FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#19551 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ja mislim da je ovo zadnja stanica Barce u LP....izgledaju zaista umorno i potrošeno...nekako se to najbolje vidi na Busquetsu, koji je uvijek bio kondiciono besprijekoran.
Nema ni Puyola, ni Mascherana, ni Adriana u polufinalu....a što je bitnije, nema ni presinga koji je kljuc za Barcinu igru.
Previše prostora ostavljaju na sredini - jer Xavi više ne može ko prije pokrivati teren i držati visok ritam (razumljivo).
Alvesa se moraju riješiti, dok se još može uzeti fina lova za njega....pre pre preloš je u defanzivi, a to je nedopustivo u ovim fazama LP.

Svi ostali polufinalisti (Bayern, Real, Borusija) izgledaju dosta spremije i bolje od ove Barce.
Kemal Malovčić

#19552 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

ma oporaviće se do semifajnala
Bosanski_hibrid

#19553 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_hibrid »

Barsa uzima LP ove godine 8-)
Kemal Malovčić

#19554 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Bosanski_hibrid wrote:Barsa uzima LP ove godine 8-)
8-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#19555 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Cesc has become a father during the game. His girlfriend Daniella gave birth to their daughter Lia. He's on his way to the hospital.
5 0 5

#19556 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
todd_smith

#19557 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Kemal Malovčić wrote:
Bosanski_hibrid wrote:Barsa uzima LP ove godine 8-)
8-)
Image
Logovan

#19558 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Xavi. :thumbup: Izdominirao sa dodavanjem.
Crvena Tifoza

#19559 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Entropio wrote:Cesc has become a father during the game. His girlfriend Daniella gave birth to their daughter Lia. He's on his way to the hospital.

Ljudi đecu prave, istrošeni. 8-)
Jaqen Hghar

#19560 Re: FC Barcelona

Post by Jaqen Hghar »

poostar wrote:
skenderija04 wrote:
poostar wrote:Svaka cast Barci i simpatizerima iste, al zar ne moze niti jedna utakmica proci bez valjanja poslije svakog faula ?
Zasto im to treba ?
Zasto Pedro mora da pada ko da mu je neko noge polomio a u reprizi se vidi da nikakvog kontakta izmedju njega i PSG igraca nije bilo ?
Zbog cega ?
Molim vas, objasnite mi..

PS. Nisam simpatizer PSG-a, Reala, niti bilo kojeg drugog spanskog kluba
Ova par minuta do kraja? Odgovor je jednostavan, izlazi iz povrede clanka i u akciji na koju ja mislim Alex mu je pao na clanak . Valjda na istu akciju mislimo
Mislim da je situacija bila u prvom poluvremenu. Nebitno. Takvih situacija ima na pretek u svakoj utakmici. Zbog cega je to potrebno ? Mislim, superioran si na terenu...nema potrebe izvodit pizdarije i simulirat nekakve povrede bezveze.. Nije mi nikako jasno
Hajd ti nama objasni zasto igraci ostalih ekipa to isto rade? C.Ronaldo u Manchesteru je bio sinonim za simuliranje, sad je Ashley Young. Zasto Pepe onoliko simulira kad svi znaju kako udara protivnike? Luis Suarez npr. Imas u svakoj ekipi igraca koji to rade, pa da ponovim pitanje, hajd ti nama objasni zasto igraci drugih ekipa to rade?
Zmijuga loma

#19561 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu. :oops:

Ne kontam što ne igraju više onaj kolektivni presing. Od ofanzivne trojke samo Pedro ganjao. Bartra je bio solidan.
skenderija04

#19562 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Dani Alves: " Vise volim imati u ekipi sepavog Messija nego mnoge zdrave" :D

Prodjes forumom i svi polufinalisti euforicni to je cudo jedno, samo ovdje zabrinutost i pesimizam. Ko zna, valjda je pitanje standarda ili mozda navike. Vidim da svi hoce Barcelonu za protivnika u polufinalu. E to volim ,napkokon Barcelona bez uloge favorita sa ispunjenim sportskim ciljem. Za 15 dana se doooooosta toga moze promijeniti i specijano na kraju sezone. A tri dobre utakmice ova ekipa moze odigrati.
nemampojmakad

#19563 Re: FC Barcelona

Post by nemampojmakad »

smiješna ste ekipa, ko iz crtanih
Idemedosumom

#19564 Re: FC Barcelona

Post by Idemedosumom »

Zmijuga loma wrote:Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu. :oops:

Ne kontam što ne igraju više onaj kolektivni presing. Od ofanzivne trojke samo Pedro ganjao. Bartra je bio solidan.
zar nije s 28.7% ? :lol:
LSD

#19565 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Zmijuga loma wrote:Mesija sa 34% spremnosti uđe i riješi utakmicu. :oops:

E pa ne može više ko nekad....igraci stare, troše se kroz sezonu, sve teže i teže to ide....Xavi, koji je vrlo bitan za igru Barce, više ne može ko nekad ga ganja i trci...a on je najbolji primjer....to se veceras jasno vidjelo - jbg godine stišću...Busquets isto umoran ocigledno.
Dok je Pep bio presing je bio ubitacan i gušio sve ijednog protivnika...teško je bilo ko izlazio na polovinu Barce jer su svi trcali ko mazge na svaku loptu i grizli za noge ko kerovi....e toga više nema, bar kod Tita....a hoce li biti (to jest, hoce li moci) - vidjet cemo.
Kemal Malovčić

#19566 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

ne govori mi o starenju, pomisliću da i ja starim :mrgreen:
Pitarrr82

#19568 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

Jel obnovio povredu?
Madrid

#19569 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

skenderija04 wrote:Dani Alves: " Vise volim imati u ekipi sepavog Messija nego mnoge zdrave" :D

Prodjes forumom i svi polufinalisti euforicni to je cudo jedno, samo ovdje zabrinutost i pesimizam. Ko zna, valjda je pitanje standarda ili mozda navike. Vidim da svi hoce Barcelonu za protivnika u polufinalu. E to volim ,napkokon Barcelona bez uloge favorita sa ispunjenim sportskim ciljem. Za 15 dana se doooooosta toga moze promijeniti i specijano na kraju sezone. A tri dobre utakmice ova ekipa moze odigrati.
Nismo mi sa Realove teme previse euforicni :D
BvB nakon mnogo godina tu gdje jesu, razumljiva euforija, Bayern pravo izdominirao ekipu za koju su mnogi forumski Talijani govorili da ce dici klempu, pa je razumljiva euforija kod njih :-D
Inace, ocekivao sam od Barce vise, sve je ovo guzovaca, je Ibra zabio gol iz dubokog ofsajda, al je cinjenica da Barca nije mogla dobit neki tamo umjetni PSG :razz:
Don Zivconi

#19570 Re: FC Barcelona

Post by Don Zivconi »

Moram da kazem svoje misljenje o utakmici :D barca se provukla kroz iglene usi, to se vidjelo na nervozi igraca kako na klupi tako i na terenu jednako su bili toga svjesni kao i svi drugi sto su gledali tekmu. Gol psg-a je visio u zraku kroz polu kontre, sudia ih je zahebao u par navrata, nije dosudio crveni za opasan start sa dvije noge (da je kojim slucajem obrnuta situacija bila garantujem zivotom da bi bio crveni), nije sudio ulazak u putanju ibrahimovicu sto se moglo ovjeriti zutim kartonom a mozda i golom, dosudjen offside koji nije postojao i jos nekih detalja koji nista ne cude kad su u pitanju spanski klubovi i njihova hebena teatralnost. Toliko mahanja rukama i pritiska na sudjenje samo mogu prirediti spanci a da ih se ne sankcionise, zadrzavanje igre i nakon toliko sranja i izmjena samo nadoknada od 4min. Mislim da je u sustini bila odlicna tekma za gledati ali bi jos bolja bila da je prosao psg i da kazni ove male epilepticare koje sam nekada gotivio ali su mi se vise popeli na neku stvar i oni i njihova tika taka na udaljenosti od cc 2cm i to se broji kao pass :dance:
hordash

#19571 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

@Zivcani

Hajd izrudari jos koju situaciju gdje je sudija (citaj: uefa) 'pogurao' Barsu.
skenderija04

#19572 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Messi OK

Jutros je napravljena ekografija. Po izlasku sa klinike je izjavio da ocekuje da ce igrati polufinale. Povreda nije pogorsana i svi su izgledi da ce biti spreman. 15 dana odmora ce izgleda biti dovoljno.
omega369

#19573 Re: FC Barcelona

Post by omega369 »

odavno barca nije odigrala jednu utakmicu takticki, na 'nulu', kao sinoc. barem ja ne pamtim

a kad je zatrebalo tu je messi i to je to. u polufinalu borusija i svi sretni :D
DonVito

#19574 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Prosli u 1/2 bez pobjede u dvije tekme :roll:
Don Zivconi

#19575 Re: FC Barcelona

Post by Don Zivconi »

hordash wrote:@Zivcani

Hajd izrudari jos koju situaciju gdje je sudija (citaj: uefa) 'pogurao' Barsu.
pametnom i ovo dosta :roll:
Post Reply