SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#19601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zato sto s njihovog website u Njemackoj mozes kupiti sve i dostavljaju u BIH ali se nama s nasom carinom nikako ne isplati.
Postarina je 17 ili 18 Eura, a nasa saberu postarinu sa cijenom paketa i na to obracunaju PDV, carinu i ostalo..
Jedini izlaz je naci neku dobru dushu koja zivi u De, kupiti stahoces, poslati toj dobrojdushici i onda ti on/ona to ponese ovamo.
Ericha100

#19602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Mogu se zakleti da sam već pisala ovaj post, ali vidim nema ga :lol: pa da ponovim. Imali wet'n'wild kod nas u Sarajevu u dm-ovima?
upsy_daisy

#19603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by upsy_daisy »

Ericha100 wrote:Mogu se zakleti da sam već pisala ovaj post, ali vidim nema ga :lol: pa da ponovim. Imali wet'n'wild kod nas u Sarajevu u dm-ovima?
Nema
to je to

#19604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by to je to »

Treba mi preporuka za kozmetički salon (ili kozmetičarku) u Sarajevu. Čišćenje lica, šminka, itd
BadSanta

#19605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

E ovako, primijetila sam zadnjih mjeseci da su mi pore na obrazima postale izraženije, a odjednom su se pojavile proširene i na čelu :D
Koji je ovo vrag ja nezz jer mi je koža do inače bila bebeća. Kako smanjiti ovo čudo?
Neki preporučuju sapun s kojičnom kiselinom ( nikad čula) :cry: :skoljka:
Možda ima neki Lush preparat?
Preporuke su dobrodošle, a 26 mi je godina.
Michun

#19606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

to je to wrote:Treba mi preporuka za kozmetički salon (ili kozmetičarku) u Sarajevu. Čišćenje lica, šminka, itd
My bakcup, tzz plazza
to je to

#19607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by to je to »

Michun wrote:
to je to wrote:Treba mi preporuka za kozmetički salon (ili kozmetičarku) u Sarajevu. Čišćenje lica, šminka, itd
My bakcup, tzz plazza
Hvala!

Sta je tzz?
Michun

#19608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

to je to wrote:
Michun wrote:
My bakcup, tzz plazza
Hvala!

Sta je tzz?
tcc je trebalo biti :) to im je u imenu u Sloveniji pa meni navika.
kod nas su izgleda samo plaza...uglavnom gore zadnji sprat u bbi.
to je to

#19609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by to je to »

Super - hvala jos jednom
upsy_daisy

#19610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by upsy_daisy »

Ako neko želi, poklanjam Avonov ruž Matte Lipstick ''Adoring love''

O ovome se radi:

Image

Nijansa mi, ipak, ne odgovara.... a imam previše takvih što mi ne odgovaraju :D

Jučer kupljen i samo proban...

Preuzimanje u Sarajevu, gdje god.

Lp
MissD

#19611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Znam da nisu oglasi, al nadam se da ne smeta. :D

Prodajem Sunday Riley U.F.O. ulje:
https://www.cultbeauty.co.uk/sunday-riley-u-f-o.html

malo koristeno, 60 KM.

Takodjer prodajem i Martian toner:
https://www.cultbeauty.co.uk/sunday-ril ... toner.html

takodjer malo koristen 30 KM. Sve je otvoreno prije nekih mjesec dana, ima kutije, rok je valjan, doneseno iz USA. :)
moonca

#19612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonca »

BadSanta wrote:E ovako, primijetila sam zadnjih mjeseci da su mi pore na obrazima postale izraženije, a odjednom su se pojavile proširene i na čelu :D
Koji je ovo vrag ja nezz jer mi je koža do inače bila bebeća. Kako smanjiti ovo čudo?
Mlada si da ti se pojavljuju bore. Jedini razlog koji ja vidim je -hladno vrijeme , suva koza . Sapun ne pomaze, naprotiv .Samo neka hidrabtna krema ili ulje za lice -shodno novcu koji zelis potrositi.
Michun

#19613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

moonca wrote:
BadSanta wrote:E ovako, primijetila sam zadnjih mjeseci da su mi pore na obrazima postale izraženije, a odjednom su se pojavile proširene i na čelu :D
Mlada si da ti se pojavljuju bore. Jedini razlog koji ja vidim je -hladno vrijeme , suva koza . Sapun ne pomaze, naprotiv .Samo neka hidrabtna krema ili ulje za lice -shodno novcu koji zelis potrositi.
Nisu bore nego Pore...
Ja bi rekla da dobro sagledas sta jedes, koju kremu korsitis i kako cistis lice.
moonca

#19614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonca »

o ,onda je to veci problem . I ja imam slicnoh problema , ali sam i puno starija od nje.
Malo pomaze kozmetika namjenjena za taj problem, ali ako se stanje pogorsa jedino laser tretmani pomazu.

Image

KORISTIM OVAJ PRIMER -ZA CELO -ODLICAN JE
BadSanta

#19615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

moonca wrote:
Image

Hvala zene Michun i Moonca. Usput Moonca možeš mi napisati koji ti je ovo prajmer, niš ne vidim sličica je premala.

A vjerujte da sam jako česta u pilingiranju lica i korištenju ulja (bademovog) jer mi koža postaje suha tijekom zime.
Da nisam možda pretjerala? :D :D Ma nemam pojma, nekako sam se u ovih par dana pomirila sa trenutnim stanjem :(

Ali def ću nešto promijeniti u načinu na koji njegujem lice. Inace bukvalno koristim samo kremu za bebe Babylove ispod šminke i do sada nisam imala problema. Jedino što sam uvela novoga je Balea aqua serum.
maida95

#19616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Pripazite se oko tih Baleinih Aqua stvarčica. Meni je od kreme izašao strašan osip u predjelu oko očiju, na bradi i nekim čudom na vratu, valjda sam je raznijela rukom kad sam mazala lice. Osjetila sam da pecka u predijelu oko očiju kad sam je namazala ali nisam očekivala baš ovakvu reakciju jer sam je mazala i prije pa je bila okej, ne znam šta se desilo u međuvremenu. To se toliko perutalo i svrbilo da je postalo nepodnošljivo, skoro sam bila poderala kožu češkajući se, morala doktoru ići na kraju :roll: možda su promijenili šta u sastavu u odnosu na prije :|
Michun

#19617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BadSanta wrote:
moonca wrote:
Image

Hvala zene Michun i Moonca. Usput Moonca možeš mi napisati koji ti je ovo prajmer, niš ne vidim sličica je premala.

A vjerujte da sam jako česta u pilingiranju lica i korištenju ulja (bademovog) jer mi koža postaje suha tijekom zime.
Da nisam možda pretjerala? :D :D Ma nemam pojma, nekako sam se u ovih par dana pomirila sa trenutnim stanjem :(

Ali def ću nešto promijeniti u načinu na koji njegujem lice. Inace bukvalno koristim samo kremu za bebe Babylove ispod šminke i do sada nisam imala problema. Jedino što sam uvela novoga je Balea aqua serum.
Ja bi uvijek isla na Avene i LRP kreme - kad su u pitanju problematicne stvari.
AAmilaAA

#19618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Je li neko probao nešto od ovoga brenda, iskustva na netu su pozitivna, a i na instagramu ih dosta viđam? Iskustva?
http://ordinaries.com/product/rdn-advan ... -2pct-30ml
Tikvica

#19619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Tikvica »

Zoya wrote:Kakve su BB i CC kreme? Ima li neko da je koristio? Prepuruke?
I mene ovo interesuje...ako mogu preporuke za kreme koje se mogu kod nas kupiti? Hvala puno. :)
Michun

#19620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Tikvica wrote:
Zoya wrote:Kakve su BB i CC kreme? Ima li neko da je koristio? Prepuruke?
I mene ovo interesuje...ako mogu preporuke za kreme koje se mogu kod nas kupiti? Hvala puno. :)
Ja imam Bionike bb kremu - meni je odlicna.
Tikvica

#19621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Tikvica »

Hvala na prijedlogu. Vidim po netu da je hvale. Zamolit cu za tester ako budu imali u apotekama, jer do sad nisam koristila BB/CC kreme, nego klasika tecni i puder u kamenu. Polako se stari, pa mi ta kombinacija podloge za sminku ne odgovara.
Michun

#19622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Tikvica wrote:Hvala na prijedlogu. Vidim po netu da je hvale. Zamolit cu za tester ako budu imali u apotekama, jer do sad nisam koristila BB/CC kreme, nego klasika tecni i puder u kamenu. Polako se stari, pa mi ta kombinacija podloge za sminku ne odgovara.
nemaju male testere, mozes zamoliti da ti u nesto malo naspu.
sto se tice bb kreme - ima svijetla i tamna :)
nema puno biranja. ali je kvalitet za 10.
Sheftelija

#19623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sheftelija »

Ja koristim PUPA BB kremu i meni je odlična. Prije sam koristila Niveu ali mi je ova bolja.
AAmilaAA

#19624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Michun wrote:
Tikvica wrote:Hvala na prijedlogu. Vidim po netu da je hvale. Zamolit cu za tester ako budu imali u apotekama, jer do sad nisam koristila BB/CC kreme, nego klasika tecni i puder u kamenu. Polako se stari, pa mi ta kombinacija podloge za sminku ne odgovara.
nemaju male testere, mozes zamoliti da ti u nesto malo naspu.
sto se tice bb kreme - ima svijetla i tamna :)
nema puno biranja. ali je kvalitet za 10.
Za kakvu je kožu, kako prekiva, trajnost? Gdje kupiš, je li samo ima u Sarajevo apoteke?
BJB

#19625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

https://www.klix.ba/biznis/roba-narucen ... /170130064
Jeste li vidjele ovo? Pa stvarno smo rupa od drzave
Post Reply