ja sam bio jedini u haustoru koji je htio LoL, ali mi iz LoL-e rekose da im je predstavnik stanara zabranio pristup... lik navodno dobio dvogodisnju djabalesnu preplatu na najjaci tadasnji paket samo da zabrani druge provajdere. Brzo je LoL-a us'o u moj haustordječak sa šibicama wrote:Haustor mora dati pisani pristanak, odnosno predstavnik stanara, to bi trebala biti formalnost. A onda ne znam koliko im treba da prikljuce korisnike.biggrin wrote:a koliko vremena od prijave za korištenje usluga odprilike treba da ubace svoju infrastrukturu u haustor, ako su došli do haustora?
Meni je ionako svejedno, moram cekati da mi istekne ugovor sa tmachom. Ali dosli su do ulaza, i uskoro ulaze sa prikljuccima. Nadam se.
Logosoft
Moderator: Benq
- semirsar
#19576 Re: Logosoft ALL ABOUT
- MTV
#19577 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema puno radova samo dodju do telefonske parice jedna kutija kabl do te kutije i to je to.
Pa da to je ta postena konkurencija, toga je najvise bilo kod HS-a.
Pa da to je ta postena konkurencija, toga je najvise bilo kod HS-a.
- dječak sa šibicama
#19578 Re: Logosoft ALL ABOUT
E vidis to je moguce, o tome sam i ja razmisljaosemirsar wrote:ja sam bio jedini u haustoru koji je htio LoL, ali mi iz LoL-e rekose da im je predstavnik stanara zabranio pristup... lik navodno dobio dvogodisnju djabalesnu preplatu na najjaci tadasnji paket samo da zabrani druge provajdere. Brzo je LoL-a us'o u moj haustordječak sa šibicama wrote:Haustor mora dati pisani pristanak, odnosno predstavnik stanara, to bi trebala biti formalnost. A onda ne znam koliko im treba da prikljuce korisnike.biggrin wrote:a koliko vremena od prijave za korištenje usluga odprilike treba da ubace svoju infrastrukturu u haustor, ako su došli do haustora?
Meni je ionako svejedno, moram cekati da mi istekne ugovor sa tmachom. Ali dosli su do ulaza, i uskoro ulaze sa prikljuccima. Nadam se.
- MTV
#19579 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ajd jednog dana pripali Amino 139 i vidi jel ima vracanje unazad na nekim novim kanalimasemirsar wrote:
- semirsar
#19580 Re: Logosoft ALL ABOUT
koji te zanimajuMTV wrote:Ajd jednog dana pripali Amino 139 i vidi jel ima vracanje unazad na nekim novim kanalimasemirsar wrote:
- crnivrag
#19581 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nasmijani moj kukuruz kokičarsemirsar wrote: koji te zanimaju
- semirsar
#19582 Re: Logosoft ALL ABOUT
ces ti da puknes ki kokica posli tretmanacrnivrag wrote:Nasmijani moj kukuruz kokičarsemirsar wrote: koji te zanimaju

- MTV
#19583 Re: Logosoft ALL ABOUT
Reko jesul prosirili ovu listu?!semirsar wrote:koji te zanimajuMTV wrote:Ajd jednog dana pripali Amino 139 i vidi jel ima vracanje unazad na nekim novim kanalimasemirsar wrote:
https://forum.klix.ba/logosoft-all-abou ... #p15397020
Sa npr Star i Superstar TV. Kontam kad dodjem da trazim zamjenu resivera rekli su da cu ih dobiti u maju
- MTV
#19584 Re: Logosoft ALL ABOUT
Telekom Srbija je distributer sljedecih kanala: RTRS, ATV, K3 i BN, BN Sat i BN Music.
https://www.capital.ba/telekom-srbija-p ... atformama/
Tako da SBB ostaje bez tih kanala
https://sbb.rs/a75409/podrska/vesti-i-i ... onudi.html
- crnivrag
#19585 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sreća pa u BiH nema posebnih distributera lokalnih kanala, inače bi i Telemach ostao bez ovih kanalaMTV wrote:Telekom Srbija je distributer sljedecih kanala: RTRS, ATV, K3 i BN, BN Sat i BN Music.
Usput, ovo je prešlo svaku mjeru, pa zbog usranih odnosa SBB-a i Telekoma Srbije, treba cijeli region da ispašta.
- MTV
#19586 Re: Logosoft ALL ABOUT
A opet znaju suradjivati primjer danas dodana Arena Sport 1 HR na Total BiH. Serije UMG i Grand koje idu na Prvoj TV. 
Sjecas se kad je Telemach ostao bez BN kanala pa su se na kraju nekako dogovorili.
Sjecas se kad je Telemach ostao bez BN kanala pa su se na kraju nekako dogovorili.
- crnivrag
#19587 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ni oni više ne znaju šta hoće.MTV wrote:A opet znaju suradjivati primjer danas dodana Arena Sport 1 HR na Total BiH. Serije UMG i Grand koje idu na Prvoj TV.
Najbolje bi bilo da se svi ujedinimo u jednu grupaciju i više ne budemo diskriminisani po pitanju tv kanala.
- MTV
#19588 Re: Logosoft ALL ABOUT
Onda bi osnovni paket bio 100 KM.
Pravi se duopol ala Max TV - A1 u Hrvatskoj.
Pravi se duopol ala Max TV - A1 u Hrvatskoj.
- biggrin
#19589 Re: Logosoft ALL ABOUT
samo predstavnik stanara ili moraju svi stanari haustora pojedinacno?semirsar wrote:ja sam bio jedini u haustoru koji je htio LoL, ali mi iz LoL-e rekose da im je predstavnik stanara zabranio pristup... lik navodno dobio dvogodisnju djabalesnu preplatu na najjaci tadasnji paket samo da zabrani druge provajdere. Brzo je LoL-a us'o u moj haustordječak sa šibicama wrote:Haustor mora dati pisani pristanak, odnosno predstavnik stanara, to bi trebala biti formalnost. A onda ne znam koliko im treba da prikljuce korisnike.biggrin wrote:a koliko vremena od prijave za korištenje usluga odprilike treba da ubace svoju infrastrukturu u haustor, ako su došli do haustora?
@djecak - ima i meni jos 10 mjeseci ugovora, al da na vrijeme isplaniram kad trebam zapoceti sa aktivnostima da kabl do haustora spuste i u sam haustor
- semirsar
#19590 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izvol'te uvazeni kolega, nadam se da sam barem malo udovoljio vasoj zeljiMTV wrote: Reko jesul prosirili ovu listu?!
https://forum.klix.ba/logosoft-all-abou ... #p15397020
Sa npr Star i Superstar TV. Kontam kad dodjem da trazim zamjenu resivera rekli su da cu ih dobiti u maju![]()
1. BHT HD
2. FTV
3. PINK BH
4. OBN
5. TVSA HD
6. FACE TV HD
7. RTRS PLUS
8. NOVA BH
9. HAYAT HD
10. RTL
11. RTL 2
12. HRT 1
13. HRT 2
14. ARENA SPORT 1
15. ARENA SPORT 2
16. ARENA SPORT 3
17. ARENA SPORT 4
18. ARENA SPORT HR
19. EUROSPORT 1
20. EUROSPORT 2
21. CARTOON NETWORK
22. BOOMERANG
23. MINIMAX
24. PINK SUPER KIDS
25. NICKELODEON
26. NICK JR.
27. RTL KOCKICA
28. JIMJAM
29. AMC
30. AXN
31. FOX
32. FOX LIFE
33. FOX CRIME
34. TV 1000
35. FILMBOX EXTRA
36. FILMBOX PLUS
37. PINK PREMIUM
38. PINK ACTION
39. PINK THRILLER
40. PINK CRIME&MYSTERY
41. PINK ROMANCE
42. PINK COMEDY
43. PINK FAMILY
44. PINK SOAP
45. PINK SERIJE
46. PINK MOVIES
47. PINK SCI-FI&FANTASY
48. FILM KLUB
49. PINK FILM
50. CINESTAR TV
51. CINESTAR TV ACTION
52. CINESTAR TV FANTASY
53. CINESTAR TV COMEDY
54. NGC
55. DISCOVERY CHANNEL
56. ANIMAL PLANET
57. TLC
58. INVESTIGATION DISCOVERY
59. VIASAT NATURE
60. VIASAT EXPLORER
61. VIASAT HISTORY
62. 24KITCHEN
63. RTL LIVING
64. TRAVEL CHANNEL
65. PINK WORLD CINEMA
66. EPIC DRAMA
67. ZENSKA TV
68. AGRO TV
69. KITCHEN TV
OUTDOOR nije vise na listi
- semirsar
#19591 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bilo je navodno pravilo da je potrebno najmanje 50% + 1 stanar da bi se uveo novi provajder u ulaz. Potpise bi obicno prikupljao predstavnik stanara.biggrin wrote:
samo predstavnik stanara ili moraju svi stanari haustora pojedinacno?
@djecak - ima i meni jos 10 mjeseci ugovora, al da na vrijeme isplaniram kad trebam zapoceti sa aktivnostima da kabl do haustora spuste i u sam haustor
E sad, da li to jos vazi, ne bih znao, ali u mom slucaju nisu nikakvi potpisi bili u opticaju. Takodje i kad je HS svojevremeno ulazio nisu trazeni nikakvi potpisi.
- MTV
#19592 Re: Logosoft ALL ABOUT
Fala puno. Jesi.semirsar wrote: Izvol'te uvazeni kolega, nadam se da sam barem malo udovoljio vasoj zelji![]()
Jbt stara platforma zakucana na 37 kanala a kad su dodali na jos 2 Cinestara pokvare snimalicu na 3 kanala
I jos jedno pitanjce kad se pokrene kanal unazad jel cista slika jer kod mts-a u donjem lijevom cosku ima ikonica sa strelicom unazad sto oznacava da nije live program?!
@crnivrag izgleda i distribuciju OBN-a vrsi Telekom Srbija
http://postanet.rs/lat/struktura/novosti.asp#163
Last edited by MTV on 24/08/2019 11:51, edited 1 time in total.
- crnivrag
#19593 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zato je SBB eliminisao OBN prije nekoliko mjeseciMTV wrote: @crnivrag izgleda i distribuciju OBN-a vrsi Telekom Srbija
- MTV
#19594 Re: Logosoft ALL ABOUT
https://go4yu.com/vesti/8crnivrag wrote:Zato je SBB eliminisao OBN prije nekoliko mjeseciMTV wrote: @crnivrag izgleda i distribuciju OBN-a vrsi Telekom Srbija
- dječak sa šibicama
#19595 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne traze se vise potpisi stanara, to samo prvi put kad kablovi ulaze u zgradu. Kasnije je formalnost, znam kad je BH Telekom kod mene u zgradi prosle godine uvodio nove instalacije, fiber valjda ili ne znam uglavnom novi su kablovi, nisu nikoga nista pitali. vjerovatno samo predstavnik stanara ili po starinski predsjednik kucnog savjeta, sharne potpis.semirsar wrote:Bilo je navodno pravilo da je potrebno najmanje 50% + 1 stanar da bi se uveo novi provajder u ulaz. Potpise bi obicno prikupljao predstavnik stanara.biggrin wrote:
samo predstavnik stanara ili moraju svi stanari haustora pojedinacno?
E sad, da li to jos vazi, ne bih znao, ali u mom slucaju nisu nikakvi potpisi bili u opticaju. Takodje i kad je HS svojevremeno ulazio nisu trazeni nikakvi potpisi.
- Kockasti
#19596 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja nisam ni od koga trazio potpise, bilo provedeno do zgrade, ja odjavio HS prijavio LOL I za 24 sata mi uveli sve
- MTV
#19597 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa nismo ni mi to radili. To rijesi operater, imaju zaposlene za takve stvari, necemo valjda mi raditi njihov posao.
-
FrozenCastle
#19598 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zdravo, ako mi može neko odgovoriti na nedoumice koje imam u vezi Logosoft usluge, nisam korisnik ali paniram da budem.
1. Ako imam na dva dodatna televizora sa SD STB, da li će se moći koristiti EPG, Snimalica i VIdeoteka i na ta dva televizora ili samo na onom koji ima noseći STB?
2. I ako u listi kanala vidim da neki kanal ima samo HD signal, da li će se taj kanal uopće moći gledati i preko SD STB-a, ne u HD rezoluciji naravno ali da će se moći gledati?
Hvala
1. Ako imam na dva dodatna televizora sa SD STB, da li će se moći koristiti EPG, Snimalica i VIdeoteka i na ta dva televizora ili samo na onom koji ima noseći STB?
2. I ako u listi kanala vidim da neki kanal ima samo HD signal, da li će se taj kanal uopće moći gledati i preko SD STB-a, ne u HD rezoluciji naravno ali da će se moći gledati?
Hvala
- MTV
#19599 Re: Logosoft ALL ABOUT
1. EPG da, snimalica i VOD koliko znam ne. Snimalica je u mpeg4 a taj SD resiver mpeg2.FrozenCastle wrote:Zdravo, ako mi može neko odgovoriti na nedoumice koje imam u vezi Logosoft usluge, nisam korisnik ali paniram da budem.
Hvala
2. Nece. Ici ce samo zvuk. Kao sto i na HD resiveru Nasa TV UHD ide samo zvuk.
U svakom slucaju bolje ti je uzeti HD resiver koji sada u Logo Slagalici kosta 2,34 KM mjesecno. A da na trecem TV-u kojeg najmanje koristis uzmes SD resiver. To je samo moj prijedlog
-
FrozenCastle
#19600 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala ti na odgovoru. Još jedna stvar, ako sam dobro skontala, svaki STB uređaj ima svoj daljinski uređaj? I ako imam dva dodatna stb-a, trebala bih dobiti i 2 daljinska?MTV wrote:1. EPG da, snimalica i VOD koliko znam ne. Snimalica je u mpeg4 a taj SD resiver mpeg2.FrozenCastle wrote:Zdravo, ako mi može neko odgovoriti na nedoumice koje imam u vezi Logosoft usluge, nisam korisnik ali paniram da budem.
Hvala
2. Nece. Ici ce samo zvuk. Kao sto i na HD resiveru Nasa TV UHD ide samo zvuk.
U svakom slucaju bolje ti je uzeti HD resiver koji sada u Logo Slagalici kosta 2,34 KM mjesecno. A da na trecem TV-u kojeg najmanje koristis uzmes SD resiver. To je samo moj prijedlog