Naravno, trebaju buducnost Planete prepustiti u ruke progresivnih snag u svijetu, putina, talibanaca, kineza itd.mirsek wrote:Slazem se da ne valja i izolacionizam, vidjeli smo u 2 svj. rata.General War wrote:E pa to SAMO ili ALI...uvjek zeznu...i onda predje u "sta bi bila kad bi bilo"...
U dalje necu da se petljam, misli sta hoces ali...kako ne dojadi ameriku okrivljvati ali ama bas za sve? Kad su vladali "izolacionisti" u americi...izbila su dva svjetska rata, koje su na kraju morali oni da rijese...a sad eto se mjesaju...ponudi bolju alternativu, pa da razmotrimo.
Ali su ameri iz garanta mira i za svijet neophodne progresivne drzave presli u fazu ganjanja nekih svojih licnih i korporacijsko-lobostickih interesa ne mareci uopste za interese ljudi u tim drzavama, tako da su danas po anketama postali najveca prijetnja miru u svijetu.
Trebaju povuci kocnicu dok nisu pretjerali, to je sve sto ja zelim.
Ukrajina
-
cindrlimindrli
#19601 Re: Ukrajina
- animus
#19602 Re: Ukrajina
Ovaj post i onaj prvi treba staviti u best of. Kakvo figurativno objasnjenje. Ispade Ukrajina licni supak Rusije.Jedno je kad tebi neko pokusa gurati sipku u pakas a drugo je kad je gura nekom tvom interesnom kolegi.
Svako voli svoj pakas najvise.![]()
Rusi vole uzivati ali im ameri i njihovi stitovi ne daju.
Samo ako rusi zagrme ima da stvore novo sunce od ove planete.
Sve sumnjam da bi ameri bacali nuklearne kad bi neko napao npr. Italiju .
Ameri i njihovo siledzijstvo je odavno prevrsilo sve mjere i granice.
U nuklearnom svijetu to moze biti veoma veoma opasno.
Last edited by animus on 29/08/2014 19:15, edited 2 times in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19603 Re: Ukrajina
merhametli sam danas...
@Chellenger i sanjin_1, imate po opomenu zbog onog smaranja na temi... brate, u kafanu pa se prepucavajte.
@Chellenger i sanjin_1, imate po opomenu zbog onog smaranja na temi... brate, u kafanu pa se prepucavajte.
- Challenger__
#19604 Re: Odg: Ukrajina
Netačno. Dobio si odgovor.animus wrote:I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio.
-
Martinez_
#19605 Re: Odg: Ukrajina
A zašto bi ti odgovarao? Amerika čini sranja i ti ta sranja pravdaš eto šta bi da dođe Kinez. Oni od takvih beskičmenjaka i žive i održavaju se na tronu svetskog policajca. Srećom, moć kopni.animus wrote: I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio. Odgovor je da ga vjerovatno nebi ni bilo jer bi ratovao svak protiv svakoga a ovi manji bi davno nestali s mape. Ljudi Europa je u ratu bez granica bila sve do prije 60 godina i vjerovatno ni danas nebi mogao niko ni skim.
A svet u kome se nalazimo i u kome se ratuje zasluga je, između ostalog, i američkog ''predsedavanja''. Npr eto, rat u Ukrajini. Direktna posledica američke podrške Majdanovcima (njih 30000) koji bi nakon dvadeset dana trubljenja razišli se kućama bez američke podrške
- AleksoMKD
#19606 Re: Ukrajina
E jebiga sad kolega, tocno je da su propagande na obje strane poprimile nevidjene razmereGeneral War wrote:
Ili samo ponjeli bijele boje...
A i clanovi Ukrajinci potvrdjuju velike gubitke odkako su pro-Rusi ojacani.
-
cindrlimindrli
#19607 Re: Odg: Ukrajina
Pa da, ti bi sad rahat mogao da ispravljas istorijske nepravde i guslas po Kosovu ravnom...al' kurko, zli Ameri nedadose.Martinez_ wrote:A zašto bi ti odgovarao? Amerika čini sranja i ti ta sranja pravdaš eto šta bi da dođe Kinez. Oni od takvih beskičmenjaka i žive i održavaju se na tronu svetskog policajca. Srećom, moć kopni.animus wrote: I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio. Odgovor je da ga vjerovatno nebi ni bilo jer bi ratovao svak protiv svakoga a ovi manji bi davno nestali s mape. Ljudi Europa je u ratu bez granica bila sve do prije 60 godina i vjerovatno ni danas nebi mogao niko ni skim.
A svet u kome se nalazimo i u kome se ratuje zasluga je, između ostalog, i američkog ''predsedavanja''. Npr eto, rat u Ukrajini. Direktna posledica američke podrške Majdanovcima (njih 30000) koji bi nakon dvadeset dana trubljenja razišli se kućama bez američke podrške
-
Avetinho
#19608 Re: Ukrajina
Ruska bi gamad opet vladali Evropom. Kakav je to manijak plavokosi jebac s pilecom glavom. Maske su pale. Joker.
- animus
#19609 Re: Odg: Ukrajina
Ja nisam procitao odgovor. Prebacivanje teme na drugu stazu nije odgovor. Reci kako bi to po tebi izgledalo danas.Challenger__ wrote:Netačno. Dobio si odgovor.animus wrote:I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio.
- General War
#19610 Re: Ukrajina
Amerika nije bog pa da ne grijesi, a zelje su jedno i one su subjektivne...dans 2/3 ukrajine bi volilo A10 i apace da smanje dozivljaj (pro)rusa na Krimu i Donjecku...koga sad poslusati?...tebe ili njih?mirsek wrote:Slazem se da ne valja i izolacionizam, vidjeli smo u 2 svj. rata.General War wrote:E pa to SAMO ili ALI...uvjek zeznu...i onda predje u "sta bi bila kad bi bilo"...
U dalje necu da se petljam, misli sta hoces ali...kako ne dojadi ameriku okrivljvati ali ama bas za sve? Kad su vladali "izolacionisti" u americi...izbila su dva svjetska rata, koje su na kraju morali oni da rijese...a sad eto se mjesaju...ponudi bolju alternativu, pa da razmotrimo.
Ali su ameri iz garanta mira i za svijet neophodne progresivne drzave presli u fazu ganjanja nekih svojih licnih i korporacijsko-lobostickih interesa ne mareci uopste za interese ljudi u tim drzavama, tako da su danas po anketama postali najveca prijetnja miru u svijetu.
Trebaju povuci kocnicu dok nisu pretjerali, to je sve sto ja zelim.
Naravno, poslusace svoj interes.
svako pametan ce to uraditi...
- mirsek
#19611 Re: Ukrajina
Mozda sam pogresno shvatio, mislio sam da neko spominje da ce postepeno strana sila doci u samu moskvu i nabiti putinu motku.animus wrote:Ovaj post i onaj prvi treba staviti u best of. Kakvo figurativno objasnjenje. Ispade Ukrajina licni supak Rusije.
Ako je mislio da ce to uraditi ruski narod zbog sankcija, onda je pogrijesio jer rusi znaju odakle im prijeti opasnost i koliko je amerika dobronamjerna prema njima.
Nisu oni libijska plemena da ih mozes zavaditi oko jedne deve da se medjusobno potamane dok na kraju niko ziv ne ostane.
Sto se tice ko je ciji supak, licno mislim da ameri vise kanadu smatraju svojim supkom nego rusi ukrajinu.
- General War
#19612 Re: Ukrajina
Ne znam jesi li vidio zarobljeni T72 od strane ukrajinaca...i zamisli ima one bijele crteAleksoMKD wrote:E jebiga sad kolega, tocno je da su propagande na obje strane poprimile nevidjene razmereGeneral War wrote:
Ili samo ponjeli bijele boje...(iako jos niko ne hrani lavove decom) ali ove slike i kometare uzimam 90% sa militaryphotosa koji su vrlo objektivni i strogi te su do sada sve laznjake provalili u roku od nekoliko sati.
A i clanovi Ukrajinci potvrdjuju velike gubitke odkako su pro-Rusi ojacani.
I nije problem. vise ja volim polemisati jesu li kamioni povuceni sa nekog otpada ili ne nego ono sto gledamo po Siriji i ona masovna smaknuca stotina vojnika...i ne kazem da sam u pravu vec samo gledam sa rezervom, pucen ranijim iskustvom...(unistena) tehnika nista ne predstavlja vec "cilj" je li mu posluzila ili ne...
-
cindrlimindrli
#19613 Re: Ukrajina
Plus sto Kanada grca u bijedi, korupciji, a kanadjanke se sirom svijeta prodaju za petaka po satu ne bi li kako za tri obroka dnevno skucale. Pravo je cudo da u takvoj zemlji ne dodje do bunta.General War wrote:Bravo, uzimati kanadu za primjer, je isto kao da ocekujes da amerika popali sve kad demokrati pobjede u USA...nigdje veze.Bodkin wrote:Ja ne mogu shvatiti da ljudi ne kontaju da ne mozes,drugoj ili trecoj vojnoj sili na svijetu koja uz to ima ugled nekoga ko ne,jebe pravila praviti sranje uz granicu bez da ona uzvrati. Znaci isto kao da neko skine vladu u kanadi i postavi prorusku ili prokinesku i da jos krene oruzjem na ove sto se bune. I da kao ameri sjede i gledaju. Sprzili bi zemlju toliko da ni trava ne moze rasti u iducih 5 godina.
Sent from my Lumia
- Challenger__
#19614 Re: Odg: Ukrajina
Sila prava, a ne pravo sile. Copy-paste:animus wrote:Ja nisam procitao odgovor. Prebacivanje teme na drugu stazu nije odgovor. Reci kako bi to po tebi izgledalo danas.Challenger__ wrote:Netačno. Dobio si odgovor.animus wrote:I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio.
Problem je što ti na svijet i same SAD gledaš linearno, a ne dinamički i ne zapažaš nesagledive promjene koje je doživio svijet i SAD iznad svega. I na ovoj temi sam postavljao radove američke akademske zajednice u kome se tvrdi da je američka posredna demokratija doživjela metamorfozu u oligarhiju. Znaš li čovječe šta to znači? Znači to da jedna uzurpatorska manjina bez ikakvog nadzora koristi (još uvijek) najmoćniju državu svijeta po svom nahođenju. Bez ičijeg mandata, bez ograničenja. A to nije demokratija nego elementarni totalitarizam. Posredna demokratija je mutirala u oligarhiju, a ova metastazirala u patokratiju (vladavinu psihopata) koji SAD koriste kao svoju vojnu i političku platformu.animus wrote:Cekam na odgovor kako bi svijet po vama izgledao da Amerika nije ovako mocna. To me bas interesuje.
Vezano za ovo nabrajanje slucajeva gdje je Amerika intervenisala mogu reci da nema jednog odgovora i svaka intervencija je tema za sebe. Po meni su u Somaliji imali humanitarnu intervenciju i ne vidim nikakvog interesa Amerike u toj drzavi. Trebali su tamo da se i vise umijesaju na duzi period ali nisu. Da nisu usli u Afganiostan talibani bi razvaljivali onaj jadni narod a svakako su bili na putu da poraze ostale frakcije. Nadam se samo da se Ameri nece povuci jer ako to urade onda je tamo pravi haos koji ne mozemo ni da zamislimo. Irak im je velika greska Amerike ali tu su radili razni lobiji i kompleks Busa juniora. To je onako ukratko moje vidjenje njihovih intervencija ali kazem da se o tome mogu posebne teme voditi. Sto svi zovu Ameriku kad se desi neko sranje? Sto niko ne kaze hajde Rusi sredite tamo neku Somaliju. Ja Ruse ne mogu nikako da u toj ulozi zamislim. Putin je slika kako ja vidim rusku politiku. Hinjav, podal, pokvaren, bez imalo ljudskosti.
Da nije Amerike jos bi nacisti vladali Europom, Milosevic bi pobio jos puno ljudi na podrucju ex Juge, Japanci bi napravili jos veci genocid u Kini, Filipinima i ostaloj Aziji, i da ne nabrajam vise njihove zasluge. Jedina dobra stvar koja bi bila da nema Amerikanaca je da bi Izraelci bili normalan i miroljubiv narod koji nebi ni pokusao da pravi sranja.
Šta to znači po svjetski mir i ljudske živote vidimo širom Azije, Afrike a Boga mi i Evrope (Ukrajina).
-
Avetinho
#19615 Re: Ukrajina
Putinko jos samo moze puziti na koljenima. Na sta je jadan spao da vrsi invaziju na juzni dio sjeverojuzne pokrajine susjedne suverene drzave.
Stvarno je jadan.
Stvarno je jadan.
- General War
#19616 Re: Ukrajina
Mislio sam na ruski narod da ce se rijesiti putina...posebno kad primjenimo onu staru: "dabogda imao pa nemao"mirsek wrote:Mozda sam pogresno shvatio, mislio sam da neko spominje da ce postepeno strana sila doci u samu moskvu i nabiti putinu motku.animus wrote:Ovaj post i onaj prvi treba staviti u best of. Kakvo figurativno objasnjenje. Ispade Ukrajina licni supak Rusije.
Ako je mislio da ce to uraditi ruski narod zbog sankcija, onda je pogrijesio jer rusi znaju odakle im prijeti opasnost i koliko je amerika dobronamjerna prema njima.
Nisu oni libijska plemena da ih mozes zavaditi oko jedne deve da se medjusobno potamane dok na kraju niko ziv ne ostane.
Sto se tice ko je ciji supak, licno mislim da ameri vise kanadu smatraju svojim supkom nego rusi ukrajinu.
-
dječak sa šibicama
#19617 Re: Ukrajina
"Sjeverojuzna pokrajina".
Koja je to strana svijeta???
- General War
#19618 Re: Ukrajina
Sjeverno od jugadječak sa šibicama wrote:"Sjeverojuzna pokrajina".
- mirsek
#19619 Re: Ukrajina
Janukovič je pametno ganjao interes ukrajine i prihvatio odlicnu ponudu rusije.General War wrote:Amerika nije bog pa da ne grijesi, a zelje su jedno i one su subjektivne...dans 2/3 ukrajine bi volilo A10 i apace da smanje dozivljaj (pro)rusa na Krimu i Donjecku...koga sad poslusati?...tebe ili njih?
Naravno, poslusace svoj interes.![]()
svako pametan ce to uraditi...
Medjutim amerima to nije odgovaralo pa ajmo praviti majdan.
Sto je smijesno, ovdje neki pise kao bio je korumpiran, imao zlatne solje, narod htio promjene.
Prvo, kako su ga izabrali na izborima ako im ne odgovara.
Drugo, timosenko je isto imala zlatne solje pa su ljudi iz njene stranke zajedno sa neonacistima preuzeli vlast poslije puča.
Gdje su tu onda promjene protiv korpupcije.
A trece da je narod toliko htio promjene diglo bi se milioni ljudi diljem ukrajine na proteste da se smijeni a ne da se moraju skupljati par hiljada pripadnika neonacistickog olosa i opozicije nista manje korumpirane od janukovica i americke bake sa kolacima da bi se srusio legitimni predsjednik..
- Challenger__
#19620 Re: Ukrajina
Avetinho wrote:juzni dio sjeverojuzne pokrajine
-
Avetinho
#19621 Re: Ukrajina
Huan je volio Mariju AnuGeneral War wrote:Sjeverno od jugadječak sa šibicama wrote:"Sjeverojuzna pokrajina".
Prelijepu ruzu iz Makonda
Oni su zivjeli negdje dole
Sjevero-juzno od Brazila
- animus
#19622 Re: Ukrajina
OK.mirsek wrote:Mozda sam pogresno shvatio, mislio sam da neko spominje da ce postepeno strana sila doci u samu moskvu i nabiti putinu motku.animus wrote:Ovaj post i onaj prvi treba staviti u best of. Kakvo figurativno objasnjenje. Ispade Ukrajina licni supak Rusije.
I ja smatram da Rusi ne smiju dozvoliti na njihovoj teritoriji bilo kakvo zajebavanje I mijesanje. Tu sam apsolutno na njihovoj strani. Ali Ukrajina je nezavisna drzava I nista manje vazna od bilo koje druge. Svi trebaju da dignu sape od nje I da je puste da se razvija kao I ostale drzave. Rusi su im trenutno jedina prepreka u tom, a nekad su bili najbolji prijatelji I zajedno ratovali. Putin ce ostati upamcen u istoriji po ovoj gresci koju je napravio. Nikad mu Ukrajinci nece halaliti ovu izdaju ali ni Rusi kad shvate sta im je uradio. Bit ce njemu sipka ko I Gadafiju na kraju.
-
Avetinho
#19623 Re: Ukrajina
Sve je sjeverno od jugaGeneral War wrote:Sjeverno od jugadječak sa šibicama wrote:"Sjeverojuzna pokrajina".
- animus
#19624 Re: Ukrajina
Sreca nije udario na one istocnozapadne pokrajine. E to bi bio fajrunt.Avetinho wrote:Sveje sjeverno od jugaGeneral War wrote:Sjeverno od jugadječak sa šibicama wrote:"Sjeverojuzna pokrajina".
-
dudlov
#19625 Re: Ukrajina
I ukrajinci su podijeljeni. Jesi pogledao onaj snimak kada ona žena šamara i nogom udara zarobljenog ukrajinskog vojnika. Ili njoj nisu rekli da je to osloboditelj, ili je ta vojska nepoželjna na tom teritoriju. Čim nemaš podršku u narodu, odmah kupi prnje i pravac tamo gdje je imaš.animus wrote:OK.mirsek wrote:Mozda sam pogresno shvatio, mislio sam da neko spominje da ce postepeno strana sila doci u samu moskvu i nabiti putinu motku.animus wrote:Ovaj post i onaj prvi treba staviti u best of. Kakvo figurativno objasnjenje. Ispade Ukrajina licni supak Rusije.
I ja smatram da Rusi ne smiju dozvoliti na njihovoj teritoriji bilo kakvo zajebavanje I mijesanje. Tu sam apsolutno na njihovoj strani. Ali Ukrajina je nezavisna drzava I nista manje vazna od bilo koje druge. Svi trebaju da dignu sape od nje I da je puste da se razvija kao I ostale drzave. Rusi su im trenutno jedina prepreka u tom, a nekad su bili najbolji prijatelji I zajedno ratovali. Putin ce ostati upamcen u istoriji po ovoj gresci koju je napravio. Nikad mu Ukrajinci nece halaliti ovu izdaju ali ni Rusi kad shvate sta im je uradio. Bit ce njemu sipka ko I Gadafiju na kraju.