Zato sto Ti si toliko (ne)informisan da ne znas niko nije dobio "dusu" odma...svi su imali period "neizvjesnosti" ...i trehnulo ih je kad su se najmanje nadali.daxon wrote:Ovi "zapadnjaci" su neprincipjelni pizduni, ako su za puno manje grijehove mogli bombardovati tamo neke bjednike tipa Srbija, Irak, Libija, Afganistan...
Zašto po istom principu i pravu ne bombarduju Rusiju? Ili su se možda malo ukakili?
Stvarno ne razumijem tu njihovu poslovičnu principjelnost i pravednost
Ukrajina
- General War
#19576 Re: Ukrajina
- daxon
#19577 Re: Ukrajina
Pa dobro aBd, dočekaćemo i to, nadam se?General War wrote:Zato sto Ti si toliko (ne)informisan da ne znas niko nije dobio "dusu" odma...svi su imali period "neizvjesnosti" ...i trehnulo ih je kad su se najmanje nadali.daxon wrote:Ovi "zapadnjaci" su neprincipjelni pizduni, ako su za puno manje grijehove mogli bombardovati tamo neke bjednike tipa Srbija, Irak, Libija, Afganistan...
Zašto po istom principu i pravu ne bombarduju Rusiju? Ili su se možda malo ukakili?
Stvarno ne razumijem tu njihovu poslovičnu principjelnost i pravednost
Mislim, malo mi beze sve ovo, to isto da ti polomiš kičmu nekom djetetu od 30 kila jer ti je pljunulo u avliju, a onda ti se lola od sto kila pokenja u tu istu avliju, a ti umjesto da i njemu polomiš kosti uložiš protest, govoreći mu, kako je to što je uradio nepristojno...
Onako, to mi malo pederski, ne znam tebi...?
- insomnia78
#19578 Re: Ukrajina
Joj kako vas boli bombardovanje Srbije, nevjerovatno
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
jastuk1
#19579 Re: Ukrajina
Ali ne zbog Ukrajine, Ukrajina je odmazda za Siriju.General War wrote:
Jasta nego americki stitovi ne daju...putin sam sebi izvozi gas i naftu za 100$ po barelu...i bas ga ono krenulo.
U ovom slucaju u pakas su sami sebi zavukli...a sto se tice novog sunca, to pitaj one sto imaju milijarde u londonu i stanove u parizu a i ti pogledaj kako im je bilodevedesetih...pa nistaaa...![]()
Samo ti sanjaj sne.
Koliko je Rusija glupa, glupa, glupa, glupa, glupa da podržava Assasistu. Sada će se sadistički ekonomski iživljavati nad Rusijom, kao što se Assasista sadistički iživljava nad civilima.
100,000 bespomoćnih Sirijskih civila će biti sebep raspada Rusije, bez obzira kako Ukrajina završila ili ne. I NEKA!!!!
I ovo puštanje opkoljenih nacista??????? Putin je ispo pravi mekušac, da ne kažem k..c. Nacisti će to tumačiti kao veliku slabost.
E moj Putine, nema takve milosti u ovakvom ratu, yes naivan ybt....
-
dječak sa šibicama
#19580 Re: Ukrajina
Pises gluposti, nikakvog udara sa ledja nije bilo jer Ukrajincima je iza ledja Ukrajina, niti je rat poceo jucer, niti je rijec i o kakvoj "antiteroristickoj operaciji ukrajinskih snaga".animus wrote:Kakvo veze ima ovo udaranje s ledja sa taktikom ratovanja po bokovima. Ovo je bio napad preko granice bez objave rata, hinjski ali sta drugo ocekivat od Rusa. Cudi me da su im uspjesi ovako mali. Izgleda da je Ukrajinska vojska ipak uspjela da odbije prvi udar. Sad cemo tek da vidimo kakvom ce se taktikom sluziti i jedni i drugi. Do sada su Ukri imali antiteoristicku akciju gdje su i oni okruzivali gradove radi manje zrtava ali sada pocinje rat. Ako Ukrajinci puste Ruse da idu obalom pa im onda presjeku vezu sa majcicom bit ce zanimljivo kad krenu da plivaju prema Krimu. Uglavnom nista posebno Rusi nisu pokazali do sada a imali su element iznenadjenja. Ukoliko budu tacne informacije da su ih Ukrajinci par puta poklopili GRAD-ovima i da su tacni podaci o broju poginulih onda ca Putinu biti bas veselo. Popusio sankcije a nista nije dobio osim kovcega.dječak sa šibicama wrote:Jedina veza Novorusa i Sovjeta je u nacinu ofanzivnog ratovanja, ali slicno su ratovali i Nijemci dok su oni drzali inicijativu na istocnom frontu. Zbog nepreglednih ravnica, ide se na bocne udare i opkoljavanje neprijatelja.
Cudi me da Ukrajinci nisu primjenili istu taktiku, vec udaraju u kost, bez bokova. Zato i gube.
Osim ako razaranje gradova GRAD raketama i ubijanje stotina civila ne smatras policijskom akcijom, da se malo nasmijemo.
cuj "sad pocinje rat"
- mirsek
#19581 Re: Ukrajina
JA ne sanjam nista.General War wrote:Jasta nego americki stitovi ne daju...putin sam sebi izvozi gas i naftu za 100$ po barelu...i bas ga ono krenulo.
U ovom slucaju u pakas su sami sebi zavukli...a sto se tice novog sunca, to pitaj one sto imaju milijarde u londonu i stanove u parizu a i ti pogledaj kako im je bilodevedesetih...pa nistaaa...![]()
Samo ti sanjaj sne.
Ne izvozi putin americi nego evropi, samo je evropa prisiljena da podrzava americko keiranje haosa jer je pod americkom sapom.
Pitaj amerikance i njhove milijardere kao i evropsku ugladjenu gospodu jer mogu trositi pare kad im padne 8000 nuklearki na usijane glave.
Samo pokusavam objasniti ko hoda po svijetu i trazi kavgu.
Ja uopste ne zelim da se rusija siri po svijetu ili da obnovi SSSR.
Sa druga strane to ne zelim ni americi, pogotovo ne na silu i kreiranjem haosa i stradanja gdje god smatraju da trebaju da provode svoju agendu.
Na tvoju zalost nisam simpatizer ili fanaticni obozavatelj rusije ni putina po svaku cijenu, sto se ne moze reci za amerofile na ovoj a i mnogim drugim temama.
-
dječak sa šibicama
#19582 Re: Ukrajina
mirsek wrote:JA ne sanjam nista.General War wrote:Jasta nego americki stitovi ne daju...putin sam sebi izvozi gas i naftu za 100$ po barelu...i bas ga ono krenulo.
Samo ti sanjaj sne.
Ne izvozi putin americi nego evropi, samo je evropa prisiljena da podrzava americko keiranje haosa jer je pod americkom sapom.
Pitaj amerikance i njhove milijardere kao i evropsku ugladjenu gospodu jer mogu trositi pare kad im padne 8000 nuklearki na usijane glave.
Sa druga strane to ne zelim ni americi, pogotovo ne na silu i kreiranjem haosa i stradanja gdje god smatraju da trebaju da provode svoju agendu.
Na tvoju zalost nisam simpatizer ili fanaticni obozavatelj rusije ni putina po svaku cijenu, sto se ne moze reci za amerofile na ovoj a i mnogim drugim temama.
- daxon
#19583 Re: Ukrajina
Zaboli me tuki za Srbijom, neka su je bombardovali, neka je bombarduju opet, ali mi nije jasno šta je problem sa Rusijom, zašto i nju ne bombarduju, pa ljudi su izvršili agresiju na državu od 40 mil. stanovnika, a oni ništa 
Šta je sa principima, međunarodnim pravom, pravdom i ostalim floskulama?
-
Bodkin
#19584 Re: Ukrajina
Ja ne mogu shvatiti da ljudi ne kontaju da ne mozes,drugoj ili trecoj vojnoj sili na svijetu koja uz to ima ugled nekoga ko ne,jebe pravila praviti sranje uz granicu bez da ona uzvrati. Znaci isto kao da neko skine vladu u kanadi i postavi prorusku ili prokinesku i da jos krene oruzjem na ove sto se bune. I da kao ameri sjede i gledaju. Sprzili bi zemlju toliko da ni trava ne moze rasti u iducih 5 godina.
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- AleksoMKD
#19585 Re: Ukrajina
Navodno dobrovoljci Ceceni koji se bore na Ukrajinskoj strani.

Ukrajinske trupe oko Mariopola

Napustena vozila Ukrajinse vojske kod Granitnoja, otprilike na pola puta izmedju Donjecka i Novoazovska. Navodno bez goriva.
Saur Mogila izgleda opet u pro-Ruskim rukama.
Magacin sa municijom Ukrajinske Nacionalne Garde kod Starobeseva u rukama pro-Rusa.

Napustena i unistena vozila Ukrajinske vojske u zadnjih 3-4 dana, navodno pod ofanzivom svezih snaga iz Rusije.

Pro-Ruska artiljerija kod Luganska.
Meni se cini da su borbe poprimile veliku zestinu odkako su pro-Rusi pojacani.
I za kraj, trolanje a-la Putin http://rt.com/politics/183644-russia-cs ... s-ukraine/
Rusija spremna da posalje mirotvorce u Ukrajinu
- General War
#19586 Re: Ukrajina
E pa to SAMO ili ALI...uvjek zeznu...i onda predje u "sta bi bila kad bi bilo"...mirsek wrote:JA ne sanjam nista.General War wrote:Jasta nego americki stitovi ne daju...putin sam sebi izvozi gas i naftu za 100$ po barelu...i bas ga ono krenulo.
Samo ti sanjaj sne.
U dalje necu da se petljam, misli sta hoces ali...kako ne dojadi ameriku okrivljvati ali ama bas za sve? Kad su vladali "izolacionisti" u americi...izbila su dva svjetska rata, koje su na kraju morali oni da rijese...a sad eto se mjesaju...ponudi bolju alternativu, pa da razmotrimo.
- daxon
#19587 Re: Ukrajina
Čuj Rusija neka sila, pa oni nemaju ni bazooka žvake, a kamoli farmerke, kakva ba oni sila, oni su niko i ništa...
-
dječak sa šibicama
#19588 Re: Ukrajina
Interesantnije je pitanje zasto je toliko Americi i NATO paktu stalo do stanja u Ukrajini, oni tamo nisu upetljani zar nedaxon wrote:Zaboli me tuki za Srbijom, neka su je bombardovali, neka je bombarduju opet, ali mi nije jasno šta je problem sa Rusijom, zašto i nju ne bombarduju, pa ljudi su izvršili agresiju na državu od 40 mil. stanovnika, a oni ništa
Jos interesantnije je pitanje, koliki djon obraz moras biti, pa nakon sto pola planete zavijes u crno, pobijes pola miliona iracke djece, ides kenjkati kako je "uplitanje u unutrasnje stvari druge drzave nedopustivo ponasanje". Imaju li obraza americki politicari, i njihovi fanovi diljem planete? imalo?
- mirsek
#19589 Re: Ukrajina
Stari moj uzmi bilo koju zemlju u koju iz 4 okolne zemlje svakodnevno dolaze naoruzavani,obucavani par stotina teorista u gradove a najveca sila na svijetu ti stoji iznad glave i ceka samo trenutak da nagrne na tebe svojim vojnim arsenalom pa da vidim kako bi se to ti borio.jastuk1 wrote:Ali ne zbog Ukrajine, Ukrajina je odmazda za Siriju.General War wrote:
Jasta nego americki stitovi ne daju...putin sam sebi izvozi gas i naftu za 100$ po barelu...i bas ga ono krenulo.
Samo ti sanjaj sne.
Koliko je Rusija glupa, glupa, glupa, glupa, glupa da podržava Assasistu. Sada će se sadistički ekonomski iživljavati nad Rusijom, kao što se Assasista sadistički iživljava nad civilima.
100,000 bespomoćnih Sirijskih civila će biti sebep raspada Rusije, bez obzira kako Ukrajina završila ili ne. I NEKA!!!!![]()
I ovo puštanje opkoljenih nacista??????? Putin je ispo pravi mekušac, da ne kažem k..c. Nacisti će to tumačiti kao veliku slabost.
E moj Putine, nema takve milosti u ovakvom ratu, yes naivan ybt....
Plus sto je barem jedna od tih okolnih zemalja duplo represivnija i totalitaristicka a nju niko ne dira ni sekunde.
Ako rusija ne moze braniti zemlju u kojoj ima jedinu bazu na sredozemlju i sa kojom dugi niz godina dobre odnose onda ne znam koga ce braniti.
Ja da sam cuo da neko kaze, neka, ameri su zasluzili sve samoubice svijeta jer podrzavaju i finansiraju terore po svijetu onda bi rekao, ajd bar je covjek principijelan.
Ovako, mrka kapa.
Sto se tice pustanja vojnika, ne znam da li su to nacisti ili regruti.
Ako su regruti nekao ih je pustio, tako nece stvoriti otpor ukrajinskog naroda, sta vise pojacat ce simpatije a pojacat otpor prema ratobornoj hunti.
-
cindrlimindrli
#19590 Re: Ukrajina
Sirovina je poceo spominjati i nuklearni arsenal...pizda ne zna sta dalje ba mi malo i to? Ovi sto se raduju ludakovim blebetanjima su samo za zaljenja. Valjda kontaju da bi njih "pecurke" nekako zaobisle?
- General War
#19591 Re: Ukrajina
Bravo, uzimati kanadu za primjer, je isto kao da ocekujes da amerika popali sve kad demokrati pobjede u USA...nigdje veze.Bodkin wrote:Ja ne mogu shvatiti da ljudi ne kontaju da ne mozes,drugoj ili trecoj vojnoj sili na svijetu koja uz to ima ugled nekoga ko ne,jebe pravila praviti sranje uz granicu bez da ona uzvrati. Znaci isto kao da neko skine vladu u kanadi i postavi prorusku ili prokinesku i da jos krene oruzjem na ove sto se bune. I da kao ameri sjede i gledaju. Sprzili bi zemlju toliko da ni trava ne moze rasti u iducih 5 godina.
Sent from my Lumia
- Challenger__
#19592 Re: Ukrajina
daxon wrote:Čuj Rusija neka sila, pa oni nemaju ni bazooka žvake, a kamoli farmerke, kakva ba oni sila, oni su niko i ništa...
- Challenger__
#19593 Re: Ukrajina
Šta je ovo sunce ti tvoje?? Kolekcija ljeto-jesen, Konjska Faca Kerry 2014?AleksoMKD wrote:
Napustena i unistena vozila Ukrajinske vojske u zadnjih 3-4 dana, navodno pod ofanzivom svezih snaga iz Rusije.
Do jaja! Konjska Faca za kolekciju godine!
-
dječak sa šibicama
#19594 Re: Ukrajina
Motorilini ljudi kod Ilovajska. Podjebavanje sa Ukrima.
Ovaj bradati cecenac mi djeluje malo pod uticajem opijata, votka 100%
- General War
#19595 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:daxon wrote:Čuj Rusija neka sila, pa oni nemaju ni bazooka žvake, a kamoli farmerke, kakva ba oni sila, oni su niko i ništa...![]()
Ruski vojnici dobijaju čarape do kraja godine?!
Ruski vojnici dobijaju čarape do kraja godine?!
Time će biti zamenjene tradicionalne partjanke, platnene krpe kojima vojnici omotavaju stopala
Autor: Agencija BETA
MOSKVA - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je danas da se ruskim vojnicima do kraja godine obezbede čarape koje će zameniti tradicionalne "partjanke", platnene krpe kojima vojnici omotavaju stopala.
"Do kraja 2013. godine treba da zaboravimo na reč partjanka". Treba da se daju dodatna sredstva (za kupovinu čarapa). Već smo u 2013. godini, a mi pričamo o partjankama", treba da se oslobodimo tog vojnog anahronizma", rekao je Šojgu na savetovanju Ministarstva odbrane i dodao da "začuđuje takav odnos prema vojnicima".
Pokušaji da se ruski vojnici oslobode "partjanki" i pređu na čarape, postojali su i ranije, ali nisu realizovani. Vojni analitičar Aleksandar Goljc izjavio je radiju Komersant da je i prethodni ministar Anatolij Serdjukov bio protiv "partjanki" i da se ispostavilo da taj problem baš nije lako rešiv.
Po njegovim rečima, pored "partjanki" treba odbaciti i grube vojničke čizme od tvrde izdržljive kože (kerzovije).
Ukoliko se budu nosile čarape, treba ih prati svaki dan. "Ruska kasarna za to nije opremljena", dodao je Goljc. Goljc je ocenio da te "primitivne portjanke" pokazuju stanje u kojem se nalazi ruska armija. Predsednik Komiteta Državne Dume za odbranu Franc Klincevič izjavio je da naručivanje čarapa za oko milion ruskih vojnika neće predstavljati trošak i da je ideja ministra dobra.
"Da kažemo pošteno, kada nosiš savremenu obuću, imaš rezervne čarape, imaš mogućnost da ih opereš i osušiš, to je mnogo zgodnije za vojnike. I da ih oblače i da hodaju i da marširaju. Dugi marševi imali su za posledicu žuljeve i rane na nogama zbog partjanki", kazao je Klincevič radiju.
"Partjanke" predstavljaju komad tkanine, obično veličine od oko 35 sa 90 centimetara. Da se tkanina ne bi odmotavala pri hodanju ili trčanju, ili pravila žuljeve, mora čvrsto da se zamota, na poseban način.
Postoje letnje i zimske "partjanke", letnje se prave od platna ili pamuka, a zimske sa mešavinom vune.
Sporovi oko toga šta je bolje za ruske vojnike - "partjanke" ili čarape, kojih se ukrajinska vojska odrekla 2006. godine, ne prestaju.
Pristalice "partjanki" tvrde da se mogu napraviti od bilo kojeg parčeta tkanine, da su izdržljivije od čarapa i da omogućavaju nošenje obuće većih brojeva. S druge strane, pristalice čarapa tvrde da je "partjanke" komplikovano oblačiti, da zbog njih nastaju žuljevi, pa čak i ozbiljne rane.
Преузето са : http://www.kurir-info.rs
http://www.paluba.info/smf/index.php?ac ... ic=20393.0
Last edited by General War on 29/08/2014 18:49, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#19596 Re: Ukrajina
Ima i prilicno netaknutih vozila, izgleda da su neke jedinice opkolili i kada im je nestalo goriva pustili su ljude da odu a uzeli tehniku.Challenger__ wrote:
Šta je ovo sunce ti tvoje?? Kolekcija ljeto-jesen, Konjska Faca Kerry 2014?

Tocka-U kod Sneznoja koju su Ukrajinske snage ispalile prema pro-Rusima.
Mislim da je ovo sa kasetnom bojevom glavom koja se otvori iznad cilja pa ostane ovaj rep samo.
-
cindrlimindrli
#19597 Re: Ukrajina
Ja sam mislio da su ih samo malo, al' cim ovoliko kukaju i ljube putina u dupe mora da su dobru fasungu primili.insomnia78 wrote:Joj kako vas boli bombardovanje Srbije, nevjerovatno
- General War
#19598 Re: Ukrajina
Ili samo ponjeli bijele boje...AleksoMKD wrote:Ima i prilicno netaknutih vozila, izgleda da su neke jedinice opkolili i kada im je nestalo goriva pustili su ljude da odu a uzeli tehniku.Challenger__ wrote:
Šta je ovo sunce ti tvoje?? Kolekcija ljeto-jesen, Konjska Faca Kerry 2014?
- mirsek
#19599 Re: Ukrajina
Slazem se da ne valja i izolacionizam, vidjeli smo u 2 svj. rata.General War wrote:E pa to SAMO ili ALI...uvjek zeznu...i onda predje u "sta bi bila kad bi bilo"...
U dalje necu da se petljam, misli sta hoces ali...kako ne dojadi ameriku okrivljvati ali ama bas za sve? Kad su vladali "izolacionisti" u americi...izbila su dva svjetska rata, koje su na kraju morali oni da rijese...a sad eto se mjesaju...ponudi bolju alternativu, pa da razmotrimo.
Ali su ameri iz garanta mira i za svijet neophodne progresivne drzave presli u fazu ganjanja nekih svojih licnih i korporacijsko-lobostickih interesa ne mareci uopste za interese ljudi u tim drzavama, tako da su danas po anketama postali najveca prijetnja miru u svijetu.
Trebaju povuci kocnicu dok nisu pretjerali, to je sve sto ja zelim.
- animus
#19600 Re: Odg: Ukrajina
I ja sam davno postavio pitanje kako bi svijet izgledao da nije Amerike i niko nije odgovorio. Odgovor je da ga vjerovatno nebi ni bilo jer bi ratovao svak protiv svakoga a ovi manji bi davno nestali s mape. Ljudi Europa je u ratu bez granica bila sve do prije 60 godina i vjerovatno ni danas nebi mogao niko ni skim.General War wrote:E pa to SAMO ili ALI...uvjek zeznu...i onda predje u "sta bi bila kad bi bilo"...mirsek wrote:JA ne sanjam nista.General War wrote: