iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
isx

#19601 Re: iPhone - All about

Post by isx »

A11 Bionic Chip in iPhone 8 and iPhone X on Par With 13-Inch MacBook Pro, Outperforms iPad Pro

Šta je ovo braćo moja draga.
Sid the sloth

#19602 Re: iPhone - All about

Post by Sid the sloth »

Mogu Androidasi cime god hocete ‘ubijati’ Apple, ipak Apple njih i dalje ubija prodajom i zadovoljnim kupcima, tu ce Androidasi morati da pojedu jos pure. Google je na dobrom putu sa Pixelom ali i njima treba jos pure.
basicm

#19603 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Mega Man X wrote:Opet ponavljam: Moje lično iskustvo sa iPhoneom je da sam svako predvečer, pa čak i nekad u toku dana znao puniti telefon.
Znači rijetko kad sam igre palio, normalno Safari korištenje, druge aplikacije itd. i opet svuče bateriju na 2% kao pijavica.

To je znači moje lično iskustvo i nemam šta da lažem kad mi je tako bilo. Boldiram pošto si očigledno pao sa kruške pa ne kontaš.
Nije s kruske nego s jabuke. Evo sad cu ti reci, lazes!
Mega Man X

#19604 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Sid the sloth wrote:Mogu Androidasi cime god hocete ‘ubijati’ Apple, ipak Apple njih i dalje ubija prodajom i zadovoljnim kupcima, tu ce Androidasi morati da pojedu jos pure. Google je na dobrom putu sa Pixelom ali i njima treba jos pure.
https://www.cnbc.com/2017/09/06/huawei- ... brand.html

Image

Grohotom se smijem. :lol:
basicm wrote: Nije s kruske nego s jabuke. Evo sad cu ti reci, lazes!
Šta drugo reći nego da si onda glup, bez uvrede.
basicm

#19605 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

I jesam glup kad ulazim u raspravu s tobom. Samo ti pisi, odoh ja staviti jabuku na punjac.
skafiskafsnjak

#19606 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

Sid the sloth wrote:Mogu Androidasi cime god hocete ‘ubijati’ Apple, ipak Apple njih i dalje ubija prodajom i zadovoljnim kupcima, tu ce Androidasi morati da pojedu jos pure. Google je na dobrom putu sa Pixelom ali i njima treba jos pure.
Pa jedan Huawei se bolje prodaje od iPhona :D
spree

#19607 Re: iPhone - All about

Post by spree »

nek su i ove stare android pogodnosti stigle i na iphone. sad mogu svojim ovcama govoriti da su oni to prvi smislili i da rade bolje nego kod drugih, a ovi ce naravno to gutati. u svakom slucaju nek su sve to "izumili", jer mozda nekada i kupim ovaj x pa nije lose da ima te opcije. samo jedna mi stvar nije jasna, a to je ko ce kupovati ovaj ip 8 i 8+ pored x-a?
exampLe.

#19608 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Moderatori ovog podforuma izgleda uzeli godisnji. :)
febo_acm

#19609 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Stvarno Boze sacuvaj... Ne znam zasto se ljudi ponasaju kao sekta zbog jebenog mobitela...
Sid the sloth

#19610 Re: iPhone - All about

Post by Sid the sloth »

Mega Man X wrote:
https://www.cnbc.com/2017/09/06/huawei- ... brand.html

Image

Grohotom se smijem. :lol:
Android? :lol:
Znaci svi proizvodjaci zajedno :lol: dok se izdjeli na njih 20 ostane svima po krompir :lol:
Ne prosipaj se ziv bio.
exampLe.

#19611 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Al' bas. iOS koriste samo Iphone uredjaji dok Android koristi jedno 20 proizvodjaca (Samsung, Huawei, LG, Oneplus, HTC, Xiaomi, UMI, Uhans i da ne nabrajam dalje) i satro on nekakve statistike postavlja. :lol:
Mega Man X

#19612 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Sid the sloth wrote: Android? :lol:
Znaci svi proizvodjaci zajedno :lol: dok se izdjeli na njih 20 ostane svima po krompir :lol:
Ne prosipaj se ziv bio.
Kako će bit lijepo kad Android market share skoči na 80%. :lol:
Ćemo da vidimo da li tad Apple vrijedi išta. *sarkazam*
ado_sar

#19613 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Otvorim sasvim slucajno temu "Handroid OS", inace temu gdje bi zapravo trebali da vise svi ovi handroidasi a ne da nama ovdje sole pamet, kad imam sta vidjeti, samo na prethodnih par tema:

jednom korisniku ne radi youtube, drugom ne radi viber, treci je nesto cackao pa mu predlazu factory reset, cetvrtom ne radi kartica, peti ne zna kako da prebaci android na nas jezik i tako dalje i tako dalje. Svi ti problemi su na samo dvije stranice.

Mislim da to dovoljno govori o stabilnosti tog nekakvog OS-a i superiornosti hardwera.
forest gump

#19614 Re: iPhone - All about

Post by forest gump »

U oktobru Huawei izbacuje Mate 10. Po svemu sudeći biće po svemu jači od jabuke.
ado_sar

#19615 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

forest gump wrote:U oktobru Huawei izbacuje Mate 10. Po svemu sudeći biće po svemu jači od jabuke.
zasto mislis da nas boli cosak za to. Eno ti teme za handroidase pa se tamo odusevljavajte.
isx

#19616 Re: iPhone - All about

Post by isx »

forest gump wrote:U oktobru Huawei izbacuje Mate 10. Po svemu sudeći biće po svemu jači od jabuke.
Promasio si temu.

Post ti je ala Hyundai izbacuje i30, bice bolji od Mercedesa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19617 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

ado_sar wrote:Otvorim sasvim slucajno temu "Handroid OS", inace temu gdje bi zapravo trebali da vise svi ovi handroidasi a ne da nama ovdje sole pamet, kad imam sta vidjeti, samo na prethodnih par tema:

jednom korisniku ne radi youtube, drugom ne radi viber, treci je nesto cackao pa mu predlazu factory reset, cetvrtom ne radi kartica, peti ne zna kako da prebaci android na nas jezik i tako dalje i tako dalje. Svi ti problemi su na samo dvije stranice.

Mislim da to dovoljno govori o stabilnosti tog nekakvog OS-a i superiornosti hardwera.
Gomila gluposti. Ti izolovane slučajeve koristiš da kažeš kako je android generalno smeće.
Treći telefon sa androidom, nikad ni jedan od problema koje si naveo nisam imao.

Ne kontam što su iPhone korisnici tako agresivni :-)
ado_sar

#19618 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Tomahawk11 wrote:
ado_sar wrote:Otvorim sasvim slucajno temu "Handroid OS", inace temu gdje bi zapravo trebali da vise svi ovi handroidasi a ne da nama ovdje sole pamet, kad imam sta vidjeti, samo na prethodnih par tema:

Gomila gluposti. Ti izolovane slučajeve koristiš da kažeš kako je android generalno smeće.
Treći telefon sa androidom, nikad ni jedan od problema koje si naveo nisam imao.

izolovane slucajeve?? pet problema u nekoliko dana na samo dvije teme? Gdje su ti izolovani slucajevi ovdje na ovoj temi? Mozda da vi handroidasi odjebete vec jednom na svoju temu i tamo pomazete jednan drugom kako da konfigurisu widgete i odusevljavate se najnovijim okta-hexa-gama procesorima u najnovijem doggy handroidu?

Uostalom, ti si moderator. Uvedite reda vec jednom. Ima tema Android vs iOS. Ovo nije ta tema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19619 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

ado_sar wrote: izolovane slucajeve?? pet problema u nekoliko dana na samo dvije teme? Gdje su ti izolovani slucajevi ovdje na ovoj temi? Mozda da vi handroidasi odjebete vec jednom na svoju temu i tamo pomazete jednan drugom kako da konfigurisu widgete i odusevljavate se najnovijim okta-hexa-gama procesorima u najnovijem doggy handroidu?
Ja ti napišem lično iskustvo, a ti opet po starom. Imaju ljudi i sa iPhoneom probleme, samo da znaš :)
Smiri doživljaj, nije tvoj forum niti tvoja tema, nemaš pravo nikog odjebavati nikud. Kad već istreseš toliku lovu za komad lima, uplati i kakav kurs bontona, dobro bi ti došlo.
Ja se ne oduševljavam ničim, telefon mi služi za ono zašta je namjenjen. Nazovem, surfam, slikam...
Tomahawk11
Globalni moderator

#19620 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

ado_sar wrote: Uostalom, ti si moderator. Uvedite reda vec jednom. Ima tema Android vs iOS. Ovo nije ta tema.
Ja sam moderator na sportu. No, nebitno u ovom kontekstu, forumaš sam kao i ti.
Što se mene tiče, konverzacija na temu je završena.
Nije mi bila stvarno namjera da ulazim u konflikt, slučajno uđoh na temu i ostavih komentar, a priznam, nisam trebao.
Smanjite, ljudi, doživljaj. To je samo telefon :)
Dr Kova

#19621 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

febo_acm wrote:Ja korsitim iPhone 7 plus, ali mislim da treba biti realan... Nisu vise doba kada je touch wizz stekao i bio neupotrebljiv. To vec postaju malo bezveze price :D mislim da se sve svodi na milistotinke. Kolega na poslu ima S8+ i bas sam ih onako uporedio koristio i nisam primjetio neke bitne razlike. U nekim stvarima je cak Samsung bio bolji.
glas razuma :thumbup:
Qler

#19622 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Sad sam gledao hands on iPhone X, onaj swipe skinuli od Nokia N9 :) i drago mi je, oduvijek sam govorio da je ono najbolji interface u mobilnim OS.
Sid the sloth

#19623 Re: iPhone - All about

Post by Sid the sloth »

Tomahawk11 wrote:

Pogledaj naslov teme i vidi ko je dosao na temu da pise o Android vs iOS pa onda ponovo postavi pitanje ko je agresivan ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#19624 Re: iPhone - All about

Post by Tomahawk11 »

Sid the sloth wrote:
Tomahawk11 wrote:

Pogledaj naslov teme i vidi ko je dosao na temu da pise o Android vs iOS pa onda ponovo postavi pitanje ko je agresivan ;)
Ja se referisao na post koji, kao što vidiš, kreće s pričom o androidu. Na temi o - iPhone. I onda me upozorava da nije tema o androidu :mrgreen:
Ne pratim temu niti sam puno na ovim temama o telefonima. To je bio moj utisak onako kako sam vidio stranicu na kojoj je bio post. Sve neka agresija, nešto se brani....a u pitanju je telefon :-)
klixoris

#19625 Re: iPhone - All about

Post by klixoris »

Imam obicni Iphone 6, kupio ga u Apple store-u u Becu, mjesec dana nakon premijere. Telefon od prvog do danasnjeg dana radi k'o singerica, nikada zastekao niti se neka aplikacija srucila. Baterija mi nakon citavog dana padne na 60-70%. Nisam neka pricalica, niti puno blejim u telefon, koristim ga normalno pa mozda zato baterija traje malo duze...

Sto se Androida tice, svi ukucani su imali Androide i onda gledajuci kako mene sluzi Iphone, jedan po jedan zavrsise na Iphoneima... Sada nikome ne pada na pamet da se ikada vrati na Android.

Sto se tice restriktivnosti Apple-a, meni je upravo to dobra stvar. Ogranicen si sa stvarima koje mozes instalirati na telefon, ali zato ono sto instaliras znas da je provjereno, stabilno i da neces imati problema.
Ta restriktivnost se pokazala i kao jako korisna po pitanju sigurnosti podataka sa kojom Apple daleko prednjaci ispred bilo kojeg Androida
Last edited by klixoris on 14/09/2017 09:58, edited 1 time in total.
Post Reply