Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Sa_u_srcu

#19576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sa_u_srcu »

bob_rock wrote:
Sa_u_srcu wrote:Joj Mirze Ustamujica...jao lika... :lol:
Juce ga klix prozvao za uzimanje bijelog hljeba i levat istog dana ode u banku i uplati iznos...tacno se vidi jucerasnji datum na uplatnici... :lol:
ja borca za ljudska prava i govana...jao suplje djece mi...pa vise cijenim fakat one sto ga hladno uzimaju, nego ovu podvalu....
Joj Zeljko izbacuj ovog imbecila, kome on maglu prodaje...
Najavio je to nedavno na twitteru da će tako uraditi, tako da tekst na klix-u nema veze sa tim.

Hahahaha.... :thumbup: haj nadji mi jednu uplatnici kojom je on nekom pomogao, dat cu ti ja licno pare...
Joj suplje i govana, cuj na isti dan prozivke to uradio... :D
Sta je sa ostalim ratama sto je primao?
Gdje su one zavrsile?
Last edited by Sa_u_srcu on 24/01/2015 17:15, edited 1 time in total.
Sa_u_srcu

#19577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sa_u_srcu »

.
casica

#19578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

Maystor wrote:
VjecitiStudent wrote:
Maystor wrote: Daj mi jedno ime, samo jedno, nekog važnog člana koji je "u međuvremenu" napustio DF.
Koliko čujem, stranka stoji odlično. Aplikacije za članstvo pristižu sa svih strana. Ono što je ostalo kvalitetnog a neukaljanog kadra u SDP-u, masovno prelazi u DF, samo se ne žuri sa objavljivanjem.
Ko npr. Berilo i trnovski SDP?
Kao npr. načelnik Centra Bećirević, kao npr. Dr. *** *** , kao npr. kompletna ekipa vijećnika OO ***

Čuće se, kad bude vrijeme. Po meni, i ovo sa Džeksonom je trebalo sačekati sa objavom.
zasto ne kupi i par Srba da nas postedi ove melodrame :?
casica

#19579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

casica wrote:
Slobodan Šoja
Slobodan Šoja je istoričar i diplomata. Predavao je Svjetsku istoriju novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Sarajevu (do 1991. godine) i Istoriju Jugoslavije na Univerzitetu Pariz IV Sorbona (od 1997. godine). U bh. diplomatiji je od 2000. godine. Bio je ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu.
Gdje je Šoja bio i šta je radio u ovih šest godina, u nekom kolektivnom centru ili tamo gdje i svi sarajevski profesori koji su Sarajevo napustili '91?
iko :?
Maystor

#19580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Sa_u_srcu wrote:
bob_rock wrote:
Juce ga klix prozvao za uzimanje bijelog hljeba i levat istog dana ode u banku i uplati iznos...tacno se vidi jucerasnji datum na uplatnici... :lol:
ja borca za ljudska prava i govana...jao suplje djece mi...pa vise cijenim fakat one sto ga hladno uzimaju, nego ovu podvalu....
Najavio je to nedavno na twitteru da će tako uraditi, tako da tekst na klix-u nema veze sa tim.

Hahahaha.... :thumbup: haj nadji mi jednu uplatnici kojom je on nekom pomogao, dat cu ti ja licno pare...
Gdje su one zavrsile?
Ti kao da si na horsu. Kojim, bolan, ostalim ratama? Ovo je jedina koju je primio. Šta hoćeš da nam dokažeš?
Čovjek je rekao da se zalaže za ukidanje bijelog hljeba, a da će svoj davati u humanitarne svrhe dok se to zakonski ne reguliše.
Mogao je da ga ne uzme nikako, ali se odlučio da uzme i proslijedi kome smatra da je najpotrebnije.
Maystor

#19581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

SNSD blizu dogovora za izbor potpredsjednika FBiH

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/SN ... 85244.html

SARAJEVO - SNSD blizu je dogovora sa Liberalnom strankom i Narodnom strankom "Radom za boljitak" o pokretanju zajedničke inicijative za izbor potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/ iz reda srpskog naroda, rekao je Srni delegat u Domu naroda federalnog parlamenta Slaviša Mihajlović.

----------------

"Tu nije riječ samo o stranačkom kadrovanju i postavljanju funkcionera iz pojedinih političkih partija, već je pravi smisao zauzimanje pozicija prije ustavnih reformi u BiH i FBiH", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, značajna je pozicija potpredsjednika FBiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH, jer će taj dom biti politička arena, gdje će se dešavati najveći dio dogovora i procesa o ustavnim reformama.

On napominje da politička elita iz Sarajeva nastoji dati ekskluzivno pravo Demokratskom frontu /DF/, kao što je to nekada činila SDP-u, odnosno da se sva kadrovska rješenja koja pripadaju srpskoj kvoti daju jednoj političkoj partiji.

Upravo na taj način je, kaže Mihajlović, DF i Željko Komšić postao dio kombinatorike buduće vlasti u FBiH i BiH, napominjući da je isti posao radio i prije četiri godine sa pozicije SDP-a.

"SNSD kao politička partija koja je na sebe preuzela obavezu da zaštiti srpski narod u FBiH je zainteresovana za te pozicije kako bi mogli aktivno učestvovati u ustavnim reformama koje će se desiti u naredne dvije godine", dodao je Mihajlović.
Last edited by Maystor on 24/01/2015 18:01, edited 1 time in total.
Maystor

#19582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Najgori scenario koji bi se sada mogao desiti bi bio da Željko odustane i prepusti državu Dodiku, Čoviću i kvinslinzima iz SDA (kojima bi se rado, po mogućnosti pridružili SBB i/ili SDP).
Hafis

#19583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Maystor wrote:Najgori scenario koji bi se sada mogao desiti bi bio da Željko odustane i prepusti državu Dodiku, Čoviću i kvinslinzima iz SDA (kojima bi se rado, po mogućnosti pridružili SBB i/ili SDP).
Nevolja je što im on uopće nije potreban za sklapanje vlasti.
Imao je samo sreće što se trenutno uklopio u nečiju političku računicu, i onog trenutka kada se ne bude više uklapao letjet će k'o fišek iz svih kombinacija.
Jednostavno DF nema nikakav odlučujući politički potencijal (broj ruku u parlamentima - državni i federalni) koji mu može dopustiti nekakvo uvjetovanje, a ne još poziciju i mogućnost ''prepuštanja države''.
Maystor

#19584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Hafis wrote:
Maystor wrote:Najgori scenario koji bi se sada mogao desiti bi bio da Željko odustane i prepusti državu Dodiku, Čoviću i kvinslinzima iz SDA (kojima bi se rado, po mogućnosti pridružili SBB i/ili SDP).
Imao je samo sreće što se trenutno uklopio u nečiju političku računicu, i onog trenutka kada se ne bude više uklapao letjet će k'o fišek iz svih kombinacija.
Jednostavno DF nema nikakav odlučujući politički potencijal (broj ruku u parlamentima - državni i federalni) koji mu može dopustiti nekakvo uvjetovanje, a ne još poziciju i mogućnost ''prepuštanja države''.
Ako si pratio ovu temu mogao si vidjeti da sam bio glasan zagovornik teze da DF ni u kom slučaju ne treba ići u vlast sa SDA. Lakše bi bilo ostati u opoziciji i brojati Bakirova radna mjesta. Ili kao što neki predlažu, staviti se na čelo sljedećeg bunta koji će se neminovno desiti. DF bi sigurno profitirao na tome. Ali šta bi država BiH dobila od takve politike? Još 4 godine agonije, stagnacije, haos sa nepredvidivim posljedicama.
Komšić se savio koliko je mogao. Pristao je na zahtjev stranaca da pusti Čoviću da pobijedi na izborima za člana predsjedništva. Eto, u interesu države. Pristao je na koaliciju s đavolom, ne bi li nešto krenulo naprijed. Kada su ga doveli u situaciju da ga ucjenjuju Radeljaš i Lijanović, više nije mogao.
Hafis

#19585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Maystor wrote:
Hafis wrote:
Ako si pratio ovu temu mogao si vidjeti da sam bio glasan zagovornik teze da DF ni u kom slučaju ne treba ići u vlast sa SDA. Lakše bi bilo ostati u opoziciji i brojati Bakirova radna mjesta. Ili kao što neki predlažu, staviti se na čelo sljedećeg bunta koji će se neminovno desiti. DF bi sigurno profitirao na tome. Ali šta bi država BiH dobila od takve politike? Još 4 godine agonije, stagnacije, haos sa nepredvidivim posljedicama.
Komšić se savio koliko je mogao. Pristao je na zahtjev stranaca da pusti Čoviću da pobijedi na izborima za člana predsjedništva. Eto, u interesu države. Pristao je na koaliciju s đavolom, ne bi li nešto krenulo naprijed. Kada su ga doveli u situaciju da ga ucjenjuju Radeljaš i Lijanović, više nije mogao.
Svakako je da su se trebali izmaknuti iz cijele ove priče.
DF nije uopće stranka, već skupina potencionalnih političkih uhljebljenika koji su se okupili oko nekadašnjeg najpopularnijeg političara u FBiH.
Ne vjerujem da se po ičemu razlikuju recimo od likoiva iz SDP-a, i prvenstveni cilj je uhljebljenje (što je sasvim normalno u ovim teškim vremenima).
E sad, šef stranke ne bi bio on, kada to sve ne bi malo iskomplicirao, tako da će trebati dobrano potegnuti da se sav taj politički kadar nekako uhljebi.
Kako su krenuli, sve su dalje i dalje od guzovače, upravo zbog principijelnosti šefa koji izgleda nema baš sluha za svoje članstvo. Ili on to ne vidi ili ne konta koga ima oko sebe i što je prvenstveni cilj cijelog projekta i ljudi koje je iskupio ''oko sebe''.
Kako god, igraju prevelike iznose u ovoj partiji karata, a nemaju baš neku veliku gutu u džepu za ovakvu partiju, tako da ih samo jedno dijeljenje može definitivno izbaciti iz igre.
Jedno je sigurno - možda i uđu u vlast, ali neće u njoj dočekati slijedeće izbore.
Banksy

#19586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:Cekaj, to DF vise ne uvidja veliki reformatorski kapacitet u SDA i HDZ?
:D

Koalicioni im partner sinoć reče da se malo zagužvalo samo oko fotelja ... Biće to ok :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Cuo sam da je DF pokusao provuci pricu oko inspekcije tuzilastva, procesa koji su po ladicama godinama...popunjavanje novim kadrovima te oblasti i sl.
Hladno ce ga odHebati mafija iz SDA i HDZ, mozda bas zbog toga. Vidis, fotelje se spominju. Samo nije precizirano cije. :D
Djeluje mi da je DF utripovao da ce moci puno vise nego sto realno moze. Narocito protiv kartelsko-familijarno-feudalne bratije, koji su u igri 20 god. Jok, sjecam se price, mi cemo udariti na to.....ahhhhaaaaaaa :zzzz:
Il' ce im se prikljuciti, i prestati talasati, uz par kozmetickih (kvazi)poteza, ili ce ga odHebati i isutati nogama.

Gdje ces na glavninu novca, sudskih postupaka, dokaza....udariti. Nerealni su skroz, ako su krenuli u to, a imam info da su pokusali zaceprkati i tu...neralni, bar dok, i ako ikada, ojacaju i dobiju momentum za takvo sto.
Bar na razini onog momentuma kojeg je imao jadni i korumpirano-nesposobni SDP. Al' ok, to je vvec ispricana prica. O rahmetlijama sve najbolje :zzzz: :mrgreen:
Agron P

#19588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Agron P »

DF i SDP su ponovo prikazali politicko Sarajevo kao negativan faktor u BiH, i to bi moglo imati ozbiljne posljedice po drustveno-politicki polozaj Bosnjaka u narednom periodu.

Da SDP prije 5 godina nije krenuo u formiranje vlasti bez HDZ-a danas bi ta stranka gledala u leda nama mnogo naklonjenijeg Martina Raguza i HDZ 90, i "hrvatsko pitanje" bi bilo rijeseno.

Da DF nije nagovorio SDA na vlast bez SNDD-a ta stranka bi za cetiri godine bila pometena od sadasnje(nama naklonjenije) opozicije u RS-u.
Pohlepa i egoizam mladog dvojca Bajrovic-Suljagic nas unistava na duze staze.

Nagore od svega sto kao jedina opozicija u Sarajevu danas djeluje scepo Radoncic a taj je spreman i mamu prodati da ne ode u zatvor
bob_rock

#19589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

Sa_u_srcu wrote:
bob_rock wrote:

Gdje su one zavrsile?
Nit sam ljubitelj lika i djela kako njegovog, tako niti njegove bivše partije, a vala i slabo mirišem i novu partiju da bi bio njegov branilac.
Ono što sam naveo je fakt, a za ostalo pitaj njega.
Kikibombona

#19590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Ljudi, svako ko je ikada imao veze sa SDPom je operisan od realnosti i potpuno onemogucen da racionalno sagleda situaciju i procijeni vlastitu snagu.

To su politicki diletanti kakve Balkan nije vidio.

Valjda ostavstina komunizma, tj. misljenje da se silom sve moze rijesiti. Ne treba vam nabrajati koliko su se puta zaletili kao bizoni i ispali totalni levati.

Ovi ultra sovinisti, vjerski fanatici i seoski mudraci iz drugih partija su izmislili politiku za ekipu inficiranu SDPeom.
zagor 19

#19591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Agron P wrote:DF i SDP su ponovo prikazali politicko Sarajevo kao negativan faktor u BiH, i to bi moglo imati ozbiljne posljedice po drustveno-politicki polozaj Bosnjaka u narednom periodu.

Da SDP prije 5 godina nije krenuo u formiranje vlasti bez HDZ-a danas bi ta stranka gledala u leda nama mnogo naklonjenijeg Martina Raguza i HDZ 90, i "hrvatsko pitanje" bi bilo rijeseno.

Da DF nije nagovorio SDA na vlast bez SNDD-a ta stranka bi za cetiri godine bila pometena od sadasnje(nama naklonjenije) opozicije u RS-u.
Pohlepa i egoizam mladog dvojca Bajrovic-Suljagic nas unistava na duze staze.

Nagore od svega sto kao jedina opozicija u Sarajevu danas djeluje scepo Radoncic a taj je spreman i mamu prodati da ne ode u zatvor

E ovo kao da je Bog dragi rekao, ne budi mi uračunato u grijeh što ovako kažem. Svaka čast, samo mala korekcija, ne da puše Bošnjaci nego svi oni koji vole ovu BiH, ma koje nacije bili. Pa da,Čović i Dodik ovakve situacije diskvalifikacije njih odn. njihovih partija iz učešća u vlasti vješto spinuju kao diskvalificiranje čitavog jednog naroda, a od sebe prave "mučenike", žrtve političkog Sarajeva.. ali ipak pitanje svih pitanje je kada če narod u BiH "progledati", da je onaj radnik u Tuzli u istom životnom položaju kao i onaj radnik u Širokom Brijegu, te da im je politički interes identičan? Drugo ja pitam, koliko je zaista "osovina" Suljagić-Bajrović moćna i da li su oni zaista siva eminencija koja iz sjene upravlja politikom DF-a?
Last edited by zagor 19 on 24/01/2015 23:24, edited 1 time in total.
Sa_u_srcu

#19592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sa_u_srcu »

Ma normala...samo mi fanny da tip kada bude prozvan kao jedan od korisnika bijelog hljeba isti taj dan, uslika uplatnicu i dokazuje nekakvo ljudsko opredjeljenje...
Ne volim kada likovi poput njega podcijene ljudsku inteligenciju i od svoje sramote i stida u istom momentu pokusavaju napraviti neko divno dijelo...;)

Zato i kazem vise volim ljude koji to otvoreno uzimaju, nego ovo...nemoj ziv bio...
oakville

#19593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote:Cekaj, to DF vise ne uvidja veliki reformatorski kapacitet u SDA i HDZ?
:D

Koalicioni im partner sinoć reče da se malo zagužvalo samo oko fotelja ... Biće to ok :)
Došlo je do principijelnih nesporazuma u vezi državotvornih vizija i dinamike pristupanja BiH NATO savezu između koalicionih partnera :D . Drugim riječima, premalo je fotelja a previše kandidata, pa se na tržištu fotelja i kandidata moraju izvršiti određeni swapovi po principu "pomogni ti meni, pomognut ću ja tebi" s tim što, sasvim očekivano, i niži stranački nivoi samostalno trguju iza ledja "stranačkih lidera." Ali bit će to ok, s malo razočarenja sve se to prevaziđe :D
oakville

#19594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
HDZ je jedini apsolutno neophodan, jel tako Hafisaga ? De nam zabilježi datume dolaska HDZa na potpunu vlast medju hrvatima, da kroz par godina saberemo koliko su ovaj put uspjeli u iseljavanju Hrvata. U periodu 1991-2006 rezultati su im bili impresivni :D
Better Man

#19595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Hafis wrote:
Željko izgleda želi da svima nama pokaže da je je jedan teški idiot. Kako možeš očekivati napredak i procesuiranje odgovornih za pljačku države, kad vlast praviš s tim ljudima. I ovdje jasno izlazi na vidjelo da se isključivo gleda ko će koju fotelju dobiti i da nikog stvarno ne interesira napredak ove zemlje, borba protiv korupcije i kriminala. Željko je napustio SDP i umjesto da progovori o kriminalu i korupciji u partiji, prozove imenom i prezimenom odgovorne kako je najvljivao kad je prvi put napustio partiju, a odmah sutradan povukao ostavku, on se ušutio kao miš. Ovdje treba uvesti zabranu mjenjanja političkih dresova, samo tako možemo očekivati da se pojavi neka nova snaga koja je potpuno čista i koja može i želi napraviti promjene u ovoj državi.
Mister Yes

#19596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Situacija je zaista teška za DF

Image

CIK je već presudio da treba 5 ruku za prijedlog podpredsjednika iz reda srpskog naroda. Dakle presudili su da ja 5 neophodna trećina od 13 zastupnika (a ne 4 kako se u startu govorilo).

Kako da DF skupi 5 ruku ako SDP neće dizati ruke? Jedino sa SNSD-om jer kada se odbiju SDP i SNSD ostaju samo 4 ruke. Dakle, ili se moraju dogovoriti sa SNSD-om ili se povući iz priče. Mrka kapa.

A što je najgore SNSD ima ambiciju da oni predlože podpresjednika što i nije nelogično. Naime ako neće SDP koji ima najviše mandata onda i jeste red da predloži onaj ko ima sljedeći broj mandata a to je SNSD. Radeljaša i Lijanovića će fino platiti i eto njima 5 ruku. Gulp :run:
casica

#19597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... govic.html

ukratko, ako sdp nama ne popusi mi cemo napuckati narod na njih kao i prosle godine, ima da rade kako im se kaze il' su najebali....a da, i nek ne izlaze u medije, nerviraju me :-)

Image
vee-jay

#19598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

casica wrote:http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... govic.html

ukratko, ako sdp nama ne popusi mi cemo napuckati narod na njih kao i prosle godine, ima da rade kako im se kaze il' su najebali....a da, i nek ne izlaze u medije, nerviraju me :-)
Vjerujem da bi Suljagic mogao biti najveci gubitnik nakon ove cetiri godine.
oakville

#19599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

vee-jay wrote:
casica wrote:http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... govic.html

Vjerujem da bi Suljagic mogao biti najveci gubitnik nakon ove cetiri godine.
I uz njega još jedan dobar dio pridruženih vizionara. Od "domovine" osta "za potpredsjednika federacije iz reda srba", od "gradjanske alternative za Bih" . "kantonalni preostatak." Za koliko 2 godine nema od tog projekta ništa, bolje im je da odmah počnu smišljati novi, dok još primaju platu iz ovog tekućeg projekta :D
Banksy

#19600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Pobrkalo ti se nešto.
S kvislinizima iz SDA je u čvrstom zagrljaju, s Čovićem, kojem je prepustio sve hrvatske pozicije, također, a Dodikovog Šoju, valjda u nedostatku svojih, federalnih Srba, kandidira za potpredsjednika Federacije.

Što reče ovaj iznad, samo povući vodu, da ih što prije zaboravimo ...
Post Reply