OS

Post by madesa »

ima li igdje maska za moto g 3rd u sarajevu ?
ug_lee

#19663 Re: Android OS

Post by ug_lee »

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/g ... p-t3056951 jel pametno uraditi ovo? kolike su sanse da nesto zeznem pa onda belaj (lg spirit)
Quaresma

#19664 Re: Android OS

Post by Quaresma »

50%-50%

čim pitaš, bolje nemoj
supercali

#19665 Re: Android OS

Post by supercali »

Sony nikad jaci a kod njega propada
supercali

#19666 Re: Android OS

Post by supercali »

Pa njih je zajebalo jer su se spojili sa ericssonom
Jer su prije toga bili uboljem polozaju
Kad su ponovo postali sony samo idu gore sto se tice i mobitela kao kvalitete i dizajna i svega ostalog
Pogledaj malo dalje pa vidi kako su stajali kad su tek kupili ericsson a kako sada
Ma ustvari kome ja pisem kad ti se ne mogu ni obicne stvari objasniti
Dileja vrati se tabelama
skupljac_zeljeza

#19667 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

supercali wrote:Industrija telekomunikacija ne znaci samo napraviti mobitel
Siemens je i dan danas tata mata u toj industriji a nigdje njihovih mobitela
U fiksnoj telefoniji Gigaset drži primat i teško poslije se navići na Panasonic i sl.

Image
skafiskafsnjak

#19668 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi ...odosmo daleko od teme .

Sve zbog ovih prodavaca Kitotela . Vratimo se androidu .
supercali

#19669 Re: Android OS

Post by supercali »

skupljac_zeljeza wrote:
supercali wrote:Industrija telekomunikacija ne znaci samo napraviti mobitel
Siemens je i dan danas tata mata u toj industriji a nigdje njihovih mobitela
U fiksnoj telefoniji Gigaset drži primat i teško poslije se navići na Panasonic i sl.
takodje ne znaci ni pravljenje fiksnih telefona

kakve uredjaje koriste u telecomu znaci profesionalne najbolje nek ti kazu ovi iz telecoma i sl i nek kazu koji brand tu vlada
friskyoreo

#19670 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

KvaziExpert wrote:ericsson nikola tesla :mrgreen:
Jel' i to zbog kompatibilnosti sa baznim stanicama?! :D
Quaresma

#19671 Re: Android OS

Post by Quaresma »

koja glupost je uradjena sa motorolom, i od strane googlea i lenovoa
sagosen

#19672 Re: Android OS

Post by sagosen »

mufa1 wrote:Ljudi treba da da razdvojite jednu stvar, a to je kineski proizvodjaci telefona od "kineskih" telefona. Na jednu stranu idu recimo huawei, oneplus, lenovo, oppo, itd, a u "kineze" spadaju sranja tipa oukitel, doogee, elephone, cubot, thl itd.
Ovi iz prve grupe ne kostaju nista manje nego i ostali veliki igraci. Evo uzecu primjer oneplus posto sam imo svaki model. Jedinica kad kad je izasla je stvarno bila presedan, sedmo svjetsko cudo, jer je stvarno bio top telefon za odlicnu cijenu tj 300 eura. Ali opet ne kazem da je bio bolji od ostalih flagshipova, bio je naravno malo slabiji, ali sam ja mogao zazmiriti na te slabosti kad mu pogledas cijenu naravno.
Dvojka kad je izasla, po meni je to bio promasaj. On jest bio bolji od jedinice, ali ne toliko da bi bio 100 e skuplji. I opet u poredjenju sa ostalim flagshipovima, bio je malo slabiji, a i malo jeftiniji, sto znaci da je bio u istom nivou kao samsung, lg, sony, morao bi i kostat kao oni...

Ps. Zasto u prvu grupu nisam stavio xiaomi? Zato jer je to za mene neozbiljan proizvodjac! Nigdje van Kine se ne smiju legalno prodavat, jer krse mali milion patenata. Zato i mogu pravit kvalitetne telefone po nizim cijenama.
Vjeruj mi ni Huawei nije bolji od Xiaomija po krsenju patenata. Cijeli ovaj EmotionUI od Huaweija je teška kopija iOS-a, a masa njihovih modela izgledom podsjeća na Iphone.
sagosen

#19673 Re: Android OS

Post by sagosen »

IkaIJ wrote:
mufa1 wrote:Ljudi treba da da razdvojite jednu stvar, a to je kineski proizvodjaci telefona od "kineskih" telefona. Na jednu stranu idu recimo huawei, oneplus, lenovo, oppo, itd, a u "kineze" spadaju sranja tipa oukitel, doogee, elephone, cubot, thl itd.

Vjeruj mi ni Huawei nije bolji od Xiaomija po krsenju patenata. Cijeli ovaj EmotionUI od Huaweija je teška kopija iOS-a, a masa njihovih modela izgledom podsjeća na Iphone.
Edit: btw. novi flagship Xiaomija mi5 je stvarno zvijer.

Slucajno citirah post umjesto edit, jebem ti zivot :D
Maharadza

#19674 Re: Android OS

Post by Maharadza »

KvaziExpert wrote:ericsson nikola tesla :mrgreen:
Ma samo domaće! :oops:
febo_acm

#19675 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Kakvi likovi dominiraju na forumu... to je strasno...
Post Reply