Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Maystor

#19601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Banksy wrote:
Maystor wrote:Najgori scenario koji bi se sada mogao desiti bi bio da Željko odustane i prepusti državu Dodiku, Čoviću i kvinslinzima iz SDA (kojima bi se rado, po mogućnosti pridružili SBB i/ili SDP).
Pobrkalo ti se nešto.
S kvislinizima iz SDA je u čvrstom zagrljaju, s Čovićem, kojem je prepustio sve hrvatske pozicije, također, a Dodikovog Šoju, valjda u nedostatku svojih, federalnih Srba, kandidira za potpredsjednika Federacije.

Što reče ovaj iznad, samo povući vodu, da ih što prije zaboravimo ...
Na forumu postoje razne vrste ublehe. Meni je žao što neki ljudi ne koriste svoj intelektualni kapacitet za analitičko razmišljanje, već pokušavaju imitirati najveće forumske ublehaše (ne znam zašto je to nekome cool).
Banksy, iz posta u post lupaš sve više i više. Gubiš se.

Btw, g. Šoja je gigant. Pričaš o ljudima koje očima nisi vidjela.
dpjokala26

#19602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

Maystor wrote:Najgori scenario koji bi se sada mogao desiti bi bio da Željko odustane i prepusti državu Dodiku, Čoviću i kvinslinzima iz SDA (kojima bi se rado, po mogućnosti pridružili SBB i/ili SDP).
:-) delegate iz tih stranaka je narod birao i izabrao. nek bude volja naroda.zasto bi bilo najgore? :?
dpjokala26

#19603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

Maystor wrote:
Banksy wrote:
Pobrkalo ti se nešto.
S kvislinizima iz SDA je u čvrstom zagrljaju, s Čovićem, kojem je prepustio sve hrvatske pozicije, također, a Dodikovog Šoju, valjda u nedostatku svojih, federalnih Srba, kandidira za potpredsjednika Federacije.

Što reče ovaj iznad, samo povući vodu, da ih što prije zaboravimo ...
Na forumu postoje razne vrste ublehe. Meni je žao što neki ljudi ne koriste svoj intelektualni kapacitet za analitičko razmišljanje, već pokušavaju imitirati najveće forumske ublehaše (ne znam zašto je to nekome cool).

gigant????? :jbt: postedi nas.
Maystor

#19604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

u principu - to je to

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150126033

Nije tajna da SDP-u odugovlačenje formiranja vlasti odgovara, a konce u svemu povlači bivši predsjednik Zlatko Lagumdžija, koji se u posljednje vrijeme, tvrde upućeni, intenzivno sastaje sa starim koalicionim partnerom Fahrudinom Radončićem, ali i sa Bakirom Izetbegovićem.
...
Osim toga, SDP još uvijek u svojim rukama ima Vladu Federacije i poziciju potpredsjednika, što im daje mogućnost da još uvijek postavljaju svoje ljude na razne pozicije u javnim preduzećima i institucijama, a mnoga od tih imenovanja su upravo u toku.
JThomas

#19605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ako je ovo stajanje na crti protiv kvislinga iz SDA, stvarno ne znam na šta bi ličio tal sa njima.
Banksy

#19606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Maystor wrote:
Banksy wrote:

Dodiku i Ivaniću i njihovim ideologijama sigurno jeste, naravno. Fala bogu nisam.

O Šoji su naši mediji pisali dovoljno ima 10 godina i više, dobro pamtim. Nažalost tekstovi iz arhive su im nedostupni, a ti mediji danas pod SDA kontrolom. Znamo samo ono što je dostupno na netu, a i to je dovoljno.
Kakogod, agresijom i kućnim neodgojem, čime svjedočiš samo o sebi, ne možeš sakriti činjenicu da je ''multietnička'' Demokratska fronta u nedostatku ''svojih'' Srba morala posegnuti za Ekmečićevim, Ivanićevim, Špirićevim kadrom (o kojem smo dovoljno pisali na prethodnim stranicama). Tužno je to, bijedno i sramotno svjedočanstvo diletantizma ove klix političke prevare.

Ubuduće, poradi na komunikaciji ili me zaobiđi.
Banksy

#19607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

U toj stranci (DF-u) se ističe da bi podržali svakog kandidata koji je probosanski orjentiran,
Šteta samo što Šoja to nije, a još veća što im na pamet nije pao niko od silnih federalnih Srba, posebno onih koji su utemeljili s njima Demokratsku frontu.
Jad i bijeda.
It_is_a_Leclerc

#19608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

DF će podržati svakog probosanskog kandidata. I to je kraj cijele priče. DF ne pati od pozicije, od potrebe da bude u vlasti ili opoziciji, i spreman je, i to su vrlo jasno rekli, podržati svakog ko ne negira genocid, i ko neće blokirati FBiH. I dobro je da, ako oko ničeg, DF i SDP imaju konzensus da se SNSD-ovim četnicima neće dozvoliti da budu iko i išta u FBIH.

Mislim da će SDP iznaći snage da se odhrva rušilačkim nagonima svog bivšeg predsjednika i da će dati svog kandidata za potpredsjednika. Ili možda da se DF i SDP dogovore oko jednog imena, koje je zajedničko i koje bi svi podržali. Uglavnom, vjerujem da ovo neće trajati dugo i da ćemo imati do kraja sedmice rješenje. Na veliku žalost Milorada Dodika i njegovih federalnih četnofila.

Uglavnom, DF, zrelo, odgovorno, državnički ! Opravdali moje glasove :thumbup:
Last edited by It_is_a_Leclerc on 26/01/2015 13:10, edited 1 time in total.
madner

#19609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sto bi ja rekao, sreca prati ovaj DF.
Ne mogu ni u poziciju da se samoubiju. :D
Banksy

#19610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:Sto bi ja rekao, sreca prati ovaj DF.
Ne mogu ni u poziciju da se samoubiju. :D
U poziciji možda zauzmu fotelje i položaje, razviju infrastrukturu, dobiju kojeg novog budžetliju.
Odu li sad u opoziciju, izgubljene, razočarane glasove neće vratiti, a nove sigurno nikad više neće dobiti.
fosna2014

#19611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:DF će podržati svakog probosanskog kandidata. I to je kraj cijele priče. DF ne pati od pozicije, od potrebe da bude u vlasti ili opoziciji, i spreman je, i to su vrlo jasno rekli, podržati svakog ko ne negira genocid, i ko neće blokirati FBiH. I dobro je da, ako oko ničeg, DF i SDP imaju konzensus da se SNSD-ovim četnicima neće dozvoliti da budu iko i išta u FBIH.

Mislim da će SDP iznaći snage da se odhrva rušilačkim nagonima svog bivšeg predsjednika i da će dati svog kandidata za potpredsjednika. Ili možda da se DF i SDP dogovore oko jednog imena, koje je zajedničko i koje bi svi podržali. Uglavnom, vjerujem da ovo neće trajati dugo i da ćemo imati do kraja sedmice rješenje. Na veliku žalost Milorada Dodika i njegovih federalnih četnofila.

Uglavnom, DF, zrelo, odgovorno, državnički ! Opravdali moje glasove :thumbup:
Bilo bi im bolje da se ujedine, jer se tek sada vidi da bez SDP-a nema vlasti uopce. Naravno uz unutarnju reformu. Tako ce i biti, ne, tako mora biti.
It_is_a_Leclerc

#19612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

SDP kojem je krilatica - Bolje jedan glupi Srbin na listi, nego dva pametna Bošnjaka, al' mi smo multietniĆari, majkemi, nije dobrodošao ni u kakve pregovore, i ja prvi ne bih podržao ujedinjenje sa strankom koja etničkim inžinjeringom pokušava da FBiH gurne u financijski kolaps iz kojeg nema povratka.
fosna2014

#19613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:SDP kojem je krilatica - Bolje jedan glupi Srbin na listi, nego dva pametna Bošnjaka, al' mi smo multietniĆari, majkemi, nije dobrodošao ni u kakve pregovore, i ja prvi ne bih podržao ujedinjenje sa strankom koja etničkim inžinjeringom pokušava da FBiH gurne u financijski kolaps iz kojeg nema povratka.
Dobro, onda imamo to sto imamo. Nadati se je boljem SDP-u za par godina.
madner

#19614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Etnicki inzinjering je nuzna igra koju svaka stranka koja zeli mjenjati ustav mora savladati. Kako obezbjediti kvote za koji nivo, kako se izjasniti i slicno.

Jer jedini nacin da se truhli, pokvareni etnicki sistem unisti jeste dovodjenjem do apsurda.
It_is_a_Leclerc

#19615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ne. To podriva princip. Ili si za stručnost, ili si za etničku pripadnost. Jer, ako je, po priznanju Slaviše Šućura, SDP prilikom sastavljanja lista "vodio računa o tome kako se ko izjašnjava", to, po meni, baca ogromnu ljagu na sve. Dakle, aposlutno primjenjen princip - bolje jedan glup Srbin nego dva pametna Bošnjaka. Takva stranka, po meni, ne može imati podršku i od mene je neće opet imati dok god SDP na listi ne bude imao prvo stručne, pa onda podobne, po svakoj liniji.

Po meni je rješenje problema da se nađe nestranačka ličnost koja ima veliku podršku u članstvu obje partije i da bude imenovana, a da u Domu naroda potpredsjednika da SDP. Zašto ne bi neko predložio Bogića Bogićevića ? Pa da ta deklarativna zaljubljenost SDP-a u njega dobije malo realne osnove. Ah, da. Zaboravih. Ne može se preko Bogićevića dogovarati zapošljavanja, talovi i pomilovanja.
madner

#19616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Da bi se promjenio sistem koji gleda kvote, treba razumjeti sistem. Ponuditi strucne ljude je odlicno ukoliko je cilj biti kvalitetna opozicija. Ako je cilj promjeniti sistem, onda je najbolje uzeti strucne ljude kojima etnicka pripadnost nista ne znaci pa da se izjasne po dogovoru.

Na kraju krajeva to je nebitna kategorija bez ikakvog znacaja, moze se mjenjati svaki dan.

Ako se pak ne mogu potruditi da procitaju ustav, ne vidim kako mogu mjenjati isti kroz sistem.
Banksy

#19617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

A možda se narednih godina pojavi i neki pametan Srbin i u Federaciji ... :mrgreen:
madner

#19618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Realno, ako ih nema u RSu, tesko da ce se naci u Federaciji. :D
It_is_a_Leclerc

#19619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Evo, ja kažem - Bogić Bogićević.

Neka ujedinjeno DF i SDP zamole čovjeka da pomogne. Al' opet kažem, DF bi sigurno pristao, ali SDP navikao da blokira, opstruira, instalira režimske ljude koji u glavi imaju samo špagu da im drži uši, Bogićevića, kao i socijaldemokratiju, voli samo na papiru.
Banksy

#19620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:Realno, ako ih nema u RSu, tesko da ce se naci u Federaciji. :D
:mrgreen:

Nemoj tako, ima Bogić, ima Divjak ... :lol:
It_is_a_Leclerc

#19621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Pa vama je to možda smiješno, ali Bogićević je historijska ličnost, čovjek za koga prvo ustaneš, pa mu spomeneš ime. Ikona ljevice na ovim prostorima, kojeg je upravo Lagumdžijin "stavi Srba, da imamo za dom naroda" SDP bacio u ćošak.

Ko bi našao mrlju u karijeri tog čovjeka ?! Ko bi mogao da glasa protiv ?! Osim naravno bagre neljudske iz SNSD-a ?!
madner

#19622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Bogic je smjesan za tu funkciju jer je previse ugledan za istu, a funkcija previse beznacajna.

Inace, to da se ide na varijantu da opozicija glasa za vladu je cudan princip.
Hafis

#19623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ovaj DF baš pošao u svatove bez dikele u gaćama.

Ako im se ne da moljakati bivšu matičnu stranku, nek' ispregovaraju stvar sa SNSD-om, ponude im jedan resor u vladi i bog te veselio - idemo u te reforme, integracije i prebacivanje normi.
Banksy

#19624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Banksy wrote:
gdje su danas DF Srbi s osnivačke skupštine 07.04.2013?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocela-o ... 30407063#3

potpredsjednik dr Milan Mandilović,
Konstantin Jovanović,
Savo Vlaški,
itd?
I gdje su ovi silni ljudi iz prvih redova?
It_is_a_Leclerc

#19625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Hafis wrote:Ovaj DF baš pošao u svatove bez dikele u gaćama.

Ako im se ne da moljakati bivšu matičnu stranku, nek' ispregovaraju stvar sa SNSD-om, ponude im jedan resor u vladi i bog te veselio - idemo u te reforme, integracije i prebacivanje normi.
Što se DF tiče, prije će predsjednik kluba Srba biti Esed Radeljaš nego neki Dodikov fašista. Sa Dodikom, a posredno i sa Putinom, nema pregovora.
Jedva ih deinstalirali sa nivoa države da ne mogu blokirati osnovne procese, i sad da ih reanimiramo u jedinom Dodikom nekontaminiranom prostoru države. Neće da može.

Opet kažem, DF je predložio izvanrednog kandidata za potpredsjednika. SDP ga nije podržao. Što nije ni čudno, poznajući prirodu te "multietničke" stranke kojoj je odavno stručnost, sposobnost, ime i prezime, na drugom mjestu, a fotelja i potencijal za privlačenje glasova preuzeo primat. Idemo dalje. Do rješenja će se vrlo brzo doći. Sad je vrijeme da SDP imenuje svog kandidata. Ako ne želi, onda je red da se podrži nestranačka osoba.

SNSD, pak, sa druge strane, neće nikad u Vladu FBiH, i SDP i DF oko tog pitanja imaju konzensus. Čoviću više sreće drugi put. A Čordašu također.
Post Reply