Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#19601 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Markieff Morris (illness) did not practice on Thursday
Mogao bi Mirza dobiti koju minutu vise veceras.
haris0032

#19602 Re: Mirza Teletovic all about

Post by haris0032 »

Sta je ovo nigdje nikoga... :?
relativno84

#19603 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

:bih:
haris0032

#19604 Re: Mirza Teletovic all about

Post by haris0032 »

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
relativno84

#19605 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Teletubby :izet: :lol:
insaneinthebrain

#19606 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

minuta po minuta i dodjosmo do 8 :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#19607 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

insaneinthebrain wrote:minuta po minuta i dodjosmo do 8 :izet:
Tacnije, 8:43 :oops:
relativno84

#19608 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Mnogo los tim, Netsi i kad su se bas raspadali nisu djelovali ovako lose, al eto kao da ga je neko prokleo :oops: :D
sadmire

#19609 Re: Mirza Teletovic all about

Post by sadmire »

Da li se on negdje oglasio...sta kaze o svom statusu i mogucim razlozima...
bosnianidiot

#19610 Re: Mirza Teletovic all about

Post by bosnianidiot »

Ma kao i obicno kenjaju ljudi koji nisu pogledali ni minute ove sezone...U pretprosloj utakmici bio je intervju sa trenerom Phoenixa koji je rekao da Mirza nije jos uvijek ni blizu 100% nakon bolesti i ne zeli da ga forsira, ali da ce im biti izuzetno koristan kad se potpuno oporavi.
Vratit ce se Mirza i opet ce on da rastura, samo lakapo
Cavendish

#19611 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cavendish »

bosnianidiot wrote:Ma kao i obicno kenjaju ljudi koji nisu pogledali ni minute ove sezone...U pretprosloj utakmici bio je intervju sa trenerom Phoenixa koji je rekao da Mirza nije jos uvijek ni blizu 100% nakon bolesti i ne zeli da ga forsira, ali da ce im biti izuzetno koristan kad se potpuno oporavi.
Vratit ce se Mirza i opet ce on da rastura, samo lakapo
Mirzi svaka cast, ali iskreno kad je to ona rasturao u NBA ligi. Osim par utakmica kad ga je sut nenormalno isao i to je sve, pogledaj ostale statisticke pokazatelje skokovi, asisitencije, ukradene lopte sve je to "srednja zalost". Mirza moze biti koristan igrac u rotaciji ali da zari pali u NBA ligi nazalost ne. Ja sam prije napisao da je za njega najbolja opcija bila da je se vratio u evropu i potpisao dobar ugovor sa nekom turskom ili spanskom ekipom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19612 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

U kojoj evropskoj ekipi ce zaradjivati kao sto zaradjuje sad u Sunsima?
nema me tamo

#19613 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Ma šta se tu ima više dodati?

Nikad on nije dvije odlicne partije u NBA uvezao, sve je to toplo hladno..
Ako ga ne služi šut nema ga nigdje..

Šteta da je potpisao samo na godinu s Sunsima, ako ne popravi igru drasticno eto njega u evropi.
SkyLimit

#19614 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SkyLimit »

nema me tamo wrote:Ma šta se tu ima više dodati?

Šteta da je potpisao samo na godinu s Sunsima, ako ne popravi igru drasticno eto njega u evropi.
On je bas isao na to da potpise jednogodisnji ugovor sa nekom ekipom. Mirza jos uvijek nije naplatio svoj talenat i rad koliko je realno mogao. Kada je potpisao svoj prvi NBA ugovor sa Netsima, pristao je na manju platu od svoje objektivne cijene jer su iz kluba rekli da rade na dovodjenju Howarda i da im treba prostora u sallary capu, i Mirza je pristao za dobrobit ekipe. Na kraju od dolaska Howarda nije bilo nista, ali je njegova plata ostala ista. Sada je zagazio u tridesetu, iza njega je losa sezona i bolest, pa je 5.5 miliona dolara za jednu sezonu sto je dobio od Sunsa maksimum maksimuma sto je mogao izvuci, cudo da su mu i tako ponudili. E sad dolazimo do kljucnog detalja, on je inzistirao da potpise sa nekom ekipom ugovor na samo jednu godinu jer se nadao da ce odigrati dobru sezonu, bolest bi bila davno zaboravljena proslost i konacno bi mogao potpisati visegodinji ugovor zivota sa nekom NBA ekipom. Svakako sallary cap se povecava naredne sezone sto znaci da ce mnogi igraci dobiti jace ugovore nego sto su mogli do sada tako da svi zele biti slobodni igraci kad ova sezona zavrsi.
Cavendish

#19615 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cavendish »

Tomahawk11 wrote:U kojoj evropskoj ekipi ce zaradjivati kao sto zaradjuje sad u Sunsima?
Jedan Furkan Aldemir ce zaradjivati nesto vise od 3 miliona eura po sezoni u Darusafaki. Sta mislis sto S Ljulj zatim S Rodrigez ne idu u Nba. Pogledaj koliko igraci zaradjuju u Evroligaskim klubovima koji dolaze iz Turske Spanije Rusije I Grcke. Ne znam koliko ti mislis da Mirza zaradjuje u NBA.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19616 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Cavendish wrote:
Tomahawk11 wrote:U kojoj evropskoj ekipi ce zaradjivati kao sto zaradjuje sad u Sunsima?
Jedan Furkan Aldemir ce zaradjivati nesto vise od 3 miliona eura po sezoni u Darusafaki. Sta mislis sto S Ljulj zatim S Rodrigez ne idu u Nba. Pogledaj koliko igraci zaradjuju u Evroligaskim klubovima koji dolaze iz Turske Spanije Rusije I Grcke. Ne znam koliko ti mislis da Mirza zaradjuje u NBA.
Llull je izabran na draftu, ali nikad nije otisao. Ne sto on nece, nego sto ga nece. Brada je cak i bio u NBA, mislim cak pet sezona, znam da je bio u Portlandu i redovno igrao, ali mala minutaza, a i brojke jos manje i to je to, povratak u Evropu. Imas i jednog Spanoulisa koji je imao sramotnu sezonu u Rocketsima, a u Evropi vazi za jednog od najboljih.
Nije stvar da oni nece u NBA, nego nece njih NBA. Nisu prosli na ispitu i hajde u drugu ligu, jer Evropa to i jeste za NBA.
Turci masno placaju, tacno. Spomenuo si reprezentativca Turske, a ta Darusafaka ima love. Jasno ko dan sto ga toliko placaju. Opet manje nego sto je Mirza dobio za ovu sezonu. Nemam ja sta da mislim, evo ti pa vidi http://espn.go.com/nba/team/roster/_/na ... oenix-suns
Svakom kosarkasu je san igrati u NBA. Mirza se tog sna docepao i ubjedjen sam da jos nije rekao zavrsnu rijec.
nema me tamo

#19617 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

SkyLimit wrote:
nema me tamo wrote:Ma šta se tu ima više dodati?

On je bas isao na to da potpise jednogodisnji ugovor sa nekom ekipom. Mirza jos uvijek nije naplatio svoj talenat i rad koliko je realno mogao. Kada je potpisao svoj prvi NBA ugovor sa Netsima, pristao je na manju platu od svoje objektivne cijene jer su iz kluba rekli da rade na dovodjenju Howarda i da im treba prostora u sallary capu, i Mirza je pristao za dobrobit ekipe. Na kraju od dolaska Howarda nije bilo nista, ali je njegova plata ostala ista. Sada je zagazio u tridesetu, iza njega je losa sezona i bolest, pa je 5.5 miliona dolara za jednu sezonu sto je dobio od Sunsa maksimum maksimuma sto je mogao izvuci, cudo da su mu i tako ponudili. E sad dolazimo do kljucnog detalja, on je inzistirao da potpise sa nekom ekipom ugovor na samo jednu godinu jer se nadao da ce odigrati dobru sezonu, bolest bi bila davno zaboravljena proslost i konacno bi mogao potpisati visegodinji ugovor zivota sa nekom NBA ekipom. Svakako sallary cap se povecava naredne sezone sto znaci da ce mnogi igraci dobiti jace ugovore nego sto su mogli do sada tako da svi zele biti slobodni igraci kad ova sezona zavrsi.

.
Cavendish

#19618 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cavendish »

Tomahawk11 wrote:
Cavendish wrote:
Llull je izabran na draftu, ali nikad nije otisao. Ne sto on nece, nego sto ga nece. Brada je cak i bio u NBA, mislim cak pet sezona, znam da je bio u Portlandu i redovno igrao, ali mala minutaza, a i brojke jos manje i to je to, povratak u Evropu. Imas i jednog Spanoulisa koji je imao sramotnu sezonu u Rocketsima, a u Evropi vazi za jednog od najboljih.
Nije stvar da oni nece u NBA, nego nece njih NBA. Nisu prosli na ispitu i hajde u drugu ligu, jer Evropa to i jeste za NBA.
Turci masno placaju, tacno. Spomenuo si reprezentativca Turske, a ta Darusafaka ima love. Jasno ko dan sto ga toliko placaju. Opet manje nego sto je Mirza dobio za ovu sezonu. Nemam ja sta da mislim, evo ti pa vidi http://espn.go.com/nba/team/roster/_/na ... oenix-suns
Svakom kosarkasu je san igrati u NBA. Mirza se tog sna docepao i ubjedjen sam da jos nije rekao zavrsnu rijec.
U NBA igraju igraci iz evrope za koje su R Fernandez, Ljulj, Rodrigez, Spanulis, izmislili kosarku. Istina je da je evropska kosarka druga liga. Iz evrope je samo par igraca postalo cijenjeno u NBA ligi. Jel ti stavrno mislis da je bolje zaradjivati 5 mil eura i biti na marginama u USA nego li 3 Miliona eura u evropi i pritom biti cijenjen igrac? A to da Toronto nece S Ljulja je prvorazredna neistina. Rudež, Kasapi, Karasev, Koufas, Plais su samo neki evropljani koji igraju u NBA a pitanje je da li bi mogli imati mjesta u prvoj petorci Fenera, Reala, Barcelone, CSKA, EFES.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19619 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

U NBA nema guzeljanja, tempo je strasan, zna se igrati i po 3 utakmice u 4 noci. Te koje si naveo mozda imaju manje kosarkaske inteligencije od Llulla, ali mozda on ne moze podnijeti taj tempo. Uz to, u Evropi se igra puno sporija kosarka, a to vise odgovara igracima kao Llull, Navarro, Spanoulis...
Ovo za marginu.....Mirza je bio najbolji strijelace Eurolige, sa Laboralom je uzeo prvenstvo tad mocnoj Barci, a u NBA igrao u Netsima koji su jedva do PO ili sad u Sunsima koji na prejakom zapadu tesko mogu i do istog, ali....mislim da on to ne vidi tako.
relativno84

#19620 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

:bih:
nema me tamo

#19621 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Nešto je dobacio treneru ljutito pri prvom izlasku.

Westbruku zelim sve najgore u žiivotu, posebno njegovim blizim.
Laku noć. :zzzz:
relativno84

#19622 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Skoro citavih 7min :izet: 3 poena cisto da se zna ko je ko :izet: i jedan maestralan skok :izet:

MT3 :bih:
insaneinthebrain

#19623 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

6 minuta, idemo nazad :oops:
Cavendish

#19624 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Cavendish »

Tomahawk11 wrote:U NBA nema guzeljanja, tempo je strasan, zna se igrati i po 3 utakmice u 4 noci. Te koje si naveo mozda imaju manje kosarkaske inteligencije od Llulla, ali mozda on ne moze podnijeti taj tempo. Uz to, u Evropi se igra puno sporija kosarka, a to vise odgovara igracima kao Llull, Navarro, Spanoulis...
Ovo za marginu.....Mirza je bio najbolji strijelace Eurolige, sa Laboralom je uzeo prvenstvo tad mocnoj Barci, a u NBA igrao u Netsima koji su jedva do PO ili sad u Sunsima koji na prejakom zapadu tesko mogu i do istog, ali....mislim da on to ne vidi tako.
Ja se uglavnom slazem sa ovim sto si naveo. NBa I Evropska kosarka su nwbo I zemlja. Vecini evropskih igraca je problem prva sezona u NBA a posebno mladim igracima sjetimo se samo Novickog koji je razmisljao o povratku Njemacku. Sada Teletovic je dosao sa reputacijom jednog od najboljih igraca u Evropi I od njega se odmah ocekivalo da pokaze svoj kvalitet koji on nesumnjivo posjeduje. Manjak slobode u igri ,nepovjerenje trenera, fizicka nemogucnost da se isprati tempo lige, ispodprosjecna odbrana za standarde lige, pobvrede te losa sreca kod izbora klubova samo su doveli do situacije u kojoj je sada Mirza. Sada bi se moglo diskutovati I o tome da li bi mozda bilo bolje za Mirzu da je igrao na Eurobasketu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19625 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Cavendish wrote:
Tomahawk11 wrote:U NBA nema guzeljanja, tempo je strasan, zna se igrati i po 3 utakmice u 4 noci. Te koje si naveo mozda imaju manje kosarkaske inteligencije od Llulla, ali mozda on ne moze podnijeti taj tempo. Uz to, u Evropi se igra puno sporija kosarka, a to vise odgovara igracima kao Llull, Navarro, Spanoulis...
Ja se uglavnom slazem sa ovim sto si naveo. NBa I Evropska kosarka su nwbo I zemlja. Vecini evropskih igraca je problem prva sezona u NBA a posebno mladim igracima sjetimo se samo Novickog koji je razmisljao o povratku Njemacku. Sada Teletovic je dosao sa reputacijom jednog od najboljih igraca u Evropi I od njega se odmah ocekivalo da pokaze svoj kvalitet koji on nesumnjivo posjeduje. Manjak slobode u igri ,nepovjerenje trenera, fizicka nemogucnost da se isprati tempo lige, ispodprosjecna odbrana za standarde lige, pobvrede te losa sreca kod izbora klubova samo su doveli do situacije u kojoj je sada Mirza. Sada bi se moglo diskutovati I o tome da li bi mozda bilo bolje za Mirzu da je igrao na Eurobasketu.
Mislim da ne bi. I sam trener Sunsa kaze da Mirza jos nije spreman. Ako nije sad spreman, znaci da nije ni ljetos bio.
Rekao sam i ranije, a evo i sad, gledao sam ga na onom Beobasketovom okupljanju, nije to bio onaj Mirza. Turnir je bio revijalnog karaktera, ali vidjelo se da je daleko od prave forme.
A opet, i takvog ga Sunsi placaju 5,5 miliona dolara. Znaci da vjeruju u njega, da su prepoznali taj njegov kvalitet. Sunsi su uvijek bili ekipa koja je cijenila sutere. Mirza u Netsima nije dobio pravu priliku, bilo je par zaista sjajnih epizoda kao protiv Nowitzkog. Ako se ceka full oporavak, onda mislim i da ce dobiti priliku. Bolji je suter od Leuera, treba bi biti zamjena Markieffu. Vidjecemo.
Post Reply