Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shalla

#19576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

miki.ba wrote:
zlajapravaraja wrote:Mi nismo u poziciji da odbacujemo klasne igrace koji su ispekli zanat u nogometno razvijenim drzavama (u koje ubrajam i Svicarsku) ukoliko zelimo da ostanemo konkurentni u kvalifikacijama za SP i EP.

Dijasporski bazen kvalitetnih igraca ce veoma brzo da presusi, sto znaci da cemo se u skorije vrijeme morati oslanjati samo na igrace koje su izdali nasi "velikani", koji sa svojim "talentom" nerijetko ne mogu proci ni u 2. jebeno pretkolo evropskih takmicenja.

Sa sadasnjim nacinom rada u nasim omladinskim pogonima je vrlo vjerovatno da cemo bez prinova i osvjezenja tipa Kolasinac, Hajrovic, Bicakcic veoma uskoro spasti na one grane na kojima se nalazi i nas klupski fudbal :roll:

Tako da bih bio oprezan s izjavama tipa "ko ga jebe ako nije 100% Bosanac". U nasem slucaju to nema veze s ponosom, nego s diletantizmom i lijenoscu onih koji su zaduzeni za dobrobit ove sportske selekcije, jer bi im ovo sto sam naveo moralo biti jasno.

Druge zemlje su zasluzne za razvitak ovih igraca, i nerijetko ti igraci dobiju probleme i u maticnim klubovima i sa medijima zbog svojih izjava da bi igrali za domovinu svojih roditelja. I ako jedan izdanak gigantskog kluba i gigantskog omladinskog pogona kao sto je Schalke 04 ipak kaze da bi "dosao pjeske", onda to ustvari znaci da bi Pape trebao otici pjeske po njega, umjesto sto se sprda s njim. Ili planira li s Vrsajevicem na lijevom beku igrati sljedece kvalifikacije....? :?

Samo moje misljenje :run:
Nije ovo klubski fudbal gdje se igracima ugađa da bi došli igrati, za repku se igra sa ponosom, rado i ako treba đaba.
To je razlika, nikad nisam cuo da je neki selektor molio neke kvazi igrace da dođu igrati za repku, nego naprotiv mladi igraci kopaju i rukama i nogama da se nametnu.
Mislim da bi sad ovaj momak što igra u Šalkeu trebao doci u Sarajevo (naravno na reprezentativnoj pauzi), završiti papire i putem medija objaviti da je spreman za repku i da ceka poziv.
Igraci koji budu dugo razmišljali hoce li ili nece igrati za BiH, svakako nam nikad nec biti dragi, koliko god se pokušavali oprati.
Sad i da dođe ovaj momak igrati za nas meni bi bilo apsolutno svedno, a da je rekao na prvu da hoce, kovali bi ga u zvijezde.
Aha, al u qrtzu...
I onda on to tako lijepo izjavi a selektori krenu sa kalkulacijama tipa "mlad je on, znaš tek mu je 19 godina a ionako imamo previše odbrambenih igrača i neću da ih gomilam" i sl. a ovog bi vjerovatno, obzirom na kvalitet, zvao i selektor Njemačke U-21 ali eto jbg, ovaj je izjavio da je završio papire i da je spreman za BiH i ne dobije ni poziv za njemačku i šta je uradio? Uradio velik korak unazad u svojoj karijeri, eto šta...Manite se ljudi dragi patriotizma, bar kad je riječ o momcima koji su napustili BiH u pelenama i koji znaju za Bosnu jedino preko Hayata ili preko roditeljskih foto-albuma...

Ja samo pokušavam reći da i naši selektori moraju pokazati određenu inicijativu da bi taj igrač krenuo završavati papire (evo kao što se uradilo sa Hadžićem, selektor izjavio da ga je pratio, da ima kvalitet i sl i naravno da je ovaj krenuo ganjati papire a ja sam i dalje mišljenja da jebena administracija u savezu to treba da odradi...). Ono, ako ništa postupiti mangupski pa razgovarati sa takvim igračima u smislu "najozbiljnije računamo na tebe, ti si nam igrač oko kojeg planiramo napraviti ekipu, blabla", dakle ako treba ići malo i na blef, pozvati ih nek odigraju 33 sekunde i onda kad jednom budu "naši" mogu pjevati borbene sa kalkulacijama...
Last edited by shalla on 10/11/2012 10:32, edited 1 time in total.
miki.ba

#19577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

shalla wrote:
miki.ba wrote:
zlajapravaraja wrote:Mi nismo u poziciji da odbacujemo klasne igrace koji su ispekli zanat u nogometno razvijenim drzavama (u koje ubrajam i Svicarsku) ukoliko zelimo da ostanemo konkurentni u kvalifikacijama za SP i EP.

Dijasporski bazen kvalitetnih igraca ce veoma brzo da presusi, sto znaci da cemo se u skorije vrijeme morati oslanjati samo na igrace koje su izdali nasi "velikani", koji sa svojim "talentom" nerijetko ne mogu proci ni u 2. jebeno pretkolo evropskih takmicenja.

Sa sadasnjim nacinom rada u nasim omladinskim pogonima je vrlo vjerovatno da cemo bez prinova i osvjezenja tipa Kolasinac, Hajrovic, Bicakcic veoma uskoro spasti na one grane na kojima se nalazi i nas klupski fudbal :roll:

Tako da bih bio oprezan s izjavama tipa "ko ga jebe ako nije 100% Bosanac". U nasem slucaju to nema veze s ponosom, nego s diletantizmom i lijenoscu onih koji su zaduzeni za dobrobit ove sportske selekcije, jer bi im ovo sto sam naveo moralo biti jasno.

Druge zemlje su zasluzne za razvitak ovih igraca, i nerijetko ti igraci dobiju probleme i u maticnim klubovima i sa medijima zbog svojih izjava da bi igrali za domovinu svojih roditelja. I ako jedan izdanak gigantskog kluba i gigantskog omladinskog pogona kao sto je Schalke 04 ipak kaze da bi "dosao pjeske", onda to ustvari znaci da bi Pape trebao otici pjeske po njega, umjesto sto se sprda s njim. Ili planira li s Vrsajevicem na lijevom beku igrati sljedece kvalifikacije....? :?

Samo moje misljenje :run:
Nije ovo klubski fudbal gdje se igracima ugađa da bi došli igrati, za repku se igra sa ponosom, rado i ako treba đaba.
To je razlika, nikad nisam cuo da je neki selektor molio neke kvazi igrace da dođu igrati za repku, nego naprotiv mladi igraci kopaju i rukama i nogama da se nametnu.
Mislim da bi sad ovaj momak što igra u Šalkeu trebao doci u Sarajevo (naravno na reprezentativnoj pauzi), završiti papire i putem medija objaviti da je spreman za repku i da ceka poziv.
Igraci koji budu dugo razmišljali hoce li ili nece igrati za BiH, svakako nam nikad nec biti dragi, koliko god se pokušavali oprati.
Sad i da dođe ovaj momak igrati za nas meni bi bilo apsolutno svedno, a da je rekao na prvu da hoce, kovali bi ga u zvijezde.
Aha, al u qrtzu...
I onda on to tako lijepo izjavi a selektori krenu sa kalkulacijama tipa "mlad je on, znaš tek mu je 19 godina a ionako imamo previše odbrambenih igrača i neću da ih gomilam" i sl. a ovog bi vjerovatno, obzirom na kvalitet, zvao i selektor Njemačke U-21 ali eto jbg, ovaj je izjavio da je završio papire i da je spreman za BiH i ne dobije ni poziv za njemačku i šta je uradio? Uradio velik korak unazad u svojoj karijeri, eto šta...Manite se ljudi dragi patriotizma, bar kad je riječ o momcima koji su napustili BiH u pelenama i koji znaju za Bosnu jedino preko Hayata ili preko roditeljskih foto-albuma...

Ja samo pokušavam reći da i naši selektori moraju pokazati određenu inicijativu da bi taj igrač krenuo ganjati papire (evo kao što se uradilo sa Hadžićem, selektor izjavio da ga je pratio, da ima kvalitet i sl i naravno da je ovaj krenuo ganjati papire), ono, ako ništa postupiti mangupski pa razgovarati sa takvim igračima u smislu "najozbiljnije računamo na tebe, ti si nam igrač oko kojeg planiramo napraviti ekipu, blabla", dakle ako treba ići malo i na blef, pozvati ih nek odigraju 33 sekunde i onda kad jednom budu "naši" mogu pjevati borbene sa kalkulacijama...
Šta osim javnog poziva selektor još može uraditi?
Stvarno ne znam, šta?
shalla

#19578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

O kojem javnom pozivu pričaš?

To što ga je Jagodić onako, ko grom iz vedra neba, pozvao? Bez ijednog prethodnog razgovora sa njim ili porodicom? I njega i Halilovića (s tim što se Halilović senior oglasio pa bar znamo da od sinčine nema ništa, nek krene Preldžićevim stopama)...
Bil ti pristao da dođeš a da ne znaš kakvi su planovi saveza, selektora, reprezentacije, šta se od tebe očekuje i sl? Najlakše staviti na spisak igrača pa onda imati alibi "eto mi smo ga zvali"... Trebao je staviti na spisak i El-Sharawyja ili Zidaneovog sina, čisto da kaže da ih je pozvao jbg...

Isto kao sa Begovićem, eto nije ga se moglo dobiti na telefon, u vremenu kad novorođenčad znaju koristiti skypove i ostala sranja i kad svaki dan imaju letovi na sve destinacije svijeta naš kompletan savez nije mogao stupiti u kontakt sa igračem. Te priče nek prodaju djeci ;-) Ja se čujem redovno sa 2-3 reprezentativca, pošaljem im sms ili mail i ljudi odgovore u roku par sati ali eto, jebiga ipak sam ja valjda moćniji od svih ljudi u savezu :skoljka:
miki.ba

#19579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

shalla wrote:O kojem javnom pozivu pričaš?

To što ga je Jagodić onako, ko grom iz vedra neba, pozvao? Bez ijednog prethodnog razgovora sa njim ili porodicom? I njega i Halilovića (s tim što se Halilović senior oglasio pa bar znamo da od sinčine nema ništa, nek krene Preldžićevim stopama)...
Bil ti pristao da dođeš a da ne znaš kakvi su planovi saveza, selektora, reprezentacije, šta se od tebe očekuje i sl? Najlakše staviti na spisak igrača pa onda imati alibi "eto mi smo ga zvali"... Trebao je staviti na spisak i El-Sharawyja ili Zidaneovog sina, čisto da kaže da ih je pozvao jbg...

Isto kao sa Begovićem, eto nije ga se moglo dobiti na telefon, u vremenu kad novorođenčad znaju koristiti skypove i ostala sranja i kad svaki dan imaju letovi na sve destinacije svijeta naš kompletan savez nije mogao stupiti u kontakt sa igračem. Te priče nek prodaju djeci ;-) Ja se čujem redovno sa 2-3 reprezentativca, pošaljem im sms ili mail i ljudi odgovore u roku par sati ali eto, jebiga ipak sam ja valjda moćniji od svih ljudi u savezu :skoljka:
Kad selektor javno kaže, zvao sam ga ne javlja se, šta je to nego javni poziv?
Ako ovom drugom javno kaže, poziv u rep. BiH još stoji, šta je to nego poziv?
Infaze Studio

#19580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

miki.ba wrote:Kolko sam ja skonto Pape je sinoc i Kolašincu javno uputio poziv,
Jel' bio neki intervju ili? Ima li kakav klip/link.
Hvala unaprijed. :thumbup:
limeni

#19581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

meni je stvarno bijedno da neki pravdaju igrace koji odbiju poziv u reprezentaciju BiH..kada njemacki selektor pozove nekoga nema opravdanja, taj igrac dolazi i gotovo..dok kod nas bosnjo odbije poziv i jos ga pravdaju naivni navijaci..
mistek

#19582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mistek »

limeni wrote:meni je stvarno bijedno da neki pravdaju igrace koji odbiju poziv u reprezentaciju BiH..kada njemacki selektor pozove nekoga nema opravdanja, taj igrac dolazi i gotovo..dok kod nas bosnjo odbije poziv i jos ga pravdaju naivni navijaci..
A ko je odbio poziv? :D
Arteta

#19583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

limeni wrote:meni je stvarno bijedno da neki pravdaju igrace koji odbiju poziv u reprezentaciju BiH..kada njemacki selektor pozove nekoga nema opravdanja, taj igrac dolazi i gotovo..dok kod nas bosnjo odbije poziv i jos ga pravdaju naivni navijaci..
Momak je citav zivot u Svicarskoj.

Ne postoji nijedan igrac iz nase dijaspore koji ce izabrati BiH prije nego zemlju u kojoj zivi,naravno pod uslovom da je ta zemlja jaka u fudbalu.
Infaze Studio

#19584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Pa valjda taj kolasinac...evo sad sam nasao intervju sa papetom, kaze zovu ga iz saveza on se ne javlja, vrlo tesko doci do njega...Znaci i putem medija mu je rekao da ima poruku na sekretarici, pa ako moze da provjeri :dance:
Papcic mali.. A ako se naljutio zbog sale za "pjeske", onda nema postovanja, jer valjda se jedan Pape moze malo nasaliti a da klinac predje preko toga. Sala jest' ispala neukusna, ali dam se kladit' da nista ruzno nije mislio, ali znamo da kod papeta cesto medijski govori nisu bas "ponajbolje definisani"...Al' veci malo autoritet ima Pape nego neko ko mu moze unuk biti i tek poceo igrati lopte.
Arteta

#19585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

Infaze Studio wrote:Pa valjda taj kolasinac...evo sad sam nasao intervju sa papetom, kaze zovu ga iz saveza on se ne javlja, vrlo tesko doci do njega...Znaci i putem medija mu je rekao da ima poruku na sekretarici, pa ako moze da provjeri :dance:
Papcic mali.. A ako se naljutio zbog sale za "pjeske", onda nema postovanja, jer valjda se jedan Pape moze malo nasaliti a da klinac predje preko toga. Sala jest' ispala neukusna, ali dam se kladit' da nista ruzno nije mislio, ali znamo da kod papeta cesto medijski govori nisu bas "ponajbolje definisani"...Al' veci malo autoritet ima Pape nego neko ko mu moze unuk biti i tek poceo igrati lopte.
Kolasinac ako ne bude medju najboljim stoperima Njemacke lige za par godine moliti ce nas da ga zovnemo u repku.
ja71

#19586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

Gastarbajter sam sa njemackim pasosom.
Zena mi ima nas pasos (mislim Bosanski).
Zadnji odmor sam sinu (5 godina) htio izganjati nas pasos (njemacki dobio rodjenjem).

Na salteru mi traze hrpu potvrda (moja zena rodjena na drugoj opstini a udala se u "moju" opstinu).
Nisam to uspio srediti za onih preostalih 10 dana odmora a sl. put cu mislim morati sve iz pocetka
jer ti papiri vaze cini mi se 4 sedmice. A najvjerovatnije necu nista ponovo zapocinjati
jer mi ne treba ni za sta konkretno Bosanski pasos djetetu.

I je li sada moj sin manje Bosanac, sto nema nas pasos ?
Je li on izabrao da se rodi u Njemackoj ?

Mogu svariti da obicni narod nas ne voli kada se dole na ljeto pojavimo sa boljim autima (koja su ovdje prosjek)

Ali zasto nase institucije imaju bahat odnos prema dijaspori.
Ono sto neki ovdje zovu "vuci za rukav" u normalnim drzavam bi se zvalo
"motivisati ljude da se odluce za nas".
Nismo mi jedina drzava sa velikom dijasporom, pogledajte kako se Turska ili Izrael odnose prema svojoj dijaspori.

Mi jesmo dio Bosne, ali ako se tako nastavi izgubice Bosna dijasporu.
A to bi bila steta i za nju i za Bosnu, samo o tome nedostaje svijest kod nas.

Ova prica nije offtopic jer se 100% moze preslikati na dijasporske igrace.
zlajapravaraja

#19587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Turci masovno salju svoje skaute i ljude iza saveza da tajno idu muntat i moliti Turke u Njemackoj koji se ionako osjecaju turskijim od Erdogana da im igraju za repku, i to su procesi koji kod nekih traju godinama - primjeri Toprak, Sahin, Töre, itd...jer postoje i primjeri Özila i Gündogana.

Ali ove nase hahare izgleda treba doci i moliti ispred zgrade na slatkom cosetu :roll: i jos sigurno ponijeti kakvu kovertu :skoljka:
Cosmic

#19588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cosmic »

zlajapravaraja wrote:Gubitak Hajrovica nije najgore sto nam se moze desiti, jer ofanzivnih igraca imamo na pretek :thumbup: , ali moze da posluzi i kao lekcija neodgovornim i nonsalantnim uposlenicima saveza.

Najgora moguca stvar bi bila gubitak Seada Kolasinca, KAPITENA Njemacke U-19.

Ili sada Njemci vrse pritisak na njega, u sto ne vjerujem, ili je se mali nasao uvrijedjen Papetovom opaskom da "nece stici pjeske". Mogao bih i razumjeti da se jedan takav vanserijski, ali mlad, igrac uvrijedi na takvo nesto.

Ipak nam je se ovdje nudio KAPITEN Njemacke U-19, i trenutno rezervni lijevi bek ucesnika LS, a selektor, vjerovatno i ne znajuci o kome se radi, izustio ovu glupost.

Nadam se da se ne radi o ovome, i da ce se mali Sejo ipak javit' na telefon. Gledao sam ga ljudi, i kazem vam; trebaju nam on i Bicakcic da postanemo fantasticna reprezentacija sa sjajnim sansama na SP :!:
Šta ako je kapiten Njemačke U-19? Treba obliejtat' oko njega? Jel Njemačka oblijetala oko igrača koji igraju za njih? Nije. Ne moramo ni mi. Ako hoćeš igraj, ako nećeš široki ti puti.
Edin H.

#19589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

zlajapravaraja wrote:Turci masovno salju svoje skaute i ljude iza saveza da tajno idu muntat i moliti Turke u Njemackoj koji se ionako osjecaju turskijim od Erdogana da im igraju za repku, i to su procesi koji kod nekih traju godinama - primjeri Toprak, Sahin, Töre, itd...jer postoje i primjeri Özila i Gündogana.

Ali ove nase hahare izgleda treba doci i moliti ispred zgrade na slatkom cosetu :roll: i jos sigurno ponijeti kakvu kovertu :skoljka:
Ma normalno da moras muntati igrace, Hrvati su tu vrh, davno je proslo poslijeratno vrijeme kada su ljudi igrali nekom inercijom iz patriotizma. Drugo je stvar sto se to kosi sa poznatim i priznatim :D bosanskim principima poslovanja tipa - ima li tu mene i kako se ja tu mogu ugraditi :-) . I ako treba birati izmedju kvalitetnog igraca i igraca patriote (dobro moras ga probati smuntati i na tu fintu), prednost je uvijek na strani kvalitetnog igraca.
A kada vec jednom zaigra, a ne zna, odmah vozdra, igraci su roba kao i svaka druga koja sluzi za postizanje cilja.
I taj proces mora biti konstantan, ne moze se uklopiti, mi jedva skupimo prvih recimo devet, dvije, tri pozicije uvijek ionako skripe, jos ako je neko povrijedjen ili pod zabranom automatski nam je igra losija za barem dvadeset posto.
I ne, nemojte mi spominjati sada velike zemlje poput Engleske, Njemacke ili Spanije i principe na kojima oni rade, mi se moramo uklopiti i ponasati u skladu sa nasom situacijom, a to je da smo mala zemlja, limitiran izbor kvalitetnih igraca i jos uz to vecina bosanskih Hrvata ili Srba izaberu reprezentaciju Hrvatske ili Srbije ako mogu, uz to se jos i Bosnjaci poceli furati da im je dedo bio Olle Lindborg ili René Baumann.
Ovo sto furaju burek ili plavi je populizam, premda ja vjerujem da oni tako misle i slozio bih se da su drugacije okolnosti da je to ispravan stav. Medjutim ne vodi krajnjem rezultatu, a to je da imamo stabilnu i jaku reprezentaciju, sto cini se, ipak zasluzujemo, jer izgleda da uvijek ima kvalitetnih klinaca porijeklom iz BiH koji dobro igraju lopte i treniraju u kvalitetnom okruzenju. Na Savez se mora konstantno vrsiti pritisak putem medija i na svaki drugi nacin dok ne pocnu raditi svoj posao na nacin koji si opisao da rade Turci.
and

#19590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

shalla wrote:O kojem javnom pozivu pričaš?

nije ga jagodić onako pozvao,jer taj poziv govori da se na njega u bih ozbiljno računa.govorio je da bi pješice došao da dobije poziv,a eto sad kad je dobio poziv nigdje ga.vjerovatno još razmišlja za koga bi igrao,a kada odluči sigurno će zaigrati.da planira igrati za bih vjerovatno bi počeo ganjati papire.
i ovaj hajrović kao izjavljuje da još ništa nije gotovo,da mu je želja bih a prihvatio poziv švajcarske.
neko ga je iz švajcarske vjerovatno kontaktirao i da je,kao što govori njegova želja bih,rekao bi švajcarcima hvala,moja želja je bih i ljudi mu ne bi ni slali poziv.kao što je ovaj hadžić prije godinu austrijancima rekao izabrao sam bih,ganja papire i to je to.
šuplju nek ostave nekom drugom
dinobjelave

#19591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinobjelave »

Ljudi mozda Su neki i u pravu kad ruze savez i administraciju,koja necini nista ili ne dovoljno da se ovi mladici pridobiju.ipak mislim da je stvar licnog odgoja,patriotizma i obicaja.tu je podbacila njihova familija.sramota halilovic senior vec trazi alibi i izgovor kao Mali ce sam odluciti.papcino jedna ubij se kad nisi bio ustanju dijetetu usaditi dozu patriotizma .evo ti braca kovac ,simunic je iz kiseljaka ,corluka itd sto Su se oni odlucili za hrvatsku iako poticu iz bih.jednostavno roditelji Su im to od malena usadili dozu patriotizma .kad pitas levata iz busovace negdje u svijetu odakle je ponosito kaze busovaca ktoacija,kad mu kazes pa Zar nije busovaca u bosni on samo odmahne rukom .dakle laz je da bi im klubovi pravili probleme ,mozda neki manji pritisak ,tvrdim da je stvar odgoja i samosvijesti tih malih papcica koji nemaju nista bosansko osim imena.evo zivim u njemackoj Imam nas pasos npada mi napamet ga se odreci iako bi mi bilo malo lakse ( Vize za ameriku,britaniju). Ma nema sanse da ga se odreknem.sta to njih jebe zaradzuju milione ,koga je briga kakav pasos on ima kad je pun ko brod.nek se stide njihovi roditelji kakve Su izrode rodili i kako Su ih vaspitali
Murat Sabanovic

#19592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

cuj hadzic u reprezentciji... :lol: :lol: :lol: :lol:
Kemal Malovčić

#19593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Evo ja prvi neću odbiti poziv ako me Pape pozove. Svi odbijaju ali ja neću! :thumbup:
Muhamed Đakmić

#19594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Kemal Malovčić wrote:Evo ja prvi neću odbiti poziv ako me Pape pozove. Svi odbijaju ali ja neću! :thumbup:
Neću ni ja. I imam i papire 8-)
Murat Sabanovic

#19595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

sto li se u mladje kategorije ne pozove susicev bratic koji igra za belgiju ?!
Frankyee

#19596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

PA ljudi moji zar mi ne vidimo da su danas igraci ( a pogotovo mlade generacije ) koji su kao talenat mnogo puni sebe.

Susic to ne vidi.

Pa ta djeca imaju vise love, cura i oko njih se sve vrte neki menadzeri jakih klubova nego sto je u Susicevo vrijeme moga imati jedan Pape. Nekad si morao biti Pape ili Pele a danas taj Kolasinac je vise ufuran nego CR7. To je tako i jednostavno je takav moderan fudbal.

Znaci treba te igrace privuci na svaki nacin da igraju za nas. Takvi igraci se u klubovima placaju velikom lovom i navikli su njih neko ganja moli i slicno. Ja ne kazem da je to dobro ali je to tako.

Uciti od 'rvata , sta mi trebamo nesto pametovati o patriotizmu nekog tinejdzera koji je odrastao vani . njiz zanima jacanje karijere i tu nema nista lose sve dokle dolaze i igraju kao selektor trazi.

Sto mi volimo pametovati, kao da smo Brazil,... puni talenata koji dolaze svake godine.

Staviti ga da zaigra 15 minuta pa neka se pokaze. U tome i jeste poenta skautinga da se dovede igrac prije nego postane neka velika igracina. Da ga je Pape pozvao u Februaru i dao mu 10 minuta sad ga Svicarci nebi ni pozivali.

E moj Pape,.. pa nije to vise Jugoslavija gdje smo mogli tri repke sastaviti koliko je talenta bilo.
amoninan

#19597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Imaju poprilično dobar skauting, vide interesatnog igrača. Kontaktira se, hoćeš, nećeš.
Nikom Marković od njih nije išao na noge, čak rijetko koji i selektor.
luckylaka

#19598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Frankyee wrote:PA ljudi moji zar mi ne vidimo da su danas igraci ( a pogotovo mlade generacije ) koji su kao talenat mnogo puni sebe.

Susic to ne vidi.

Pa ta djeca imaju vise love, cura i oko njih se sve vrte neki menadzeri jakih klubova nego sto je u Susicevo vrijeme moga imati jedan Pape. Nekad si morao biti Pape ili Pele a danas taj Kolasinac je vise ufuran nego CR7. To je tako i jednostavno je takav moderan fudbal.

Znaci treba te igrace privuci na svaki nacin da igraju za nas. Takvi igraci se u klubovima placaju velikom lovom i navikli su njih neko ganja moli i slicno. Ja ne kazem da je to dobro ali je to tako.

Uciti od 'rvata , sta mi trebamo nesto pametovati o patriotizmu nekog tinejdzera koji je odrastao vani . njiz zanima jacanje karijere i tu nema nista lose sve dokle dolaze i igraju kao selektor trazi.

Sto mi volimo pametovati, kao da smo Brazil,... puni talenata koji dolaze svake godine.

Staviti ga da zaigra 15 minuta pa neka se pokaze. U tome i jeste poenta skautinga da se dovede igrac prije nego postane neka velika igracina. Da ga je Pape pozvao u Februaru i dao mu 10 minuta sad ga Svicarci nebi ni pozivali.

E moj Pape,.. pa nije to vise Jugoslavija gdje smo mogli tri repke sastaviti koliko je talenta bilo.
Ja sad gledao na Face tv ,,covjek zivi u pecini vec 5 godina,,nema tv,nema avaza,ni s,c, ni s.s. i normalno da nezna da je PAPE zvao,pricao sa Kolasincem.COVJEK NEMA PAPIRE i ne moze igrati za reprezentaciju na zdravstvenu knjizicu :D
irac300

#19599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by irac300 »

amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Imaju poprilično dobar skauting, vide interesatnog igrača. Kontaktira se, hoćeš, nećeš.
Nikom Marković od njih nije išao na noge, čak rijetko koji i selektor.
Baš suprotno. Hrvati idu na ''noge'' svakom igraču koji im je zanimljiv. Čak se sjećam od prije par godina slučaja Cvitanich. Čovjeku je pradjed Hrvat, koji je emigrirao u Argentinu, a on je Argentinac, i radili su sve na tome da ga kaparišu, baš je i taj Marković kojeg spominješ išao u Amsterdam (tada je igrao u Ajaxu) da razgovara s njim. Međutim, zezalo ih neko pravilo FIFA-e da igraču mora minimalno djed biti iz zemlje za koju će igrati. (nemoj me držati za riječ, ali znam da je neka takva komplikacija bila u pitanju). Uglavnom, njima nije ispod časti otići bilo kojem zanimljivom igraču da ga privole da igra za njih.
shake69

#19600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Neko je vec kazao, propalo ili ne 'Spasavanje vojnika Hajrovica' nesto ce iz ovoga i dobro izaci. Tamo gdje smo u buducnosti najkriticniji, stoperske pozicije, mogle bi dobiti vrlo solidnu i obecavajucu zamjenu: Hadzica i Bicakcica a to bi bio pravi kapital za ovu reprezentaciju. Pomogao bi i dolazak Izet , ali vrijeme je i malo pokazati autoritet selekcije koja nece cmizdriti za svakim kolebljivim sinom koji misli da ce tudje sunce bolje grijati. Sretno im bilo.
Locked