Ni ti ni ja nismo ovlasteni da nekoga usporavamo i da smetamo nekome ko vozi brze od nas, ako je neko brzi od nas nasa je duznost se na bezbjedan nacin postaviti u voznji da nas taj moze obici ili preteci sto lakse.djkurt wrote:A ti imaš problem sa ograničenjima brzine na tom magistralnom putu. Ti ako imaš novaca da plaćaš kazne, drugi možda nemaju.kakaljin wrote:Ako po tebi magistralnim putevima mozes voziti samo na malim dionicama 80km/h onda ti imas problema sa voznjom jer ne znas voziti i bojis se vece brzine od 50km/h, za tebe je bolje da putujes busom ili vozom, jer za tebe nije automobil.djkurt wrote: Ja sam taj putni pravac i naveo kao primjer nebuloznosti vožnje 80KM/h bez obzira na ograničenje brzine, jer ti realno možeš voziti 80KM/h samo jednim malim dijelom tog puta a dva su razloga za to najveća naseljena mjesta i pohabana cesta. Tako da u stvari ovaj hipotetički vozač koji konstantno vozi 50KM/h u stvari je najmanji problem.
A sto se tice ogranicenja, radari svi fataju na brzinu na preko 11 km/h na sat, tako da ko vozi gdje je ogranicenje 80 moze komotno da vozi 89 i radar ga nece snimiti i policija ga nece zaustaviti sto vozi 89 km/h. A ko vozi 60 gdje je ogranicenje 80 taj ugrozava saobracaj.