Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#19651 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

512MB wrote:Saro, mi Krajišnici se ponosimo našim porijeklom i korijenima. Čudni smo ti mi ljudi, iskreni, na prvu hladni i tvrdoglavi, ali duboko u nama milostivi i osjećajni. Pa nisu se o nama badava pjesme pisale.
:thumbup:

Slažem se.

Zato budi dobar. I ostavi mi Sarajlije :kiss:
512MB

#19652 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pa ne diram ja Radija jer je Sarajlija, nego zato što je pakšu :lol:
The 51st State

#19653 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

Dje onaj espn da linka napad u njemackoj
vjesticanametli

#19654 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Cvaj tote lojte :run:
Radio Sarajevo

#19655 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote:Tip piše da u Holandiji prezire naš narod jer su seljaci i zaostali, čak podjebava i neku raju skojom igra futbal itd... đaba ti sav lokalpatriotizam, za mene je čovjek pakšu bio iz Rajvosa il iz Tuzle :mrgreen:
Buraz, ti vrlo dobro znaš da si ti prvi počeo mene provocirati i to prije nekoliko stotina stranica. Ja sam čak pokušao smiriti loptu, ali džaba, ti svoj kompleks nisi htio spustiti.

SaraFina ti je dobro rekla, ja nisam došao iz Donjeg Brabonjišta kao ti da bi me Austrija ili Holandija očarala, ja sam došao iz centra kakvog - takvog grada. Ja nisam jedini kojeg si ti pokušao poniziti ovdje, dovodio si mnoge nas u pitanje, ali mene to ne može uvrijediti. Ja imam dosta raje s foruma na Fejsbuku koji mogu potvrditi ko sa mi šta sam, mada meni ni tad ne bi bilo bitno ko šta o meni misli.

Da sam došao zbog papira, valjda bih maglu uhvatio u međuvremenu, s papirima. Užasno je ružno to što radiš jer ne znaš ničije detalje, ne znaš ničiji život. Ja sam svoju ženu upoznao takođe u Sarajevu i ona je Sarajka, i kao ni ja, nije imala kulturni šok u Amsterdamu.

Oboje smo ovdje isključivo zbog para jer sasvim slučajno nam se potrefilo da možemo zaraditi više nego što bismo u Sarajevu, a da smo očarani Zapadom kao ti, to ni u kom slučaju.

Evo ja ti opet nudim pomirenje, iako mi govoriš da sam pakšu, i neću te prijaviti. O raji s fudbala nisam ništa loše rekao, samo sam rekao da govore "njiha" i "stani užnjega". To je bilo sve. To što si se ti pronašao, a i sam sam te uhvatio s tim nekim izrazima, to je tvoj problem. Ja jebiga književno govorim tri jezika, i ne hvalim se okolo, dok za tebe nisam siguran.

I rekoh ti, evo nudim opet mir, hajde da ne provociramo jedan drugog. Dabogda ti zarađivao 1000 eura na sat, samo nemoj raju ponižavati ovdje jer je ružno, a i ne uspijeva ti.
Radio Sarajevo

#19656 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

SaraFina wrote:
Nekolicinu očigledno boli. Raspravljaju o čovjekovom životu ima više od godine.

Što se "vođenja" tiče treba osoba biti i "materijal" za odvesti.
Ja recimo nikad nisam upoznala momka u BiH dok sam bila u takvim situacijama, koji je imao neku ludu želju otići. Nikad. Sve su to bili ljudi s poslovima i ostvareni i tražili u vezama kompromisna rješenja. Niko nije potencirao da mi se navali na grbaču. Nego govorili ili vrati se ti ili pola ovako/ pola po njihovom.

A fakat...

Otkako je počela ova tema, ljudi se bave drugima, niko nikome da pomogne da ode, ili da ostane, ili da se snađe... jok, što bi to radili :)

Kao da je cijeli svijet crno-bijeli, kao eto ako ti ne valja vrati se... a niko nije rekao da ne valja, samo mi je smiješno koliko ljudi poput recimo espn-a mogu da žive u crnjaku. To mi je fascinantno.

Čak je Džimi Meknulti otvorio temu "crna hronika"... Ljudi, smijte se, vjerujte da je ljepše :)
vjesticanametli

#19658 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Pa valjda je trebalo tako a onda doDZe papak i pise o necemu u zemlji DZe ne zivi i sveee zna i milion gluposti. Sad je tema priv zivoti vas nekih jer ovdje vise niko nece ni da pise niti cita. Sprdacina :run:
Haj mirite se odma :) i bjezte ba s teme i ne tice vas se...zivot je ljeeep :mrgreen:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#19659 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Radio Sarajevo wrote:Ljudi, smijte se, vjerujte da je ljepše
Image
SaraFina

#19660 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Radio Sarajevo wrote:
SaraFina wrote:
Nekolicinu očigledno boli. Raspravljaju o čovjekovom životu ima više od godine.

Što se "vođenja" tiče treba osoba biti i "materijal" za odvesti.
Ja recimo nikad nisam upoznala momka u BiH dok sam bila u takvim situacijama, koji je imao neku ludu želju otići. Nikad. Sve su to bili ljudi s poslovima i ostvareni i tražili u vezama kompromisna rješenja. Niko nije potencirao da mi se navali na grbaču. Nego govorili ili vrati se ti ili pola ovako/ pola po njihovom.

A fakat...

Otkako je počela ova tema, ljudi se bave drugima, niko nikome da pomogne da ode, ili da ostane, ili da se snađe... jok, što bi to radili :)

Kao da je cijeli svijet crno-bijeli, kao eto ako ti ne valja vrati se... a niko nije rekao da ne valja, samo mi je smiješno koliko ljudi poput recimo espn-a mogu da žive u crnjaku. To mi je fascinantno.

Čak je Džimi Meknulti otvorio temu "crna hronika"... Ljudi, smijte se, vjerujte da je ljepše :)

Evo za AT konkretno nešto:
(Na temu)

"Nedavno" 2017 godine.

Nedavno je u Beču osnovano  Udruženje građana „Privileg“ čiji članovi mogu da koriste usluge stručnjaka, kako bi se zaštitili od brojnih nepravednih situacija i izborili se za svoja prava u Austriji. Neke od oblasti u kojima „Privileg“ pomaže su krediti, vize , prezaduženost, privatni stečajevi, visoke stanarine i još mnogi dugi.

Uplatom simbolične godišnje članarine možete dobiti profesionalnu savetodavnu pomoć, a ukoliko je potrebno i pravnu zaštitu.

Ovo je posebno značajno za naše ljude koji ne govore dovoljno dobro nemački jezik ili su nedovoljno informisani o svojim pravima u Austriji.

Ovo udružnje građana okuplja vrhunske stručnjake iz šest advokatskih, tri kancelarije poreskih savetnika i nekoliko kompanija za finansiranje sudskih procesa.

Građane će, kako se navodi, savetovati u domenu finansija, prava, osiguranja,regulacije viza, igara na sreću, povraćaja izgubljenog novca, stanovanja, privatnih stečaja i drugih pitanja.

Zoran Kalabić, predsednik kluba Privileg, naglašava da su mnogi naši građani u Austriji pravno nezaštićeni, nevidljivi za sistem i podložni prevarama, pre svega zbog nedovoljnog poznavanja nemačkog jezika i zakona.

Udruženje treba da bude bude prva adresa na kojoj će naši ljudi dobiti najbrži i najpotpuniji savet i informaciju, kako bi napravili uštede za koje nisu ni znali da na njih imaju prava, proverili svoje štetne ugovore i generalno poboljšali kvalitet života u Austriji.

Procedura: Kako vam pomaže Privileg

Studenti prava, ekonomije, marketinga i komunikacije, koji rade u klubu „Privileg“,  saslušaće vaš problem i uputiti vas na kolegu-stručnjaka za pravnu oblast u koju spada vaš problem. Pomoć pružaju  poznati austrijski advokati, stručnjaci iz oblasti bankarstva, osiguranja i poreski savetnici, s kojima je klub „Privileg“ postigao dogovor o saradnji.

Klubu „Privileg“ se možete obratiti u sledećim situacijama:

– plaćate previsoku stanarinu
– prezaduženi ste i ne znate kako dalje
– žrtva ste prevare prilikom sklapanja kreditnog ugovora ili osiguranja
– imate problema u oblasti radnih odnosa
– ne možete da dobijete novi kredit
– primorani  ste da objavite privatan konkurs
– imate poteškoća oko dobijanja vize

Udruženje građana Privileg u Beču
Adresa: Ramperstorffergasse 58, 1050 Wien

Kontakt: +43 1 890 4400 ili [email protected]
SaraFina

#19661 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

vjesticanametli wrote:Pa valjda je trebalo tako a onda doDZe papak i pise o necemu u zemlji DZe ne zivi i sveee zna i milion gluposti. Sad je tema priv zivoti vas nekih jer ovdje vise niko nece ni da pise niti cita. Sprdacina :run:
Haj mirite se odma :) i bjezte ba s teme i ne tice vas se...zivot je ljeeep :mrgreen:

Evo ti prevedi, da mi ne sjediš :kiss:

https://www.ams.at/arbeitsuchende/topic ... laengerung
Hajvan

#19662 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

The 51st State wrote:Dje onaj espn da linka napad u njemackoj

:mrgreen:
vjesticanametli

#19663 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

SaraFina wrote:
vjesticanametli wrote:Pa valjda je trebalo tako a onda doDZe papak i pise o necemu u zemlji DZe ne zivi i sveee zna i milion gluposti. Sad je tema priv zivoti vas nekih jer ovdje vise niko nece ni da pise niti cita. Sprdacina :run:

a lova za prevod :kiss:
muha_sa

#19664 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:
SaraFina wrote:

a lova za prevod :kiss:
Image
vjesticanametli

#19665 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Mozeeee :thumbup: :mrgreen:
SaraFina

#19666 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

vjesticanametli wrote:Mozeeee :thumbup: :mrgreen:

Gazda časti jupiiiii! Naruči svašta! I po 2 tufahije ua kraj!
muha_sa

#19667 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:

:thumbup: :kiss: :kiss:

Ima se može se :D :lol:
SaraFina

#19668 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
SaraFina wrote:

:thumbup: :kiss: :kiss:

Ima se može se :D :lol:
:kiss:

Zovi i havanu da časti!
muha_sa

#19669 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Bez Havane ništa :-) :-) ja sazivam on placa :lol:
HAVANA

#19670 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jel nema havane belaj.Svi se posvadjaju.Nako kad sam ja tu,onda mene napadaju.E jes lijepo u ovoj bosni. :-D Ovo da smirim situaciju,ruzite mene :skoljka:
SaraFina

#19671 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

HAVANA wrote:Jel nema havane belaj.Svi se posvadjaju.Nako kad sam ja tu,onda mene napadaju.E jes lijepo u ovoj bosni. :-D Ovo da smirim situaciju,ruzite mene :skoljka:

Tu siii! Da častiš! Muha sazvao sijelo! :D
muha_sa

#19672 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Jel nema havane belaj.Svi se posvadjaju.Nako kad sam ja tu,onda mene napadaju.E jes lijepo u ovoj bosni. :-D Ovo da smirim situaciju,ruzite mene :skoljka:
muha_sa

#19673 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Poslije Milana muk :lol: :lol:
muha_sa

#19674 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB

#19675 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

SaraFina wrote:

Jednom prilikom u BiH sam vratio Tufahiju nazad i rekao konobaru da poruči kuharu da je preslatko. Za pet minuta se vratio i rekao da je kuhar poručio da to prvi put čuje i da zbog toga nećemo od njega više ništa ni dobit, da platimo i da se kupimo. Švabe što su bili sa mnom nisu kontali o čemu se radi. Šteta al morali smo negdje drugdje tražit dezert :-?
Post Reply