FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#19551 Re: FC Barcelona
Ja mislim da je ovo zadnja stanica Barce u LP....izgledaju zaista umorno i potrošeno...nekako se to najbolje vidi na Busquetsu, koji je uvijek bio kondiciono besprijekoran.
Nema ni Puyola, ni Mascherana, ni Adriana u polufinalu....a što je bitnije, nema ni presinga koji je kljuc za Barcinu igru.
Previše prostora ostavljaju na sredini - jer Xavi više ne može ko prije pokrivati teren i držati visok ritam (razumljivo).
Alvesa se moraju riješiti, dok se još može uzeti fina lova za njega....pre pre preloš je u defanzivi, a to je nedopustivo u ovim fazama LP.
Svi ostali polufinalisti (Bayern, Real, Borusija) izgledaju dosta spremije i bolje od ove Barce.
Nema ni Puyola, ni Mascherana, ni Adriana u polufinalu....a što je bitnije, nema ni presinga koji je kljuc za Barcinu igru.
Previše prostora ostavljaju na sredini - jer Xavi više ne može ko prije pokrivati teren i držati visok ritam (razumljivo).
Alvesa se moraju riješiti, dok se još može uzeti fina lova za njega....pre pre preloš je u defanzivi, a to je nedopustivo u ovim fazama LP.
Svi ostali polufinalisti (Bayern, Real, Borusija) izgledaju dosta spremije i bolje od ove Barce.
- Kemal Malovčić
#19552 Re: FC Barcelona
ma oporaviće se do semifajnala
- Bosanski_hibrid
#19553 Re: FC Barcelona
Barsa uzima LP ove godine 
- Kemal Malovčić
#19554 Re: FC Barcelona
Bosanski_hibrid wrote:Barsa uzima LP ove godine
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#19555 Re: FC Barcelona
Cesc has become a father during the game. His girlfriend Daniella gave birth to their daughter Lia. He's on his way to the hospital.
-
todd_smith
#19557 Re: FC Barcelona
Kemal Malovčić wrote:Bosanski_hibrid wrote:Barsa uzima LP ove godine

- Logovan
#19558 Re: FC Barcelona
Xavi.
Izdominirao sa dodavanjem.
-
Crvena Tifoza
#19559 Re: FC Barcelona
Entropio wrote:Cesc has become a father during the game. His girlfriend Daniella gave birth to their daughter Lia. He's on his way to the hospital.
Ljudi đecu prave, istrošeni.
- Jaqen Hghar
#19560 Re: FC Barcelona
Hajd ti nama objasni zasto igraci ostalih ekipa to isto rade? C.Ronaldo u Manchesteru je bio sinonim za simuliranje, sad je Ashley Young. Zasto Pepe onoliko simulira kad svi znaju kako udara protivnike? Luis Suarez npr. Imas u svakoj ekipi igraca koji to rade, pa da ponovim pitanje, hajd ti nama objasni zasto igraci drugih ekipa to rade?poostar wrote:Mislim da je situacija bila u prvom poluvremenu. Nebitno. Takvih situacija ima na pretek u svakoj utakmici. Zbog cega je to potrebno ? Mislim, superioran si na terenu...nema potrebe izvodit pizdarije i simulirat nekakve povrede bezveze.. Nije mi nikako jasnoskenderija04 wrote:Ova par minuta do kraja? Odgovor je jednostavan, izlazi iz povrede clanka i u akciji na koju ja mislim Alex mu je pao na clanak . Valjda na istu akciju mislimopoostar wrote:Svaka cast Barci i simpatizerima iste, al zar ne moze niti jedna utakmica proci bez valjanja poslije svakog faula ?
Zasto im to treba ?
Zasto Pedro mora da pada ko da mu je neko noge polomio a u reprizi se vidi da nikakvog kontakta izmedju njega i PSG igraca nije bilo ?
Zbog cega ?
Molim vas, objasnite mi..
PS. Nisam simpatizer PSG-a, Reala, niti bilo kojeg drugog spanskog kluba
- Zmijuga loma
#19561 Re: FC Barcelona
Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu.
Ne kontam što ne igraju više onaj kolektivni presing. Od ofanzivne trojke samo Pedro ganjao. Bartra je bio solidan.
Ne kontam što ne igraju više onaj kolektivni presing. Od ofanzivne trojke samo Pedro ganjao. Bartra je bio solidan.
- skenderija04
#19562 Re: FC Barcelona
Dani Alves: " Vise volim imati u ekipi sepavog Messija nego mnoge zdrave"
Prodjes forumom i svi polufinalisti euforicni to je cudo jedno, samo ovdje zabrinutost i pesimizam. Ko zna, valjda je pitanje standarda ili mozda navike. Vidim da svi hoce Barcelonu za protivnika u polufinalu. E to volim ,napkokon Barcelona bez uloge favorita sa ispunjenim sportskim ciljem. Za 15 dana se doooooosta toga moze promijeniti i specijano na kraju sezone. A tri dobre utakmice ova ekipa moze odigrati.
Prodjes forumom i svi polufinalisti euforicni to je cudo jedno, samo ovdje zabrinutost i pesimizam. Ko zna, valjda je pitanje standarda ili mozda navike. Vidim da svi hoce Barcelonu za protivnika u polufinalu. E to volim ,napkokon Barcelona bez uloge favorita sa ispunjenim sportskim ciljem. Za 15 dana se doooooosta toga moze promijeniti i specijano na kraju sezone. A tri dobre utakmice ova ekipa moze odigrati.
-
nemampojmakad
#19563 Re: FC Barcelona
smiješna ste ekipa, ko iz crtanih
- Idemedosumom
#19564 Re: FC Barcelona
zar nije s 28.7% ?Zmijuga loma wrote:Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu.![]()
-
LSD
#19565 Re: FC Barcelona
E pa ne može više ko nekad....igraci stare, troše se kroz sezonu, sve teže i teže to ide....Xavi, koji je vrlo bitan za igru Barce, više ne može ko nekad ga ganja i trci...a on je najbolji primjer....to se veceras jasno vidjelo - jbg godine stišću...Busquets isto umoran ocigledno.Zmijuga loma wrote:Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu.![]()
Dok je Pep bio presing je bio ubitacan i gušio sve ijednog protivnika...teško je bilo ko izlazio na polovinu Barce jer su svi trcali ko mazge na svaku loptu i grizli za noge ko kerovi....e toga više nema, bar kod Tita....a hoce li biti (to jest, hoce li moci) - vidjet cemo.
- Kemal Malovčić
#19566 Re: FC Barcelona
ne govori mi o starenju, pomisliću da i ja starim 
-
5 0 5
- Pitarrr82
#19568 Re: FC Barcelona
Jel obnovio povredu?
-
Madrid
#19569 Re: FC Barcelona
Nismo mi sa Realove teme previse euforicniskenderija04 wrote:Dani Alves: " Vise volim imati u ekipi sepavog Messija nego mnoge zdrave"![]()
BvB nakon mnogo godina tu gdje jesu, razumljiva euforija, Bayern pravo izdominirao ekipu za koju su mnogi forumski Talijani govorili da ce dici klempu, pa je razumljiva euforija kod njih
Inace, ocekivao sam od Barce vise, sve je ovo guzovaca, je Ibra zabio gol iz dubokog ofsajda, al je cinjenica da Barca nije mogla dobit neki tamo umjetni PSG
- Don Zivconi
#19570 Re: FC Barcelona
Moram da kazem svoje misljenje o utakmici
barca se provukla kroz iglene usi, to se vidjelo na nervozi igraca kako na klupi tako i na terenu jednako su bili toga svjesni kao i svi drugi sto su gledali tekmu. Gol psg-a je visio u zraku kroz polu kontre, sudia ih je zahebao u par navrata, nije dosudio crveni za opasan start sa dvije noge (da je kojim slucajem obrnuta situacija bila garantujem zivotom da bi bio crveni), nije sudio ulazak u putanju ibrahimovicu sto se moglo ovjeriti zutim kartonom a mozda i golom, dosudjen offside koji nije postojao i jos nekih detalja koji nista ne cude kad su u pitanju spanski klubovi i njihova hebena teatralnost. Toliko mahanja rukama i pritiska na sudjenje samo mogu prirediti spanci a da ih se ne sankcionise, zadrzavanje igre i nakon toliko sranja i izmjena samo nadoknada od 4min. Mislim da je u sustini bila odlicna tekma za gledati ali bi jos bolja bila da je prosao psg i da kazni ove male epilepticare koje sam nekada gotivio ali su mi se vise popeli na neku stvar i oni i njihova tika taka na udaljenosti od cc 2cm i to se broji kao pass 
- hordash
#19571 Re: FC Barcelona
@Zivcani
Hajd izrudari jos koju situaciju gdje je sudija (citaj: uefa) 'pogurao' Barsu.
- skenderija04
#19572 Re: FC Barcelona
Messi OK
Jutros je napravljena ekografija. Po izlasku sa klinike je izjavio da ocekuje da ce igrati polufinale. Povreda nije pogorsana i svi su izgledi da ce biti spreman. 15 dana odmora ce izgleda biti dovoljno.
Jutros je napravljena ekografija. Po izlasku sa klinike je izjavio da ocekuje da ce igrati polufinale. Povreda nije pogorsana i svi su izgledi da ce biti spreman. 15 dana odmora ce izgleda biti dovoljno.
- omega369
#19573 Re: FC Barcelona
odavno barca nije odigrala jednu utakmicu takticki, na 'nulu', kao sinoc. barem ja ne pamtim
a kad je zatrebalo tu je messi i to je to. u polufinalu borusija i svi sretni
a kad je zatrebalo tu je messi i to je to. u polufinalu borusija i svi sretni
- DonVito
#19574 Re: FC Barcelona
Prosli u 1/2 bez pobjede u dvije tekme 
- Don Zivconi
#19575 Re: FC Barcelona
pametnom i ovo dostahordash wrote:@Zivcani