SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- supercali
#19651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
samo sto cini mi se maslo lezi u zatvoru jer je radio kao automehanicar i nije imao "ledja"
- dječak sa šibicama
#19652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Necija je cerka, sestra ubijena, sutra to moze biti bilo ko pa i neko nas, moj, tvoj.
Jel to nenormalno sablaznjavati se tome, pa ubio je necije dijete jebo on mater svoju.
Jel to nenormalno sablaznjavati se tome, pa ubio je necije dijete jebo on mater svoju.
- Ljakan
#19653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nek pisu i dusmani ko im brani,oni svoje a mi cemo svoje 
- Freamon Lester
#19654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne treba muda. Treba znanje. Znanje da se prisili zakonodavna vlast da promjeni zakon o saobracaju koji ce biti zastitia nama kmetovima od feudalaca. Od dizanja bune nema nista osim uzalud potrosenog vremena. Jer sudska vlast je u ovoj drzavi odvojena od politike sto je dobro, ali i totalno udaljena od nas kmetova sto je lose jer su onda korumpirani totalno. A da se to sve dovede u rang jedne normalne i civilizovane drzave trebaju decenije. A do tada se feudalci mogu kurciti koliko hoce. A upravo se to kurcenje ogleda u saobracaju jer u jednom danu prekrse sve moguce zakone koje postoje i prava je lutrijska sreca ako dodju kuci bez pocinjenog ubistva. A i ako ubiju koga svojim jurilicama usput jebiga omaklo se.O'zone wrote:Ma ne nerviramo se ne daj Bože nego onako malo ruljski neartikulisano dižemo pompu isto smo radili i za Zmajevog malog i za Rastodera i Maslu i Hankinog malog i eno ih svi živi i zdravi ko od brda odvaljeni....Jbga kad ne možemo, nismo u stanju, nemamo muda da uradimo išta drugo ovaj forum dođe ko odličan ispusni ventil za sve frustracije....Jbo bi mu ja majku samo da ga se dočepam.....Freamon Lester wrote:Vi neki kao da ste se juce iz magle izvadili. Pa djeca mocnika su ubice na balkanu od 1990-tih, a sve je to samo nastavak gledanja kroz prste koje se nasljedilo iz one drzave kada su oficirska djeca radila sta im kurcu cejf i prolazila nekaznjeno.
U Makarskoj je majmun ubio dvije gdjevojke, a onda osudjen na smijesno malu kaznu jer dolazi iz "drustveno prihvatljive obitelji". Tako stoji u presudi. A ta drustveno prihvatljiva obitelj mu je kupila auto iako je bio maloljetan.![]()
Treba li dodati ako se neko sjeca afere BMW u Hrvatskoj kada su provalili Sanadera za blindirani BMW koji mu je neko "donirao". E donator je upravo otac od tog majmuna.
Dakle, da rezimiram. Oni su sebi napravili drzavu. A mi smo ovdje samo podstanari. I da budemo zahvalni sto im djevice ne moramo voditi..Zato kmetovi moji dragi nemojte se bezveze nervirati.
Ja cu samo postaviti pitanje. Kako je moguce da neko divlja cestom koja je na potezu od Vjecne vatre do Predsjednistva strogi centar glavnog grada jedne drzave. Ako neko moze da divlja po toj cesti onda ti to dovoljno govori i policiji ove drzave. A o sudstvu cemo za koji dan kad doticni izadje na slobodu.
I jos mi zadnja nada ostaje Merkelova koja dolazi za koji dan. Pa da uhvati za usi ove nase vlastodrsce i onako uciteljski tihim prijetecim tonom kaze da ce im jebati znanje ako ubica njihove drzavljanke izadje na slobodu.
A i ako ga osude na maksimalnu kaznu koliko ce dobiti? 6-7 godina? Onaj siromasni smokljo u Zenici sa Jugom pregazio i ubio policajca Avdica koji ga je zaustavljao. Vozio pijan i bila mu oduzeta vozacka, vukao ga na sajbi stotinjak metara, a onda pobjegao. Dobio 12 godina. Dakle i za siromasne je zakon povoljan.
- O'zone
- Globalni moderator
#19655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sasvim je normalno sablažnjavati se na tome i raditi sve da se slični slučajevi više ne ponavljaju, međutim.....dječak sa šibicama wrote:Necija je cerka, sestra ubijena, sutra to moze biti bilo ko pa i neko nas, moj, tvoj.
Kao društvo smo 0. Na riječima bi pokorili svijet na djelima smo nepostojeći, amorfni, smijem slobodno reći klinički mrtvi. Svi smo svjesni ko su glavni krvici za anarhiju u gradskom saobraćaju i nikad nije izvršen nikakav pristisak na organe reda da počnu ne selektivno provoditi zakon, na tužilaštvo da napokon počnu da vode slučajeve kako treba da zapnu guzicom a ne da im predmete spremaju volonteri koji stažiraju u tužilaštvu da bi ih ovi samo predali na sudu, na kantonalne sudije, da počnu primjenjivati zakon kako stoji u njemu bez automatskog polijetanja prema olakšavajućim okolnostima i da se ne rukovode minimalnim kaznama, ......
-
dezurni_ucenik
#19656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Protest u Bugarskoj: Mladi ležanjem na ulici protiv neodgovornih vozača

Grupa od blizu 100 demonstranata okupila se u centru bugarske prijestolnice Sofije i protestirala protiv "neodgovornih vozača" koji uzrokuju nesreće i sve tragičnije posljedice, javlja Anadolu Agency (AA).
Demonstranti su se organizirali posredstvom društvenih mreža na internetu, a njihov moto je "Sedam miliona razloga za odgovorno korištenje vozila". Protesti su održani na Trgu Aleksandra Navskog, a demonstranti su na kraći period legli na cestu i blokirali saobraćaj.
Predvodnici demonstranata su kazali da je u saobraćajnim nesrećama tokom 2014. godine u Bugarskoj život izgubilo najmanje 655 osoba, među kojima 33 djece.
"Prošle godine sam u saobraćajnoj nesreći izgubio člana porodice. Zvijeri u saobraćaju su ubile 33 djece. Mi smo protivnici tih neodgovornih učesnika saobraćaja koji izazivaju nesreće", kazao je jedan od demonstranata Aleksandar Monev.
Predsjednik Udruženja porodica stradalnika u saobraćajnim nesrećama Vladimir Todorov je izjavio da je današnji skup početak procesa borbe protiv neodgovornih vozača.
"Neodgovorni vozači svake godine u crno zavijaju brojne porodice. Moramo ukazivati i upozoravati na to", kazao je Todorov.
Grupa od blizu 100 demonstranata okupila se u centru bugarske prijestolnice Sofije i protestirala protiv "neodgovornih vozača" koji uzrokuju nesreće i sve tragičnije posljedice, javlja Anadolu Agency (AA).
Demonstranti su se organizirali posredstvom društvenih mreža na internetu, a njihov moto je "Sedam miliona razloga za odgovorno korištenje vozila". Protesti su održani na Trgu Aleksandra Navskog, a demonstranti su na kraći period legli na cestu i blokirali saobraćaj.
Predvodnici demonstranata su kazali da je u saobraćajnim nesrećama tokom 2014. godine u Bugarskoj život izgubilo najmanje 655 osoba, među kojima 33 djece.
"Prošle godine sam u saobraćajnoj nesreći izgubio člana porodice. Zvijeri u saobraćaju su ubile 33 djece. Mi smo protivnici tih neodgovornih učesnika saobraćaja koji izazivaju nesreće", kazao je jedan od demonstranata Aleksandar Monev.
Predsjednik Udruženja porodica stradalnika u saobraćajnim nesrećama Vladimir Todorov je izjavio da je današnji skup početak procesa borbe protiv neodgovornih vozača.
"Neodgovorni vozači svake godine u crno zavijaju brojne porodice. Moramo ukazivati i upozoravati na to", kazao je Todorov.
- Thorgerson
#19657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sin od vlasnika hotela Sarajevo (divljao po trotoaru lupio u vjecnu vatru) - pogadjate SLOBODAN, sumnjam da je i bio priveden.O'zone wrote:Rastoder sin vlasnika hotela (ne znam kojeg)- SLOBODAN Sin Hanke Paldum-SLOBODANVjecitiStudent wrote:
Sin vlasnika Zmaja-SLOBODAN, sin vlasnika Metropolisa-SLOBODAN, sin vlasnika Farine-Bit će SLOBODAN, ... nastavite niz ubica.
- dust in the wind
#19658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa hajde idi polomi rebro.heheh. ako si tako jeben. nemam problem s tim. ova budala od vozaca je to I zaslužila. momak je balvan. fuj.. ali ne mogu ni ovakvih tipova kao ti. koji su vazda zafrkani kada se treba tipkati,. mislim da je u ovoj drzavi jako puno kukavica kada treba doci do nekog djelovanja. ali neka samo na Sarajevo-x jaki.dječak sa šibicama wrote:Hajde ne pametuj, evo prvi se javljam da mu polomim koje rebro, samo sto bi ja dobio vise zatvora nego on.dust in the wind wrote:ovo sto se desilo na pravdi boga je grozno. jadna djevojka, jadna njena porodica. strasno. ali I vi sa foruma malo olabavite tom silom, vi biste ovo, bi viste ono. sidjite sa tih zajebanih tastatura u stvarni svijet pa pokusajte nesto mijenjati, makar malo sebe, svoju porodicu, komsiju. . sto ne volim preseravanje na internet.
Zato i mozemo samo na internetu o ovome, da drzava radi svoj posao, niko ubicu nebi razvlacio po medijima.
- JThomas
#19659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ima i ovo u rusiji, sjajni su klipovi.
ali jebo ti države gdje za poštivanje saobraćajnih propisa treba građanski bunt. to su države između plemenskog i feudalnog, status geopolitičke sile ne mijenja to, tamo je sve to i gore sto puta nego ovdje.
ali jebo ti države gdje za poštivanje saobraćajnih propisa treba građanski bunt. to su države između plemenskog i feudalnog, status geopolitičke sile ne mijenja to, tamo je sve to i gore sto puta nego ovdje.
-
Bodkin
#19660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne daj Boze nikome. Nikakvog sistema ni pravde. Cudi me da im neko ne pobije familiju iz osvete...
- O'zone
- Globalni moderator
#19661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne trebamo mi praviti građanski bunt da mi kao nešto ganjamo prekršioce propisa u saobraćaju nego natjerati organe reda da rade svoj posao.
Zamislite da svaki građanin uputi poziv na 122 zato što je vidio nepropisno parkirano vozilo ili usput sreo kretena koji švera trakama i prolazi kroz crveno. Telefon bi im gorio, pa tako dan za danom, ne popuštati,
Zamislite da svaki građanin uputi poziv na 122 zato što je vidio nepropisno parkirano vozilo ili usput sreo kretena koji švera trakama i prolazi kroz crveno. Telefon bi im gorio, pa tako dan za danom, ne popuštati,
- JThomas
#19662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjeruj da je to ekvivalent građanskog bunta kod nas. ako uzmemo u obzir naše opšteprihvaćene društvene vrijednosti, a naročito budžetlijske...
- O'zone
- Globalni moderator
#19663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nema toga kod nas niti će ikad bit. Kod nas čovjek kad je pritisnut nepravdom i kad ga svi zajebu uzme štrik i ode ili u šupu ili u voćnjak i konta sad ih je sve zajebo....Bodkin wrote:Ne daj Boze nikome. Nikakvog sistema ni pravde. Cudi me da im neko ne pobije familiju iz osvete...
- Banksy
#19664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
O'zone wrote:
Nije malo do sistema nego je sve do sistema.
Za ovo stanje je krivica čisto MUP-a KS i ničija druga.
VjecitiStudent wrote:
Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća u FBiH u 2014. godini, skoro 40% otpada na Kanton Sarajevo.
U Tuzlanskom kantonu koji ima više stanovnika nego KS, i tek nešto manji broj registrovanih vozila nego KS, broj saobraćajnih nesreća je skoro četiri puta manji!
-
mirza_15
#19665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Djevojka je srbijanka O.J. 1989. godiste.
- O'zone
- Globalni moderator
#19666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na ove se posebno naklatiti i na njihovog komadira
Jeste'l za saobraćaj? Jeste. E pa sad ga i uredite. Što ja moram kontat hoće li onaj stat na obilježenom pješačkom prelazu kad je meni i njemu zeleno istovremeno ili neće kad mu je obaveza da stane.
Pa vidiš lolu u bijelom, plavom, crvenom, rozom,.....Fiatu, Golfu, Audiju, BMW, Seatu,.... kako nešto forsira po gradu pa ih zvrkneš i kažeš vozilo to i to na toj i toj lokaciji ako si upratio tablice još bolje. Neko parkirao gdje se ugrožava život pješaka i vozača, ista stvar. Vozi kroz zabranjeni smjer ili pješačkom zonom, ista stvar.Jedinica za saobraćaj
Jedinica za sigurnost saobraćaja
Adresa: Zmaja od Bosne 9
Tel: 033 286 749
Fax: 033 440 021
E-mail: [email protected]
Jeste'l za saobraćaj? Jeste. E pa sad ga i uredite. Što ja moram kontat hoće li onaj stat na obilježenom pješačkom prelazu kad je meni i njemu zeleno istovremeno ili neće kad mu je obaveza da stane.
-
trofej1921
#19667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja vam kazem da znam ovog momka.
Ima sve u zivotu, nisam vidio frajera koji realno nije nesto lijep i atraktivan, a zigu sta stigne. I nije stvar samo u parama, dosta se treba lozilo na njeg, glasi za frajera, ima osobinu "boliqurca", ono nek je veselo.
Nije mafija, nije tip koji se puca i bode, vise je tip momka koji voli nocne provode, koji hoda svuda, zna dosta raje i sl.
Uvijek je zivio par godina unaprijed, nekako se ponasao i kretao medju starijim i kao stariji, mislim na to ds sto np neki prozive u 18. ili 19. on je u 14. i 15. godini.
Dosta čudan tip, očito su mu kroz bogaćenje i razne mogućnosti izašle te lošije, neodgovorne osobine na vidjelo. Pare ljude kvare, a još kad te počnu u raji dizat, onda očito imaš potrebu da dokažeš da si lud.
Kažem, dosta čudan frajer sa čudnom inteligencijom i shvatanjem stvari, baš kontam koliko će ga sve pogoditi jer je teški "boliqurac", a može i da ga syebe u totali. Sredine nema.
Ali mafija nije, pošto vidim da se priča.
Nažalost, život je nestao zbog njegove neodgovornosti, koliko god pljuvali ili ga neki, ne daj Bože branili, on i nije bitan, bitna je žrtva i njena porodica, a najviše što možeš uradit je kaznit ga dobro, da ovi super trkači gradski vide šta ih čeka...
Nevjerovatno kako ne možemo u kraj izaći sa trkačima, sprovođenje zakona na tom papanluku je 0, a odeš na Ilidžu i na onom poligonu ih sve zajmiš...
Ima sve u zivotu, nisam vidio frajera koji realno nije nesto lijep i atraktivan, a zigu sta stigne. I nije stvar samo u parama, dosta se treba lozilo na njeg, glasi za frajera, ima osobinu "boliqurca", ono nek je veselo.
Nije mafija, nije tip koji se puca i bode, vise je tip momka koji voli nocne provode, koji hoda svuda, zna dosta raje i sl.
Uvijek je zivio par godina unaprijed, nekako se ponasao i kretao medju starijim i kao stariji, mislim na to ds sto np neki prozive u 18. ili 19. on je u 14. i 15. godini.
Dosta čudan tip, očito su mu kroz bogaćenje i razne mogućnosti izašle te lošije, neodgovorne osobine na vidjelo. Pare ljude kvare, a još kad te počnu u raji dizat, onda očito imaš potrebu da dokažeš da si lud.
Kažem, dosta čudan frajer sa čudnom inteligencijom i shvatanjem stvari, baš kontam koliko će ga sve pogoditi jer je teški "boliqurac", a može i da ga syebe u totali. Sredine nema.
Nažalost, život je nestao zbog njegove neodgovornosti, koliko god pljuvali ili ga neki, ne daj Bože branili, on i nije bitan, bitna je žrtva i njena porodica, a najviše što možeš uradit je kaznit ga dobro, da ovi super trkači gradski vide šta ih čeka...
Nevjerovatno kako ne možemo u kraj izaći sa trkačima, sprovođenje zakona na tom papanluku je 0, a odeš na Ilidžu i na onom poligonu ih sve zajmiš...
- O'zone
- Globalni moderator
#19668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U pitanju su djevojka O.J, rođena 1989.godine u Kladovu, gdje je i nastanjena (državljanka R Srbije) i J.E.R, rođen 1984. godine u Fiensburgu, nastanjen u Berlinu (državljanin Njemačke)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma kakva mafija i kakva inteligencija....lik je glup za medalju, dovoljno je bilo zraknuti fb profil, hejj, ono se hvali da vozi 180 kmh
i sad to neko treba da lajka i da aferime dijeli. Druga stvar, ako ima para, onda to ne znaci da moze pisati po ostatku svijeta i da moze ubijati ljude, a da prolazi nekaznjeno. Da li je pucao u nekog pistoljem ili ga je zgazio....potpuno nebitno, ovaj je svejedno mrtav, zar ne?
Tih boliquraca je pun grad. To su oni sto im se roditelji takmice da kupe sto bijesniju limuzinu da gradom paradiraju. Nemaju osjecaj vrijednosti, bahati su, oholi i napuhani. I kao, sto rekoh i za ovog, glupi za medalju, jer misle da su svu pamet svijeta pokupili. Valjda sto imaju taj neki drustveni status, curice se loze na njih, vaze za neke dase u drustvu.
Sad ce biti jos popularniji, street racer, nema dalje
Jedan u moru klonova ovog usranog drustva. Ko da ih stancaju u nekoj fabrici.
Tih boliquraca je pun grad. To su oni sto im se roditelji takmice da kupe sto bijesniju limuzinu da gradom paradiraju. Nemaju osjecaj vrijednosti, bahati su, oholi i napuhani. I kao, sto rekoh i za ovog, glupi za medalju, jer misle da su svu pamet svijeta pokupili. Valjda sto imaju taj neki drustveni status, curice se loze na njih, vaze za neke dase u drustvu.
Sad ce biti jos popularniji, street racer, nema dalje
- JThomas
#19670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne može biti mafija kad ovdje mafije nema, osim one u ministarskim foteljama i skupštinskim klupama. nego baš bolikurci - za tuđe živote.
- zateznistub
#19671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kera treba objesiti, jer je to jedina validna kazna, sve ostalo spada u domen nagrade...trofej1921 wrote:Ja vam kazem da znam ovog momka.
- dječak sa šibicama
#19672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Objesiti za muda, kao i sve slicne njemu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Freamon Lester wrote:Vi neki kao da ste se juce iz magle izvadili. Pa djeca mocnika su ubice na balkanu od 1990-tih, a sve je to samo nastavak gledanja kroz prste koje se nasljedilo iz one drzave kada su oficirska djeca radila sta im kurcu cejf i prolazila nekaznjeno.
U Makarskoj je majmun ubio dvije gdjevojke, a onda osudjen na smijesno malu kaznu jer dolazi iz "drustveno prihvatljive obitelji". Tako stoji u presudi. A ta drustveno prihvatljiva obitelj mu je kupila auto iako je bio maloljetan.![]()
Treba li dodati ako se neko sjeca afere BMW u Hrvatskoj kada su provalili Sanadera za blindirani BMW koji mu je neko "donirao". E donator je upravo otac od tog majmuna.
Dakle, da rezimiram. Oni su sebi napravili drzavu. A mi smo ovdje samo podstanari. I da budemo zahvalni sto im djevice ne moramo voditi..Zato kmetovi moji dragi nemojte se bezveze nervirati.
- Thorgerson
#19674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A jos nasima ovdje najvece plate.Banksy wrote:O'zone wrote:
Nije malo do sistema nego je sve do sistema.
Za ovo stanje je krivica čisto MUP-a KS i ničija druga.
VjecitiStudent wrote:
Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća u FBiH u 2014. godini, skoro 40% otpada na Kanton Sarajevo.
U Tuzlanskom kantonu koji ima više stanovnika nego KS, i tek nešto manji broj registrovanih vozila nego KS, broj saobraćajnih nesreća je skoro četiri puta manji!
-
trofej1921
#19675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve stoji sto kazete zaista, ali kazem vam, prije je cudan tip nego glup.
To da je babin sin stoji i da ima para stoji isto, ali je frajer u brojnim biznisima... Radio ko dj, bio clan eventria, to su vam oni sto organizuju partije i uzimaju lovu, uglavnom dosta para je i sam stekao, snalazio se oko toga i zato kazem da je vise cudan tip nego glup...
Pod mafija sam mislio na ove klosarcice sto se bodu i pucaju, on nije od toga...
Ali za ovakvu stvar ne postoji adekvatna kazna, zao mi je cure nevjerovatno...
A i svabe...
Inace ovakvih pun grad, doata neodgovorne i raspustrne raje.
To da je babin sin stoji i da ima para stoji isto, ali je frajer u brojnim biznisima... Radio ko dj, bio clan eventria, to su vam oni sto organizuju partije i uzimaju lovu, uglavnom dosta para je i sam stekao, snalazio se oko toga i zato kazem da je vise cudan tip nego glup...
Pod mafija sam mislio na ove klosarcice sto se bodu i pucaju, on nije od toga...
Ali za ovakvu stvar ne postoji adekvatna kazna, zao mi je cure nevjerovatno...
A i svabe...
Inace ovakvih pun grad, doata neodgovorne i raspustrne raje.