Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#19526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

i agree wrote:
MTV wrote:Ne znam gdje ti klikces kad ima samo Telefonija pa onda fiksna telefonija, prenos broja, ponuda uredjaja i telefonski imenik.
Ovdje imas mobilnu uz slagalicu
http://www.logosoft.ba/logo-slagalica

Ili mobilnu uz integrisane pakete Logo Trio Mobile, Logo Quatro i Logo Quatro +. Moras na svaki paket kliknut pa ti sve ispise.

A imas i detaljni cjenovnik.
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf
Pa odmah cim otvori stranicu kliknem dole u desnom zadnja mobilna i ocekujem da mi izlistaju sve o mobilnoj ali toga nema.Jel ovo kod njih mobilna vezana uz paket,ne mozes samo mobilnu koristit bez dodatnih usluga?
Dobro ja sam sad na mobitelu pa taj dio ne vidim. Kasnije cu vidjeti na laptopu pa ti odgovorim.
Jeste mobilna je vezana za pakete.
Mozes uzeti jedino prepaid GoFree.
i agree

#19527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

MTV wrote: Dobro ja sam sad na mobitelu pa taj dio ne vidim. Kasnije cu vidjeti na laptopu pa ti odgovorim.
Aha znaci ovo sto se ovde spominje za 4 i nesto marke 2gb mobilnog interneta itd.je samo vezano za one koji su vec na logosoftu,nekom paketu ili i za gofree?
MTV

#19528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

i agree wrote:
MTV wrote: Dobro ja sam sad na mobitelu pa taj dio ne vidim. Kasnije cu vidjeti na laptopu pa ti odgovorim.
Aha znaci ovo sto se ovde spominje za 4 i nesto marke 2gb mobilnog interneta itd.je samo vezano za one koji su vec na logosoftu,nekom paketu ili i za gofree?
Nemoze Go free.
Vezano samo za pakete i Logo Slagalicu.
i agree

#19529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

MTV wrote: Nemoze Go free.
Pa cemu onda price ovde da je ovo najjeftinija opcija za mobilni internet i da niko ne daje jeftinije kad to nije tacno?Ja za 8 maraka imam 4gb mjesecno bez ikakvih uslovljavanja za dodatna placanja kojekakvih paketa i slagalica
MTV

#19530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

i agree wrote:
Pa cemu onda price ovde da je ovo najjeftinija opcija za mobilni internet i da niko ne daje jeftinije kad to nije tacno?Ja za 8 maraka imam 4gb mjesecno bez ikakvih uslovljavanja za dodatna placanja kojekakvih paketa i slagalica
To pitaj Teslu a ne mene. Ja to nisam tvrdio.
i agree

#19531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

MTV wrote:
i agree wrote:
To pitaj Teslu a ne mene. Ja to nisam tvrdio.
Pa pitam i tebe jer bi trebao da ga demantujes kad pise te neistine, ne samo ti nego i vecina ovde sto cita a ne samo ja.Pustite ga da lupa i onda moram ja doci pa iz korjena postavljat pitanja kako bi se dokazalo da lupa gluposti
MTV

#19532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

A ja da glumim policajca ovdje ili sta?!

Raspravljat cu se i pisat cu sta ja hocu a ne sta se nekom svidja ili ne svidja.

Jel Logosoft ima mobilnu, ima. Jel ima tu ponudu za 5 KM, ima. Na kraju krajeva nije se pisalo ko je moze koristiti a ko ne moze, jel tako.
i agree

#19533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

Pisalo se da je najbolja ponuda sto nije tacno.Ne moras bit policajac da bi demantovao,mislim da je zbog drugih koji citaju to posteno,jer ako bi svi pisali nesto sto nije tacno onda jbga...
sta bi bilo da se nisam uopste ni ja oglasio jer ni tema ni nista u njoj sto se pise mi nije u nikakvom znacaju-interesu?
neko bi doso i reko aha vidis odo u logosoft uzet karticu i za 5 maraka cu imat sve sto mi treba,pa bi tamo dozivio razocarenje jer bi mu rekli prvo slagalica pa onda ovo.
Sakazulu

#19534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa vjeruj mi da je trenutnih 1GB interneta uz Quadro paket malo. Uz slagalicu će možda biti bolje, ali opet nije to neka sila gigabajta. Eto neka u slagalicu ubace i opcije od 5, 10, 15 GB pa neka si raja slože kako im paše. Ako već imaju opcije za različite brzine neta, ili tv paketa, što ne bi nudili i količine interneta na SIMu.
TESLA_EDISON wrote:Ama ljudi, ovdje mobilnu plaćate 4.68KM. Ni 5 KM nije.

2 GB +150min + 250 SMS za 4.68KM ne znam kud će te više za ovoliko novca. Onda najbolje sve džabe da vam daju.

To iznad kod eroneta ne može se porediti jer je skoro 4 puta skuplje.

Dokupima interneta možete i vi imati i više nego pristojnu količinu saobraćaja za nekih 20-tak KM.
Dozer

#19535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dozer »

LOL Trio mi je kuci, a mobitel jos na BH Telekomu, ovaj novi Extra S paket. Pretplata, s ugovorm na 2 g., 15,40 KM mjesecno. Ukljuceno u paket 2GB po max. brzini na 4G, onda neograniceno po manjoj, 500 min. i 500 SMS.
MTV

#19536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dobro i agree je upravu nigdje nije naglaseno da je Mobilna 1, 2 i 3 moguca samo na LOLi ne i izvan njega. Opet mora razumjeti da je mtel taj koji upravlja i sigurno nije lud da uradi da je na operateru sa 2 ulice i 3 zgrade bolja mobilna ponuda od njega samog.

Sakazulu wrote:Pa vjeruj mi da je trenutnih 1GB interneta uz Quadro paket malo. Uz slagalicu će možda biti bolje, ali opet nije to neka sila gigabajta. Eto neka u slagalicu ubace i opcije od 5, 10, 15 GB pa neka si raja slože kako im paše. Ako već imaju opcije za različite brzine neta, ili tv paketa, što ne bi nudili i količine interneta na SIMu.
Upravu si i za mobilnu. Ako TV ima 20 opcija, net 3, fiksna 3 nek i za mobilnu ponude i 20GB i 50 GB ali onda ne bi bila cijena od 4,68 KM vec od 40 i vise KM. Ko bi to uzeo?!
adsubzero

#19537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by adsubzero »

MTV wrote:Dobro i agree je upravu nigdje nije naglaseno da je Mobilna 1, 2 i 3 moguca samo na LOLi ne i izvan njega. Opet mora razumjeti da je mtel taj koji upravlja i sigurno nije lud da uradi da je na operateru sa 2 ulice i 3 zgrade bolja mobilna ponuda od njega samog.

Sakazulu wrote:Pa vjeruj mi da je trenutnih 1GB interneta uz Quadro paket malo. Uz slagalicu će možda biti bolje, ali opet nije to neka sila gigabajta. Eto neka u slagalicu ubace i opcije od 5, 10, 15 GB pa neka si raja slože kako im paše. Ako već imaju opcije za različite brzine neta, ili tv paketa, što ne bi nudili i količine interneta na SIMu.
Upravu si i za mobilnu. Ako TV ima 20 opcija, net 3, fiksna 3 nek i za mobilnu ponude i 20GB i 50 GB ali onda ne bi bila cijena od 4,68 KM vec od 40 i vise KM. Ko bi to uzeo?!
Mogli su recimo dati nesto tipa 5GB 10KM, mnogima bi to odgovaralo, a kako god, vise opcija nikad nije bilo lose.
Sakazulu

#19538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Eto dakle slažemo se da bi trebalo biti par opcija za mobilni net!

Hajde sad LoL dajte nam svega :)
Naslovnica

#19539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Na AP nema nikakve usluge LoL-a već nekoliko sahata, izgleda nekakav žešći kvar, bager presjekao kabal.
Nema ni Otoka.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pici »

dze je onaj @tesla da mi objasni slagalicu i jeftijije od eon premiuma koji koristim... evo ja slagalicu naslaga slicnu eon premiumu bez HBO premiuma i 30 min mob mjest 50 min i 99 KM me opet dodje... kos net mi je 200/12 mjest 120/10... nema vracanja unazad svih tv kanala itd... mislim vec kad bombardujes na telemah temi bosko buha bombama de na ovoj svojoj od logosofta... da napomenem ponuda eon premiuma i bilo koje slagalice ni cjenovno ni ponudjacki nisu n i ublizu...

nisam radnik telemaha i zaboli me neka stvar i za njih i za logosoft al ne podvaljujte muda pod bubrege... za svoje pare radicu sta hocu...

SUPER TV 29,25 KM
Osnovni paket sa preko 200 SD i HD kanala

SUPER TV 6,67 KM
Plus paket sa 32 kanala

SUPER TV 9,36 KM
HD paket sa 12 kanala

SUPER TV 5,85 KM
Filmbox paket sa 10 kanala

SUPER TV 7,00 KM
Cinestar Premiere HD paket sa 2 kanala

=58,13 km

NET 3 29,25 KM
Do 120 Mbps / 10 Mbps

=29,25 km

FIKSNA 2 11,70 KM
Besplatni pozivi unutar mreže
1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim mrežama u BiH
50 besplatnih minuta prema svim mobilnim mrežama u BiH

=11,70 km

58,13+29,25+11,70= 99,08 i nek oduzmem 10% na ugovor od 24mjeseca to je 90KM

dobio sam... za vise para 2o minuta mobitela, imam manje net brzinu za 80/2... nemam HBO premium et slagalice
Tesla Edison

#19541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

pici wrote:dze je onaj @tesla da mi objasni slagalicu i jeftijije od eon premiuma koji koristim... evo ja slagalicu naslaga slicnu eon premiumu bez HBO premiuma i 30 min mob mjest 50 min i 99 KM me opet dodje... kos net mi je 200/12 mjest 120/10... nema vracanja unazad svih tv kanala itd... mislim vec kad bombardujes na telemah temi bosko buha bombama de na ovoj svojoj od logosofta... da napomenem ponuda eon premiuma i bilo koje slagalice ni cjenovno ni ponudjacki nisu n i ublizu...

nisam radnik telemaha i zaboli me neka stvar i za njih i za logosoft al ne podvaljujte muda pod bubrege... za svoje pare radicu sta hocu...

SUPER TV 29,25 KM
Osnovni paket sa preko 200 SD i HD kanala

SUPER TV 6,67 KM
Plus paket sa 32 kanala

SUPER TV 9,36 KM
HD paket sa 12 kanala

SUPER TV 5,85 KM
Filmbox paket sa 10 kanala

SUPER TV 7,00 KM
Cinestar Premiere HD paket sa 2 kanala

=58,13 km

NET 3 29,25 KM
Do 120 Mbps / 10 Mbps

=29,25 km

FIKSNA 2 11,70 KM
Besplatni pozivi unutar mreže
1500 besplatnih minuta prema svim fiksnim mrežama u BiH
50 besplatnih minuta prema svim mobilnim mrežama u BiH

=11,70 km

58,13+29,25+11,70= 99,08 i nek oduzmem 10% na ugovor od 24mjeseca to je 90KM

dobio sam... za vise para 2o minuta mobitela, imam manje net brzinu za 80/2... nemam HBO premium et slagalice

:lol: :lol:

Prvo, ti nemaš premium paket već "Trio uposleni" i plaćaš 35 KM i tu imaš sve kanale iz ponude Telemacha, 60Mbit/s internet te običnu telefoniju bez besplatnih minuta osim unutar Telemacha.

Al hajmo sad premium paket porediti.

Prvo, HD paket su Arene i par dodatnih paketa koje nemate u svojoj šemi. Arene HD ne spadaju u premium i njega otpisujemo.

Cinestar Premiere imaš u plus paketu sadržane i njih otpisujemo.

Filmbox svakako nemate u ponudi pa i njega otpisujemo.

Ostaje TV paket sa cijenom Osnovnog paketa od 29,25 + plus paket od 6.67 što na kraju ispada ukupno 35, 92KM za TV komponentu

Internet kod vas nikad ne prelazi ni 100 Mbit/s ali imate na papiru 200 Mbit/s pa ćemo računati najjači LOL paket a to je 29,25KM

Telefonija ekvivalentna premium paketu je TEL 2 sa cijenom od 11,70KM

Ukupna cijena je 69.18 KM sa PDV.

Cijena EON Premium paketa je 81,50 KM/mjesec!!!

Dakle još na ovo dodam i uslugu mobilne telefonije gdje svaki mjesec imam 150 minuta prema svim mobilnim mrežama, 250 SMS poruka i 2GB flat 4G interneta. I sa ovom mobilnom komponenetom opet je Logosoft neuporedibo jeftiniji i cijena iznosi 73,39 KM sa PDV.

Dakle jeftinije a bolje. Bolja mreža, veća pokrivenost (optikom), bolja podrška i sl.

Da ne spominjem kanale koje nemate a to je RTS paket, Prva tv paket koji uskoro leti iz vaše ponude, Pink erotski paket, opcioni Filmbox paket,...

I kolega, još samo za kraj da dodam. Nije vam Logosoft a ni BH Telecom kriv što vam odlaze ljudi i što vas udaraju svim i svačim zadnjih nekoliko dana. To ste vi napravili sami sebi sa lošim odnosom prema korisnicima, drskim i bezobrazim tehničarima na terenu, konstantnim povećanjima cijene te konstantnim kvarovima i greškama na obračunu računa i zaista nema potrebe pisati neistine protiv Logosofta ni protiv BH Telecoma ili bilo koga drugog. Znam da ste nervozni i da ovo niste očekivali ali vjerum mi, sve na kraju dolazi na naplatu ali to ne znači da se trebaju neosnovano napadati drugi i pisati neistiniti postovi.

Nisu korisnici glupi, svako će izračunati šta mu je povoljnije i otići će tamo gdje može ostvariti uštede. Problem kod vas je taj što ste izgubili povjerenje ljudi i nikad više niko nije siguran da li će mu cijena paketa biti ista kao u trenutku potpisivanja ugovora. A pouzdano znam da ide novo poskupljenje na Telemachu ali ne bih pisao o tome, saćekajmo službenu obavijest.
Last edited by Tesla Edison on 22/08/2019 17:46, edited 1 time in total.
MTV

#19542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote:
Da ne spominjem kanale koje nemate a to je RTS paket, Prva tv paket koji uskoro leti iz vaše ponude, Pink erotski paket, opcioni Filmbox paket,...
Ako je to tacno, ce da bude kurslusa tamo :run:

A i mts paket nemaju (Star TV, Superstar TV, Zenska, Agro, Kitchen, Decija TV)...
BN i Hayatovi kanali u HD.
Benq

#19543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Naravno da nije tacno, ne znam sta se desava s njim, ali iznosi niz lazi, telecom sindrom, sta vec...

Cuj na papiru 200 a u stvarnosti ni 100Mb, njofra koji ti je vrag?

Razumijem da se bori za svoju firmu, ali odvadi malo, nema potrebe za tolikim lazima, jos i @pici-a etiketira kao telemach uposlenika :-)
Tesla Edison

#19544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:

A i mts paket nemaju (Star TV, Superstar TV, Zenska, Agro, Kitchen, Decija TV)...
BN i Hayatovi kanali u HD.
Da, hvala kolega.

Dakle, Hayat paket, BN paket, RTS paket, MTV IGman, TV5,... svi su u HD a u Telemacha u SD.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pici »

lik prolupo skroz... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
MTV

#19546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ispravka

MTV Igman je u SD dok je TV 5 HD.
Tesla Edison

#19547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Naravno da nije tacno, ne znam sta se desava s njim, ali iznosi niz lazi, telecom sindrom, sta vec...

Cuj na papiru 200 a u stvarnosti ni 100Mb, njofra koji ti je vrag?

Razumijem da se bori za svoju firmu, ali odvadi malo, nema potrebe za tolikim lazima, jos i @pici-a etiketira kao telemach uposlenika :-)
Haj evo daću ti adresu u PP, dođi, platim ti gorivo da izmjerimo brzinu. Paket EON premium, 16 kanala otvoreno (novi CMTS), cat6 UTP i ne može više od 100-110 da si ne znam ti šta.

Imama taj paket i znam šta pišem.

Edit:

Iza 16 sati je nagore i tamo do 00:00.
Evo upravo sada:

Image
Last edited by Tesla Edison on 22/08/2019 17:53, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#19548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:Ispravka

Izvinjavam se, moja greška :)

Sličan sadržaj pa pomiješam :-)
MTV

#19549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote:
MTV wrote:Ispravka

Izvinjavam se, moja greška :)

Sličan sadržaj pa pomiješam :-)
Oni i i City TV su jedini lokalac kojeg imamo u SD. Valjda ce i to prebaciti u HD.
Benq

#19550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Haj evo daću ti adresu u PP, dođi, platim ti gorivo da izmjerimo brzinu. Paket EON premium, 16 kanala otvoreno (novi CMTS), cat6 UTP i ne može više od 100-110 da si ne znam ti šta.

Imama taj paket i znam šta pišem.
Nemas mi se sta pravdat covjece, koristim taj paket otkad su izasli novi paketi u oktobru prosle godine, prvi CMTS zamijenjen za moje podrucje, cat5e, majka upravo gleda youtube na tabletu, brzina ista u svaka doba dana i noci. 16 kanala i 100Mb, nema sanse. Ili nesto nije ok na tvom podrucju, ili koristis 100Mb mreznu karticu. Kolega @crni je blizu tebe i ima punu brzinu non stop. Bezze ode tema u off zbog gluposti..

Image
Post Reply