SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#19626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ponavljači znaju procedure pa bolje prođu
na zubaru ćemo se igrati države 
- madner
#19627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Posto vidim da je jedan metak okrzno obojicu, mislim da zubar ima dobrog havera.JThomas wrote:ponavljači znaju procedure pa bolje prođuna zubaru ćemo se igrati države
Morat ce da se izvine za izazivanje opste opasnosti, plati troskove postupka i mozda mu oduzmu pistolj.
Mozda.
-
zipoo
#19628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jebe ga sto je na oci svijeta izbusio, da je negdje drugo mogao je to rijesiti lahko
cigojneri su nagodni kad su pare u pitanju
cigojneri su nagodni kad su pare u pitanju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
osobno sam protiv oružja iz jedne obične činjenice što se ne znam kolntrolirati zato je bolje da nemam oružjedrugi profil wrote:Za provalnika u stanu, kući... znam da bih pucao prvo u njega pa u zid. Nek poslije dokazuju šta je prvi hitac bio. I to tako da ga onesposobim.
Uopšte me nije briga šta bi zakon rekao na to. Nemam fizičku snagu da se oduprem bez oružja i to je jedini način da zaustavim razbojnika koji je krenuo na mene.
Može li ko dokazati suprotno?
ali podržavam države koje promiču oružje kao samoobranu jer nisu svi kao ja
također mislim da u tim trenutcima rijetko ko razumom vodi poteze nego prije svega adrenalin podsvjest i općenito iracionalni dio čovjeka
zato i postoji kategorija preumišljaj i afekt
vjerojatno bi više najebao kad bi skontali da si i pucao u zid
najbitnije je da svi znaju da imaš ORUŽJE i da si štovani član NRA-e i onda će vjerojatno krimosi zaobiliaziti tvoje imanje
može te napasti samo pjana muškobara od feministice golim sa zelenom kosom i golim sisurinama da dokaže kako si lud što imaš oružje a ona nije luda što hoda gola
- wewa
#19630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... vic/294066
evo i kvalifikacije: Izazivanje opće opasnosti i Nasilničko ponašanje.
evo i kvalifikacije: Izazivanje opće opasnosti i Nasilničko ponašanje.
- Truba
#19631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nosio frajko kaparu pa se zanio
kad su ga napali
- Pryda
#19632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ova dvojica su bas debili pogotovo onaj manji glavonja. Meni samo nije jasno sto im nije po samar svezo, zar je bilo potrebe potezat pištolj 
-
zipoo
#19633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni ovo izgleda kao pokusaj prestrasivanja koji je krenuo naopako, doktor ispao iz forme, mogao bi obnoviti gradivo
Last edited by zipoo on 16/03/2018 13:58, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#19634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
banda maloljetnicka
da su oni upucali njega, izboli ga ... nista
maloljetan debil
i to oni jako dobro znaju
do 18. mogu sta hoce, bukvano, poslije malo manje ...
za zubara
da su oni upucali njega, izboli ga ... nista
i to oni jako dobro znaju
do 18. mogu sta hoce, bukvano, poslije malo manje ...
za zubara
- Logovan
- Matzan
#19636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pryda wrote:Ova dvojica su bas debili pogotovo onaj manji glavonja. Meni samo nije jasno sto im nije po samar svezo, zar je bilo potrebe potezat pištolj
Nisu bila samo njih dvojica...
-
hAZNADAR
#19637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Recimo pozoves lika sa kojim imas problema u kucu a prethodno familiju negdje posaljes. Fino lice u lice kad ga sretnes, prijateljski i kazes da pristajes na sve njegove uslove i sta vec hoce, da nema smisla to neprijateljstvo, da dodje na kafu pa da se fino dogovorite. Razglasis raji da ti je prijetio i da se bojis, . Sa vrata mu kazes da ne izuva cipele jer ces svakako mijenjati tepih. Fino mu ponudis i love, ma sve sto trazi i ekstra. I onda kazes da izvine ne moment jer moras nesto telefonirati. Izadjes iz kuce ili stana, zatvoris vrata, nogom razvalis svoja vrata i udjes ponovo u kucu gdje je on vec iznenadjen ustao. Izvadis pistolj iz dzepa, deres se iz sveg glasa upomoc da cuju komsije, upucas ga, pozoves policiju i fol mucas, nesuvislo pricas i dok cekas policiju fino mu stavis u ruke noz - prethodno opran i obrisan. Popijes nesto sto dize pritisak.studiorum_tuzlaensis wrote:Komentarišu ljudi koji ne posjeduju oružje i postavljaju neke šbb-kbb konstrukcije. Ko ima dozvolu i dobro barata sa vatrenim oružjem, on ne postavlja takva pitanja, nit ga boli briga šta će se desiti na suđenju, jer glava je u pitanju.
S obzirom da se komentariše situacija samoodbrane u vlastitom domu, po meni logično, objektivno i racionalno je sljedeće:
- Ako ti je neko u sred noći ili dana upao u kuću ili uletio u sobu sa hladnim/vatrenim oružjem, bez razmišljanja je opcija da se provalnik ohladi sa vlastitim pištoljem za koji imaš dozvolu.
Sud će uvijek tebi prije povjerovati i biti nakloniji tvojoj izjavi, nego izjavi idiota (ako je preživio) koji je već samim protupravnim ulaskom u stan sa oružjem počinio još hejbet KD. Ako je na mjestu mrtav, tim još bolje.
Dobiješ možda uslovnu, možda zguliš i par mjeseci u tvorza za prekoračenje nužne odbrane, a ostalo uslovno. Glava je na ramenima, a Hakija sa Bara neće nikada. Uglavnom, ništa strašno za osobe koje već posjeduju vatreno oružje, i takvi su spremni na većinu navedenih stvari.
Ne znam da se iko ikad dobro proveo zastrašivanjem sa pištoljem, samo paljba bato moj, znaće stariji mangupi.
Taj scenario je davno u Americi razradjen i rijetko koji sud automatski zakljucuje da je bila nuzda u pitanju. Jednostavno ne mozes tek tako upucati nekoga i u svojoj kuci.
- studiorum_tuzlaensis
#19638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e svašta...
-
invincible1921
#19639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eo i tuca u centru grada, cisto da sarajevo ne izgubi narepuataciji..
Jbt covjek ima potjernicu i hladno se seta gradom jos se stigo i pomarisat u centru grada...eto koliko repsektuje drzavne organe vlasti
Jbt covjek ima potjernicu i hladno se seta gradom jos se stigo i pomarisat u centru grada...eto koliko repsektuje drzavne organe vlasti
- JThomas
#19640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neće se nigdje na svijetu bez propitivanja i ispitivanja oglasiti da kod mrtve glave nema djela. to je normalno. ali američki "stand your ground" zakoni itekako čine stvari puno, puno povoljnijim u konačnom ishodu za onoga ko se brani...ili laže da se branio.
i zloupotrebe zaista postoje. a pretjerivanja u smislu da nekoga izrokaš "na prvu" bez da "provjeriš" može li i drukčije, bez smrtonosne sile, ili da tako izrokaš komšiju ili člana porodice u mraku, izrokaš sina koji se ušunjava iz izlaska - još mnogo češće. to se zna i kritikuje, ali u americi se stvari sporo mijenjaju u tom pogledu.
i zloupotrebe zaista postoje. a pretjerivanja u smislu da nekoga izrokaš "na prvu" bez da "provjeriš" može li i drukčije, bez smrtonosne sile, ili da tako izrokaš komšiju ili člana porodice u mraku, izrokaš sina koji se ušunjava iz izlaska - još mnogo češće. to se zna i kritikuje, ali u americi se stvari sporo mijenjaju u tom pogledu.
Last edited by JThomas on 16/03/2018 15:33, edited 1 time in total.
- drug_profi
#19641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mrtva glava komplikuje sve, ali samo ranjavanje radi onesposobljavanja i odbijanja napada mislim da se uvijek može na sudu odbraniti. Naravno koštaće te advokat.
- Truba
-
mnjonja
#19643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a taj krimos je bas onako neki mulac koji ce ti doc sam u kucu i jos gledat sa trosjeda dok ti postavljas zamkuhAZNADAR wrote:Recimo pozoves lika sa kojim imas problema u kucu a prethodno familiju negdje posaljes. Fino lice u lice kad ga sretnes, prijateljski i kazes da pristajes na sve njegove uslove i sta vec hoce, da nema smisla to neprijateljstvo, da dodje na kafu pa da se fino dogovorite. Razglasis raji da ti je prijetio i da se bojis, . Sa vrata mu kazes da ne izuva cipele jer ces svakako mijenjati tepih. Fino mu ponudis i love, ma sve sto trazi i ekstra. I onda kazes da izvine ne moment jer moras nesto telefonirati. Izadjes iz kuce ili stana, zatvoris vrata, nogom razvalis svoja vrata i udjes ponovo u kucu gdje je on vec iznenadjen ustao. Izvadis pistolj iz dzepa, deres se iz sveg glasa upomoc da cuju komsije, upucas ga, pozoves policiju i fol mucas, nesuvislo pricas i dok cekas policiju fino mu stavis u ruke noz - prethodno opran i obrisan. Popijes nesto sto dize pritisak.studiorum_tuzlaensis wrote:Komentarišu ljudi koji ne posjeduju oružje i postavljaju neke šbb-kbb konstrukcije. Ko ima dozvolu i dobro barata sa vatrenim oružjem, on ne postavlja takva pitanja, nit ga boli briga šta će se desiti na suđenju, jer glava je u pitanju.
S obzirom da se komentariše situacija samoodbrane u vlastitom domu, po meni logično, objektivno i racionalno je sljedeće:
- Ako ti je neko u sred noći ili dana upao u kuću ili uletio u sobu sa hladnim/vatrenim oružjem, bez razmišljanja je opcija da se provalnik ohladi sa vlastitim pištoljem za koji imaš dozvolu.
Sud će uvijek tebi prije povjerovati i biti nakloniji tvojoj izjavi, nego izjavi idiota (ako je preživio) koji je već samim protupravnim ulaskom u stan sa oružjem počinio još hejbet KD. Ako je na mjestu mrtav, tim još bolje.
Dobiješ možda uslovnu, možda zguliš i par mjeseci u tvorza za prekoračenje nužne odbrane, a ostalo uslovno. Glava je na ramenima, a Hakija sa Bara neće nikada. Uglavnom, ništa strašno za osobe koje već posjeduju vatreno oružje, i takvi su spremni na većinu navedenih stvari.
Ne znam da se iko ikad dobro proveo zastrašivanjem sa pištoljem, samo paljba bato moj, znaće stariji mangupi.
Taj scenario je davno u Americi razradjen i rijetko koji sud automatski zakljucuje da je bila nuzda u pitanju. Jednostavno ne mozes tek tako upucati nekoga i u svojoj kuci.
kakodane
- JThomas
#19644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
statistike ne lažu, od zemalja u vrhu po razvijenosti svih sranja je najviše u americi. naravno da dostupnost oružja nije jedini razlog za to. ali ne može da ne utiče. ako je pištolj načelno legalan, ali se moraš peglati i vaditi dozvolu, a krivično je djelo imati ga bez nje, samo po sebi - u to će se upustiti samo neko sa dobrim razlogom. manje će se ljudi upustiti u to, bio taj razlog legalan ili ne. naravno uvijek će biti onih koji će izignorisati svaki propis. ali ako se pištolj može legalno kupiti u granapu - više će ga ljudi imati. "onako". to je bar jednostavno.
a tu opet, kad god je riječ o "težim" ljudskim konfliktima, bilo iz interesa bilo iz drugih razloga - sama činjenica da li je pištolj dostupan tu i tada može biti razlika između tuče i pucnjave. vrlo često.
a tu opet, kad god je riječ o "težim" ljudskim konfliktima, bilo iz interesa bilo iz drugih razloga - sama činjenica da li je pištolj dostupan tu i tada može biti razlika između tuče i pucnjave. vrlo često.
- O'zone
- Globalni moderator
#19645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otišli ste sa šbb kbb na Hollywoodsku produkciju
Previše dugo traje rasprava a jedina stvar koja je očigledna iz nje je da SUD odlučuje na osnovu priloženih dokaza i važečih zakonski akta te da se odluka razlikuje od slučaja do slučaja. Svi ovdje znaju nekoga koje je najebao zato što je postupio kako je postupio u samoodbrani a i one kojima ništa nije bilo mada su nekad upotrijebili i silu višu od one koja je primjenjena prema njima.
E sad onaj nezahvalni dio.
Zbog psovke koja je u ovome slučaju "upotreba prekomjerne verbalne sile" na uvrede sugovrnika i na koju se moglo puno civilizovanije odgovoriti
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - psovanje”
» archi_a
15 Dana
Zbog uvreda prema forumašu
Banned user for reason “kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» hladan.preminger
7 dana
Previše dugo traje rasprava a jedina stvar koja je očigledna iz nje je da SUD odlučuje na osnovu priloženih dokaza i važečih zakonski akta te da se odluka razlikuje od slučaja do slučaja. Svi ovdje znaju nekoga koje je najebao zato što je postupio kako je postupio u samoodbrani a i one kojima ništa nije bilo mada su nekad upotrijebili i silu višu od one koja je primjenjena prema njima.
archi_a wrote:Imam dvije opcije, ili da te tražim i da ti jebem mater u usta ili da zamolim moderaciju da reaguje!!hladan.preminger wrote:
glup si, i ne pričaj o stvarima koje ne poznaješ a pogotovo ako se time nekom može nanijeti šteta.
Ovaj put ću zamoliti moderaciju da procijeni!
Pošto je @archi_a tražio ocjenu diskusije moram iskreno da Vam kažem da je ocjena 0. Prvobitno za to što niti jedan niti drugi niste neobrazovani uličari nego osobe koje imaju i dovoljno škole i dovoljno godina u guzici da znaju kako treba komunicirati sa sugovrnikom čak i kad on nije u pravu. Ako obojica iznesete svoje argumente, potkrijepite ih zakonskim aktima možete se na kraju složiti da se ne slažete i ostaviti na tome. Niko u tom slučaju nije niti pobjedio a ni izgubio jer pamet sa ovog foruma ne kupe ni sudije ni tužioci a ni advokati već se obrazuju drugim načinima što normalno obojica znate.hladan.preminger wrote:archi_a wrote: Imam dvije opcije, ili da te tražim i da ti jebem mater u usta ili da zamolim moderaciju da reaguje!!
Ovaj put ću zamoliti moderaciju da procijeni!
de svoju bliže ti je, i već se znate
i ti se našao pričati o pravu ....
E sad onaj nezahvalni dio.
Zbog psovke koja je u ovome slučaju "upotreba prekomjerne verbalne sile" na uvrede sugovrnika i na koju se moglo puno civilizovanije odgovoriti
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - psovanje”
» archi_a
15 Dana
Zbog uvreda prema forumašu
Banned user for reason “kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» hladan.preminger
7 dana
- madner
#19646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve to stoji, no ovako su ovi zavrsili na KUMu umjesto njega.
Covjek ima pravo da brani sebe i svoju imovinu, pogotovo kada drzava nije previse zaintersovana.
Covjek ima pravo da brani sebe i svoju imovinu, pogotovo kada drzava nije previse zaintersovana.
-
al-em
#19647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ruka se pozlatila ovom zubaru sto je pucao klosarcice, da je vise ljudi koji ce uzeti pravdu u svoje ruke, sigurniji bi nam grad bio
- O'zone
- Globalni moderator
- O'zone
- Globalni moderator
- insomnia78
#19650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ahaha ‘bem ti krusnu mrvuO'zone wrote:Umoto se čovjek da ga niko ne pozna![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... 80316074#1