Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#19576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

ja sam prije na jednom forumu bio moderator i 90% postova kao ovih ovdje sam brisao i kaznjavao,jer je ovo cisti spam i vrijedjanje i takvi su po zaslugama odmarali 7,14,30 dana ili trajni ban

ja ovdje na kliksu vrlo rijetko,skoro nikako ne vidim da neko mderira neku temu,da brise spam,da banuje,upozorava ili bilo sta drugo

zato ovaj forum i jest poprilicno jadan...u odnosu na neke prave,gdje je ljepota uci i diskutovati

admini,kao i politicari,gdje imaju ovlasti da djeluju,ne djeluju...i zato i imamo ovakav javasluk

pa ljudi,ako vam je dosadilo,dajte ovlasti ,modove nekome drugom i da neko drugi radi
ovdje par ljudi 10 godina admini i moderatori a sta rade...NISTA
mene je iskreno stid citati postove,rome,vjecitog i ostalih,mogu misliti kako je tek Pedji...tacno se zgadi
spacek

#19577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:49, edited 2 times in total.
Baton_Ilirski

#19578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Baton_Ilirski »

-LIBERO- wrote:Sloboda govora nije - laz, neistine, pljuvanje, bez argumenata osude i iskljucivost u tim i takvim tvrdnjama. To je zapravo zloupotreba, i skrivanje, iza toga 'sloboda govora'. Narocito ako se neko javno izjasni imenom, prezimenom i titulom-polozajem. A ovaj drugi se krijuci iza nika, ponasa kako sam na pocetku napisao.

To nije sloboda govora, niti je to konstruktivna komunikacija - dijalog. To je zloupotreba, i izrugivanje, svemu tome.
Al je to burazeru forum, kako bi rekle istocne nam komsije...zar si mislio da ce biti nesto drugo na forumu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ne, to nije forum, nego nedostatak kucnog odgoja....rekao bih cak i primitivizam u komunikaciji.
Suceljenje ideja, stavova, politickih opcija...argumenti, direktna diskusija, konkretna...itd.....pa taman se ne slagali u bilo cemu, e to je forum. Mogucnost rasprave i suceljenje stavova. A ovo drugo, sto je najcesce sada u opticaju, je ono sto sam na pocetku napisao.

Razlika je ogromna. I sigurno si i sam svjestan toga. :thumbup:
Baton_Ilirski

#19580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Baton_Ilirski »

spacek wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Mislim da bi bilo nepravedno "kazniti" prestankom komunikacije one forumase koji su ovu platformu korisitili u svrhu za koju je namjenjena.
Predlazem da oni forumasi koji su zaista zainteresovani za ovaj oblik komunikacija sugerisu kako da nastavimo dalje.

p.k.
Lijepo tebi KLIX da opciju Admin na ovu temu kao vodji, moderatoru i servisu građanima. Jednostavno!
Uredno postaviš osnovna pravila za komunikaciju i odgovore, a svaka provokacija, nesuvisli komentari i baljezganja brišeš i odbacuješ.
A p.k. odredjuje sta spada u tu navedenu skupinu, jel? bas me podsjeca na neka davna, druga i "divna" vremena.. svi imaju pravo da misle i promisljaju sve dok je to u skladu sa uputama i granicama odredjenim od strane CK SKJ 8-) malo ali malo vuce ovaj prijedlog
Baton_Ilirski

#19581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Baton_Ilirski »

-LIBERO- wrote:Ne, to nije forum, nego nedostatak kucnog odgoja....rekao bih cak i primitivizam u komunikaciji.
Suceljenje ideja, stavova, politickih opcija...argumenti, direktna diskusija, konkretna...itd.....pa taman se ne slagali u bilo cemu, e to je forum. Mogucnost rasprave i suceljenje stavova. A ovo drugo, sto je najcesce sada u opticaju, je ono sto sam na pocetku napisao.

Razlika je ogromna. I sigurno si i sam svjestan toga. :thumbup:
Slazem se apsolutno s tobom, ali dok sam jos bio u skoli ucio sam hrpu nekih formula i vazda je bilo ono kao fusnota pri idealnim, laboratorijskim uslovima, pri toj i toj temperaturi, pritisku bojim se da i ti ovdje idealiziras forum odnosno pojam foruma na Balkanu, buduci da je doista to sto si napisao forum ali u idealnim, laboratorijskim uslovima nazalost moglo se znati da to u praksi nije tako i znati na sto ce doci bilo koja forumska tema pa i ova o NS..mislim da se potpuno razumijemo, o cemu pricamo
ime_kojeg_nema

#19582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

Šteta bi bila prekidati ovaj vid komunikacije. Tema jeste malo zaglajzala u blato, ali nije to razlog da se prekida. Najbolje ignorisati ove upadice tipa "vidi mu naušnice" i sl. a stvari će već doći na svoje. Moderacija bi svakako mogla da doprinese poboljšanju kvaliteta rasprave.
Međutim, prijedlog koji je dao forumaš Libero uopšte nije loš, s tim da mislim da takvo što ne bi trebalo ograničavati samo na članove stranke, mada je kasnije predložio i dio za one koji nisu članovi. Ja recimo čisto sumnjam da bih se učlanio u stranku, ali mi se sviđa kako radite i volio bih da postoji neki način konstruktivnog učešća. Ustvari poznato mi je da ste održavali kontakte i sastanke sa različitim udruženjima i po različitim pitanjima, te da i dalje pozivate na saradnju, i to mi se jako sviđa. Ukoliko bi vam informaciono-komunikacijske tehnologije mogle pomoći da poboljšate i intenzivirate tu saradnju, bio bi to lijep napredak.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Sloboda govora nije - laz, neistine, pljuvanje, bez argumenata osude i iskljucivost u tim i takvim tvrdnjama. To je zapravo zloupotreba, i skrivanje, iza toga 'sloboda govora'. Narocito ako se neko javno izjasni imenom, prezimenom i titulom-polozajem. A ovaj drugi se krijuci iza nika, ponasa kako sam na pocetku napisao.

To nije sloboda govora, niti je to konstruktivna komunikacija - dijalog. To je zloupotreba, i izrugivanje, svemu tome.
Sve tacno osim >"sitnice" da si zadnja osoba koja o tome moze drzati pridike, jer si ne samo demonizirao godinama SDA simpatizere i clanove, nego i sve nas (doduse malo nas bi) koji smo se drznuli napisati da SDP bas i nije zadnja slamka spasa. Sve si radio istim principom koji opisujes. Sto se sad slazemo oko NS ne znaci da imam amneziju
VjecitiStudent

#19584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Konačni rezultati Naše stranke:

Skupština KS: 16271
Parlament FBiH: 15248

Objašnjenja?
webby-x

#19585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

VjecitiStudent wrote:Konačni rezultati Naše stranke:

Objašnjenja?
Nije mi jasno zašto se NS ne pomiri sa činjenicama i
ne transformira u sarajevsku stranku koja bi djelovala
isključivo na području KS. Mislim da bi bili puno
fokusiraniji i da bi dobili puno više glasova.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:

Sve tacno osim >"sitnice" da si zadnja osoba koja o tome moze drzati pridike, jer si ne samo demonizirao godinama SDA simpatizere i clanove, nego i sve nas (doduse malo nas bi) koji smo se drznuli napisati da SDP bas i nije zadnja slamka spasa. Sve si radio istim principom koji opisujes. Sto se sad slazemo oko NS ne znaci da imam amneziju
Ja sam se od SDP-a okrenuo medju prvima na forumu. I nije mi problem, uopste, priznati da sam vjerovao u potencijal te stranke, dugo, i predugo. Oprastao im mnoge stvari, dok nisam uvidio da su sve sem ono za sta se pokusavaju predstaviti. Za NS glasam od prvih izbora na koje su izasli. Ni tada, k'o ni sada, to nisam krio. Naravno, sve ono sto mi se ne svidja kod njih otvoreno kritikujem

SDA i dan danas prozivam i govorim o njima upravo ono sta i mislim. Ni trunke se moj odnos nije promjenio prema njima, jer sam uvjeren da s njima nema napretka drustva.

Bilo je zustrih polemika, diskusija...jos od onih protesta protiv Semihe i Taje, gdje sam se otvoreno ukljucio u cijelu tu pricu, i mimo foruma. Kasnije, i kroz forumsku diskusiju, i kroz konkretno djelovanje 'na terenu' kroz mnoge akcije otvoreno stajao, i branio svoje stavove i svjetonazore.
Nikada upakovano i dvosmisleno - uvijek otvoreno i direktno.

Ako se nekada desilo da sam nekoga, licno, uvrijedio po principu ' vidi mu glave', ja se ispricavam...jer to mora da je bilo u zaru rasprave, koje su cesto bile jako 'plahovite'. :D ....a sigurno kontekst tih duela-rasprava, pa cesto i svadja, nisu bile inspirisane licnom netrpeljivoscu....nego konkretnim politickim, il nekim drugim, principima i razlikama.

Nit se pravdam, niti trazim alibi...i dan danas sam na pravcu svojih svjetonazora i stavova koje sam zastupao i prije. I sigurno na tom pravcu ostajem, pa bilo to k'o tada uz tadasnji SDP, ili k'o sad, od njihovog osnivanja, uz NS.

A nase dugogodisnje raspave, nekada i svadje :D , ja ne vidim kao nista problematicno, sve dok nije bilo uvreda na licnoj osnovi. A ne vjerujem da jeste. Il se barem ne sjecam.

Toliko o tome. :sax:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#19587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Objašnjenja?
Ocigledno je da su gladaci NS, DF, SDP...'sarali' na razlicitim nivoima razlicite opcije.
Za razliku od recimo SDA i SBB gdje nije bilo, barem u primjetnoj kolicini, takvih stvari, nego se zaokruzivalo po vertikali sve za istu stranku.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Objasnjeno.Iako kako kaze Fahro "naknadna pamet je najgora pamet". Uvijek sam bila protiv prozivanja porodice, ali svih koji su na budzetu i te kako, od salteruse do politicara.U tom smislu treba onda biti dosljedan. i za Brankovicvog sina, ka i kreaciju repulzivnog nadimka "Tajo". Isto kao prozivanje oca od @pk ili sabine. Toliko cu i ja o tome, ali ako se vec drznemodijeliti lekcije o tome, valjda treba biti licni primjer. Toliko i ja o tome, a glede komunikacije tvoj prijedlog za "clanove" i "uclanjenje", je diktatorski. Nisam i necu nikada biti clan neke stranke, sto ne znaci da kao gradjanin, birac ili simpatizer nemam pravo na pitanje, informaciju itd
VjecitiStudent

#19589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:

Objašnjenja?
Ocigledno je da su gladaci NS, DF, SDP...'sarali' na razlicitim nivoima razlicite opcije.
Za razliku od recimo SDA i SBB gdje nije bilo, barem u primjetnoj kolicini, takvih stvari, nego se zaokruzivalo po vertikali sve za istu stranku.
Ili se Gracija izvan Sarajeva čita drugačijim očima?
romeomoraprezivjeti

#19590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

zippoo87 wrote:ja sam prije na jednom forumu bio moderator i 90% postova kao ovih ovdje sam brisao i kaznjavao,jer je ovo cisti spam i vrijedjanje i takvi su po zaslugama odmarali 7,14,30 dana ili trajni ban

ja ovdje na kliksu vrlo rijetko,skoro nikako ne vidim da neko mderira neku temu,da brise spam,da banuje,upozorava ili bilo sta drugo

zato ovaj forum i jest poprilicno jadan...u odnosu na neke prave,gdje je ljepota uci i diskutovati

admini,kao i politicari,gdje imaju ovlasti da djeluju,ne djeluju...i zato i imamo ovakav javasluk

pa ljudi,ako vam je dosadilo,dajte ovlasti ,modove nekome drugom i da neko drugi radi
ovdje par ljudi 10 godina admini i moderatori a sta rade...NISTA
mene je iskreno stid citati postove,rome,vjecitog i ostalih,mogu misliti kako je tek Pedji...tacno se zgadi
Reci da se zahebajes?!:-P :-D
nikad_vise

#19591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nikad_vise »

haha jbte koje ludilo..lik napada i imputira nesto jedinom politicaru koji je imao muda doci javno na forum i dati nam priliku da postavimo pitanje i damo sugestiju.Pusti ba covjeka,uzivancija je doci na ovu temu i imati informacije iz prve ruke od covjeka koji je u svim tim politickim zbivanjima.Bogastvo ovog foruma je da imaju ovako poznate licnosti i da imaju ljudi kojim mozemo iz prve ruke uputit kritike ali i pohvale.O Pedji Kojevicu sve najbolje,da sam u Sarajevskoj regiji dobio bi svaki put moj glas.Lik kulturan,ekvovalentan,pismen i jako otvoren za normalnu raspravu.U Tk NS nije toliko prisutna ali je Sarajevski NS jako dobar.

Prozivanu Sabinu sam gledao i jednoj emisiji pred izbore i djeluje kao jako obrazovana i dobra politicarka.
Sve u svemu,iskulirajte pljuvanje a na konkretne stvari i onako odgovorite.
palermo

#19592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

nikad_vise wrote:haha jbte koje ludilo..lik napada i imputira nesto jedinom politicaru koji je imao muda doci javno na forum i dati nam priliku da postavimo pitanje i damo sugestiju.Pusti ba covjeka,uzivancija je doci na ovu temu i imati informacije iz prve ruke od covjeka koji je u svim tim politickim zbivanjima.Bogastvo ovog foruma je da imaju ovako poznate licnosti i da imaju ljudi kojim mozemo iz prve ruke uputit kritike ali i pohvale.O Pedji Kojevicu sve najbolje,da sam u Sarajevskoj regiji dobio bi svaki put moj glas.Lik kulturan,ekvovalentan,pismen i jako otvoren za normalnu raspravu.U Tk NS nije toliko prisutna ali je Sarajevski NS jako dobar.

Prozivanu Sabinu sam gledao i jednoj emisiji pred izbore i djeluje kao jako obrazovana i dobra politicarka.
Sve u svemu,iskulirajte pljuvanje a na konkretne stvari i onako odgovorite.
Lijepo rečeno :thumbup: .

Šteta bi bila da Peđa ode sa ove teme....prevashodno bi bila šteta za Našu stranku, iako bih potpuno razumio razloge Peđinog odlaska
drug_profi

#19593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Pedja je sigurno svjestan da je dio njegovog posla i trpljenje svega i svacega.

Ja recimo BOSS ili SDU ne dozivljavam uopste kao ozbiljne stranke, vec kao zajebanciju. A isto glasova imaju kao NS, koju dapace percepiram kao ozbiljne.
Zasto? Zahvaljujuci Pedji i ovoj temi.
__Phoenix__

#19594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by __Phoenix__ »

Ne možeš biti ozbiljna stranka s 15 000 glasova...
romeomoraprezivjeti

#19595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

Zasto bi otisao sa teme???? U zivotu moras biti spreman na sve,pa i na kritiku. Ako se ubaci malo sale u temi,to je malo da se zacini,a ne da se neko ponizava i vrijedja,bar s moje strane.
Baton_Ilirski

#19596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Baton_Ilirski »

__Phoenix__ wrote:Ne možeš biti ozbiljna stranka s 15 000 glasova...
Mozes ako je drzava Andora :mrgreen:
rajvosa1

#19597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

webby-x wrote:

Objašnjenja?
Nije mi jasno zašto se NS ne pomiri sa činjenicama i
ne transformira u sarajevsku stranku koja bi djelovala
isključivo na području KS. Mislim da bi bili puno
fokusiraniji i da bi dobili puno više glasova.
Meni ovo što govori webby ima smisla. Da Naša stranka, ako već ne može da se učvrsti izvan Sarajeva, postane verzija sarajevskog IDS-a i bude neka vrsta sarajevskog lobiste. Volio bih da se Peđa uključi u tu raspravu i pređe preko ovih glupih "šala".
Pedja Kojovic

#19598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Zapravo, procesi koji smo vec pokrenuli idu u sasvim suprotnom smjeru.
Nasa stranka ce se u narednom periodu organizacijski i teritorijalno siriti.
Pokrecemo organizaciju u Krajini, u RS-u, u Mostaru, a u Tuzli, Zenici i Brckom idemo sa reorganizacijom i jacanjem.
Teritorijalno fokusirana kampanja u prethodna dva izborna ciklusa nam je omogucila da se konsolidujemo i budemo u mogucnosti da sada krenemo dalje.
Naravno, koliko ce to biti uspjesno ostaje vidi jer rezultat ne zavisi samo od nase dobre volje i mogucnosti nego najvecim dijelom od ljudi u tim sredinama i njihovoj sposobnosti da organizuju svoje lokalne ogranke.

Finansijski mocni marketinski mehanizmi "velikih" partija i vec tradicionalno osnivanje ideoloski i programski neprofilisanih partija/stranaka neposredno pred izbore sasvim sigurno imaju uticaj na nase rezultate. Ali znacajan porast u broju glasova koje smo dobili u situaciji kada je generalno raspolozenje nacije skrenulo u desnu stranu ideoloskog spektra ukazuju, po meni,da glas za NS nije vise, u mjeri u kojoj je mozda to bio u pocetku, protestni glas PROTIV partije koja je razocarala tog biraca u prethodnom mandatu, nego glas ZA Nasu stranku.

Postoje, naravno, i efikasniji nacini sirenja organizacije, ali oni podrazumjevaju prakse koje su nama neprihvatljive i protiv kojih se borimo.

p.k.
VjecitiStudent

#19599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote: ...
Ali znacajan porast u broju glasova koje smo dobili u situaciji kada je generalno raspolozenje nacije skrenulo u desnu stranu ideoloskog spektra ukazuju, po meni,da glas za NS nije vise, u mjeri u kojoj je mozda to bio u pocetku, protestni glas PROTIV partije koja je razocarala tog biraca u prethodnom mandatu, nego glas ZA Nasu stranku.
...

p.k.
Broj glasova za NS u Parlamentu FBiH
2010: 13029 (1,27%)
2014: 15248 (1,54%)

Rast od 0,27% je "značajan"?
rajvosa1

#19600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Pedja Kojovic wrote:Zapravo, procesi koji smo vec pokrenuli idu u sasvim suprotnom smjeru.
Nasa stranka ce se u narednom periodu organizacijski i teritorijalno siriti.
Pokrecemo organizaciju u Krajini, u RS-u, u Mostaru, a u Tuzli, Zenici i Brckom idemo sa reorganizacijom i jacanjem.
Teritorijalno fokusirana kampanja u prethodna dva izborna ciklusa nam je omogucila da se konsolidujemo i budemo u mogucnosti da sada krenemo dalje.
Naravno, koliko ce to biti uspjesno ostaje vidi jer rezultat ne zavisi samo od nase dobre volje i mogucnosti nego najvecim dijelom od ljudi u tim sredinama i njihovoj sposobnosti da organizuju svoje lokalne ogranke.

Finansijski mocni marketinski mehanizmi "velikih" partija i vec tradicionalno osnivanje ideoloski i programski neprofilisanih partija/stranaka neposredno pred izbore sasvim sigurno imaju uticaj na nase rezultate. Ali znacajan porast u broju glasova koje smo dobili u situaciji kada je generalno raspolozenje nacije skrenulo u desnu stranu ideoloskog spektra ukazuju, po meni,da glas za NS nije vise, u mjeri u kojoj je mozda to bio u pocetku, protestni glas PROTIV partije koja je razocarala tog biraca u prethodnom mandatu, nego glas ZA Nasu stranku.

Postoje, naravno, i efikasniji nacini sirenja organizacije, ali oni podrazumjevaju prakse koje su nama neprihvatljive i protiv kojih se borimo.

p.k.
Ovdje se jednim dijelom slažem s Vama. Čini mi se da i Naša stranka polako dobija neko čvrsto jezgro svojih pristalica, doduše samo u Sarajevu, ali i ovaj put ste profitirali na "protestnom glasu" protiv SDP-a. Nedavno je neko postao istraživanje koje pokazuje da je Naša stranka "najomiljenija druga stranka" potencijalnim biračima, odnosno najpoželjnije utočište za one koji se razočaraju u svoj prvi izbor. Znači da ste itekako potrebni na političkoj sceni. Naravno, svako od nas ima pravo iznijeti i svoje kritike na rad svake stranke pa i NS-a (ja, na primjer, vam najviše zamjeram odnos na relaciji ljudi-psi). Ali ste Vi, Peđa, svjetli primjer otvorenosti i odgovornosti prema građanima. Svako dobro Vam želim.
Locked