Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#19526 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
drogon2 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:a da to niko ne primijeti od svih onih koje je ubila,otrovom,čime li,cak ni one cure oko nje sto su sjedile
realno ja bi u njihovoj situaciji prije pomislio da se frajer smanjio nego da je neko uzeo njegovu facu hahah Ta scena je najmanji problem zadnje dvije sezone.Jedna od najboljih u ovom slobodnom padu serije.

pa nije se smanjio,u toj sceni arya kad oni ostanu svi mrtvi za glavu i po visa od ostalih cura,a znamo da je i inace niska
Pa znam da nije,al da jest prije bih u to povjerovao nego da mu je neko ukrao lice razumijes :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19527 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

Image

:shock: :? samo 18 000 imali jon i dany...
90minut

#19528 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

pici wrote:Image

Image

Image

:shock: :? samo 18 000 imali jon i dany...
Na kraju trece bilo ih je 50
pici

#19529 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

znaci na KL je krenulo 9000 vojnika i dva zmaja tj jedan ali vrijedan on sve razbuco i euronovu flotu i skorpione i GC ovi samo usli pljackat, ubijat i silovat...
kakavdanakneiskustvu

#19530 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

drogon2 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:a da to niko ne primijeti od svih onih koje je ubila,otrovom,čime li,cak ni one cure oko nje sto su sjedile
realno ja bi u njihovoj situaciji prije pomislio da se frajer smanjio nego da je neko uzeo njegovu facu hahah Ta scena je najmanji problem zadnje dvije sezone.Jedna od najboljih u ovom slobodnom padu serije.

pa nije se smanjio,u toj sceni arya kad oni ostanu svi mrtvi za glavu i po visa od ostalih cura,a znamo da je i inace niska
Pa znam da nije,al da jest prije bih u to povjerovao nego da mu je neko ukrao lice razumijes :D :D[/quote]

:thumbup:
Cragen

#19531 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cragen »

drogon2 wrote:

Pa znam da nije,al da jest prije bih u to povjerovao nego da mu je neko ukrao lice razumijes :D :D

:thumbup:[/quote]
Glumac koji glumi Freya je visoci od Maisie i to je sve. Nisu oni toliko duboko isli sa Faceless Men plotom da bi o tom mislili. U knjigama je opisano da pored promjene lica FM koriste i glamor tj. opticke varke, kao Melisandra i tako mjenjaju izgled tjela.
bunk

#19532 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

alibaba_i_30_godina

#19533 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Ovaj Jimmy Fallon je tako naporan lik da sam jedva uspio pregledati do kraja klip, a Sophie baš nekako vidim u ovakvim filmovima sa više akcije kao X-Men. Ovaj novi će svakako biti koncentrisan na njen lik, pa ćemo vidjeti šta će biti.
banjaluka078
Moderator

#19534 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Image
banjaluka078
Moderator

#19535 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Sophie, Maisie, evo sad i Kit...svi prođoše psihološke krize zbog pritiska oko serije, odrastanja pred kamerama, suočavanja s online komentarima ljudi koji ih uopšte i ne poznaju...teško je to za nositi se odraslima i jačima.
Glumac koji je glumio Brana se upisao na faks i morao se ispisati, jer je jednostavno privlačio previše pažnje i nije mogao normalno pohađati nastavu.
Ona druga strana medalje...

https://www.jutarnji.hr/spektakli/stran ... c/8936552/

90minut

#19536 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

banjaluka078 wrote:Sophie, Maisie, evo sad i Kit...svi prođoše psihološke krize zbog pritiska oko serije, odrastanja pred kamerama, suočavanja s online komentarima ljudi koji ih uopšte i ne poznaju...teško je to za nositi se odraslima i jačima.
Glumac koji je glumio Brana se upisao na faks i morao se ispisati, jer je jednostavno privlačio previše pažnje i nije mogao normalno pohađati nastavu.

KMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
pici

#19537 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

https://www.jutarnji.hr/spektakli/top/i ... s/8905475/

SERIJA KOJA JE OSVOJILA MILIJUNE

VIDEO: IPAK NIJE KRAJ!? Rat zapravo nije završen, tek bi mogao početi, a jesmo li sigurni kakva je sudbina Daenerys

Sudbina Daenerys
Je li ovo baš morao biti kraj serije? Problem je što je stopa smrtnosti bila jako visoka, pa smo ostali bez nekih od najzanimljivijih likova, no dosta ih je i preživjelo. Uzmimo samo Daenerys. Zmaj ju je odnio nekuda daleko, što ne znači da je na neki čudan način neće uskrsnuti, kao što je nekad čarobnica Melisandre (Carice Van Houten) oživjela Jona Snowa.

Također, bilo bi zanimljivo vidjeti hoće li Sansa ograničiti svoju vladavinu samo u granicama Oštrozimlja ili će kad-tad uslijediti ekspanzija. Oko Tyriona se uvijek zbiva nešto zanimljivo, Bran je najneobičniji vladar koji je u ovakvoj vrsti serija postao državnik, a isplatio bi se pratiti Ayrine doživljaje u nepoznatim krajevima. Ipak, zasad je plan da se producira pred nastavak koji će se odigravati tisuću godina ranije, a kako će to ispasti - vidjet ćemo. Bez obzira na bijes poklonika Daenerys, koji smatraju da je njihova ljubimica bezrazložno pretvorena iz junakinje u zločinku (pogledajte samo ocjene na http://www.imdb.com za osmu sezonu - nikad nisu bile niže), “Igra prijestolja” suvislo je zaokružena i sumnjam da će uskoro neka druga serija osvojiti publiku u tolikoj mjeri.
slazem se serija bi mogla oziviti ako prequeli dozive debakl... mislim da nece ali uticaj GoTa je ogroman tako da bi za jedno pet do deset godina mogli ocekivati nastavak... ko ziv ko mrtav do tada
banjaluka078
Moderator

#19538 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

90minut wrote:

KMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Zrelo.
banjaluka078
Moderator

#19539 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

pici wrote:
slazem se serija bi mogla oziviti ako prequeli dozive debakl... mislim da nece ali uticaj GoTa je ogroman tako da bi za jedno pet do deset godina mogli ocekivati nastavak... ko ziv ko mrtav do tada
Ne znam, ja baš i ne bih nastavak. Neka ostane na ovom, radije bih da razvijaju druge priče...Martin je stvorio dovoljno veliku istoriju i svijet da se pametnim radom može napraviti odličan šou.

Svejedno, šta god da budu radili u budućnosti, nadam se da će zadržati ovakav nivo produkcije, stvaranja, snimanja.
Gledam ove kostime, pa to je umjetnost. http://watchersonthewall.com/game-threads-iron-throne/
drogon2

#19540 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Jedini prequeli koje ja zelim su Dance of Dragons i Robert's Rebellion. Ne znam vala na sta ce ovaj Bloodmoon ispast, al ja se bojim debakla.Sto se tice sequela ili eventualnog remakea serije, to sigurno necemo gledat u narednih 10,15 godina al sam uvjeren da ce se jednom opet snimat nesto na taj fazon. Uzmi kako su danas popularni remakeovi, igra se na tu kartu nostalgije. Ako se odluce na remake za 15,20 godina kada vec i knjige budu gotove, pare ce im bit zagarantovane. Ljudi ce to gledat sigurno.
drogon2

#19541 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

banjaluka078 wrote:Sophie, Maisie, evo sad i Kit...svi prođoše psihološke krize zbog pritiska oko serije, odrastanja pred kamerama, suočavanja s online komentarima ljudi koji ih uopšte i ne poznaju...teško je to za nositi se odraslima i jačima.

Ovo mi nikad necemo moc razumit. Nasi ljudi su odmah u fazonu da ovi imaju pare, koji im je k :D a to sto ljudi ne mogu izac i popit kafu sa prijateljima bez da na njih ne navali horda ljudi, o tom niko ne misli :D Jbt ne mogu ni zamislit kako je zivit s osjecajem da te u svakom momentu neko mozda promatra i pokusava da te slika il nesto slicno. Bankovni racun pun, al zato sve ostalo pati.
banjaluka078
Moderator

#19542 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

drogon2 wrote:Jedini prequeli koje ja zelim su Dance of Dragons i Robert's Rebellion. Ne znam vala na sta ce ovaj Bloodmoon ispast, al ja se bojim debakla.Sto se tice sequela ili eventualnog remakea serije, to sigurno necemo gledat u narednih 10,15 godina al sam uvjeren da ce se jednom opet snimat nesto na taj fazon. Uzmi kako su danas popularni remakeovi, igra se na tu kartu nostalgije. Ako se odluce na remake za 15,20 godina kada vec i knjige budu gotove, pare ce im bit zagarantovane. Ljudi ce to gledat sigurno.
Sasvim moguće. Ali vidim da mi je sad kont o LOTR seriji da je bolje da ništa ne diraju, da su filmovi bili savršeni i da se bojim da će mi pokvariti ćeif. S druge strane, u seriju može stati sve što u filmove nije, pa me možda i pozitivno iznenade.
Definitivno bih gledala bilo šta u vezi s ASOIAF svijetom. Najradije nešto o Targaryenima.
drogon2

#19543 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

I ja sam skeptican oko LOTR serije.Vala sto se toga tice,filmovi su bili idealni za to.Mislim da sve tri LOTR knjige zajedno nemaju vise od 1500str sto haman automatski znaci da ce veliki dio price ic mimo knjige,a vidimo sa GOTom kako to izgleda :D Al eto vidis kad ponovo diraju LOTR koji je po mnogima bio savrseno snimljen i adaptiran,onda nije tesko ocekivat da ponovo urade nesto i sa ovim.
banjaluka078
Moderator

#19544 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

drogon2 wrote:
Ovo mi nikad necemo moc razumit. Nasi ljudi su odmah u fazonu da ovi imaju pare, koji im je k :D a to sto ljudi ne mogu izac i popit kafu sa prijateljima bez da na njih ne navali horda ljudi, o tom niko ne misli :D Jbt ne mogu ni zamislit kako je zivit s osjecajem da te u svakom momentu neko mozda promatra i pokusava da te slika il nesto slicno. Bankovni racun pun, al zato sve ostalo pati.
Pa skontaj da si neka klinka koja je preko noći postala poznata, da te je prvi posao u životu vinuo u vrh te industrije, producenti i menadžeri imaju sulude zahtjeve od tebe (njima ugovori propisuju čak i banalnosti tipa da se ne smiju ošišati i koju kilažu moraju imati), nemaš pojma više šta tvoji vršnjaci rade, uvijek si pod lupom, svaka bezuba kreatura koja ima pristup internetu se može istresti na tebe i ti to sve trebaš podnijeti 'ladan k'o špricer zato što sad imaš lovu. Čitam juče komentare na vijest da je Kit otišao u rehab, pa to su totalne budale koje se iživljavaju i navijaju, uživaju što ga je stiglo Targ-ludilo, tako mu i treba što je ubio Dany, yes-osveta je stigla...kontam, stvarno treba izdavati dozvolu za pristup netu.
I razumijem ovu mladu postavu koja je deset godina u ovom projektu, tu si k'o kod kuće, poznato i ugodno ti je, sad nemaš pojma šta te čeka...ja prešla na isti posao samo u drugu firmu, pa me sto puta hladan znoj oblio, mada znam da neće biti frke, ali promjene su rijetko kad ugodne.
banjaluka078
Moderator

#19545 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

drogon2 wrote:I ja sam skeptican oko LOTR serije.Vala sto se toga tice,filmovi su bili idealni za to.Mislim da sve tri LOTR knjige zajedno nemaju vise od 1500str sto haman automatski znaci da ce veliki dio price ic mimo knjige,a vidimo sa GOTom kako to izgleda :D Al eto vidis kad ponovo diraju LOTR koji je po mnogima bio savrseno snimljen i adaptiran,onda nije tesko ocekivat da ponovo urade nesto i sa ovim.
Da, a opet neki ne toliko bitni, ali zanimljivi dijelovi knjiga nisu stigli na ekran, npr. Tom Bombadil. Čekam i nadam se da se neću razočarati.
bunk

#19546 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

banjaluka078 wrote:
drogon2 wrote:I ja sam skeptican oko LOTR serije.Vala sto se toga tice,filmovi su bili idealni za to.Mislim da sve tri LOTR knjige zajedno nemaju vise od 1500str sto haman automatski znaci da ce veliki dio price ic mimo knjige,a vidimo sa GOTom kako to izgleda :D Al eto vidis kad ponovo diraju LOTR koji je po mnogima bio savrseno snimljen i adaptiran,onda nije tesko ocekivat da ponovo urade nesto i sa ovim.
Da, a opet neki ne toliko bitni, ali zanimljivi dijelovi knjiga nisu stigli na ekran, npr. Tom Bombadil. Čekam i nadam se da se neću razočarati.
200 miliona dolara za 5 sezona serije je placeno porodici pokojnog Tolkiena za prava.
Ne vjerujem da bi se Amazon upustao u pricu da nisu spremni za spektakl.
A materijala ima za 15 sezona.
Jedva cekam casting i prve informacije..
The 51st State

#19547 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by The 51st State »

jedu govna, sa ovim hoce da privuku jos paznje.
cassius

#19548 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

Aha, inace kad su se krenule bavit glumom, nije im bio cilj da budu uspjesne u tome. Trebalo su se bavit predstavama a ne filmovima i serijama.
Zaradili su bruku para, osigurani su za zivota. A popit kafu ,rucat i sve ostalo, mogu uvijek tamo gdje i ostali poznati ljudi piju kafu i rucaju.
Jedini problem su godine, tipa Maisie I Sophie , Bran itd. koji su najbitnije godine proveli snimajuci seriju.
Dok ovi ostali su bunch of snowflakes :D
AleksoMKD

#19549 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Ljudi zaborave da su ovo samo glumci a ne likovi iz serije.
drogon2

#19550 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

cassius wrote:Aha, inace kad su se krenule bavit glumom, nije im bio cilj da budu uspjesne u tome. Trebalo su se bavit predstavama a ne filmovima i serijama.
Zaradili su bruku para, osigurani su za zivota. A popit kafu ,rucat i sve ostalo, mogu uvijek tamo gdje i ostali poznati ljudi piju kafu i rucaju.
Jedini problem su godine, tipa Maisie I Sophie , Bran itd. koji su najbitnije godine proveli snimajuci seriju.
Dok ovi ostali su bunch of snowflakes :D
Kao sto rekoh, niko to od nas ne moze razumit, al moze bar pokusat lol Nama ovdje u Bosni se cini da je sve u parama, no vrlo je moguce da i kad imas te pare, fale ti neke druge stvari. Ti ako mislis da je normalno i da neko zeli da 100 ljudi trci prema njemu cim izadje na ulicu ne znam sta da ti kazem. Mozda i vjerovatno godi neko vrijeme, al poslije sigurno postane smor i da ti je da prosetas gradom u kojem si odrastao bez da milion klinaca, zena, muskaraca trazi da se slikas s njima i usput ti svasta dobacuje.
Post Reply