Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#19601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma uvijek mozes ponovo gledat,a bit ce tu fenomenalnih serija u narednom periodu.Od LOTR,do Witchera,pa i do GOT prequela.
Gandalf

#19602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

todd_smith wrote:
Gandalf wrote:Velika je ova serija bila, k'o planina, uprkos usponima i padovima, ovakav serijal zadugo nece biti na tv-u. Iskreno mi je zhao, u istoj sedmici odoshe i GOT i big bang theory, godinama covjek gleda te serije, mislish nikada nece proci i odjednom gotovo, lijep pozdrav za sve sudionike ove teme.
ne mozes ove dvije u istu recenicu, ali nikako :lol:
Kako ne mozesh pa rekoh da obe serije odoshe u istoj sedmici :-D
NightWatchMember

#19603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Kao da kažeš da se ne proizvode više Jugo i Mercedes okaš
bunk

#19604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Citiracu dr.Coopera
" i to je tvoje misljenje"
:lol:
bunk

#19605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

..
ferratilis

#19606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Bacio sam se na citanje knjiga i mogu samo reci da mi se jos vise svidja prva sezona nakon sto sam zavrsio A Game of Thrones. Kad se uporedi, adaptacija serije je odlicna. Neki mali detalji su mi cak i bolji u seriji, vjerovatno jer je drugi medij pa ono sto je u knjigama ne bi imalo isti efekat. Npr., cijela ona scena iz prve epizode kad Starkovi pronadju vukove u sumi mi je bolja u seriji, kad Theon kaze Jonu "runt of the litter, this one is for you, Snow". U knjizi Jon samo kaze "I'll take this one" ili tako nesto. I knjiga i serija su odlicni, da me pogresno ne shvatite, ali kako citam, samo imam vise respekta za adaptaciju prve knjige. :thumbup: Za dalje, vidjecemo.
drogon2

#19607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

ferratilis wrote:Bacio sam se na citanje knjiga i mogu samo reci da mi se jos vise svidja prva sezona nakon sto sam zavrsio A Game of Thrones. Kad se uporedi, adaptacija serije je odlicna. Neki mali detalji su mi cak i bolji u seriji, vjerovatno jer je drugi medij pa ono sto je u knjigama ne bi imalo isti efekat. Npr., cijela ona scena iz prve epizode kad Starkovi pronadju vukove u sumi mi je bolja u seriji, kad Theon kaze Jonu "runt of the litter, this one is for you, Snow". U knjizi Jon samo kaze "I'll take this one" ili tako nesto. I knjiga i serija su odlicni, da me pogresno ne shvatite, ali kako citam, samo imam vise respekta za adaptaciju prve knjige. :thumbup: Za dalje, vidjecemo.
Tako ce ti bit do Storm of Swords gdje je serija pocela lagano mijenjat neke stvari ali na losiji nacin.
tap3ah75

#19608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tap3ah75 »

Evo završio i ja seriju.
U zadnjih mjesec sam pregledao sve od prve sezone do kraja.
Slažem se da je najveća zamjerka što nisu dovoljno pažnje dali prelasku na mračnu stranu malecke. Mogli su tokom zadnje dvije sezone ubaciti ponekad njen neki ludi pogleds vremena na vrijema ... pa ono ... ipak se smiri i idemo dalje .... dok nije pukla sad na kraju.

Zanima me jedna stvar .... koji im je fol da u onoj veelikoj borbi sa mrtvima tipovi s konjima jsšu njima u susret kao neki napad? Zar nije bolje ako već imaš neku utvrdu povući se pa se braniti. Onako ih smlatiše nabrzinu.
I zašto se ova borba nije odvijala po danu? Ja gledao na 1080p ... ma ništa nisam pofata.

Ista stvar sa zlatnom vojskom u predzadnjoj epizodi. Koji će oni klinac van zidina grada?
bunk

#19609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Kazu da su dothrakiji onako fasovali da bi se gledaocima pokazalo kakva strava dolazi na winterfell..
A jest glupo sto je po noci..
strucnjakdemagog

#19610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by strucnjakdemagog »

Dok se malo ohladim pa cu ponovo cijelu seriju ispocetka.
AleksoMKD

#19611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

tap3ah75 wrote:Evo završio i ja seriju.
Slažem se da je najveća zamjerka što nisu dovoljno pažnje dali prelasku na mračnu stranu malecke. Mogli su tokom zadnje dvije sezone ubaciti ponekad njen neki ludi pogleds vremena na vrijema ... pa ono ... ipak se smiri i idemo dalje .... dok nije pukla sad na kraju.

Zanima me jedna stvar .... koji im je fol da u onoj veelikoj borbi sa mrtvima tipovi s konjima jsšu njima u susret kao neki napad? Zar nije bolje ako već imaš neku utvrdu povući se pa se braniti. Onako ih smlatiše nabrzinu.
I zašto se ova borba nije odvijala po danu? Ja gledao na 1080p ... ma ništa nisam pofata.

Ista stvar sa zlatnom vojskom u predzadnjoj epizodi. Koji će oni klinac van zidina grada?

Vrati se nazad, raspravljeli smo o tome poprilicno.

Mi bi definitivno bolje odradili stvar. Ja bih imao 20-30% manje gubitaka :D u Winterfelu.

Predpostavljem zbog vizuelnog efekta je odradjeno ovako.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

tap3ah75 wrote:Evo završio i ja seriju.

ovo iznad smo raspravljali... dothrakiji centar napad i bore se da nanesu sto vece gubitke neprijatelju... zatim se povlace i naljeću na neokaljane i ostale... konjica u ovom slucaju nema efekta a dothrakiji se ne znaju drugacije boriti, samo sto su najebali jer nisu znali da se bore protiv smrti... zlatna vojska ilitiga GC skraceno je isto postavljena ko i u filmu Troya (Brad Pit glumi Ahileja) a ciji je producent bio stariji brat D&D... ispod kopljanici sa stitovima gore na zidinama strijelci... imas na youtubu insert pa pogledaj i vidjet ces slicnost taktike, samo bez zmajeva.

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

"...I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the shield that guards the realms of men..."

Image
Image
Image
Image

eee jel i zene su isto snow ako su kopilad :?

aaa jesu one dole iz dorne su se zvale sands
Optimus09

#19614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

"I know it was not the perfect season but still my heart is mourning because i have nothing to wait for the next week, nothing to wait for the next year...."
drogon2

#19615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Valjda Winds of Winter izadje uskoro, da se ima o cemu pricat haha
tovarish

#19616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tovarish »

Ja uopće nisam stekao dojam da je ona poludila, više sam ono doživio kao neki čin osvete, doduše prebrutalne.
drogon2

#19617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

tovarish wrote:Ja uopće nisam stekao dojam da je ona poludila, više sam ono doživio kao neki čin osvete, doduše prebrutalne.
Osveta protiv koga?Sav onaj narod joj nije nista uradio i tu lezi problem.Ona dvojica objasnjavaju u inside the episode,eto kao ona vidila Red Keep kao simbol svega loseg sto se desilo njenoj familiji.Pa sto onda ne krenu samo na Red Keep gdje su u biti njeni neprijatelji :lol: 8 sezona zena trubi da se ne ubijaju nevini itd itd. a sad ona bez ikakvog razloga popali sve :D
tovarish

#19618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tovarish »

drogon2 wrote:
tovarish wrote:Ja uopće nisam stekao dojam da je ona poludila, više sam ono doživio kao neki čin osvete, doduše prebrutalne.
Osveta protiv koga?Sav onaj narod joj nije nista uradio i tu lezi problem.Ona dvojica objasnjavaju u inside the episode,eto kao ona vidila Red Keep kao simbol svega loseg sto se desilo njenoj familiji.Pa sto onda ne krenu samo na Red Keep gdje su u biti njeni neprijatelji :lol: 8 sezona zena trubi da se ne ubijaju nevini itd itd. a sad ona bez ikakvog razloga popali sve :D
Pa u ratovima uglavnom se na nevinim iskaljuje osveta.
AleksoMKD

#19619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

tovarish wrote:
drogon2 wrote:
Pa u ratovima uglavnom se na nevinim iskaljuje osveta.
Ne bi tako prico da je ruzna, priznaj.

Pokusavas je opravdati samo zato sto bi je spavao :D
tovarish

#19621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tovarish »

AleksoMKD wrote:
Ne bi tako prico da je ruzna, priznaj.

Pokusavas je opravdati samo zato sto bi je spavao :D
:lol: :mrgreen:

Lijepa jeste,al ne sad prelijepa.

A navijao sam za Starkove,tako da mi je drago sto ju je Jon rokno.

Ona Crvova robinja je meni favorit,Misandei.Onda Cersei,pa Sansa i tek je ova cetvrta.

A zasto sam pomislio na osvetu,a ne ludost je upravo taj problem sto su svi iznijeli,da taj prelaz u ludost nije dobro objasnjen.
AleksoMKD

#19622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

tovarish wrote:

Ona Crvova robinja je meni favorit,Mirsandei.

A zasto sam pomislio na osvetu,a ne ludost je upravo taj problem sto su svi iznijeli,da taj prelaz u ludost nije dobro objasnjen.
Tocno, prebrzo je skrenula mada je bilo hintova od samog pocetka.
tovarish

#19623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tovarish »

AleksoMKD wrote:
tovarish wrote:

Ona Crvova robinja je meni favorit,Mirsandei.

Tocno, prebrzo je skrenula mada je bilo hintova od samog pocetka.
Ja ih nisam primjetio,osim cinjenice da joj je porodicna loza puna ludjaka.Ne znam sad jel i cinjenicu da se nazivala majkom zmajeva smatras hintom.
AleksoMKD

#19624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

tovarish wrote:
Ja ih nisam primjetio,osim cinjenice da joj je porodicna loza puna ludjaka.Ne znam sad jel i cinjenicu da se nazivala majkom zmajeva smatras hintom.

Fire and blod.
Drogo urlice kako ce silovati zene Westerosa i prodati njihovu decu u roblje a Deni se smeje i vlazi.
Malo malo pa "spalicu njihove gradove u prah i pepeo" pa je smiruju savetnici.
Vidi Dotrakije pa "poklacemo ljude u cekicnim kosuljama, srusiti im kamene kuce" i slicne vesele stvari.
bunk

#19625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

A ybt majka zmajeva zato sto su zmajevi rodjeni iz jaja u plamenu vatre koja je trebala nju da ubije a ta zmajeva jaja da spali..
Danerys nije bila luda kad ju je izdajnik ubio.
Post Reply