Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
smartXL

#19601 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ovaj Armin se prvi put oglasava na ZB, sutio je prethodnih 12 godina, nije se javljo da pita gradjane sta cemo za grijanje, sta je sa KTG, gdje su pare od vangradske dionice GGM, a svi se sjecamo da je kredit dignut za obje dionice. (19mil KM+12mil KM), nije spominjo Celik, koji je preko deceniju unistavan.

Sutio je citavo vrijeme i kao sad ima o cemu vazit.
cvijet s reverom

#19602 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

smartXL wrote:
Ovaj Armin se prvi put oglasava na ZB, sutio je prethodnih 12 godina, nije se javljo da pita gradjane sta cemo za grijanje, sta je sa KTG, gdje su pare od vangradske dionice GGM, a svi se sjecamo da je kredit dignut za obje dionice. (19mil KM+12mil KM), nije spominjo Celik, koji je preko deceniju unistavan.

Vidiš da su ga kladionice platile. :mrgreen:
Casual's

#19603 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:

Očigledno da može gore od toga pa Armin to i piše ?
Ajatolah_

#19604 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Za vangradsku dionicu GGM-a se već godinama čeka kanton, koliko ja znam.
smartXL

#19605 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Armin sutio 12 godina i sad progovorio, jedino da ti nisi taj armin
Ajatolah_ wrote:Za vangradsku dionicu GGM-a se već godinama čeka kanton, koliko ja znam.
Tu pricu su aktivirali tek pred kraj izgradnje gradskog dijela, a prvobitno je isla prica ovako

https://www.klix.ba/amp/120126085
Ugovor o izgradnji GGM Zenica danas su potpisali Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, Mirsad Heleg, direktor Izvršne direkcije za izgradnju GGM-a, Hamed Ramić, predstavnik konzorcija izvođača na čelu s preduzećem Eurosafalt d.o.o. Sarajevo, te predstavnici preduzeća koja će vršiti isporuku materijala, Samir Vladavić uime slovenske kompanije CMC Ekocon, Amer Topalović iz preduzeća Toplota d.o.o. Zenica i Lenart Skok, predstavnik Poliester grupe iz Priboja.

"Ovo je za Zenicu veliki događaj. Ideja o glavnoj gradskoj magistrali stara je 30 godina. Izgradnja magistrale uticat će na budućnost Zenice, na njen razvoj u svim segmentima i doprinijet će poboljšanju življenja", izjavio je načelnik Smajlović.

Sredstva za gradnju glavne gradske magistrale osigurana su kreditnim zaduženjem kod Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 25 miliona američkih dolara. Prva faza za koju su danas potpisani ugovori koštat će oko 23 miliona KM.
S tim da su najavljivali da će odmah po zavrsetku prve faze bit raspisan tender za izbog izvodjaca za drugu fazu. Para nema a nema ni vangradske dionice. Onda su je maherski prebacili odgovornost na kanton, jer je cesta regionalnog ranga.

Ko je pratio pricu GGM od samog pocetka, zna o cemu govorim.

Al ovaj armin to nije spominjo, ciji li je igrac.
cvijet s reverom

#19606 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Kladioničarska mafija majku im natakarim
Casual's

#19607 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Armin sutio 12 godina i sad progovorio, jedino da ti nisi taj armin
Ajatolah_ wrote:Za vangradsku dionicu GGM-a se već godinama čeka kanton, koliko ja znam.
Tu pricu su aktivirali tek pred kraj izgradnje gradskog dijela, a prvobitno je isla prica ovako

https://www.klix.ba/amp/120126085
Ugovor o izgradnji GGM Zenica danas su potpisali Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, Mirsad Heleg, direktor Izvršne direkcije za izgradnju GGM-a, Hamed Ramić, predstavnik konzorcija izvođača na čelu s preduzećem Eurosafalt d.o.o. Sarajevo, te predstavnici preduzeća koja će vršiti isporuku materijala, Samir Vladavić uime slovenske kompanije CMC Ekocon, Amer Topalović iz preduzeća Toplota d.o.o. Zenica i Lenart Skok, predstavnik Poliester grupe iz Priboja.

"Ovo je za Zenicu veliki događaj. Ideja o glavnoj gradskoj magistrali stara je 30 godina. Izgradnja magistrale uticat će na budućnost Zenice, na njen razvoj u svim segmentima i doprinijet će poboljšanju življenja", izjavio je načelnik Smajlović.

Sredstva za gradnju glavne gradske magistrale osigurana su kreditnim zaduženjem kod Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 25 miliona američkih dolara. Prva faza za koju su danas potpisani ugovori koštat će oko 23 miliona KM.
S tim da su najavljivali da će odmah po zavrsetku prve faze bit raspisan tender za izbog izvodjaca za drugu fazu. Para nema a nema ni vangradske dionice. Onda su je maherski prebacili odgovornost na kanton, jer je cesta regionalnog ranga.

Ko je pratio pricu GGM od samog pocetka, zna o cemu govorim.

Al ovaj armin to nije spominjo, ciji li je igrac.
Možda Armin zna da je mjesec-dva prije smrti gradonačelnika tek završen GGM (gradska dionica) te da se nakon početka mandata Kasumovića tek počelo o tome da je to regionalna cesta? hmm

Možda Armin zna da je bilo novca samo za most na zemljištu Kasumovića? hmmm
smartXL

#19608 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Možda Armin zna da je mjesec-dva prije smrti gradonačelnika tek završen GGM (gradska dionica) te da se nakon početka mandata Kasumovića tek počelo o tome da je to regionalna cesta? hmm

Ako armin samo to zna, onda je armin ogranicen, nije kompetentan. Vidimo da armin dobro poznaje problematiku grada ali zna sta treba da prica a ocemu da suti.

Zaboravljas da se armin mrznuo ovu zimu, a o problematici grijanja ni rijeci.
Casual's

#19609 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
Casual's wrote: Možda Armin zna da je mjesec-dva prije smrti gradonačelnika tek završen GGM (gradska dionica) te da se nakon početka mandata Kasumovića tek počelo o tome da je to regionalna cesta? hmm

Ako armin samo to zna, onda je armin ogranicen, nije kompetentan. Vidimo da armin dobro poznaje problematiku grada ali zna sta treba da prica a ocemu da suti.

Zaboravljas da se armin mrznuo ovu zimu, a o problematici grijanja ni rijeci.
Ne vidim da je tebe u tekstu Armin negdje vrijeđao, ali očigledno ne može svako uvažavati nečije mišljenje.

Armin i ja ćemo se mrznuti i naredne tri zime, ups četiri, možda i pet . Nije dogovoreno krajem februara kao što nam se govorilo pa pretpostavljam da će biti dogovora nakon novih kvarova.
smartXL

#19610 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nije fazon sto je kritikovo, nemoj citat izmedju redova, nego sto je sve ovo trpio 12 godina i sad mu doslo da postavlja pitanja gradjanima. Spominjem ti GGM, KTG, grijanje, pa lutalice, pare za arenu...o tome je sutio i kao sad bi da progovori...Ma daaaaj

A mrznut cemo se i naredne 3 godine, jer ovi do sad nista nisu radili, osim sto su nam obecavali KTG jos tamo nekad od 2009.
Casual's

#19611 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Nije fazon sto je kritikovo, nemoj citat izmedju redova, nego sto je sve ovo trpio 12 godina i sad mu doslo da postavlja pitanja gradjanima. Spominjem ti GGM, KTG, grijanje, pa lutalice, pare za arenu...o tome je sutio i kao sad bi da progovori...Ma daaaaj

A mrznut cemo se i naredne 3 godine, jer ovi do sad nista nisu radili, osim sto su nam obecavali KTG jos tamo nekad od 2009.
Koliko znam, tokom cijelog perioda je bilo kritičara rada te politike zadnjih 12 godina, ali se nisu čuli zbog populističkih poteza (osim momaka za Čelik, realno). Da li je početak mandata zasnovan na lažima dobar početak ? Po meni nije, pa to u startu treba kritikovati. Da li je početak mandata zasnovan na Centru i Areni dobar? Itekako.
smartXL

#19612 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Huso je izbore dobio 2004. a arena otvorena 2009. Znaci tek u drugom mandatu, nije je huso otvorio pola godine nakon sto je sjeo u fotelju. Ovaj tek sjeo i kao trebo do sad sve probleme rijesit. Ne branim ga nego spominjem armina, armin je taj koji se nije oglasavo na ZB 12 godina, nego eto tek sad. Valjda se sad dohavizo. Ko zna bil se javio da je neko drugi na vlasti.

Ja nisam spominjo druge, nego samo armina. eto on mi je zapeo za oko, jos kao totalni anonimus, ni otkud se stvori
Casual's

#19613 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Huso je izbore dobio 2004. a arena otvorena 2009. Znaci tek u drugom mandatu, nije je huso otvorio pola godine nakon sto je sjeo u fotelju. Ovaj tek sjeo i kao trebo do sad sve probleme rijesit. Ne branim ga nego spominjem armina, armin je taj koji se nije oglasavo na ZB 12 godina, nego eto tek sad. Valjda se sad dohavizo. Ko zna bil se javio da je neko drugi na vlasti.

Ja nisam spominjo druge, nego samo armina. eto on mi je zapeo za oko, jos kao totalni anonimus, ni otkud se stvori
Svejedno, nova fasada Bosanke, pijaca, šta već. Zaboravio sam mu prve poteze. Uglavnom, to ne mijenja misao.

Pa dobro, hem što nije ništa uradio (malo je 6 mj.) čemu pokušaj gašenja simbola grada zarad ličnih interesa?
Haj što nije riješio nikakav problem, zbog čega stvara nove?

Pa naravno da je anonimus, svakako je u toj rubrici na portalu. Ima naravno još članaka o različitim problemima u Ze. Može bilo ko napisati nešto protiv Armina pa će se objaviti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19614 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A sta i ko je doveo simbol grada pred gasenje?
Casual's

#19615 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:A sta i ko je doveo simbol grada pred gasenje?
Oni koji gašenje nisu ni u šali spominjali a sa kojima bi tužilaštvo trebalo voditi bitke. Zbog čega se ne gase ostali klubovi koji su u sličnim situacijama a grad stao iza njih? Koji je gradonačelnik još spominjao gašenje nekog kluba?
smartXL

#19616 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Daa, zaboravio sam napomenut i famozni kameni spavac cca 1,5mil KM, haman smo i to husi halalili.

A sto se tice price oko celika, muka mi je oko toga. Celik je unistavan deceniju i po i sad se sve pripicuje jednom covjeku. Nije ni ovaj sindikalac cvjecka, isplivat ce sve to. Ja sam clan celika, i nas jos 800. Za ovoliki grad, koji se svi kunu u celik, samo 800 clanova, tribine poluprazne u najvaznijim utakmicama za biti il ne biti. Pitanje je za koga se spasava celik, jel i tu neki licni interes pojedinaca.

Drago mi je sto su objavili i listu clanova, par onih "najvjernijih robova" ni na mapi, a pred kamerama urlaju za reprogram.

Btw, celik nece bit ugasen, iako nema robije :thumbup:

Kasumovic je za nepunih pola godine celiku dao 250 000KM, da ga je htio ugasit, davno je to mogao zavrsit
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19617 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A sta i ko je doveo simbol grada pred gasenje?
Oni koji gašenje nisu ni u šali spominjali a sa kojima bi tužilaštvo trebalo voditi bitke. Zbog čega se ne gase ostali klubovi koji su u sličnim situacijama a grad stao iza njih? Koji je gradonačelnik još spominjao gašenje nekog kluba?
Istina nisu ga prevalili preko usta, ali su sve uradili da do toga dodje. I sad kad je neko rekao da je car go, ispada on nagori.

Ma ustvari uvidjam da je nama SDA najbolja mjera. Ne zasluzujemo bolje. Fuj.
Casual's

#19618 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Daa, zaboravio sam napomenut i famozni kameni spavac cca 1,5mil KM, haman smo i to husi halalili.

A sto se tice price oko celika, muka mi je oko toga. Celik je unistavan deceniju i po i sad se sve pripicuje jednom covjeku. Nije ni ovaj sindikalac cvjecka, isplivat ce sve to. Ja sam clan celika, i nas jos 800. Za ovoliki grad, koji se svi kunu u celik, samo 800 clanova, tribine poluprazne u najvaznijim utakmicama za biti il ne biti. Pitanje je za koga se spasava celik, jel i tu neki licni interes pojedinaca.

Drago mi je sto su objavili i listu clanova, par onih "najvjernijih robova" ni na mapi, a pred kamerama urlaju za reprogram.

Btw, celik nece bit ugasen, iako nema robije :thumbup:

Kasumovic je za nepunih pola godine celiku dao 250 000KM, da ga je htio ugasit, davno je to mogao zavrsit
Čovjek ga želi ugasiti, sve radi da ga ugasi, pa se i svađa putem FB. Brojka od 800 članova se spominjala još prije 3 godine. Neko pametan je rekao da je na veličinu grada i cijene to najrealniji broj ako se izuzme dijaspora.

Za te pred kamerama ne bi da komentarišem jer se ubrajam u njih (doduše ne urlam baaaš pred kamerama).

Zbog čega nema Robije, to se raspitaj u MUPu.

@Bata ma pusti toga svega ti. Realno, bio sam jedan od najglasnijih za Fuada, ali sam isto tako skontao da je isti jedan prevarant, a i SDA je, jebi ga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19619 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bez obzira na ogromnu simbolicku moc, cinjenica da se mi koljemo oko ovoga, a ne oko bar 10 vaznijih stvari koje su takodjer u kurcu, dovoljno govori. A sve ih je ista ekipa povaljala.
Casual's

#19620 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Bez obzira na ogromnu simbolicku moc, cinjenica da se mi koljemo oko ovoga, a ne oko bar 10 vaznijih stvari koje su takodjer u kurcu, dovoljno govori. A sve ih je ista ekipa povaljala.
Slažem se da se trebamo klati oko 11 izuzetno važnih stvari. Ne treba umanjivati važnost nečeg nekome. Neko bi se borio za ragbi klub, neko za badminton klub, neko za CIMOS. Suština je da se svi trebamo boriti a ne naslađivati dok neko želi ugasiti nešto (kao što je slučaj na privatnom profilu Sanje Renić).
smartXL

#19621 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Druze, 800 clanova je premalo da bi se pomoglo celiku, mojne gledat te neke podatke kolko je to za velicinu grada. Ako je nesto urgentno, onda se svi trebaju pokazat na djelu a ne na supljoj prici. Tako da to nije realan broj. Da celik nema problema, onda bi 800 clanova bio neki solidan broj. Nema veze mup sa brojem posjetilaca na stadionu, istok, zapat, gdje je raja da pogura sinonim grada jednom pisljivom kartom.

Opet kazem, da je htio ugasit celik, zavrno bi mu pipu jos u januaru a ne do sad im dat 250 000 KM i opet malo. Mi imamo veci problem od celika, to je grijanje, nezaposlenost... Uprava treba da rjesava problem celika na sve moguce nacine, koje, ne zanima me. Ja sam uplatio clanarinu, nek od nje utrostruce novac kako znaju. Pogurani su itekako, a navijaci su zakazali, pisao sam o ovome prije mjesec-dva. Klub postoji zbog navijaca, a ne da bude teret budzetu.

Nemamo ni bazen jarane, djeca nemaju gdje plivat, debili postaju. Celik skrsi 250 000KM i opet malo. Treba druze srezat rashode, al se haman nekom osladila para...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19622 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
Slažem se da se trebamo klati oko 11 izuzetno važnih stvari. Ne treba umanjivati važnost nečeg nekome. Neko bi se borio za ragbi klub, neko za badminton klub, neko za CIMOS. Suština je da se svi trebamo boriti a ne naslađivati dok neko želi ugasiti nešto (kao što je slučaj na privatnom profilu Sanje Renić).
Niko ne umanjuje nista, samo situacija je dovedena na sam rub i valja razmotrit sve opcije. Sutilo se godinama, guralo pod tepih, ali djavo uvijek dodje po svoje...Ocuvanje Celika naravno da da, ali nek dugove vracaju oni koji su ih napravili...
Casual's

#19623 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Druze, 800 clanova je premalo da bi se pomoglo celiku, mojne gledat te neke podatke kolko je to za velicinu grada. Ako je nesto urgentno, onda se svi trebaju pokazat na djelu a ne na supljoj prici. Tako da to nije realan broj. Da celik nema problema, onda bi 800 clanova bio neki solidan broj. Nema veze mup sa brojem posjetilaca na stadionu, istok, zapat, gdje je raja da pogura sinonim grada jednom pisljivom kartom.

Opet kazem, da je htio ugasit celik, zavrno bi mu pipu jos u januaru a ne do sad im dat 250 000 KM i opet malo. Mi imamo veci problem od celika, to je grijanje, nezaposlenost... Uprava treba da rjesava problem celika na sve moguce nacine, koje, ne zanima me. Ja sam uplatio clanarinu, nek od nje utrostruce novac kako znaju. Pogurani su itekako, a navijaci su zakazali, pisao sam o ovome prije mjesec-dva. Klub postoji zbog navijaca, a ne da bude teret budzetu.

Nemamo ni bazen jarane, djeca nemaju gdje plivat, debili postaju. Celik skrsi 250 000KM i opet malo. Treba druze srezat rashode, al se haman nekom osladila para...
Pa dobro, jesi spominjao 600.000 KM godišnje za Čelik proteklih 12 godina ? Nisi. Nego hajd sad kada ne mogu ubaciti svog Nihada, smanjimo mu budžet za 50%, odustanimo od obećanja za reprogram, malo se pojavimo među navijačima i čekajmo da se klub ugasi dok dajemo 200.000 za novi klub KF Zenica? Treba srezati, slažem se. Srežimo ih sa manjom javnom potrošnjom, reorganizacijom službi, a ne kupovinom novog službenog, davanja starog savjetniku, upošljavanjem novih 15 ljudi (eto rate reprograma) itd. Žmirimo na sve, osim na Čelik.

Inače, te članarine nisu osnovni prihod. Planiran je reprogram, pa sponzori i reorganizacija omladinskog pogona. Reprogramom bi se otvorili računi, pa bi sponzori bili "lakši" na pregovorima, pa ne bi propadala sponzorstva od nekih 50.000 KM (kao što je slučaj).
smartXL

#19624 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Pa dobro, jesi spominjao 600.000 KM godišnje za Čelik proteklih 12 godina ? Nisi. Nego hajd sad kada ne mogu ubaciti svog Nihada, smanjimo mu budžet za 50%, odustanimo od obećanja za reprogram, malo se pojavimo među navijačima i čekajmo da se klub ugasi dok dajemo 200.000 za novi klub KF Zenica? Treba srezati, slažem se. Srežimo ih sa manjom javnom potrošnjom, reorganizacijom službi, a ne kupovinom novog službenog, davanja starog savjetniku, upošljavanjem novih 15 ljudi (eto rate reprograma) itd. Žmirimo na sve, osim na Čelik.

Inače, te članarine nisu osnovni prihod. Planiran je reprogram, pa sponzori i reorganizacija omladinskog pogona. Reprogramom bi se otvorili računi, pa bi sponzori bili "lakši" na pregovorima, pa ne bi propadala sponzorstva od nekih 50.000 KM (kao što je slučaj).
Nisam spomeno jer je tek nepunih pola godine a spiskano 250 000. U sta? Druze, kasumovic je u predizbornoj kampanji obeco povecat taksu kladionicama, telekomu i od tih para finansirat sport. Telekome mu je izbila SDA, a kladionice kladionicari i snaga centra sa ASDA. Jos nije gotovo ali je govorio da ce tim parama finansirat sport a ne iz budzeta. Al vas par to presucuje.

Drugo, druze KK Celik je ugasen, a kolki su imali budzet? Ja pamtim te momke, Bilmisce krcato. Nk je sve imo i pare i uslove, a nigdje rezultata. I danas najvise dobivaju, i poslije statuta i sa novom upravom, ali ne rjesavaju problem.

Ne gasi njih kasumovic kao sto vas par tvrdi, demantuje vas uplatama. Navijaci su zakazali, kolko god vi pokusavali prebacit odgovornost na grad. A i o ovome sam govorio nekad. Svi hoce svoju odgovornost na druge prebacit.

Saam kazes da si jedan od tih glasnijih, valjda si vidio spisak, nemaaaa jarane onih kojima je celik i reprogram jedina tema u zivotu. Takvi ne mogu lajat okolo, jer nemaju licni primjer. Hoce tudjim kurcem koprivu mlatit.

Nego armin nije tolko prico o celiku, valjda nije smio jer je historija od ranije zabranjena tema.
Ajatolah_

#19625 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Pa ne bi mu niko mogao izbiti kladionice da je to u skladu sa zakonom i Ustavom. :D Ispade da su mu drugi krivi, a znao je vrlo dobro da se ne može nelegalno firmi smanjiti višemilionski profit a da ti niko ne kaže ni "a". Preispitivanje odluke bi tražile kladionice, HDZ, nebitno, da nije SC.
Last edited by Ajatolah_ on 05/06/2017 23:49, edited 1 time in total.
Post Reply