Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ExNihilo

#19576 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:

:lol:

Gledaš ovo i zaključiš da je Zenica na rubu ekonomskog i sportskog čuda. Balkanski tigar. Fast forward 10 godina, Čelik pred totalnim raspadom, a grad ekonomski nivelisan.

Vrače išao kod Huse na instrukcije. Iz elokvencije.
avenija

#19577 Re: Zeničani

Post by avenija »

SJAJNA VIJEST: zenički Multiplex Ekran izabran za “kino mjeseca” u Evropi – Grupacija FNE Europa Cinemas izabrala je za Cinema of the Month – kino mjeseca Multiplex Ekran u Zenica, Bosna i Hercegovina, objavljeno je danas, ekskluzivno saznaje Zenicablog.

Grupacija nastala 1992. godine, finansirana iz medijskog programa i CNC-a (Centre national du cinéma et de l’image animée), Europa Cinemas je prva filmsko-teatarska mreža fokusirana na evropske filmove i prikazivače.

Članice Europa Cinemasa dolaze iz 41 države, 654 grada, a ukupno su članovi 2.684 kina i prikazivača! Denis Samardžić, kreativni direktor Ekrana potvrdio je večeras za Zenicablog ovu informaciju, kazavši da je ovo najnovije priznanje samo obaveza za dalji prijegorni rad i unaprijeđenje sadržaja.

-Ponosni smo kad nas ljudi od struke iz 41 države prepoznaju i “obilježe” na ovakav način, ali to znači da treba nastaviti i jačati aktivnosti. Kod nas je bilo uvijek da te prvo trebaju priznati i nagraditi vani, da bi to učinili kući, pa se nadam da će i posjetioci i fanovi filmske industrije, ali i drugih sadržaja koje pripremamo, prepoznati ono zbog čega je naš Multiplex nagrađen, rekao je Samardžić za Zenicablog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19578 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:

:lol:

Gledaš ovo i zaključiš da je Zenica na rubu ekonomskog i sportskog čuda. Balkanski tigar. Fast forward 10 godina, Čelik pred totalnim raspadom, a grad ekonomski nivelisan.

Vrače išao kod Huse na instrukcije. Iz elokvencije.
Naletih slucajno na video dok sam gledao neke snimke Zenice iz 1964 godine. Reko samo da se podsjetimo na, mozda je euforija preteska rijec, ali svakako na nadu koja je postojala tih godina (2004/05/06). Pozitivnih naznaka je itekako bilo.
Iz danasnje perspektive mozda djeluje smijesno, ali tad nije bilo.
cvijet s reverom wrote:Sve na kredit.A kad je balon pukao ostalo nam smrzavanje zimi,skršene ulice,i blentavi Fudo.A jaranima almy-jima,muftijama,mrkijima i ostalim,ostali milioni.

PreĆera ga i ti sad. Ko to danas radi kešovinom, a ne kreditima osim arapskih skorojevića? Smrzavanja je bilo i tad. Ulice su nikad bolje. A umjesto blentavog Fude imao si izbor mutavog Naidina, ludog Vraceta ili "magistra" Rame.
Norm

#19579 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote: A umjesto blentavog Fude imao si izbor mutavog Naidina, ludog Vraceta ili "magistra" Rame.
...jbt ako su oni 'ispred nas' i njih biramo, kakvi smo onda mi ostali??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19580 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote: A umjesto blentavog Fude imao si izbor mutavog Naidina, ludog Vraceta ili "magistra" Rame.
...jbt ako su oni 'ispred nas' i njih biramo, kakvi smo onda mi ostali??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To i jest pravo pitanje. Jer se svake izbore ponasamo kao da biramo izmedju Pozderaca i Mikulica, a realnost je da trebamo izabrat najmanje loseg.
cvijet s reverom

#19581 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Norm wrote:
Mi smo sado-mazo.Posebno ako imamo priliku otići u Merkelistan.
Mustang1

#19582 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Mozemo li mi osnovati stranku i imati svog kandidata na sljedecim izborima? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19583 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Mustang1 wrote:Mozemo li mi osnovati stranku i imati svog kandidata na sljedecim izborima? :D
Dobra ideja :thumbup:

TV duel Nihilo vs Vrace :meza1:
Norm

#19584 Re: Zeničani

Post by Norm »

cvijet s reverom wrote:
Norm wrote:
Mi smo sado-mazo.Posebno ako imamo priliku otići u Merkelistan.
...ma jok ba mi vise volimo sjedit u basti i piti eXprexo...
cvijet s reverom

#19585 Re: Zeničani

.
Last edited by cvijet s reverom on 02/06/2017 17:51, edited 1 time in total.
avenija

#19587 Re: Zeničani

Post by avenija »

:lol: :lol:
Mustang1

#19588 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

_BataZiv_0809 wrote:
Mustang1 wrote:Mozemo li mi osnovati stranku i imati svog kandidata na sljedecim izborima? :D
Dobra ideja :thumbup:

TV duel Nihilo vs Vrace :meza1:
Taman cemo traziti od klixa besplatnu promociju a da se stranka zove klix-mafia :D
commendatore

#19589 Re: Zeničani

Post by commendatore »

navijaci da su pametni ko sto nisu stranacki bi se organizovali i osnovali stranku pa u gradu krojili kako im se cefne i sa klubom i sa gradom.... ovako su na nivou tupsona.... a sigurno bi izborno pomeli tih nekih 13000 glasova jer tolko moze jebeni stadion primit....ha ja....
Kralj Tvrtko I.

#19590 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Treba li kome karta JUG za BIH-Grčka?
Casual's

#19591 Re: Zeničani

Post by Casual's »

cvijet s reverom

#19592 Re: Zeničani

Sutra će mu fudo odgovoriti.Vidi se po imenu da ga plaćaju kladionice. :D
vwlover

#19593 Re: Zeničani

Post by vwlover »

cvijet s reverom wrote:

a nista vrati mu SDA onda i valjda ce tada biti sretan , Gospodin nije daleko od istine al mi biramo manje zlo i tu je ta kvaka koju ne razumije, Dosta vise SDA pa makar i ovaj Fudo sve pokro , eto dotle je doslo gospodine . Btw , Daj bolje rijesenje da odma i Fudu izbacimo ? Ako ga ima !
Norm

#19594 Re: Zeničani

Post by Norm »

...neki ljudi nikako da skontaju da nije vise pitanje SDA ili neko drugi, nego koliko cemo jos mirno i stojicki podnositi da nas neko sa smjeskom i gledanjem u oci pravi vecim mazlumima nego sto jesmo...a ocito jesmo...i to pogolemi...
al'...preseravam... :D
Ja_Ja

#19595 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Sve dok se ne pojavi zdravija alternativa onom sto trenutno postoji u gradu mogu se ocekivati ovakve i slicne finte. Raji je bio pun k.... SDA i moralo je da pukne kad tad. Na zalost svih nas puklo je u onom trenutku u kojem nije bilo zdrave alternative. Pa kandidati za gradonacelnika su bili od zla oca i jos gore majke tako da se u potpunosti slazem da su ljudi posezali za manjim zlom. Koliko je ono manje u odnosu na ostale, samo vrijeme moze pokazati.

U sustini gradu treba politicka snaga koja ce metodoloski prici problemima i pokusati dobiti izbore iskrenim pristupom problemima a ne ublehama. Neka prica ko sta hoce ali gradu treba isti ovaj pristup koji su momci iz ZACELIK imali i imaju prema Celiku, promjeni statuta, reprogramu duga, itd. Svi mi znamo sta su problemi grada, ne treba niko da mi govori o kerovima koji me prije par godina na autobuskoj za dlaku nisu razgulili, niti o grijanju za koje se znalo da ga nece biti ove godine jos prije 5 godina, i drugim problemima. Treba mi neko ko razumije te probleme i ima metodoloski pristup korak po korak istima. Iskreno se nadam da ce se takva jedna snaga (ne centra) pojaviti uskoro i da ce u Zenici postojati kriticna masa ljudi za koju sam siguran da postoji da ih podrzi i dobije izbore. Ima nas svakakvih ali sam jos uvijek ubijedjen da vecina raje nisu ovce vec jednostavno nemaju zdrav izbor.
cvijet s reverom

#19596 Re: Zeničani

vwlover wrote:
cvijet s reverom wrote:

a nista vrati mu SDA onda i valjda ce tada biti sretan , Gospodin nije daleko od istine al mi biramo manje zlo i tu je ta kvaka koju ne razumije, Dosta vise SDA pa makar i ovaj Fudo sve pokro , eto dotle je doslo gospodine . Btw , Daj bolje rijesenje da odma i Fudu izbacimo ? Ako ga ima !
I ja sam mislio da je s Fudom otišla SDA,al qrac.Gubari su očito imali dva kandidata.
Biene

#19597 Re: Zeničani

Post by Biene »

Hello
Zna li neko gdje ima kupiti zeleni Marlboro mentol?
Norm

#19598 Re: Zeničani

Post by Norm »

Biene wrote:Hello
...ne valja ti to...ozbiljno ako ces se vec trovati uzmi obicne, ove su tri puta kancerogenije...
Biene

#19599 Re: Zeničani

Post by Biene »

Norm wrote:
...ne valja ti to...ozbiljno ako ces se vec trovati uzmi obicne, ove su tri puta kancerogenije...
Ma necu sebi. Ne konzumiram ja to :D
Norm

#19600 Re: Zeničani

Post by Norm »

Biene wrote:
Norm wrote:
Ma necu sebi. Ne konzumiram ja to :D
...ma nemoj ni drugom kupovat, reci mu/joj da ja to fuj... :D
Post Reply