Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

denden

#19576 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

MensurM wrote: 11/09/2021 17:41 Treba zbog 3500 ljudi ispuniti Murizove zahtjeve. Nisu bezveze putovali po 7 sati.
- Otvaranje istrage u Tužilaštvu BiH za ubistvo Dženana Memića i Davida Dragičevića u što kraćem roku

- Prijem na sastanak kod predsjednika Ustavnog suda BiH i predsjednika VSTV-a u roku od 7 dana

- Prijem kod glavnog federalnog tužitelja u roku od 7 dana

- Suspenzija i procesuiranje Sabine Sarajlije s pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva KS u roku od 30 dana i Dalibora Vreće, tužitelja Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

- Suspenzija i procesuiranje Dalide Burzić s pozicije sutkinje Suda BiH u roku od mjesec dana
Naravno da od dvije zadnje stavke nema ništa. Ali sve i da mu se ispune svi ovi zahtjevi, to mu ni na koji način neće pomoći da nađe "pravog" ubicu, jer on traži nešto što ne postoji.
bitangeIprinceze

#19577 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Zasto ne bi bilo nista od posljednje dvije stavke??
denden

#19578 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 11/09/2021 18:47 Zasto ne bi bilo nista od posljednje dvije stavke??
Zato što nekog sa neke pozicije možeš ukloniti u zakonitoj proceduri, kroz npr. disciplinski ili krivični postupak, a ne zato što bi to voljeli Muriz i njegovi mentori.
uglavnomja

#19579 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

kakva je praksa da najvisi pravosudni rukovodoci primaju porodice ostecenih generalno?

da li je to normalno? da li se to ikad desilo? da li je to uopste dozvoljeno? pogotovo u ovoj situaciji gdje su osteceni dio politicke kampanje
denden

#19580 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 11/09/2021 18:32 Iz medicinske dokumentacije i nalaza ljekara vidi se, također, da Mutap nije imala amneziju.

100 godina iza resetki.

Kako je navedeno u optužnici, Alisin otac Zijad je organizator grupe koja je imala za cilj prikrivanje stvarnih počinilaca i stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo.

Tužilaštvo je u optužnici, u dijelu koji se odnosi na Zijada Mutapa, navelo da je Zijad Mutap, nakon saobraćajne nesreće, stupio u kontakt s Hasanom Dupovcem, u to vrijeme šefom Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, nakon čega su dogovorili sastanak u restoranu “Royal” kod Vogošće, gdje su još bili zaštićeni svjedok M-10 i Edin Avdić.

Ova dvojica po 50 god i elhamdulilah.
To će suđenje, u kojem niko, osim neupućene nekontajuće, a naložene rulje, ne očekuje osuđujuću presudu (plafon cilj je bio potvrđivanje optužnice), biti velika blamaža za Državno tužilaštvo, jer su dokazi nikakvi, a biće pod lupom javnosti.

Biće to veliki udarac za ionako nikakav ugled pravosuđa u državi.

Ne bih bio u koži tužiocu koji će zastupati optužnicu, jer će javnost doći u sumnju da je, sa takvim nikakvim dokazima, postupak montiran, a taj tužilac će biti pred javnošću lice tih percipiranih malverzacija.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#19581 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gerro »

Nek se stidi onaj ko je mogao, a nije izašao na proteste danas
bitangeIprinceze

#19582 Re: Slučaj Dženan Memić

Gerro wrote: 11/09/2021 19:39 Nek se stidi onaj ko je mogao, a nije izašao na proteste danas
+1 :)
bitangeIprinceze

#19583 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 11/09/2021 19:25
bitangeIprinceze wrote: 11/09/2021 18:47 Zasto ne bi bilo nista od posljednje dvije stavke??
Zato što nekog sa neke pozicije možeš ukloniti u zakonitoj proceduri, kroz npr. disciplinski ili krivični postupak, a ne zato što bi to voljeli Muriz i njegovi mentori.
Pa biće i zakonska procedura. Ne brini. Sve po SOP-u
bitangeIprinceze

#19584 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 11/09/2021 19:29 kakva je praksa da najvisi pravosudni rukovodoci primaju porodice ostecenih generalno?

da li je to normalno? da li se to ikad desilo? da li je to uopste dozvoljeno? pogotovo u ovoj situaciji gdje su osteceni dio politicke kampanje
Ja ne znam šta čekaju mutapi? Što ne idu Gordani?
saravara

#19585 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saravara »

denden wrote: 11/09/2021 19:32
bitangeIprinceze wrote: 11/09/2021 18:32 Iz medicinske dokumentacije i nalaza ljekara vidi se, također, da Mutap nije imala amneziju.

100 godina iza resetki.

Kako je navedeno u optužnici, Alisin otac Zijad je organizator grupe koja je imala za cilj prikrivanje stvarnih počinilaca i stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo.

Tužilaštvo je u optužnici, u dijelu koji se odnosi na Zijada Mutapa, navelo da je Zijad Mutap, nakon saobraćajne nesreće, stupio u kontakt s Hasanom Dupovcem, u to vrijeme šefom Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, nakon čega su dogovorili sastanak u restoranu “Royal” kod Vogošće, gdje su još bili zaštićeni svjedok M-10 i Edin Avdić.

To će suđenje, u kojem niko, osim neupućene nekontajuće, a naložene rulje, ne očekuje osuđujuću presudu (plafon cilj je bio potvrđivanje optužnice), biti velika blamaža za Državno tužilaštvo, jer su dokazi nikakvi, a biće pod lupom javnosti.

Ne bih bio u koži tužiocu koji će zastupati optužnicu, jer će javnost doći u sumnju da je, sa takvim nikakvim dokazima, postupak montiran, a taj tužilac će biti pred javnošću lice tih percipiranih malverzacija.
Naložena rulja će da ziketa, alisu i sve ostale saučesnike da pošalje na robiju... crkni..
Moenx

#19586 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Moenx »

Da li neko zna tacan broj izaslih na proteste
Karikaturist

#19587 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Karikaturist »

carobnjak_N wrote: 11/09/2021 13:10
Karikaturist wrote: 11/09/2021 11:06

Moguce, ali i dalje se nema sta razumijeti..
Eto skonto gore čovjek bez problema, samo ti nisi.
Nije to pseca briga..
carobnjak_N

#19588 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by carobnjak_N »

Karikaturist wrote: 11/09/2021 22:52
carobnjak_N wrote: 11/09/2021 13:10

Eto skonto gore čovjek bez problema, samo ti nisi.
Nije to pseca briga..
Ne može skontati tri prosto proširene rečenice i šta će jado, nego reći da si ti glup jer on ne konta.
saabsa

#19589 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saabsa »

100 godina iza resetki.

Samo zbog prikrivanja istine, na vođenja istrage na krivi trag i glumljenja amnezije je dovoljno da ti jaranica odgaja dijete prvih nekoliko godina u zatvoru, sve i da ništa drugo nije tačno.
Uživajte...
cabej

#19590 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by cabej »

Gerro wrote: 11/09/2021 19:39 Nek se stidi onaj ko je mogao, a nije izašao na proteste danas
na proteste za policajce koje su ubili kriminalci s Pala bih izašao. izašao bih i na mirne proteste zbog političkog stanja, ako bi bili ispravno postavljeni.
izašao bih i na proteste za Dženana, ali isključivo jer proces traje pet godina. i za Davida isto tako, otac zaslužuje pravdu, pa makar bio dobrovoljac VRS.

ali ovako- izaći na proteste za Dženana, a slušati novinara kako pljuje protiv reisa, ucvijeljenog oca kako traži da on postrojava VSTV, ustavne sudije, smjenjuje tužioce i hvali Gordanu koja nam državu rastura- stid bi me bilo.

Nije ovdje bilo protesta za pravdu, nego prisiljavanja pravosudja da radi onako kako je Feraget osmislio i Memiće nahajcao. Možete mislit na šta će za par godina optužiti Tužioce i sudije koji učestvuju u procesu jer će ili svi, ili većina optuženih, biti oslobođeni jer je optužnica nebulozna.
a niko se neće izvinuti nevino pritvorenim i optuženim, da ne spominjem izvinjenje onima spomenutim u toku procesa (sam Muriz je javno optuživao preko pedeset imena, u različitim periodima)
vjeshalica

#19591 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Kako moze biti nevina Alisa, kad glumi amneziju. :lol:
bitangeIprinceze

#19592 Re: Slučaj Dženan Memić

cabej wrote: 12/09/2021 09:17
na proteste za policajce koje su ubili kriminalci s Pala bih izašao. izašao bih i na mirne proteste zbog političkog stanja, ako bi bili ispravno postavljeni.
izašao bih i na proteste za Dženana, ali isključivo jer proces traje pet godina. i za Davida isto tako, otac zaslužuje pravdu, pa makar bio dobrovoljac VRS.

ali ovako- izaći na proteste za Dženana, a slušati novinara kako pljuje protiv reisa, ucvijeljenog oca kako traži da on postrojava VSTV, ustavne sudije, smjenjuje tužioce i hvali Gordanu koja nam državu rastura- stid bi me bilo.

Nije ovdje bilo protesta za pravdu, nego prisiljavanja pravosudja da radi onako kako je Feraget osmislio i Memiće nahajcao. Možete mislit na šta će za par godina optužiti Tužioce i sudije koji učestvuju u procesu jer će ili svi, ili većina optuženih, biti oslobođeni jer je optužnica nebulozna.
a niko se neće izvinuti nevino pritvorenim i optuženim, da ne spominjem izvinjenje onima spomenutim u toku procesa (sam Muriz je javno optuživao preko pedeset imena, u različitim periodima)
Znaš li ti šta o Mulahusiću? Dokle je dogurao, gdje je stao?
noviclan

#19593 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by noviclan »

vjeshalica wrote: 12/09/2021 09:20 Kako moze biti nevina Alisa, kad glumi amneziju. :lol:
Nevina a primila ga nigdje veze

"...u Sudu BiH se obratila i optužena Alisa Ramić-Mutap.

- Ja pet godina trpim medijski linč. Govorili su da me treba silovati da sve kažem. Pisali su da sam ubica. Pratili su me. Moj život je stao a tada sam imala 19 godina. Osudili su me samo što sam ostala živa. Pristajem na sva vještačenja i međunarodna i poligraf samo da saznam šta se desilo. Imam ožiljak na donjoj strani leđa i rupu na glavi gdje nikada nije izrasla kosa. Jedino lijepo je što sam ostala trudna i ne znam ni kako iznosim trudnoću. Svima sam bila na raspolaganju da se sazna sve - navela je Mutap - Ramić.

Ona je opet kazala da se ničega ne sjeća.

- Ja ne znam ništa pustite me zbog moje bebe - kazala je Mutap- Ramić."
denden

#19594 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

saabsa wrote: 12/09/2021 08:07

Samo zbog prikrivanja istine, na vođenja istrage na krivi trag i glumljenja amnezije je dovoljno da ti jaranica odgaja dijete prvih nekoliko godina u zatvoru, sve i da ništa drugo nije tačno.
Uživajte...
Onaj koji prikriva istinu i godinama istragu vodi na krivi trag je Muriz Memić, koji, kako sam kaze, sve sto radi, radi po uputama Ifeta Ferageta.

Ne treba ići dalje od toga da je Muriz Memić dosad istragu na krivi trag navodio šaljući različitim tužilaštvima tri lažna očevica. Jednog iz 2016., zatim E.M.-a, kriminalca koji ih je presvukao kao najnaivnije bekane početkom 2017. godine i nekog novog za kojeg je govorio prošle godine da se pojavio i da će sve riješiti.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... mic/263357

Za tvoju informaciju, ovo polovljenje podrške koju je Memić imao kod emaptičnih površnih masa je prije svega rezultat odluke koju je 23.05.2017. godine donio Ifet Fereget.

Jer su tog dana prijepodne Memić i Feraget govorili da znaju ko je ubica, da znaju ko je tukao Alisu Mutap u Aleji te noći, tražili da tužilaštvo postupi po iskazu očevica iz marta 2017. (lažni očevidac E.M.) i uhapsi ubicu za kojeg su, glupi i namagarčeni, mislili da ga je tužilaštvu E.M. smio izmisliti kao što je izmislio njima i hodži, privučen novčanom nagradom.
Tog dana poslijepodne su saznali da ih je E.M. namagarčio da je očevidac koji je vidio Muamera Budnju i još dvojicu u Aleji, kako BUdnjo šamara Alisu Mutap, saznali su i da ih je namagarčio da je tu laž ispričao tužilaštvu. Dva mjeseca, od marta do maja 2017. godine su oni, nesposobni, neinteligentni i nekompetentni, vjerovali E.M.-u kad im je pričao da je svoje (lažno) očeviđenje ponovio pred tužilaštvom kao svjedok. A oni se ovamo ložili "jao, vidi, mi im poslali očevica, a oni dva mjeseca ne hapse Muamera Budnju, to znači da je sistem korumpiran i štiti Budnjinog sina, hajmo organizovati proteste da ga uhapse".

Samo zbog takve nekompetentnosti, gluposti, lakovjernosti, nesposobnosti, stručne imbecilnosti Ifeta Ferageta, koji je popušio priču kriminalca dilera i silovatetelja E.M. privučenog novčanom nagradom, a koji je Feraget upravo trebao biti filter i brana da otac zaslijepljen bolom i smanjenje moći racionalnog promišljanja, ne pada na tako glupe priče, je Ifet među prva tri najneinteligentnija i najnesposobnija advokata u državi.

Ali, nisi kriv kad si glup, jer to nije tvoj izbor. Kriv si kad postaneš lažov i manipulator. Poslijepodne 23.05.2017. godine, kad su od tužilaštva saznali da E.M. nije ponovio na zapisnik laž o očeviđenju koju je njima ispričao (jer zna, kao iskusni kriminalac, da je davanje lažnog iskaza krivično djelo), FEraget je postao kriv, jer je Muriza nagovorio da (umjesto da se izvinu tužilaštvu i priznaju da su bili izmanipulisani i imali pogrešne informacije u koje su naivno povjerovali) počne lagati i manipulisati tako što i dalje javnost držati u zabludi da on zna ko je ubica i da ubicu štiti sistem.

Da li je to bio interes Muriza Memića? Nije, jer se ne može na lažima i ometanju istrage tražiti i moći doći do istine. To je bio svakako pogrešan put. Put koji je nevjerovatnim spletom okolnosti i konstelacija interesa različitih igrača koji su se pojavili doveo do oslobađanja Dženanovog ubice i optuženja petero nedužnih koji su ili žrtve ili su pomagali da se nađe ubica.

Da li su te laži "znam ko je ubica, sistem ga štiti" bile u interesu Ifeta Ferageta?
DA, nagovorom Muriza da počne lagati da zna ko je ubica i da ga sistem štiti je sebično i nemoralno spašavao svoje dupe, svoj lični ugled koji se tokom ranijih protesta digao na nivo da ga svjetina smatra pravednikom, pametnim, poštenim, nanadjebivim.

A sve bi to izgubio da je dopustio Murizu da prizna da su pogriješili. Ispao bi u očima te javnosti glupan kojeg je namagarčio kriminalac pričom u koju ne bi povjerovalo dijete od pet godina. Oreol oko Feragetovog ega i navodne profesionalne i individualne stručnosti bi bio uništen.

I on je tada prodao Muriza, a time i istinu o Dženanu, za spašavanje svog egocentričnog i profesionalnog dupeta.

Ali, nijedna ubleha ne može trajati vječno i danas Murizu, kroz polovljenje podrške javnosti, stiže faktura za priču koja traje četiri godine "znam ko je ubica, ubicu štiti sistem, reći ću sutra, za mjesec, za dva mjeseca".

Narodu, ma kako bio empatičan i površan, postaje jasno da ga Muriz pravi budalom.

SVih ovih godina Muriz ometa istrage tako što tužilaštvima šalje razne lažne "očevice", "svjedoke", donosi netačne verzije događaja, vrši satanizovanje dijelova pravosuđa kroz pritisak medija i izmanipulisane javnosti. Imamo na temi crno na bijelo da čovjek plaća svjedocima, a oni mu onda pričaju priče za koje vide da ih on želi čuti.

Prosto pitanje, đe su mu ta tri očevica? Đe je barem samo jedan?

Nema ih, slagali mu.

Što se tiče tih nekih kletvi, navodni bog, kosmos, visa sila, nazovi je kako hoces, se okrece protiv onih koji neosnovano proklinju druge, koji se usudjuju da proklinju bez da pouzdano znaju istinu o tome u vezi cega proklinju. U ovom slucaju se to odnosi na tebe.
Ako vjerujes u boga i te vise sile, a stalo ti da proklinjes krivce, onda to, da ne bi srdzbu te sile, zbog svoje zaslijepljenosti i neznanja, okrenula protiv sebe, cini tako sto ces proklinjati one koji su pomogli i pomazu Dzenanovom ubici i prikrivaju ga.

Samo se bojim da se ta kazna nece spustiti na one za koje ti mislis da su u pitanju, a ako cemo sire gledati, vec se spustila. Samo sto im niko nije javio.

Isto tako je u svim kulturama jedan od najvecih grijeha optuzivanje neduznog. Da li je to Ljubo ili ovih pet, vidjece se, jer se tocak vec zavrtio i raspetljace se.

A kog da je svjesno optuzio neduznog, snosice, da odem u u taj domen koji si otvorila, karmicke, ako ne pravne, posljedice.

Mada bih mnogo volio da i pravno odgovaraju oni koji su vodili harangu na nedužne ljude, iako su sami znali da je ta verzija laž (pa bili to progonitelji Ljube ili ovih pet trenutno optuženih). Muriza je ovdje iskoristio i kunto i panto, ali je i on daleko od nedužnosti. Uprkos tome što je izgubio dijete, svjesno je pristao da 23.05.2017. godine uđe u svjesno laganje i manipulisanje i služenje interesima svojih karijerističkih, političkih i kasnije drugih mentora. Koji mu nisu prijatelji, nego rade za sebe protiv njegovih interesa, na njegovu štetu.

Na kraju će ostati sam, a shvatiće, ako već dosad barem u nekoj mjeri nije, šta je uradio i šta se zaista odigralo.
bitangeIprinceze

#19595 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 12/09/2021 10:04
SVih ovih godina Muriz ometa istrage tako što tužilaštvima šalje razne lažne "očevice", "svjedoke", donosi netačne verzije događaja, vrši satanizovanje dijelova pravosuđa kroz pritisak medija i izmanipulisane javnosti. Imamo na temi crno na bijelo da čovjek plaća svjedocima, a oni mu onda pričaju priče za koje vide da ih on želi čuti.
Baš je dobro što sad više Muriz neće ometati istragu i navoditi na pogrešan trag zločina. Konačno da će istraga biti takva kakva i treba da bude. :)
jefff

#19596 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jefff »

Hajd ba, sta se sekirate. Zdogovorice ce se kifla i Bake.
carobnjak_N

#19597 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by carobnjak_N »

:thumbup:

Nije izašlo ni 1% građana KS, a ovi što lajkuju po fb , to je virtualna ili nikakva podrška u stvarnosti.
Tako da mi nije jasno da mogu raditi pritisak na tužilaštvo. Vjerovatno je to posljedica medija koji populistički podilaze lajkovima
i zapaljivim naslovima. Tako da tužilaštvo ima taj dojam velikog pritiska . Mislim na tužilaštvo KS.
Državno tužilaštvo i Tadićku svakako treba smjeniti. Pa jebeni zubati Dodikov savjetnik , Tegeltija, četnik sa dna kace je podržava.
Do sad je napravila plejadu privođenja boraca Arbih od Dudakovića do Vikića, a sve pod zaštitom pancirnog ćebeta "slučaj Memić".
Pa daj ba, nisu ljudi više budale. Osim ovih koji jesu.
saabsa

#19598 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saabsa »

Džaba ti eseji, sto puta ponovljene laži, džaba boldirana slova, Alisa je odglumila amneziju da prikrije ubicu to je svima jasno i zato će u zatvoru odgajati dijete... Uživaj
cabej

#19599 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by cabej »

Mnogo je funkcionalno nepismenih u drzavi- oni su za nahajcat idealan materijal. Sjeti se paljevine zgrade Sodaso, Predsjednistva i Opcine Centar- dok su Dodikovci sutili i nasladjivali se, Radoncic je podgrijavao i radovao se.

Ovo je ista igra, samo nastavak. Isti su i reziseri i iste ce biti posljedice.
TheGodfather001

#19600 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by TheGodfather001 »

carobnjak_N wrote: 12/09/2021 10:16

:thumbup:

Nije izašlo ni 1% građana KS, a ovi što lajkuju po fb , to je virtualna ili nikakva podrška u stvarnosti.
Tako da mi nije jasno da mogu raditi pritisak na tužilaštvo. Vjerovatno je to posljedica medija koji populistički podilaze lajkovima
i zapaljivim naslovima. Tako da tužilaštvo ima taj dojam velikog pritiska . Mislim na tužilaštvo KS.
Državno tužilaštvo i Tadićku svakako treba smjeniti. Pa jebeni zubati Dodikov savjetnik , Tegeltija, četnik sa dna kace je podržava.
Do sad je napravila plejadu privođenja boraca Arbih od Dudakovića do Vikića, a sve pod zaštitom pancirnog ćebeta "slučaj Memić".
Pa daj ba, nisu ljudi više budale. Osim ovih koji jesu.
Normalno da će je podržavati Tegeltija, jer ako/kada nju smijene, možda Tužilaštvo BiH konačno proširi svoju nadležnost na sve prijavljene i osumnjičene kao i na krivična djela iz Krivičnog zakona BiH, teritorijalno ispod Ivana i iznad Doboja, pa ovi narodi dožive i taj trenutka kada će tog zubatog kretena dovesti u sudnicu zbog njegovih sabranih djela koja sežu od 2013-te pa naovamo. Uništio je čovjek pravosuđe što, po svemu, izgleda nije bio težak zadatak.
Locked