"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
zateznistub

#19651 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

maxell_sarajevo wrote::roll:

I živis tu 40 godina, stariji parking od hepoka i sad ti mali rumenko iz Goražda Semir Efendić pošalje svoju firmu da ti uzimaju pare za parking.

Parking (otvoreni dio) je od stanana, a ne od Hepoka (Merkura)!
Kako misliš stariji parking od Hepoka? Sta je problem sa rumen kom po tom pitanju? Otiđi u centar grada pa nadi besplatan parking. Tamo nije rumeno, nego se naplata uvela od kad je SDP na vlasi u centru...
zateznistub

#19652 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:Ja ne kontam taj sirotinjski mentalitet. Dosao si autom na pijacu, plati jebenu marku i parkiraj.
Dosao si autom na pijacu na posao, pa kupi mjesecnu kartu, nije milion vec 40 maraka.
Bošnjo hoće sve đaba,... Ne može Bošnjo... Ne može...
maxell_sarajevo

#19653 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

zateznistub wrote:

I živis tu 40 godina, stariji parking od hepoka i sad ti mali rumenko iz Goražda Semir Efendić pošalje svoju firmu da ti uzimaju pare za parking.

Kako misliš stariji parking od Hepoka? Sta je problem sa rumen kom po tom pitanju? Otiđi u centar grada pa nadi besplatan parking. Tamo nije rumeno, nego se naplata uvela od kad je SDP na vlasi u centru...
Parking je napravljen za stanare Palmira Toljatija današnja Gradačačka ulica.Kad je napravljena garaža ostao je otvoreni dio za stanare, a Efendicev Lokom je dobio dozvolu da izvlaci pare od stanara.Čak je i poslije rata tamo oko 2000-te godine bio lanac i RVI koji je naplacivao ulaz, ali stanari nisu placali.Živio tamo koristio parking. :wink:
I u Centru stanari imaju svoja parking mjesta, samo su ograđana rampama i lancima(parkiram kod prijatelja u Dalmatinskoj :wink: ).
zateznistub

#19654 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

maxell_sarajevo wrote: Parking je napravljen za stanare Palmira Toljatija današnja Gradačačka ulica.Kad je napravljena garaža ostao je otvoreni dio za stanare, a Efendicev Lokom je dobio dozvolu da izvlaci pare od stanara.Čak je i poslije rata tamo oko 2000-te godine bio lanac i RVI koji je naplacivao ulaz, ali stanari nisu placali.Živio tamo koristio parking. :wink:
I u Centru stanari imaju svoja parking mjesta, samo su ograđana rampama i lancima(parkiram kod prijatelja u Dalmatinskoj :wink: ).
Živio ja malo duže od tebe u Palmira Toljatija. Probaj parkirati na Marijinom Dvoru besplatno...kod druga...
Sve treba plaćati, naučio Bošnjo na veresiju... Nema to nigdje...
maxell_sarajevo

#19655 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

zateznistub wrote:
maxell_sarajevo wrote: Parking je napravljen za stanare Palmira Toljatija današnja Gradačačka ulica.Kad je napravljena garaža ostao je otvoreni dio za stanare, a Efendicev Lokom je dobio dozvolu da izvlaci pare od stanara.Čak je i poslije rata tamo oko 2000-te godine bio lanac i RVI koji je naplacivao ulaz, ali stanari nisu placali.Živio tamo koristio parking. :wink:
Živio ja malo duže od tebe u Palmira Toljatija. Probaj parkirati na Marijinom Dvoru besplatno...kod druga...
Parkiram kod Steak Housa besplatno :wink:
Znaci cilj vlasti je ograditi svaki parking, sve naplacivati, nek nam i naplatne rampe postave na svakoj transverzali, naplatite nam i ovaj otrovni zrak dragi efendicevci.
Nije bošnjo naucio na veresiju, nego na potčinjenost svakome i svacemu.
SSemir

#19656 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SSemir »

Black swan wrote:dosadniji ste od mog ponavljanja po forumu

ne fakat

inače gledam jučer pješačka zona kod male aleje čista
niđe auta
ali stoji drot

tako bi svaku zonu u sarajevu mogli da hoće dovesti u red
A de mi reci je li taj tvoj "drot" dopustao ljudima da sa autom udju u pjesacku zonu nakratko, npr u knjizaru nabrzinu da odu, npr po novi ulozak za hemijsku?
zateznistub

#19657 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

maxell_sarajevo wrote: Parkiram kod Steak Housa besplatno :wink:
Znaci cilj vlasti je ograditi svaki parking, sve naplacivati, nek nam i naplatne rampe postave na svakoj transverzali, naplatite nam i ovaj otrovni zrak dragi efendicevci.
Nije bošnjo naucio na veresiju, nego na potčinjenost svakome i svacemu.
Ovo ti je totalni promašaj, prava fula.
A da treba naplacivati... takvima i zrak...
djes_ba

#19658 Re: "Majstori" parkiranja

Post by djes_ba »

nazalost gradjani su trazili da opstina preuzme upravljanje tj mjesna zajndica zbog roma koji su na foru naplacivali parking imas iz ove godine negdje clanak gdje kazu zeznuo nas efendic naplacuje.......
a imas i ovaj malo stariji
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /160825083
tempuser

#19659 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

zateznistub wrote: Živio ja malo duže od tebe u Palmira Toljatija. Probaj parkirati na Marijinom Dvoru besplatno...kod druga...
Ja se djelimicno i slazem i ne slazem.
Slazem se za naplatu parkinga iz jednostavnog razloga, da se koristenje auta svede u realne okvire. Zivimo ispod granice siromastva, 500* hiljada nezaposlenih, prosjecna plata od 800 KM ne pokriva 2/3 potrosacke korpe, a svak jutro paradoks i kolaps na cesti, svi autom na posao, i to po jedno da se ne guzvaju. Kad se to malo iznivelise bice lakse i stanarima i onima sto imaju realne uslove za koristenje auta.
Ne slazem se sa nacinom na koji se parking naplacuje. Da su naplatu po realnim cijenama uveli u cijeloj zoni i dali u nadlehnost RAD-a to bi bio drugi padez. Ovako d svih parkinga na Chvili samo su taj "izabrali" da daju Efendicevoj satro "opstinskoj" firmi na upravljanje, a u "opstinskoj" firmi 100% zaposlenih Efendiceva rodbina i jarani, ukljucujuci i onog qurcevog pjevca Hano hajde de, Ninu Prsesa (po prezimenu se vidi da je u pitanju gorazdanska half linija) i tacno je da je Efendica rumeni papcic bez ikakvoh skrupula. Jel ono prvedose direktora Lokoma u "Zadruzi"? Enough said.
Sto se Marindvora tice, komplet Kranjcenicevaoko naselja sunca i Franca Lehara su bepslatne, a to su iskljucivo parkinzi za stanare. BH Telecom i Sirbegovic su sagradili objekte u zoni, ali su napravili svoje parkinge ista stvar jer sa Uniticom i Holiay Inom. Naplacuje se onaj potez dalje, K. Tvrtka, Dolina, A. Brauna.
Last edited by tempuser on 24/05/2018 10:30, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19660 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

SSemir wrote:
Black swan wrote:dosadniji ste od mog ponavljanja po forumu

ne fakat

inače gledam jučer pješačka zona kod male aleje čista
niđe auta
ali stoji drot

tako bi svaku zonu u sarajevu mogli da hoće dovesti u red
A de mi reci je li taj tvoj "drot" dopustao ljudima da sa autom udju u pjesacku zonu nakratko, npr u knjizaru nabrzinu da odu, npr po novi ulozak za hemijsku?
ne

jer mu je komandir od trafike dobacivao da "dovrši" dostavna kola baš kada ga je uvjerio dostavljač da ga ne kazni

kolko sam skontao samo firme koje imaju poslovnice u onom prolazu između amka i konzuma mogu ući i uparkirat se tamo pored škole
tempuser

#19661 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Nema nista "po automatizmu" i "podrazumjeva se". Vozilo koje moze uci u zabranu mora imati istaknuto odobrenje i rjesenje uz odobrenje.
Sjediste poslovnice i vrsta djelatnosti su neki od uslova da se podnese zahtjev za odobrenje.
Ned071

#19662 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

tempuser wrote:
Ja se djelimicno i slazem i ne slazem.
Slazem se za naplatu parkinga iz jednostavnog razloga, da se koristenje auta svede u realne okvire. Zivimo ispod granice siromastva, 500* hiljada nezaposlenih, prosjecna plata od 800 KM ne pokriva 2/3 potrosacke korpe, a svak jutro paradoks i kolaps na cesti, svi autom na posao, i to po jedno da se ne guzvaju. Kad se to malo iznivelise bice lakse i stanarima i onima sto imaju realne uslove za koristenje auta.
Ne slazem se sa nacinom na koji se parking naplacuje. Da su naplatu po realnim cijenama uveli u cijeloj zoni i dali u nadlehnost RAD-a to bi bio drugi padez. Ovako d svih parkinga na Chvili samo su taj "izabrali" da daju Efendicevoj satro "opstinskoj" firmi na upravljanje, a u "opstinskoj" firmi 100% zaposlenih Efendiceva rodbina i jarani, ukljucujuci i onog qurcevog pjevca Hano hajde de, Ninu Prsesa (po prezimenu se vidi da je u pitanju gorazdanska half linija) i tacno je da je Efendica rumeni papcic bez ikakvoh skrupula. Jel ono prvedose direktora Lokoma u "Zadruzi"? Enough said.
Sto se Marindvora tice, komplet Kranjcenicevaoko naselja sunca i Franca Lehara su bepslatne, a to su iskljucivo parkinzi za stanare. BH Telecom i Sirbegovic su sagradili objekte u zoni, ali su napravili svoje parkinge ista stvar jer sa Uniticom i Holiay Inom. Naplacuje se onaj potez dalje, K. Tvrtka, Dolina, A. Brauna.

jbt kod nas parking i problem s njim svučete u politiku... al sve napola, na osnovu naslova... direktor lokoma pusten al tu nema "inaf sed"... nek naplacuju parking, i treba sve naplacivati... nek stanarima obezbijede mogućnost rezervacije, pa ko hoce, mjesecno nekplati neku sumu i bujrum... i tako treba svaki parking u gradu... hoces kvadrata, hoces zivjet u gradi a da ne placas ni parking, ni grijanje, ni vodu, ni odvoz smeća i vazda ti neko kriv... pun mi ku..c vise socijale i kmecanja...
Deriguz

#19663 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Deriguz »

Sto ne mogu doktora koji na silu vise hoce da su smjesni s ovim uloskom i londonom. Prestalo bit smijesno sezdes' prve.
tempuser

#19664 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Ned071 wrote:

jbt kod nas parking i problem s njim svučete u politiku... al sve napola, na osnovu naslova... direktor lokoma pusten al tu nema "inaf sed"... nek naplacuju parking, i treba sve naplacivati... nek stanarima obezbijede mogućnost rezervacije, pa ko hoce, mjesecno nekplati neku sumu i bujrum... i tako treba svaki parking u gradu... hoces kvadrata, hoces zivjet u gradi a da ne placas ni parking, ni grijanje, ni vodu, ni odvoz smeća i vazda ti neko kriv... pun mi ku..c vise socijale i kmecanja...
Politika se sama uvuce. Nije samo na osnovu naslova, prvo nikog ne hapse tek tako, njegovo ime se negdje pojavilo, drugo nije dzaba stara narodna "gdje ima dima ima i vatre", i trece, najbitnije, to sto su ga pustili ne znaci da nije vise osumnjiceni i da nece biti proglase krivim na kraju. Pritvor je zamjenjen pustanjem na slobodu uz mjere zabrane. Osim toga potrazi malo sastav zaposlenih pa ces da vidis da je to 100% familijarno stranacka firma bez izizetka i naravno da je to vise nego dovoljno za enough said kome je dato da inkasira pare.
Kao sto napisah, ja sam za to da se uvodi naplata parkinga, ali da se to radi sistematski, svi parkizi u zoni isti rang, stanarima povlastivce i da je za to zaduzen KJKP RAD, a ne selektivno samo gdje je "isplativo", i da pare uzimaju SDA-ovi bilmezi i njihove parazitske firme.
drug_profi

#19665 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Oko ovog parkinga na CVili je tacno da je MZ trazila da se rijesi. Ljudi koji tu zive nisu mogli nigdje parkirati kad dodju s posla. Sad 40 maraka mjesecna parking karta, imas mjesto garantovano i vozdra. Ja bih volio da mogu tako platiti i da znam da imam parking pred zgradom uvijek na raspolaganju. Ovako se vozam po 10 minuta tamo vamo da ulovim kad ce neko odnekud izac da ja uletim.
nepass1

#19666 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

zateznistub wrote:
drugi profil wrote:Kako su stavili rampu na parking kod bivšeg Hepoka, u okolnim ulicama je haos.
Slično kao i na dobrinji u merkatoru. Sad na parkingu pored, samo jos da zarate...
Pa kupis zvake/cigare i 2h gratis parking, meni rodilo kako su stavili rampu :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19667 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

nepass1 wrote:
zateznistub wrote:
drugi profil wrote:Kako su stavili rampu na parking kod bivšeg Hepoka, u okolnim ulicama je haos.
Slično kao i na dobrinji u merkatoru. Sad na parkingu pored, samo jos da zarate...
Kome prilozis racun, karticu, da bude dzaba???? Primijetio sam da je vanjski parking pun k'o šibica ovih dana, dohakao mercator.... :mrgreen:
zateznistub

#19668 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

nepass1 wrote:
zateznistub wrote:
Kad odem po dijete u školu i vidim kako se nabiju sa autima na onaj dio parkinga kod ulaza u merkator još dođe ona neka drotina sa onim kombijem policijskim tačno mi ružno bude
tempuser

#19669 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

drugi profil wrote:Oko ovog parkinga na CVili je tacno da je MZ trazila da se rijesi. Ljudi koji tu zive nisu mogli nigdje parkirati kad dodju s posla. Sad 40 maraka mjesecna parking karta, imas mjesto garantovano i vozdra. Ja bih volio da mogu tako platiti i da znam da imam parking pred zgradom uvijek na raspolaganju. Ovako se vozam po 10 minuta tamo vamo da ulovim kad ce neko odnekud izac da ja uletim.
Sve je to fino-krasno, ima i smisla i svehu samo je pitanje sto i druge MZ to nisu trazile, i ako su trazile sta su dobile, i kako da pored Rada i xy RVI firmi koji se bave parkingom koncesiju dobijes bas Efendiceva satro opstinska firma?!
Ja se tog parkinga sjecam i prije Hepoka, kad su na livadu luna parkovi i cirkusi dolazili, i za vrijeme Hepoka kad je bio pun ko sipak i kaf su lubenicari prodavali i u kamionima nocivali na parkingu pa ne znam otkud odjednom takva histerija?!
drug_profi

#19670 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

tempuser wrote:
drugi profil wrote:Oko ovog parkinga na CVili je tacno da je MZ trazila da se rijesi. Ljudi koji tu zive nisu mogli nigdje parkirati kad dodju s posla. Sad 40 maraka mjesecna parking karta, imas mjesto garantovano i vozdra. Ja bih volio da mogu tako platiti i da znam da imam parking pred zgradom uvijek na raspolaganju. Ovako se vozam po 10 minuta tamo vamo da ulovim kad ce neko odnekud izac da ja uletim.
Sve je to fino-krasno, ima i smisla i svehu samo je pitanje sto i druge MZ to nisu trazile, i ako su trazile sta su dobile, i kako da pored Rada i xy RVI firmi koji se bave parkingom koncesiju dobijes bas Efendiceva satro opstinska firma?!
Ja se tog parkinga sjecam i prije Hepoka, kad su na livadu luna parkovi i cirkusi dolazili, i za vrijeme Hepoka kad je bio pun ko sipak i kaf su lubenicari prodavali i u kamionima nocivali na parkingu pa ne znam otkud odjednom takva histerija?!
Svega se toga sjećam i ja. Živim tamo na Otoci od oktobra 1973. Starci preselili čim su dobili ključeve, samo da se maknu iz zajednice sa roditeljima. Gledao iz svog stana kako se grade neboderi, škola, obdanište. parkinzi.
Ne znam o kakvoj histeriji pričaš, ali kad imaš opsadno stanje u ulicama koje su blizu pijace od 7-19, onda je stvarno otežano življenje.
Ne znam kako je Lokom dobio koncesiju, i apsolutno mi je jasno, čak i da su prema zakonu čista posla, to nije moralno ispravno.
To je na neki način olakšalo život onima koji imaju 40 mema da daju za kartu, a drugima duplo otežalo.
Uostalom to je i princip naših poduzetnika. Evo sad ja i ti da nekako dobijemo koncesiju na jedan veliki parking u naselju Otoka, prvih 15 dana bi bio prazan, a napravili bi takvu gužvu u cijelom naselju da bi za mjesec dana bila navala na naš parking i mi bi lagano nakon 6 mjeseci počeli dizat cijenu.
U suštini nismo napravili ništa novo niti smo unaprijedili bilo šta. Samo smo dio novca iz džepa građana usmjerili u svoje, uz pomoć naravno opštine i stranke, kojoj smo do groba dužni uslugu.
nepass1

#19671 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

konektovan wrote:
Kome prilozis racun, karticu, da bude dzaba???? Primijetio sam da je vanjski parking pun k'o šibica ovih dana, dohakao mercator.... :mrgreen:
Gore na spratu gdje su kase, kod securitya
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19672 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

nepass1 wrote:
konektovan wrote:
Gore na spratu gdje su kase, kod securitya
Blagodarim... :skoljka: :thumbup:
tempuser

#19673 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

drugi profil wrote:
Svega se toga sjećam i ja. Živim tamo na Otoci od oktobra 1973. Starci preselili čim su dobili ključeve, samo da se maknu iz zajednice sa roditeljima. Gledao iz svog stana kako se grade neboderi, škola, obdanište. parkinzi.
Ne znam o kakvoj histeriji pričaš, ali kad imaš opsadno stanje u ulicama koje su blizu pijace od 7-19, onda je stvarno otežano življenje.
Ne znam kako je Lokom dobio koncesiju, i apsolutno mi je jasno, čak i da su prema zakonu čista posla, to nije moralno ispravno.
Pa upravo o toj nepostojehoj "histeriji", 30 godina nije trebalo, nije bilo opsadnog stanja, ali sad je prijeka potreba da Lokom preuzme parking.
Mislis da na parkingu kod Cepelina nije guzva? Ni tamo nisu prikucalji stambeno-poslovnu zgradu bez parkinga, sto Lokom tamo ne upravlja. Na parkingu ispred moje zgrade je opsadno stanje na kvadrat. Zato sto nema para, a ne zato sto nema potrebe, nema profita od 40 KM/mjesecno za stanare, nego 1-2 KM/h za padobrance.
Ja sam apsolutno za uvodjenje naplate parkinga, ali da se to radi sistematski, cijela zonu isti status (ne jedan parking dzaba, drugi se placa) i da parkinzima upravljaju firme koje su za to najmenjenje. Uvedi (ne)stanarima dnevnu kartu od 5 KM dnevno, 100-120 KM mjeecno ce mnogima biti motiv da ne idu autom na posao.
tempuser

#19674 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

problemnatravunu

#19675 Re: "Majstori" parkiranja

Post by problemnatravunu »

djes_ba wrote:

nazalost gradjani su trazili da opstina preuzme upravljanje tj mjesna zajndica zbog roma koji su na foru naplacivali parking imas iz ove godine negdje clanak gdje kazu zeznuo nas efendic naplacuje.......
a imas i ovaj malo stariji
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /160825083
Ja problema i onda rješenja, i govana!
Matere mi da čovjek ne povjeruje, da razuman čovjek može progutati ovu nebulozu i namještaljku, ha ha ha ha , problem kriminala, pljački i napada se rješava ograđivanjem i naplatom parkinga od strane službene osobe , bivšeg borca sa stomakom do zuba, haha ah ahaaa :izet: :izet: :izet:
Locked