Tek sad vidim tvoj post. Tako to dođe s godinama, pore se povećaju i takve ostanu, nema čudotvornog lijeka za njih. On što nije dobro je koristiti peel-off maske i kojekakva ljepila/crne maske s instagrama koje izvlače stvrdnuti sebum/mitesere. Njihova veličina je uglavnom genetski predodređena a konstantnim izvlačenjem se pore šire.BadSanta wrote:E ovako, primijetila sam zadnjih mjeseci da su mi pore na obrazima postale izraženije, a odjednom su se pojavile proširene i na čelu![]()
Koji je ovo vrag ja nezz jer mi je koža do inače bila bebeća. Kako smanjiti ovo čudo?
Neki preporučuju sapun s kojičnom kiselinom ( nikad čula)![]()
![]()
Možda ima neki Lush preparat?
Preporuke su dobrodošle, a 26 mi je godina.
Možeš ih popuniti bilo kakvim silikonskim primerom i to je to.
Što se njege tiče moja je preporuka: double cleansing (uljni+ low pH čistač koji ti neće isušiti kožu, taj kojični sapun o kome govoris ima užasno visok pH, oko 9, to ne bih ni za pete), jer isušivanjem koža postaje dehidrirana+brže se masti+postaje ljuskasta, pogotovo oko nosa i usta.
Ja ti isto ne bih preporučila Lush, jer na svim videima koje stavljaju po Youtubeu i gdjegod, ljudi koji prave kozmetiku ne nose zašitne kape, imaju brade i recimo u takvim uslovima se prave proizvodi bez Konzervansa

Bas je lijepa, nema je na feelunique a i da je ima ovo bi bilo 50-60 funti i ne bi ti se isplatilo kupiti sa feelunique i platiti carinu i ostalo. Najbolje da ti neko ko putuje kupi i ponese, naravno neko kome mozes vjerovati..