Ukratko, ova vladajauća koalicija SDA-HDZ-DF neće imati potrebnu većinu u Domu Naroda Federacije za bilo šta i zavisit će od opozicije. Vlast bi se trebala praviti imajući u vidu dom naroda ali šta da se radi kad SDP neće
Demokratska fronta Željko Komšić
- Mister Yes
#19651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ovo samo problem zbog potpredsjednika Federacije. Ova koalicija SDA-HDZ-DF će 4 godine imati problem u domu naroda Federacije. Za sve za šta bude trebala saglasnost doma naroda ovoj koalciji će nedostajati 4 ruke u klubu Srba da imaju 1/3 svakog kluba konstitutivnih naroda.
Ukratko, ova vladajauća koalicija SDA-HDZ-DF neće imati potrebnu većinu u Domu Naroda Federacije za bilo šta i zavisit će od opozicije. Vlast bi se trebala praviti imajući u vidu dom naroda ali šta da se radi kad SDP neće
Države i govana.
Last edited by Mister Yes on 28/01/2015 18:54, edited 1 time in total.
- Banksy
#19652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da budemo iskreni, nije se od starta puno očekivalo, u intelektualnom smislu, od ujedinjenih Izetbegovića i Komšića. Poznati su njihovi kapaciteti i limiti. Ali računalo se bar da postoje neki timovi, savjeti i sl, koji će obaviti potrebnw matematike prije nego se krene u proglašavanje koalicija i konstituiranje vlasti.
Nevjerovatno je da se ovo dešava ...
Nevjerovatno je da se ovo dešava ...
-
parangal_
#19653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa evidentno je bilo da sdp uopste nije popusio izbore kako se pricalo nego je imao solidan rezultat.
-
Hafis
#19654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rješenje je u jednostavnoj rokadi:
1. DF out i naletite ponekad usput
2. zamoliti SDP da se predomisli oko apstinencije od vlasti i pridruži se starom društvu.
1. DF out i naletite ponekad usput
2. zamoliti SDP da se predomisli oko apstinencije od vlasti i pridruži se starom društvu.
-
oakville
#19655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP će pozvati "vladajuću većinu" da pokaže odgovornost i samostalno napravi "vlast", uz napomenu da neće u vlast sa "nacionalistima i onima koji su optuženi za korupciju" (ova je najjačaMister Yes wrote:Nije ovo samo problem zbog potpredsjednika Federacije. Ova koalicija SDA-HDZ-DF će 4 godine imati problem u domu naroda Federacije. Naime nadpolovična većina je 28 poslanika a SDA+HDZ+DF imaju 24 poslanika. Za sve za šta bude trebala saglasnost doma naroda ovoj koalciji će nedostajati 4 ruke da imaju nadpolovičnu većinu. Naravno nedostajaće i 4 ruke u klubu Srba da imaju 1/3 svakog kluba konstitutivnih naroda.
Ukratko, ova vladajauća koalicija SDA-HDZ-DF neće imati potrebnu većinu u Domu Naroda Federacije za bilo šta i zavisit će od opozicije. Vlast bi se trebala praviti imajući u vidu dom naroda ali šta da se radi kad SDP nećeDržave i govana.
Ukratko, dobitnici i gubitnici:
DF - loose/loose, gubitnici kako god okreneš, bili u vlasti ili "principijelno"
SDA - win/win, ako SDP pristane eto im pune vlasti, ako ne pristane "nije do nas, oni blokiraju", dok je članstvo SDA uhljebljeno do narednih izbora
HDZ - win/win, iz sličnih razloga kao SDA
SDP - win/win, ako šta dobiju za sebe, odlično, ako ne dobiju, "principijelno se protive" i koče iz opozicije, dok je gornji dio članstva toplo uhljebljen i nema razloga da brine.
Stay tuned za još mnogo "uzbudljivih" vijesti iz protektorata BiH .
Last edited by oakville on 28/01/2015 11:44, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#19656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drzava loose/loose/loose do sudnjeg danaoakville wrote:SDP će pozvati "vladajuću većinu" da pokaže odgovornost i samostalno napravi "vlast", uz napomenu da neće u vlast sa "nacionalistima i onima koji su optuženi za korupciju" (ova je najjačaMister Yes wrote:Nije ovo samo problem zbog potpredsjednika Federacije. Ova koalicija SDA-HDZ-DF će 4 godine imati problem u domu naroda Federacije. Naime nadpolovična većina je 28 poslanika a SDA+HDZ+DF imaju 24 poslanika. Za sve za šta bude trebala saglasnost doma naroda ovoj koalciji će nedostajati 4 ruke da imaju nadpolovičnu većinu. Naravno nedostajaće i 4 ruke u klubu Srba da imaju 1/3 svakog kluba konstitutivnih naroda.
Ukratko, ova vladajauća koalicija SDA-HDZ-DF neće imati potrebnu većinu u Domu Naroda Federacije za bilo šta i zavisit će od opozicije. Vlast bi se trebala praviti imajući u vidu dom naroda ali šta da se radi kad SDP nećeDržave i govana.
) dok će "državotvorne stranke" pozvati "državotvotni SDP" da "odblokira procese" (ovo je još jača šprdnja
).
DF - loose/loose, gubitnici kako god okreneš, bili u vlasti ili "principijelno"izašli iz vlasti
SDA - win/win, ako SDP pristane eto im pune vlasti, ako ne pristane "nije do nas, oni blokiraju", dok je članstvo SDA uhljebljeno do narednih izbora![]()
SDP - win/win, ako šta dobiju za sebe, odlično, ako ne dobiju, "principijelno se protive" i koče iz opozicije, dok je gornji dio članstva toplo uhljebljen i nema razloga da brine.
-
Hafis
#19657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba se fino izvinuti Zlatku za sve teške riječi, Želja doviđento, i onda sklepati tu federalnu vladu za par dana, a u vijeću ministara što bog da.
- Maystor
#19658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To isto kaže Dragan ČovićHafis wrote:Treba se fino izvinuti Zlatku za sve teške riječi, Želja doviđento, i onda sklepati tu federalnu vladu za par dana, a u vijeću ministara što bog da.
-
oakville
#19659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prva država u blizini se nalazi u Austriji. A u bih, ne znam gdje se zaturila ta država, treba to pretražiti pa ako je neko nadje nek javikamen spoticanja wrote: drzava loose/loose/loose do sudnjeg dana
- ultima_palabra
#19660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A što se hafizu žuri, čudo jedno... da nije kakvo uhljebljenje obećano 
-
oakville
#19661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da sam na njegovom mjestu, ne bih se puno nadao, bošnje su spremne na sve gadosti u cilju majorizacije. Ne mogu da shvatim kako hafis kao evropejac trpi ovu orijentalnu pokvarenostultima_palabra wrote:A što se hafizu žuri, čudo jedno... da nije kakvo uhljebljenje obećano
Evo i inicijative za nove uspjehe
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/187 ... nchic.html
-
Hafis
#19662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E sad zamisli kada poslije ovakvih političkih trauma i nesporazuma unutar probosanskog bloka na red dođe S-F i gutanje gorke pilule zvana posebna izborna jedinica, pa onda izborni zakon vezan za popunjavanje doma naroda, pa TV kanal na hrvatskom, pa realnija preraspodjela sredstava po županijama i prestanak petnaestogodišnjeg falsificiranja broja stanovnika....ma ima toga toga koliko hoćeš. Sve mi se čini da će nam reći: eto vam taj treći i samo nas se kanite jednom zauvijekoakville wrote:Da sam na njegovom mjestu, ne bih se puno nadao, bošnje su spremne na sve gadosti u cilju majorizacije. Ne mogu da shvatim kako hafis kao evropejac trpi ovu orijentalnu pokvarenostultima_palabra wrote:A što se hafizu žuri, čudo jedno... da nije kakvo uhljebljenje obećano
Evo i inicijative za nove uspjehe![]()
- kamen spoticanja
#19663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedva čekam
-
oakville
#19664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve to što si ti rekao, ja bi (doduše nije do mene) vrlo rado dao hrvatima (uz malu opasku da bošnjaci za to ne plaćaju).Hafis wrote:E sad zamisli kada poslije ovakvih političkih trauma i nesporazuma unutar probosanskog bloka na red dođe S-F i gutanje gorke pilule zvana posebna izborna jedinica, pa onda izborni zakon vezan za popunjavanje doma naroda, pa TV kanal na hrvatskom, pa realnija preraspodjela sredstava po županijama i prestanak petnaestogodišnjeg falsificiranja broja stanovnika....ma ima toga toga koliko hoćeš. Sve mi se čini da će nam reći: eto vam taj treći i samo nas se kanite jednom zauvijekoakville wrote:Da sam na njegovom mjestu, ne bih se puno nadao, bošnje su spremne na sve gadosti u cilju majorizacije. Ne mogu da shvatim kako hafis kao evropejac trpi ovu orijentalnu pokvarenostultima_palabra wrote:A što se hafizu žuri, čudo jedno... da nije kakvo uhljebljenje obećano
Evo i inicijative za nove uspjehe![]()
Kako ne kontaš bolan hafise, tvrde pazar, kad HDZ sve dobije što (navodno
-
Hafis
#19665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Genijalna taktika: Daš im sve što traže i na taj način im proj prepoloviš.
Ja mislim kad im se još odobri i izborna jedinica, da će nastati stampedo prema Hrvataskoj.
Ja mislim kad im se još odobri i izborna jedinica, da će nastati stampedo prema Hrvataskoj.
- vee-jay
#19666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, barem cemo imati krivca i za to: SDP.Mister Yes wrote:Nije ovo samo problem zbog potpredsjednika Federacije. Ova koalicija SDA-HDZ-DF će 4 godine imati problem u domu naroda Federacije. Naime nadpolovična većina je 28 poslanika a SDA+HDZ+DF imaju 24 poslanika. Za sve za šta bude trebala saglasnost doma naroda ovoj koalciji će nedostajati 4 ruke da imaju nadpolovičnu većinu. Naravno nedostajaće i 4 ruke u klubu Srba da imaju 1/3 svakog kluba konstitutivnih naroda.
- vee-jay
#19667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Narod - loose/looseoakville wrote:SDP će pozvati "vladajuću većinu" da pokaže odgovornost i samostalno napravi "vlast", uz napomenu da neće u vlast sa "nacionalistima i onima koji su optuženi za korupciju" (ova je najjačaMister Yes wrote:Nije ovo samo problem zbog potpredsjednika Federacije. Ova koalicija SDA-HDZ-DF će 4 godine imati problem u domu naroda Federacije. Naime nadpolovična većina je 28 poslanika a SDA+HDZ+DF imaju 24 poslanika. Za sve za šta bude trebala saglasnost doma naroda ovoj koalciji će nedostajati 4 ruke da imaju nadpolovičnu većinu. Naravno nedostajaće i 4 ruke u klubu Srba da imaju 1/3 svakog kluba konstitutivnih naroda.
) dok će "državotvorne stranke" pozvati "državotvotni SDP" da "odblokira procese" (ovo je još jača šprdnja
).
DF - loose/loose, gubitnici kako god okreneš, bili u vlasti ili "principijelno"izašli iz vlasti (uglavnom ovo je projekat čije je finansiranje pri kraju, tako da
)
SDA - win/win, ako SDP pristane eto im pune vlasti, ako ne pristane "nije do nas, oni blokiraju", dok je članstvo SDA uhljebljeno do narednih izbora![]()
Nakon ovih izbora samo jos pravo glupi ljudi mogu ici u koaliciju sa SDA. Ali toga u strankama ima i previse...
- It_is_a_Leclerc
#19668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ministri DF-a u Vladi USK
Stručni, obrazovani, MLADI, nacionalno, polno i starosno zastupljene sve grupacije. Samo mogu reći, bravo DF. USK u utorak dobija novu Vladu. Nadam se bolju, stručniju i pametniju od SDP-enjarine. A, općepoznato i naučno dokazano je, da je i krdo evropskih bizona stručnije i pametnije od SDP-enjarine Lipovačine vlade.
- kamen spoticanja
#19669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DoktUte ti ba nista ne razumijesHafis wrote:Genijalna taktika: Daš im sve što traže i na taj način im proj prepoloviš.
-
oakville
#19670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Džaba ti to njemu objašnjavaš.kamen spoticanja wrote:DoktUte ti ba nista ne razumijesHafis wrote:Genijalna taktika: Daš im sve što traže i na taj način im proj prepoloviš.
Hafise, možeš li nam ukratko pojasniti glavne probleme primjene ovih rješenja:
1. Kako će unutar buduće hrvatske izborne jedinice biti organizirano glasanje bošnjaka,
odnosno kako ćemo spriječiti bošnjake da glasaju kao hrvati?
2. Pošto bošnjaci neće da plaćaju hrvatsku televiziju, daj nam molim te model po kojem
će se organizirati da plaćaju samo hrvati?
3. Kako je organizirana konstitutivnost bošnjaka u ZHK i Kantonu 10, odnosno imaju li bošnjaci kao konstitutivni narod
jednakopravnost i mogućnost da utiču na odluke koje sprečavaju majorizaciju?
4. Obzirom da su ZHK I Kanton 10 puni ko šibica obilježja samo jednog naroda od krstova u školama do crkvenog naziva
županije kako planiraš da se ta diskriminacija spriječi odnosno da se obezbjedi jednakopravnost bošnjaka?
Znaš kako, to su sve pitanja koja se moraju riješiti prije nastavka pregovora sa HDZom. Ako nema rješenja tih pitanja, onda ostaje status quo i priča o trećem entitetu i hrvatskom kanalu koja se ne može ostvariti bez bošnjačkog konsenzusa nikad a možda ni tad.
Eto hvala unaprijed na odgovoru.
- Teniser
#19671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo da znaš koliko griješiš s tim minstirma u USK...It_is_a_Leclerc wrote:Ministri DF-a u Vladi USKStručni, obrazovani, MLADI, nacionalno, polno i starosno zastupljene sve grupacije. Samo mogu reći, bravo DF. USK u utorak dobija novu Vladu. Nadam se bolju, stručniju i pametniju od SDP-enjarine. A, općepoznato i naučno dokazano je, da je i krdo evropskih bizona stručnije i pametnije od SDP-enjarine Lipovačine vlade.
- Teniser
#19672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nešto kao Nijaz Duraković vs Lagumdžija.
Ja kao neko ko nije Duraković a poznajući sekretara Podžića,predviđam brži debakl DF kad su spali na to da ih dotični predtavlja u političkim emisjama.
Usput rečeno,tvrdi se da sekretar S.Podžić pravi neku svoju struju unutar DF dok ja lično mislim da je ima od početka i da je tu postavljen po ko zna čijoj direktivi.
Ja kao neko ko nije Duraković a poznajući sekretara Podžića,predviđam brži debakl DF kad su spali na to da ih dotični predtavlja u političkim emisjama.
Usput rečeno,tvrdi se da sekretar S.Podžić pravi neku svoju struju unutar DF dok ja lično mislim da je ima od početka i da je tu postavljen po ko zna čijoj direktivi.
- It_is_a_Leclerc
#19673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto ?! Ljudi koja ja znam suTeniser wrote:Samo da znaš koliko griješiš s tim minstirma u USK...It_is_a_Leclerc wrote:Ministri DF-a u Vladi USKStručni, obrazovani, MLADI, nacionalno, polno i starosno zastupljene sve grupacije. Samo mogu reći, bravo DF. USK u utorak dobija novu Vladu. Nadam se bolju, stručniju i pametniju od SDP-enjarine. A, općepoznato i naučno dokazano je, da je i krdo evropskih bizona stručnije i pametnije od SDP-enjarine Lipovačine vlade.
-
Hafis
#19674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvarno ti ne kontam najbolje ovo pitanje.oakville"
1. Kako će unutar buduće hrvatske izborne jedinice biti organizirano glasanje bošnjaka,
(Inače vi preko Ivana imate svi nekako specifičan izričaj i neobičnu verbalizaciju, tako da iskreno sumnjam da bi mi pošlo za rukom položiti neki najobičniji test na nekom bezazlenom ispitu u srednjoj školi. Ne govorim to samo po iskustvima na forumu, već i iz nekih profesionalnih kontakta).
Pored najveće moguće koncentracije uz jutarnju kavicu ne shvaćam stvarno što znači pitanje ''kako ćemo spriječiti bošnjake da glasaju kao hrvati?''
Pa valjda je to upravo i poželjno...ne shvaćam tko bi trebao organizirati ''glasovanje Bošnjaka''...stvarno ne kontam. Zašto bi ih sprječavali...u stvari kako izgleda ta vrsta glasovanja? Uostalom, kilometre sam napisao na temi S-F o tom modalitetu izborne jedinice koja čak može trajati samo 24h i kako bi to glasovanje otprilike išlo...sve spontano i opušteno.
ne znam otkud ti informacija da Bošnjaci neće da plaćaju hrvatsku TV. uostalom o kakvoj hrvatskoj TV pričamo. radi se o programu na hrvatskom jeziku kao dijelu javnog servisa.2. Pošto bošnjaci neće da plaćaju hrvatsku televiziju, daj nam molim te model po kojem
Isto kao da si upitao: a što ako Hrvati u RH neće da plaćaju program na talijanskom jeziku (mađarskom i dr.) koji se emitiraju u Hrvatskoj. s tim da se ovdje radi o jednom službenom jeziku, a ne o jeziku manjina i stvar je samim tim još nweupitnija.
Kako natjerati i Bošnjake da plaćaju tako ''obogaćen'' TV sadržaj ? Na isti način na koji se natjeraju agnostici i ateisti da se iz njihovih sredstava kojima pune proračun ove države financiraju vjerske institucije, plaćaju nastavnici vjeronauka i troše sredstva za uređenje gradova prigodom nekih ''jačih'' vjerskih praznika.
Znači natjerat će i preplatnike
Konstitutivnost Bošnjaka u ZHK je u potpunosti identično organizirana kao i konstitutivnost Hrvata u Goraždanskom kantonu.3. Kako je organizirana konstitutivnost bošnjaka u ZHK i Kantonu 10, odnosno imaju li bošnjaci kao konstitutivni narod jednakopravnost i mogućnost da utiču na odluke koje sprečavaju majorizaciju?
Znači i ovdje se slijedi postojeća pozitivna praksa
eh, jeste težak problem. Radi se otprilike o nekoliko desetaka škola u obje županije, tako da bi se pitanje religijskih oznaka na zidovima učionica sredilo za jedno popodne....uostalom, mislim, sada se zavlačimo... imamo i slične primjere grbova nekih gradova gore po Bosni...lijepo te jeza prođe kad ih vidiš...možda tebe nije, ali meni ne ide u glavu.4. Obzirom da su ZHK I Kanton 10 puni ko šibica obilježja samo jednog naroda od krstova u školama do crkvenog naziva
županije kako planiraš da se ta diskriminacija spriječi odnosno da se obezbjedi jednakopravnost bošnjaka?
Uglavnom to su tehnička pitanja i nema baš toliko tih križeva koliko se vi ovdje razbacujete s ''podatcima''.
Što se tiče naziva ''županija'' to je barem lako. zvanično se uvede dvojak naziv za taj vid administrativnog područja (županija-kanton)..nešto kao šehid-poginuli branitelj, Gornji Vakuf-Uskoplje i sl. Sve se može ako se ima volje.
Ma znam, to sam već čuo. rahat patnja i topljenje farbe. Samo od tog se ne živi. Uglavnom pitanja su tu i kad tad će morati doći na red.Znaš kako, to su sve pitanja koja se moraju riješiti prije nastavka pregovora sa HDZom. Ako nema rješenja tih pitanja, onda ostaje status quo i priča o trećem entitetu i hrvatskom kanalu koja se ne može ostvariti bez bošnjačkog konsenzusa nikad a možda ni tad.
Pa vidiš i sam ovog periodičnog cirkusa kod sastavljanja vlasti? Tri i po mjeseca od izbora prošlo a još nisu makli milimetra. Ogromno je nepovjerenje i nešto se mora raditi na njegovom vraćanju.
-
oakville
#19675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hafis wrote:Stvarno ti ne kontam najbolje ovo pitanje.oakville"
(Inače vi preko Ivana imate svi nekako specifičan izričaj i neobičnu verbalizaciju, tako da iskreno sumnjam da bi mi pošlo za rukom položiti neki najobičniji test na nekom bezazlenom ispitu u srednjoj školi. Ne govorim to samo po iskustvima na forumu, već i iz nekih profesionalnih kontakta).
Pored najveće moguće koncentracije uz jutarnju kavicu ne shvaćam stvarno što znači pitanje ''kako ćemo spriječiti bošnjake da glasaju kao hrvati?''
Pa valjda je to upravo i poželjno...ne shvaćam tko bi trebao organizirati ''glasovanje Bošnjaka''...stvarno ne kontam. Zašto bi ih sprječavali...u stvari kako izgleda ta vrsta glasovanja? Uostalom, kilometre sam napisao na temi S-F o tom modalitetu izborne jedinice koja čak može trajati samo 24h i kako bi to glasovanje otprilike išlo...sve spontano i opušteno.
ne znam otkud ti informacija da Bošnjaci neće da plaćaju hrvatsku TV. uostalom o kakvoj hrvatskoj TV pričamo. radi se o programu na hrvatskom jeziku kao dijelu javnog servisa.2. Pošto bošnjaci neće da plaćaju hrvatsku televiziju, daj nam molim te model po kojem
Isto kao da si upitao: a što ako Hrvati u RH neće da plaćaju program na talijanskom jeziku (mađarskom i dr.) koji se emitiraju u Hrvatskoj. s tim da se ovdje radi o jednom službenom jeziku, a ne o jeziku manjina i stvar je samim tim još nweupitnija.
Kako natjerati i Bošnjake da plaćaju tako ''obogaćen'' TV sadržaj ? Na isti način na koji se natjeraju agnostici i ateisti da se iz njihovih sredstava kojima pune proračun ove države financiraju vjerske institucije, plaćaju nastavnici vjeronauka i troše sredstva za uređenje gradova prigodom nekih ''jačih'' vjerskih praznika.
Znači natjerat će i preplatnike
Konstitutivnost Bošnjaka u ZHK je u potpunosti identično organizirana kao i konstitutivnost Hrvata u Goraždanskom kantonu.3. Kako je organizirana konstitutivnost bošnjaka u ZHK i Kantonu 10, odnosno imaju li bošnjaci kao konstitutivni narod jednakopravnost i mogućnost da utiču na odluke koje sprečavaju majorizaciju?
Znači i ovdje se slijedi postojeća pozitivna praksa
eh, jeste težak problem. Radi se otprilike o nekoliko desetaka škola u obje županije, tako da bi se pitanje religijskih oznaka na zidovima učionica sredilo za jedno popodne....uostalom, mislim, sada se zavlačimo... imamo i slične primjere grbova nekih gradova gore po Bosni...lijepo te jeza prođe kad ih vidiš...možda tebe nije, ali meni ne ide u glavu.4. Obzirom da su ZHK I Kanton 10 puni ko šibica obilježja samo jednog naroda od krstova u školama do crkvenog naziva
Uglavnom to su tehnička pitanja i nema baš toliko tih križeva koliko se vi ovdje razbacujete s ''podatcima''.
Što se tiče naziva ''županija'' to je barem lako. zvanično se uvede dvojak naziv za taj vid administrativnog područja (županija-kanton)..nešto kao šehid-poginuli branitelj, Gornji Vakuf-Uskoplje i sl. Sve se može ako se ima volje.
Znaš kako, to su sve pitanja koja se moraju riješiti prije nastavka pregovora sa HDZom. Ako nema rješenja tih pitanja, onda ostaje status quo i priča o trećem entitetu i hrvatskom kanalu koja se ne može ostvariti bez bošnjačkog konsenzusa nikad a možda ni tad.
Bojim se da po mnogim pitanjima nismo postigli konsenzus, te da tvoji prijedlozi ne obezbjeđuju konstitutivnost bošnjaka na poželjan način, tako da ćemo se morati vratiti daljim pregovorima u cilju nalaska uzajamno prihvatljivih rješenja kojim se sprečava tvoj pokušaj da se diskriminiraju bošnjaci itd itd itd itd itd .... Ugalvnom doćiće ta pitanja na red i to žurno, kako je i najavio Dragan Čović 2006 (bog te već prošla decenija)