SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- insaneinthebrain
#19551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel poginula djevojka isto iz njemacke, ne vidjeh nigdje da pise 
-
VjecitiStudent
#19552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Međutim, sva ta ista stoka čim granicu pređe se umiši i uzorno vozi, koči deset metara od pješačkog itd.sheilak wrote:da, fakat se cuvaj. a to kako se ponasaju na pjesackom, to je poseban bezobrazluk. posebno na onom prijelazu od alipasina prema mojmilu, kod dvorane. ja sad zakoracim, pa moras stati. al onda naglo kocenje, spominjanje matere, etc. al im ne ostanem duzna.Cholina_Lokica wrote: ista stvar, fakat me strah preci ulicu, inace uvijek skoro pretrcavam na zelenom za pjesake, nekuvece lik me umalo ne udari. Prelazim ulicu, pred porod sam i ne mogu fizicki da letim preko ceste kao inace, nego sam prisiljena lagano da prelazim, vodim kera invalida, gegam se i papak se zaletio i jos mi bibice, turira kako je stao na 5cm od mene i grana rukama...
al fakat su vozaci u sarajevu teske seljacine. bez obzira iz kojeg dijela bih dolaze.
Biće da je malo i do "sistema".
-
The BEN10
#19553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bravo, odlična dijagnoza!JThomas wrote:generalno gledano, ovo je danas društveno popularno i poželjno ponašanje. osuda nije jednoglasna ni čvrsta ni kad se nešto ovako desi, samo je pitanje vremena kad će neko napisati da se ovo može desiti svakome, da jedino Bog može suditi i slično. na fejsbuku sigurno već piše. a kad se ne desi, na ovakve se koke vlaže, a frajeri ih tapšu po ramenima, brat moj, kralj, legenda.
- O'zone
- Globalni moderator
#19554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako manijakuša mal mene ne pregazi na Zagrebačkoj ulici ide sa Vrbanje i priča sa prijateljicom uopšte ne gleda gdje vozi gleda u nju i kako me očešala tako sam klepio šakom po krovu onda je stala i granala rukama kao nešto.....Cholina_Lokica wrote: ista stvar, fakat me strah preci ulicu, inace uvijek skoro pretrcavam na zelenom za pjesake, nekuvece lik me umalo ne udari. Prelazim ulicu, pred porod sam i ne mogu fizicki da letim preko ceste kao inace, nego sam prisiljena lagano da prelazim, vodim kera invalida, gegam se i papak se zaletio i jos mi bibice, turira kako je stao na 5cm od mene i grana rukama...
Jbga nema se saobraćajne kulture ni od vozača ni od pješaka svako neku svoju furku goni uopšte ne obraćajući pažnju na one druge....
- sigh
#19555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Strasno. Recimo mene je jucer mogla policija zamalo pokupiti na pjesackom prelazu, iako je bilo za mene zeleno, lik prebrzo i bezobzirno vozio. Da sam i ja bio nepazljiv vjerovatno bi me pregazio. I sta sad da ocekujem od random vozaca !? Ne znam kud ovo ide, ali nesto treba hitno uciniti po ovom pitanju.
- velikibrnjo
#19556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zanima me sta se desi kad ovi fakini pored unistenih zivota, uniste i ove stanice
naplati li im iko za tu stetu
mislim da bi trebalo i kada prodje bez neki posljedica za ljude, spucat im takav račun za uništavanje imovine ovog grada i države, da kredit moraju dici i otplacivat ga do kraja života a u slučaju da to ne urade pljenidbom im uzet i zidove iz kuce
naplati li im iko za tu stetu
mislim da bi trebalo i kada prodje bez neki posljedica za ljude, spucat im takav račun za uništavanje imovine ovog grada i države, da kredit moraju dici i otplacivat ga do kraja života a u slučaju da to ne urade pljenidbom im uzet i zidove iz kuce
-
VjecitiStudent
#19557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da je nekako dosljedno primjenjivati i postojeće mjere, potpuno bi drugačije stanje bilo.alphonse kauders wrote:Mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju:
Ne može drugačije kod nas sa stokom - kad otvori prozore, odvrne džigeru, niko kao oni, a pješake ko hebe...
Ništa represivniji nisu propisi ni u Hrvatskoj, no tamo je skoro pa nezamislivo da se pješak ne propusti na pješačkom.
Naravno, nesreće se dešavaju i dešavaće se i u najuređenijim sistemima, no da se ne može kod nas stati u kraj ovoj trkačkoj stoci, ovih 20-30 likova koji se javno po internetu hvale sa svim svojim podvizima i SVAKU noć se trkaju po glavnoj gradskoj prometnici, e to već prelazi granice razuma i prelazi polako u teorije zavjera.
Last edited by VjecitiStudent on 10/06/2015 10:36, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#19558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije malo do sistema nego je sve do sistema. Nije Švabo ni Mađar ni Šved ništa kulturniji ali ga sistem kompresuje u okvire iz koji ne smije da izlazi i on čak kad pređe granicu i izađe iz svoje države još se drži tog sistema i treba mu vremena da se aklimatizuje kao što nama treba vremena da se aklimatizujemo kad odemo vani pa nam staju vozila na pješačkom.VjecitiStudent wrote: Međutim, sva ta ista stoka čim granicu pređe se umiši i uzorno vozi, koči deset metara od pješačkog itd.
Biće da je malo i do "sistema".
Za ovo stanje je krivica čisto MUP-a KS i ničija druga. Imaju resurse imaju zakon i udri majku mu. al' kurko ko će se sa tim zajebavat ko zna ko je za volanom vozila sa zatamnjenim staklima
"Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, krenuo policajac zaustaviti crni Audi zatamnjenih stakala koji je na dva raskršća sa stošezdeset na sat prošao kroz crveno, ali limuzina hladno projurila kraj njega. Dohvatio on odmah motorolu i javio kolegama na sljedećem semaforu, pa ovi policijskim automobilom prepriječili put. I zaista, uskoro se kraj njih, na trećem raskršću, uz škripu kočnica zaustavio crni Audi.
- Dobar dan, dokumente molim – uljudno pozdravi policajac, strpljivo čekajući da se na limuzini uz tiho zujanje spuste tamna stakla, sve dok iza njih nije prepoznao federalnog ministra unutarnjih poslova Predraga Kurteša glavom i bradom.
- Dobardan – pogledao ga ministar Kurteš. - Ima l' nekih problema?
- Nema, nema, gospodine ministre, sve uredu – spremno će policajac – nego znate kako je, može neka budala proć na zeleno, pa reko da vas ne ubije!"
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kao prvo ne lupaj gluposti. Kao drugo ta dionica koju si ti naveo je duga 10km. Kao trece dionica Vlakovo-Tarcin je 20km i ona je kostala 750 milion km. Kao cetvrto ta dionica je imala 7 tunela, 7 mostova i tri petlje......Da bi ti neke stvari bile jasnije:VjecitiStudent wrote:Na temi o izgradnji autoputa, jedan od omiljenih argumenata pristalica lupanja milijardi u to čudo (samo je 20km dionice Vlakovo-Lepenica koštalo 750 miliona km!) je spašavanje ljudskih života, koji, po njima, ginu samo izvan gradova i to isključivo na dionici koridora Vc.
Kada će, barem hiljaditi dio tog novca, bit potrošen za spašavanje života u Sarajevu?
"Gradnja kilometra tunela u Njemačkoj i Mađarskoj je nešto manje od 50 milijuna eura po kilometru. U Hrvatskoj je je prosječna cijena oko 25 milijuna eura po kilometru, dok je najjeftinija gradnja tunela u Sloveniji, nešto manje od 20 milijuna eura po kilometru. Naravno sve to zavisi od onoga na sta ce naletiti oni koji buse tunele." a naravno na toj dionici su svugdje po dvije tunelske cijevi.
I kao zadnje necemo dalje raspravljati na ovoj temi o tome.
- karanana
#19560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sjo lupetanja, donio frustracije sa druge teme koja veze nema sa ovom i hoce da je ukomponuje zajedno sa nekakvim stranackim napadima. I da autoput je sigurno spasio mnogo zivota. Na relaciji visoko kakanj godisnje je ginulo ljudi u dvocifrenim brojevima. Od kad je autoputa, nije niko.
-
StupskaBitanga
#19561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nažalost tačnoJThomas wrote:generalno gledano, ovo je danas društveno popularno i poželjno ponašanje. osuda nije jednoglasna ni čvrsta ni kad se nešto ovako desi, samo je pitanje vremena kad će neko napisati da se ovo može desiti svakome, da jedino bog može suditi i slično. na fejsbuku sigurno već piše. a kad se ne desi, na ovakve se koke vlaže, a frajeri ih tapšu po ramenima, brat moj, kralj, legenda.
-
hzsa22
#19562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ove manijake tipa Rastoder, Karalic i ovaj majmun treba lavovima pocet bacat u pionirskoj.
- drndalo
#19563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa da te ganjaju udruzenja za zastitu prava zivotinja po sudovima, jer trujes zivotinje....?hzsa22 wrote:Ove manijake tipa Rastoder, Karalic i ovaj majmun treba lavovima pocet bacat u pionirskoj.
-
VjecitiStudent
#19564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hrasno38 wrote:Kao prvo ne lupaj gluposti. Kao drugo ta dionica koju si ti naveo je duga 10km. Kao trece dionica Vlakovo-Tarcin je 20km i ona je kostala 750 milion km. Kao cetvrto ta dionica je imala 7 tunela, 7 mostova i tri petlje......Da bi ti neke stvari bile jasnije:VjecitiStudent wrote:Na temi o izgradnji autoputa, jedan od omiljenih argumenata pristalica lupanja milijardi u to čudo (samo je 20km dionice Vlakovo-Lepenica koštalo 750 miliona km!) je spašavanje ljudskih života, koji, po njima, ginu samo izvan gradova i to isključivo na dionici koridora Vc.
Kada će, barem hiljaditi dio tog novca, bit potrošen za spašavanje života u Sarajevu?
"Gradnja kilometra tunela u Njemačkoj i Mađarskoj je nešto manje od 50 milijuna eura po kilometru. U Hrvatskoj je je prosječna cijena oko 25 milijuna eura po kilometru, dok je najjeftinija gradnja tunela u Sloveniji, nešto manje od 20 milijuna eura po kilometru. Naravno sve to zavisi od onoga na sta ce naletiti oni koji buse tunele." a naravno na toj dionici su svugdje po dvije tunelske cijevi.
I kao zadnje necemo dalje raspravljati na ovoj temi o tome.
Biće da su i tebi Dragi Vođa i Koke sinoć potpisali knjigu.
Vlakovo-Lepenica je lapsus, hvala na ispravci.
Što opet suštinu nikako ne mijenja. Dok se sa jedne strane milijarde lupaju u autoput, gdje je i broj poginulih jedan od argumenata zagovarača gradnje, u sigurnost saobraćaja u Sarajevu nije uloženo skoro ništa.
Čak su tramvajska stajališta od Muzeja do Ilidže sada nesigurnija nego prije 20 godina, kada su putnike koji čekaju na tramvaj štitile snažne željezne ograde, umjesto ovih fensi inox sranja.
- Filter
#19565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zar ti nije zao lavova?hzsa22 wrote:Ove manijake tipa Rastoder, Karalic i ovaj majmun treba lavovima pocet bacat u pionirskoj.
elem. jutros patrola uredno parkirana na trotoaru kod katedrale. tri glave unutra. kao da ih bog nije dao...
pici se kroz crveno, pjesaci ko muhe bez glave... pred njihovim ocima... nista
-
StupskaBitanga
- Skyfox
#19567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zali Boze mladosti... Tuga! Pa do kad ih misle vracati na ulicu???
Prije par godina je na istoj stanici onaj ubio dedu. Odletio na krov stanice...
Prije par godina je na istoj stanici onaj ubio dedu. Odletio na krov stanice...
-
StupskaBitanga
#19568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako smo posložili kockice
Ovaj sto je divljao i ovo prouzrokovao je sin vlasnika one pekare Farina i ima 21 godinu?
Ovaj sto je divljao i ovo prouzrokovao je sin vlasnika one pekare Farina i ima 21 godinu?
-
dezurni_ucenik
#19569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pricace se o tome par dana i onda ce biti kao da se nista nije desilo.Rastoder skoro pa zaboravljen lik.Kolektivna amnezija - ko se sjeca one dvojice cakijasa tramvaja a danima se pisalo ovdje o njima.
-
mg
#19570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Misle ih tolerisati, odnosno ignorisati, sve institucije sistema, i svi nivoi vlasti, dok se iste ne natjera da rade posao za koji su plaćeni. Jedino je na taj način moguće očekivati da se stanje promjeni.
Recimo, jutros posmatram kad sam krenuo na posao u pola 9, kako na mjesto gdje sinoć poginula žena, vozač Coca Colinog kombija se penje na trotoar. Vjerovatno novi frižider ili dopuna...u vrijeme dok čitam vijest o pogibiji. Teror dostavnih vozila koja se u užoj gradskoj zoni smiju kreteti do 07:00 posmatram godinama.
Ispred DP, sada Konzuma na Marin dvoru redovno stoji dostavnjak koji tjera pješake na cestu, a policije nigdje.
Ovo se sve može jednostavno spriječiti, dati policajcima aparate, samo da te slika u zabrani i pogrešno parkiranog, kao recimo u BL i dodje ti na adresu kazna. Smanjiti čitav postupak pisanja naloga i svega na licu mjesta. Kroz računar provući samo broj tablica, a da ostatak ispunjava sistem.
Recimo, jutros posmatram kad sam krenuo na posao u pola 9, kako na mjesto gdje sinoć poginula žena, vozač Coca Colinog kombija se penje na trotoar. Vjerovatno novi frižider ili dopuna...u vrijeme dok čitam vijest o pogibiji. Teror dostavnih vozila koja se u užoj gradskoj zoni smiju kreteti do 07:00 posmatram godinama.
Ispred DP, sada Konzuma na Marin dvoru redovno stoji dostavnjak koji tjera pješake na cestu, a policije nigdje.
Ovo se sve može jednostavno spriječiti, dati policajcima aparate, samo da te slika u zabrani i pogrešno parkiranog, kao recimo u BL i dodje ti na adresu kazna. Smanjiti čitav postupak pisanja naloga i svega na licu mjesta. Kroz računar provući samo broj tablica, a da ostatak ispunjava sistem.
- O'zone
- Globalni moderator
#19571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Odlična stvar + opremit dva civilna vozila sa kamerama koje će da snimaju 360 stepeni oko vozila i koja će biti 24 sata na ulici i samo snimat bez zaustavljanja vozila koja prave prekršaje a imat će šta da snime to znamo svi i na osnovu tih snimaka samo pucat kazne na adresu.mg wrote:Misle ih tolerisati, odnosno ignorisati, sve institucije sistema, i svi nivoi vlasti, dok se iste ne natjera da rade posao za koji su plaćeni. Jedino je na taj način moguće očekivati da se stanje promjeni.
-
VjecitiStudent
#19572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sin vlasnika Zmaja, sin vlasnika Metropolisa, sin vlasnika Farine, ... nastavite niz ubica.StupskaBitanga wrote:Ako smo posložili kockice
Da li je grad postao poligon za iživljavanje 'zlatne mladeži', pa zato policija ima nalog da ih ne dira?
-
VjecitiStudent
#19573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I opet, nije uopće do ideja, već do potpunog odsustva volje da se bilo kakve mjere implementiraju.O'zone wrote: Odlična stvar + opremit dva civilna vozila sa kamerama koje će da snimaju 360 stepeni oko vozila i koja će biti 24 sata na ulici i samo snimat bez zaustavljanja vozila koja prave prekršaje a imat će šta da snime to znamo svi i na osnovu tih snimaka samo pucat kazne na adresu.
Pa ispred samih policijskih stanica, pred nosom im svakodnevno stoje auta na pločniku.
- zateznistub
#19574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo drakonske kazne...i za najmanji prekršaj ali uz uslov da se i provodi a ne da debele mrcine ne izlaze iz buregdžinica i kladara...
- O'zone
- Globalni moderator
#19575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Rastoder sin vlasnika hotela (ne znam kojeg)- SLOBODAN Sin Hanke Paldum-SLOBODANVjecitiStudent wrote:
Sin vlasnika Zmaja-SLOBODAN, sin vlasnika Metropolisa-SLOBODAN, sin vlasnika Farine-Bit će SLOBODAN, ... nastavite niz ubica.
Naspram
Mirsad Subašić razvedeni roditelji - 12 godina i četiri mjeseca (zasluženo trebalo je i više)
Bitno je ko je zaleđe. Veoma bitno.