SDA-All about
- madner
#19526 Re: SDA-All about
Generalno nema napretka sa ljudima koji su zavrsili medresu, tako da podrzavam ovaj mastralni potez Baketa strasnog. Uz zaljenje da su izbacili Genjca, pismen covjek cak i van SDA. 
- kamen spoticanja
#19527 Re: SDA-All about
Halid zvani "situacija nije bila ozbiljnija od 1992."madner wrote:Generalno nema napretka sa ljudima koji su zavrsili medresu, tako da podrzavam ovaj mastralni potez Baketa strasnog. Uz zaljenje da su izbacili Genjca, pismen covjek cak i van SDA.
Jos ostaje generalni sekretar...ako ostane "susjed" imat ce ridjobradi kamaru problema s lojalistima
- madner
#19528 Re: SDA-All about
Ma Bake strasni ce to sve rjesiti, realno nema nekog Komsica u SDA da bude prijetnja.
- kamen spoticanja
#19529 Re: SDA-All about
madner wrote:Ma Bake strasni ce to sve rjesiti, realno nema nekog Komsica u SDA da bude prijetnja.
-
StupskaBitanga
#19530 Re: SDA-All about
Izjava na n1
Ljudi mene ne krive za nezaposlenost
Jašta, Djed Mraz im obećao desetine i stotine hiljada novih radnih mjesta
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19531 Re: SDA-All about
Realno Bitango , ko god je povjerovao u tu notornu glupost pa glasao neka mu je.....StupskaBitanga wrote:Izjava na n1
OFF topic (fali nam kašika)
-
StupskaBitanga
#19532 Re: SDA-All about
Realno mi živimo u sistemu pamćenja koja traju 3 dana tako da sam siguran da je bilo takvih.
Nažalost možemo one koji su naivno povjerovali DF staviti u isti koš ali ima ovdje finih ljudi koj ise sada kaju pa mi ih je lično žao i drago m ije da su shvatili o kakvoj se prevari radilo ali eto
Nažalost možemo one koji su naivno povjerovali DF staviti u isti koš ali ima ovdje finih ljudi koj ise sada kaju pa mi ih je lično žao i drago m ije da su shvatili o kakvoj se prevari radilo ali eto
- Chisum
#19533 Re: SDA-All about
Rekoh ja, gluplja, a bezobraznija dzukela se dugo nije rodila na ovim prostorima.StupskaBitanga wrote:Izjava na n1
"Sta nezaposleni, ko nezaposleni?"
Booooli njega racku... Najveci projekt mladog Vazaloglua za tekucu godinu bilo je stolicenje i preuzimanje kompletne kontrole u dva i po sreza, koliko Bosnjake filjdan politikom sljeduje... Konklava zavrsena - habemus papak!
A za narod i nezaposlenost - tu je SDA slogan, od samog osnivanja, pa do danas:

Last edited by Chisum on 04/06/2015 08:33, edited 4 times in total.
-
howdy
#19534 Re: SDA-All about
frajeru, jesi li ti normalan?HM 2011 wrote:Konstruiraju ljudi i karikiraju, ukratko, trude se stvoriti ružnu sliku o SDA - međutim ne ide to - jer se zna šta je istina.....
- Jedina stranka u BiH koja je provela unutrašnje izbore na ovakav način - okupivši 750 delegata,
- Jedina stranka u čijim redovima su ljudi - koji pokazuju kvalitete domaćeg čovjeka, koji se bune, negoduju, pa i po cjenu veće štete,
- Jedina stranka koja pokazuje sve elemente demokratije, bez lažnih predstava ili privida,
- Jedina stranka sa demokratskim kapacitetom koja se reformira pred našim očima,
- Jedina stranka koja i pored svega toga ima hijerarhiju koja se poštuje,
Tu stranku sam odlučio podržati jer je jednostavna, otvorena, a opet snažna i ako Bog da biti će sve pravednija,
podržite je i Vi, neka se i Vaš glas čuje,
Ne nasjedajte na podvale mrzitelja svega domaćega, obratite pažnju da svaki pa i najmanji detalj pokušavaju predstaviti u što je moguće gorem i ružnijem svijetlu, budite svjetliji i sjajniji od njih, budite SDA,
-
The BEN10
#19535 Re: SDA-All about
Ima li negdje lista ko je sve ušao u GO i sa koliko glasova?kamen spoticanja wrote:Ma i senad je cool...zali se na izborni inzinjering u toku kongresa a zaboravlja isti na zadnjim opstim izborimamadner wrote:Ima bar stan blizu Vjecnice.![]()
Mada ako se ne racuna kuko strasni,svi potpredsjednici su bakirova ekipa...i tu je brojanje bilo uglavnom uredno
Show je bio u 5h ujutru kad se brojao glavni odbor
I tu je par levata imalo glasova k'o bakir za predsjednika![]()
Tu je tihicevih lisica proslo puno vise
- GeeTnT
#19536 Re: SDA-All about
Pošteno je prozivati vlast...ali kakav efekat je postignut posle prvog palabrinog posta pa sve do sad, na temu sda? 0, zero, ništa.....Dohakaće vam seljaci i njihova djeca sa purpurnih oranica....a vala bio bi i red.
Nego...pustu muziku, ma pusti muziku!

Nego...pustu muziku, ma pusti muziku!

-
eifel
#19537 Re: SDA-All about
Vlada FBiH ne može više ovako funkcionirati
ČOVIĆ U TUZLI NAJAVIO Igrama je kraj, puca partnerstvo SDA, HDZ i DF!
Foto: (Čović u Tuzli: Nismo pokrenuli BiH)
Predsjednik HDZ-a i član Predsjedništva BiH Dragan Čović boravi danas u Tuzli, gdje se sastao sa čelnicima HDZ-a Tuzlanskog kantona, kao i sa predstavnicima članica Koordinacije katoličkih i hrvatskih udruga i institucija Tuzlanskog kantona.
U razgovoru s novinarima, komentirajući današnje oštro protivljenje DF-a zbog stavljanja na dnevni red Vlade FBiH pitanje Uredbe kojom se reguliše predstavljanje državnog kapitala u većinskim državnim firmama, Čović je poručio da se politika „ne može voditi i prilagođavati jednom resornom ministru, ko god da je on“, očito aludirajući na aktuelnom ministra energetike i rudarstva u Vladi FBiH Reufa Bajrovića..
- Ako tako politiku vodite vi razgrađujete Bosnu i Hercegovinu. Sasvim je svejedno koji je resorni ministar, ako smo se dugo vremena borili ko će imati koje ministre to smo za 24 sata trebali završiti i onda kazati, hajmo dogovoriti strategiju kako se izvući iz ovoga, kazao je Čović..
Naglasio je da ga je strah da se nije istinski ušlo u partnerski odnos u vlasti, jer to, po njemu, već pokazuje jedan od partnera.
- Ponoviću još jednom: HDZ je dogovarao partnerstvo sa SDA i to ne krijemo i to ćemo i dalje raditi, a SDA je sebi za supartnera uzela DF, što je HDZ prihvatio kao jednu od mogućnosti da što prije napravimo vlast, da pokrenemo BiH da je stabiliziramo. Evo ušli smo u šesti mjesec, nismo je pokrenuli i to je bolje kazati danas nego poslije godinu dana. Moramo preispitati svoje partnerstvo jer ovako apsolutno ne možemo funkcionirati, poručio je Čović. .
Ističući da u posjetu BiH uskoro dolazi Angela Merkel, Čović je sa žaljenjem konstatovao da, „svakog visokog dužnosnika iz prijateljskih zemalja EU dočekujemo sa nekim novim činom“, umjesto obećanim rezultatima.
- Recite mi šta ćemo toj dami ponuditi, a obećali smo u izjavi krajem 12-og mjeseca kako ćemo uraditi to, to, to. Oprostite ja ne želim pred bilo koga stati i govoriti kako je neko drugi kriv. Mi smo krivi jer ne znamo raditi svoj posao i mi nismo partneri u vlasti to ne može funkcionirati, rekao je Čović.
Naglasio je da oni koji su preuzeli vlast ovakvim radom i ponašanjem obmanjuju svoje glasače i da HDZ to neće raditi
- Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo BiH, a neki bi se igrali s tim. Mislim da je faza igara, a to govorim već mjesec dana, za HDZ završena – kazao je Čović jasno stavljajući do znanja da partnerstvo HDZ, SDA i DF više nije partnerstvo.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/181012/covic- ... uGhRy.dpuf
-
The BEN10
#19538 Re: SDA-All about
Crvenom sam obojio ono što Čović govori, a plavom ono što Ava3-ovci zaključuju...eifel wrote:Vlada FBiH ne može više ovako funkcionirati
ČOVIĆ U TUZLI NAJAVIO Igrama je kraj, puca partnerstvo SDA, HDZ i DF!
Foto: (Čović u Tuzli: Nismo pokrenuli BiH)
- Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo BiH, a neki bi se igrali s tim. Mislim da je faza igara, a to govorim već mjesec dana, za HDZ završena – kazao je Čović jasno stavljajući do znanja da partnerstvo HDZ, SDA i DF više nije partnerstvo.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/181012/covic- ... uGhRy.dpuf
- madner
#19539 Re: SDA-All about
Sto bi rekao Zlaja, kompromis je ono sto HDZ trazi.
Bake, make it so.
Bake, make it so.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19540 Re: SDA-All about
Sada ce nova tura felacia, da bi se Dragan udostojio da ostane u koaliciji
...naravno, ridjobradi na koljenima.
-
StupskaBitanga
#19541 Re: SDA-All about
Do jaja-LIBERO- wrote:Sada ce nova tura felacia, da bi se Dragan udostojio da ostane u koaliciji...naravno, ridjobradi na koljenima.
- It_is_a_Leclerc
#19542 Re: SDA-All about
Sad kad je kongres iza nas, ne bi me čudilo da se i Radončić uključi u razgovore o formiranju nove vlade.
-
StupskaBitanga
#19543 Re: SDA-All about
JedIno ako dobije potpunu kontrolu nad bht a to bakir ne da
- ultima_palabra
#19544 Re: SDA-All about
Uvježbao se na Erdoganu, sad to ide ko podmazano-LIBERO- wrote:Sada ce nova tura felacia, da bi se Dragan udostojio da ostane u koaliciji...naravno, ridjobradi na koljenima.
-
eifel
#19545 Re: SDA-All about
ANALIZA
PITANJE KOJE FRUSTRIRA NACIJU Mogu li se pomiriti Fahro i Bakir? Ne mogu, ali SBB mora biti u vlasti!
04.06.2015. u 01:05
A po svemu sudeći, ako stvari u koaliciji SDA-HDZ-DF budu ovako (ne)funkcionirale, stihija i bezvlašće, posebno na kantonalnim razinama gdje dominiraju sve sami „radeljaši“ primorat će SDA da pruži ruku SBB-u.
Piše Nedžad Latić, thebosniatimes.ba
Vrlo je teško bilo novinarima izvući nešto bitno iz govora Bakira Izetbegovića na 6. Kongresu SDA. Ipak taj jedan naslov kojeg su izvukle agencije u kojem se kaže kako Izetbegović podržava Islamsku zajednicu BiH u njenoj borbi protiv radikalizacije vjere najbitnije je što je rekao u svome obraćanju.
Čak sama Programska deklaracija koju su usvojili delegati na kongresu zvuči mnogo ozbiljnije od njegovog govora i implicira vrlo važne političke poruke, poput stava da će SDA tražiti obnovu tužbe protiv Srbije za genocid pred Haškim tribunalom. Tako da se stiče dojam da su ozbiljniji političari njemu iza leđa pisali programsku deklaraciju.
Ovu poruku je, očito, vrlo ozbiljno primio Milorad Dodik i promtno reagirao rekavši kako je ona dokaz da SDA ne želi dijalog između Srba i Bošnjaka.
Sve ostalo što se dešavalo na kongresu može se podvesti pod kadrovsku problematiku. Nema dvojbe da je Izetbegović dobro prosijao kroz svoje rešeto kandidate i odstranio „Tihićev hantršelj“. Bit će neke halabuke oko toga. Sadik Ahmetović već je digao graju jer ga više nema u vrhu stranke, a na opće iznenađenje Semir Efendić koji je slovio da ima ogromnu podršku mladih u Sarajevu je „objesio bendele“ jer uopće nije uvršten u Izetbegovićev spisak za glasanje. Sve je to uzalud jer je Bakir Izetbegović definitivno postao „gospodar“ stranke.
Tako da se SDA može okrenuti ka političkoj pučini kojom još u istim vodama brodi pet-šest stranaka. Dvije stranke, DF i A SDA su u koaliciji sa SDA-om, a dvije tj. SBB i SDP su opozicija.
Iako ima vlast i predvodi koaliciju na svim nivoima, SDA teško može još ovako dugo nositi teret problema koje je sama bitno prouzročila tokom svoje vladavine od 25 godina. Stoga, ma kako ubjedljiva bila pobjeda Bakira Izetbegovića na kongresu, već prvi izbori sljedeće godine mogu biti kobni i za njega i za stranku. E, da je kako izgurati do tada?!
Nije opozicija sama po sebi tako snažna da može ugroziti lidersku poziciju SDA-u, koliko je društvena zbilja zastrašujuća i neizvjesna. Niko ne zna kad će, ali mnogi su izgledi da ova vlast brodi prema opasnoj oluji u kojoj bi se mogli ponoviti ogromni talasi bunta nezadovoljstva naroda.
Stoga bi bilo veoma mudro za političke lidere stranaka da se pokušaju držati toliko blizu da bi u eventualnoj oluji mogli jedan drugome pružiti ruke i tako skupa prebroditi nagovještenu oluju. Ali, avaj, koji je to lider pokazao i škramu mudrosti?
SDA, odnosno Bakir Izetbegović, već sad može računati na sjedinjavanje A SDA sa matičnom strankom jer zajedno vladaju u Unsko-sanskom kantonu.
Ako se SDP i oporavi od poraza, sa ovakvim liderom kakav je Nermin Nikšić nikome, pa ni SDA-u ta stranka ne predstavlja konkurenciju.
Tako da ostaje samo pitanje SBB-a kao lidera opozicije. U tome i jeste sva sadašnja drama bošnjačke politike da lider koalicije Bakir Izetbegović i lider opozicije Fahrudin Radončić imaju personalne „neraščišćene račune“ zbog čega već nekoliko godina vode vrlo ostrašćen medijsko-politički rat.
Od tog rata je već frustrirana nacija, a njih dvojica se ponašaju kao „jarčevi na brvnu!“ Stoga je pitanje svih pitanja da li se mogu pomiriti Fahro i Bakir!
Za sada izgleda da je Radončić povrjeđeniji, ozlojeđeniji i isključiviji i ne daje ama baš nikakve znakove koji bi ukazivali na to da bi ga iko mogao natjerati da sjedne za sto sa Bakirom Izetbegovićem.
Izetbegović je odmah nakon pobjede na izborima 2014. za Face TV dao amnestiju u formi halala svim oponentima, pa i Radončiću, iako nije krio zadovoljstvo pri komentaru da Radončić odbija svaku vrstu političke suradnje s njim. Što znači da je bio cinik i kad je davao halal.
Formalno Izetbegoviću je bio dovoljan saveznik ili koalicioni partner Željko Komšić, lider DF-a, da prebrodi kongres. Jer bi u slučaju da nije uspio formirati koaliciju, odnosno vlast na razini države i Faderacije, na kongresu bio okaratkteriziran kao nesposoban da realizira dobre rezultate SDA što ga je moglo koštati neizborom za lidera stranke. Ovako, što se tiče samog Izetbegovića, može da bude zahvalan Komšiću do groba. Sad kad bi se i raspala koalicija Izetbegović ne mora lomiti prste i brinuti se za vladu. Bitno je za njega da je (p)ostao lider SDA.
A po svemu sudeći, ako stvari u koaliciji SDA-HDZ-DF budu ovako (ne)funkcionirale, stihija i bezvlašće, posebno na kantonalnim razinama gdje dominiraju sve sami „radeljaši“ primorat će SDA da pruži ruku SBB-u.
I kako stvari stoje već danas, nema nikakve dileme da SBB mora ući u vlast! Kako? Onako kako je nužno i kako i pod kojim uvjetima to želi sam lider SBB-a Fahrudin Radončić. Ko bi mogao biti posrednik pri pružanju ruke? Može to biti Čović, ali ne bi bilo poželjno. Bolje je da pruži ruku onaj ko je već iskazao žaljenje što Radončić ne želi u veliku koaliciju SDA- DF-SBB i ostali. To je, naravno Željko Komšić.
Ima tu međunarodni faktor koji treba aminovati takvu koaliciju i već znaju ptice na grani da je to Angela Merkel. Stoga kuloari špekuliraju da je Komšić ovih dana boravio u Berlinu. Ako to i nije provjerena informacija, sama špekulacija dovoljno govori šta je gorući problem vlasti u Sarajevu, odnosno Federaciji BiH.
A, koji je to problem kojeg treba otkloniti Komšić da bi eventualno privolio Radončića na ulazak u koaliciju? To zna cijela BiH, i tu priču priča cijeli region. Radi se o tome da je Fahrudin Radončić osumnjičen za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, a preko procesa koji se u Prištini vodi protiv „narko bosa“ Nasera Keljmendija.
Ovo je ključni problem zbog kojeg se nikada neće i ne mogu pomiriti Fahro i Bakir! On, možda, životno nije rješiv, ali pravno i politički jeste. Prije nego sud kaže svoje, mogli bi i Izetbegović i Komšić reći svoje. Jer Izetbegović zna, a Komšić sigurno vjeruje da Radončić nije ubica!
Koji bi Raodončićev motiv mogao biti da ipak uđe u vlast? Malo ih je, zaista! Njegov primarno životni motiv je skinuti ljagu sa sebe i pravno se odbraniti od optužbi koje ga dovode u vezu sa Keljmendijem. Zato je angažirao dvojicu stranih vrlo skupih advokata. Ali, ako se Radončić i dalje namjerava baviti politikom on mora, bar u kadrovskom smislu, pustiti svoju stranku da politički djeluje. Ovakvoj paraliziranoj vlasti uopće nije potrebna opozicija! Tako da se ni SBB kao lider opozicije ne može politički dokazati, čak ni profilirati kao alternativa. Jednostavno i SBB je postala talac paralizirane koalicije SDA-HDZ-DF. Sav politički život je paraliziran! Tako je paralizirana i država! A narod?! SBB tvrdi da je „uz narod“. Ako jeste nek to i pokaže: nek uđe u vlast!
Priču o Keljmendijima, Turkovićima, Čamparama i nekim novinarima, bogami, ima ih bar tuce, treba ostaviti SUDU JAVNOSTI! Treba, zaista treba ovoj državi ozbiljna koalicija, poput noseće grede-vjenčanice u krovu kuće!
(The Bosnia Times)
- madner
#19546 Re: SDA-All about
Kompromis nema alternativu, necemo ko SDP da ulazimo u konflikte.

- pumica
#19547 Re: SDA-All about
Fahro ima novi portal
The Bosnia Times
Ali ovaj put su angazovani iskljucivo neovisni novinari
Ali ovaj put su angazovani iskljucivo neovisni novinari
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19548 Re: SDA-All about
Jedino šHa valja u SDA je šHaja...
- biske
#19549 Re: SDA-All about
bila je u novinama, i genjac je in. projiciram njegov ponovni izbor za predsjednika GO. evo ima i na ezdea tačka ba http://sda.ba/home/wp-content/uploads/2 ... NGRES1.pdfThe BEN10 wrote:Ima li negdje lista ko je sve ušao u GO i sa koliko glasova?kamen spoticanja wrote:Ma i senad je cool...zali se na izborni inzinjering u toku kongresa a zaboravlja isti na zadnjim opstim izborimamadner wrote:Ima bar stan blizu Vjecnice.![]()
Mada ako se ne racuna kuko strasni,svi potpredsjednici su bakirova ekipa...i tu je brojanje bilo uglavnom uredno
Show je bio u 5h ujutru kad se brojao glavni odbor
I tu je par levata imalo glasova k'o bakir za predsjednika![]()
Tu je tihicevih lisica proslo puno vise
za drugi dio pitanja možeš dobiti jedino šamar, a i to bi bilo na jaranskoj osnovi. hu iz ju da pitaš za broj glasova.
-
eifel
#19550 Re: SDA-All about
Da, da...
Sve je to tako nekako.
Buduči da ja nisam političar moja ocjena bi bila za svo ovo vrijeme pa tako i za ovih 6. mjeseci da su Bošnjaci još jednom pokazali da ne postoje. Da, to što se podrazumjeva pod Bošnjacima ne postoji pod tim pod čim bi trebali da postoje.
Da su Bošnjaci narod ili čak nacija oni ne bi izabrali SDA a niti Bakira.
Zašto?
Izabrati SDA u oktombru nekih sedam dana poslije smrti njenog već godinama oboljelog predsjednika koji je već pogubio konce u vlastitoj stranci i sa dualističkim uređenjem jeste isto kao kada bih ja otišao na autopijacu i kupio automobil koji nema oba zadnja točka i sa njim izašao na kolovoz ili bar probao izaći.
Mislim da sam dovoljno slikovito pokazao nešto što se ne može desiti nikome drugom nego nama samo.
I nisu u pitanju ni Fahro ni Bakir ni Komšić a ni Merkel nego smo u pitanju mi.
Za nas nema spasa.
Sve je to tako nekako.
Buduči da ja nisam političar moja ocjena bi bila za svo ovo vrijeme pa tako i za ovih 6. mjeseci da su Bošnjaci još jednom pokazali da ne postoje. Da, to što se podrazumjeva pod Bošnjacima ne postoji pod tim pod čim bi trebali da postoje.
Da su Bošnjaci narod ili čak nacija oni ne bi izabrali SDA a niti Bakira.
Zašto?
Izabrati SDA u oktombru nekih sedam dana poslije smrti njenog već godinama oboljelog predsjednika koji je već pogubio konce u vlastitoj stranci i sa dualističkim uređenjem jeste isto kao kada bih ja otišao na autopijacu i kupio automobil koji nema oba zadnja točka i sa njim izašao na kolovoz ili bar probao izaći.
Mislim da sam dovoljno slikovito pokazao nešto što se ne može desiti nikome drugom nego nama samo.
I nisu u pitanju ni Fahro ni Bakir ni Komšić a ni Merkel nego smo u pitanju mi.
Za nas nema spasa.