Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gidra

#19551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by gidra »

paladinka wrote:
HAVANA wrote:Cuj citav dan posla 200 km.Daj ja cu ti montirati za 200km,100 sam ih smontirao. :D
Ali koliko on takvih ugovora ima mjesecno , ali sto ti ne kontas je njegova racunica na kraju mjeseca, znaci on mora sebi sam zdravstveno plati , penziono , mozda neko zivotno osiguranje , bas kao majstor ti se uvjek moze desiti nesreca, porez,. Ja ne znam kako ne kontas .
Slagao te je, omjer im je 1:1, ako ti je materijal 2 milje, uzeće ti i za ruke 2 milje. Egger kuhinja ne postoji, vjerovatno ti je Egger radnu ploču stavio a ostalo uradio u Turskoj ili Poljskoj iverici ili medijapanu ako nisi išla sa farbanim medijapanom.
paladinka

#19552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

gidra wrote:
paladinka wrote:
HAVANA wrote:Cuj citav dan posla 200 km.Daj ja cu ti montirati za 200km,100 sam ih smontirao. :D
Ali koliko on takvih ugovora ima mjesecno , ali sto ti ne kontas je njegova racunica na kraju mjeseca, znaci on mora sebi sam zdravstveno plati , penziono , mozda neko zivotno osiguranje , bas kao majstor ti se uvjek moze desiti nesreca, porez,. Ja ne znam kako ne kontas .
Slagao te je, omjer im je 1:1, ako ti je materijal 2 milje, uzeće ti i za ruke 2 milje. Egger kuhinja ne postoji, vjerovatno ti je Egger radnu ploču stavio a ostalo uradio u Turskoj ili Poljskoj iverici ili medijapanu ako nisi išla sa farbanim medijapanom.
Naravno , ja bas mislila da je egger kuhinja u austriji proizvedana. Pa 80 posto namjestaja dolazi iz Poljske.
mirsek

#19553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

paladinka wrote:Ja sam sebi egger kuhinju montirala, i kao sto sam sam rekla nije velika kuhinja ali opet je covjek ostao citav dan , znaci nije njegova kuhinja. Ali on sam je rekao on od te kuhinje ima 200 maraka . Citav dan posla , i on sam od toga mora benzin platiti , porez , nesto za penziju nije to toliko puno.
I da tako radi 15 dana mjesecno, izadje na 3 milje. Ako si dobar majstor imat ces toliko posla i zarade.
Doduse imat ces i toliko u eurima ako radis vani.
Eno traze auto mehanicare u nekoj Njemackoj firmi, plate do 3000 eura zavisno od iskustva, doduse ne znam jel brutto ili netto.
Last edited by mirsek on 07/10/2019 23:12, edited 2 times in total.
paladinka

#19554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Da ali ja opet tako kazem da ti ostale dazbine uzmu skoro jos 50 posto.
paladinka

#19555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Hajd recimo nek ti ostane i te tri milje , imas familiju , nije to nesto puno.
mirsek

#19556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

paladinka wrote:Hajd recimo nek ti ostane i te tri milje , imas familiju , nije to nesto puno.
Pa ne mozes tako, ima familiju i onaj sto radi u fabrici za 600 KM ili komercijalista koji ima 800 KM.
paladinka

#19557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

mirsek wrote:
paladinka wrote:Hajd recimo nek ti ostane i te tri milje , imas familiju , nije to nesto puno.
Pa ne mozes tako, ima familiju i onaj sto radi u fabrici za 600 KM ili komercijalista koji ima 800 KM.
E , to je vec druga tema , i pitanje sto svi zele na zapad.
paladinka

#19558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

POlako dolazimo do teme koju ustvari malo ljudi interesira, sta je sa kasirkam u prodavnicama , sta je sa radnicima u fabrici , ne ... svako gleda na svoju guzicu.
Edin H.

#19559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

paladinka wrote:
mirsek wrote:
E , to je vec druga tema , i pitanje sto svi zele na zapad.
Kontaju da moze i na Zapadu laganini, piva, cigara, sta ce nam gazda za rucak donijeti :lol: fuserenje i tako to.
paladinka

#19560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

To je isto malo predrasuda.
Edin H.

#19561 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

paladinka wrote:To je isto malo predrasuda.
Koliko malo?
paladinka

#19562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Ljudi hoce da rade i da zarade , naravno sigurno ima i fuseraja , ali sa ti ne mozes daleko.
paladinka

#19563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

U jednoj firmi i ne smijes fuserati.
paladinka

#19564 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Cesto se radi i o kvalitetu obrazovanja , recimo na zapadu zanatske skole su jos uvjek cjenjenje , znaci ako imas zanat motes fino zaraditi za zivot , ne ces biti bogat , ali mozes fino zivjeti , i onda usavrsavanje a i o svega .
mirsek

#19565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

paladinka wrote:POlako dolazimo do teme koju ustvari malo ljudi interesira, sta je sa kasirkam u prodavnicama , sta je sa radnicima u fabrici , ne ... svako gleda na svoju guzicu.
Pa napisao sam davno, onaj ko u BIH ima ispod 1000 KM plate, njemu ce u Njemackoj finansijski skoro sigurno biti bolje, znaci vecini ljudi iz BIH.
drndalo

#19566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by drndalo »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Ja znam ciku,zagora,zalosnu sovu,blek stenu,grunfa,alan forda,broja 1...Ko su ovi?
Lolek i Bolek :mrgreen:
To mi nesta poznato.Al pederski zvuci. :lol: Cuj lolek i bolek.Lijepi grunf i sir oliver.Halo bing,kako brat?
Jedna Poljakinja mi je ukazala na to da nisu Lolek&Bolek, nego Bolek&Lolek... Ona valjda zna, zemljaci su... Ne znam zasto je ta inverzija bitna, ali insistirala je dugo na tome... :skoljka:
paladinka

#19567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

mirsek wrote:
paladinka wrote:POlako dolazimo do teme koju ustvari malo ljudi interesira, sta je sa kasirkam u prodavnicama , sta je sa radnicima u fabrici , ne ... svako gleda na svoju guzicu.
Pa napisao sam davno, onaj ko u BIH ima ispod 1000 KM plate, njemu ce u Njemackoj finansijski skoro sigurno biti bolje, znaci vecini ljudi iz BIH.
I to je problem sto se uvjek gleda ko dobro zaradjuje a ne ko lose plate ima.
HAVANA

#19568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

drndalo wrote:
HAVANA wrote:
HAVANA wrote:Ja znam ciku,zagora,zalosnu sovu,blek stenu,grunfa,alan forda,broja 1...Ko su ovi?
To mi nesta poznato.Al pederski zvuci. :lol: Cuj lolek i bolek.Lijepi grunf i sir oliver.Halo bing,kako brat?
Jedna Poljakinja mi je ukazala na to da nisu Lolek&Bolek, nego Bolek&Lolek... Ona valjda zna, zemljaci su... Ne znam zasto je ta inverzija bitna, ali insistirala je dugo na tome... :skoljka:
Jeste li se dogovorili na vrhuncu rasprave? :D
muha_sa

#19569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:Cesto se radi i o kvalitetu obrazovanja , recimo na zapadu zanatske skole su jos uvjek cjenjenje , znaci ako imas zanat motes fino zaraditi za zivot , ne ces biti bogat , ali mozes fino zivjeti , i onda usavrsavanje a i o svega .
Jel fakat :?
espn

#19570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Rudari u Banovićima stupili u štrajk upozorenja, rudnik bez Nadzornog odbora

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rudari- ... /191008001
paladinka wrote:
mirsek wrote:
I to je problem sto se uvjek gleda ko dobro zaradjuje a ne ko lose plate ima.
Ovdje na forumu se to tendeciozno radi.
insomnia78

#19571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Bice mu skoro sigurno bolje u odnosu na BiH. Nece se usreciti plaho ninu Njemackoj
espn

#19572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Službenici MUP-a izdali najmanje 10 vozačkih dozvola osobama bez položenog ispita

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sluzben ... /191008040
512MB

#19573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

paladinka wrote:
gidra wrote:
paladinka wrote:Ali koliko on takvih ugovora ima mjesecno , ali sto ti ne kontas je njegova racunica na kraju mjeseca, znaci on mora sebi sam zdravstveno plati , penziono , mozda neko zivotno osiguranje , bas kao majstor ti se uvjek moze desiti nesreca, porez,. Ja ne znam kako ne kontas .
Naravno , ja bas mislila da je egger kuhinja u austriji proizvedana. Pa 80 posto namjestaja dolazi iz Poljske.
Kuhinje proizvedene u Austriji nema ispod 20 milja, imam jednu takvu :)
512MB

#19574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

drndalo wrote:
HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote: Lolek i Bolek :mrgreen:
Pa valjda jer je Bolek stariji i pametniji, to isto ko kad bi govorio Hercegovina i Bosna :mrgreen:
HAVANA

#19575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
paladinka wrote:
gidra wrote: Slagao te je, omjer im je 1:1, ako ti je materijal 2 milje, uzeće ti i za ruke 2 milje. Egger kuhinja ne postoji, vjerovatno ti je Egger radnu ploču stavio a ostalo uradio u Turskoj ili Poljskoj iverici ili medijapanu ako nisi išla sa farbanim medijapanom.
Kuhinje proizvedene u Austriji nema ispod 20 milja, imam jednu takvu :)
Kakva kljukusa ispadne u njoj?
Post Reply