FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr Baltazar

#19526 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

Tito_i_Partija wrote:Eh joj Griezmann...pa jarane on ti je vazan za Atletiko k'o sto je Messi za Barcelonu, jednostavno nema sanse. Nego sto rece Tomahawk, de da mi proberemo sto valja u Bundersligi, ima tu jos dobrih igraca. Dortmund nam je otvoren k'o tezga na pijaci, kvalitetna roba, a Watzke "bizMismen" to sve prodaje po povoljnoj cijeni. :D
Bili su i Falcao i Costa. Bio je on povezivan sa nama i prošlo ljeto, a i Simeone je već navikao da traži napadača ljeti. A ako ode Simeone, posao bi mogao biti i olakšan. Naravno, sve ovo pod uslovom da ga MI (jer ultima i tomahawk znaju zašto :lol: ) uopće želimo dovesti.

Ne sumnjam da će ova dvojica vidjeti moj post iz razloga što je NAŠA tema izgleda najčitanija od strane konkurenata :D 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19527 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Dosta Humels, mada se moglo naci i neko drugo rjesenje za stopera, pa da ispadne da Arsenal slabi Bajernovu konkurenciju ili gdje vec idu ljudi iz tog Be Fau Bea.

Inace rijetko glupa prica poput te o slabljenju konkurencije.

Grizman je dugorocno rjesenje, a Atletiko nije imun na prodaju, sjetimo se samo rasprodaje na ljeto 2013. Simeoneu nisu bitna imena, nego sistem. Stoga nek im zasuskaju parama i to je to.
simonese

#19528 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Lewa je danas najbolji centarfor na planeti i ima jos jedno 2 kvalitetne sezone ispred sebe tako da dovodjenje nekog supernapadaca mozda i nema smisla.Na drugu stranu jedan Bayern bi mozda trebao i trececg napadac radi konkurencije,nek' sjedi na klupi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19529 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Pa Zvezda i Partizan su to u onoj zajednickoj ligi redovno radili. Kupe igraca iz FKS ili FKZ, pa makar sjedio na klupi. Normalno da si oslabio konkurenciju ako kupujes najbolje igrace od njih, a igrate u istoj ligi. Kad je Bayer imao onu odlicnu generaciju, pola ih pokupise. Pa onda Dortmund, Schalke.....u Spaniji ili Engleskoj su to rijetki slucajevi i ako budu, prati ih bombastican transfer i puno galame. U Njemackoj ide dzabe ili koliko Bayern da :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19530 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Ma de ba Tomahavče, stipu se te priče. Jedina razlika je što je u Njemačkoj jedan klub neprikosnoven, a u ostalim ligama imaju 2 ili možda tri, pa onda oni zajednički slabe konkurenciju.

Eventualna razlika je tamo gdje je dozvoljeno dovođenje igrača preko agencije kao u Portugalu (a zabranjeno u dosta liga), pa stalno imaju dotok iz Latinske Amerike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19531 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:Ma de ba Tomahavče, stipu se te priče. Jedina razlika je što je u Njemačkoj jedan klub neprikosnoven, a u ostalim ligama imaju 2 ili možda tri, pa onda oni zajednički slabe konkurenciju.

Eventualna razlika je tamo gdje je dozvoljeno dovođenje igrača preko agencije kao u Portugalu (a zabranjeno u dosta liga), pa stalno imaju dotok iz Latinske Amerike.
Pa kako je Atletico u istoj ravni sa Realom? A hajd nek kupe igraca od Atletica. Nema sanse.
Ili Tottenham u Engleskoj. Ne bi oni prodali Chelsea, Arsenalu, Unitedu....mozda kad bi bas dali cifru debelo preko cijene.
Status koji ima Bayern u Njemackoj nema ni jedna ekipa u drugim ligama. Znaci, bas nikakvu konkurenciju po tom pitanju.
Samo ne kontam sto smeta to bilo kome, ako je cinjenica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19532 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Pa kako je Atletico u istoj ravni sa Realom? A hajd nek kupe igraca od Atletica. Nema sanse.
Ili Tottenham u Engleskoj. Ne bi oni prodali Chelsea, Arsenalu, Unitedu....mozda kad bi bas dali cifru debelo preko cijene.
Status koji ima Bayern u Njemackoj nema ni jedna ekipa u drugim ligama. Znaci, bas nikakvu konkurenciju po tom pitanju.
Pa na koga su padale krmeće glave na Nou Campu?

Sve je moguće, samo treba zašuškat parama.

Treba valjda BVB sebe zapitati sto joj pola kadra hoce u Bayern, a ne obratno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19533 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Pa kako je Atletico u istoj ravni sa Realom? A hajd nek kupe igraca od Atletica. Nema sanse.
Pa na koga su padale krmeće glave na Nou Campu?

Sve je moguće, samo treba zašuškat parama.

Treba valjda BVB sebe zapitati sto joj pola kadra hoce u Bayern, a ne obratno.
Da, o tome i pricam. Sjeti se gungule oko Figa, a i transfer je za to vrijeme bio rekordan.
Slazem se, ako ostali bundesligasi nemaju nista protiv, nek kupi Bayern kajmak. U prevodu, ko ih :izet: i to jos za male pare (ili jos gore, dzabe ko Lewa).
Ja mislim da bi neko u Madridu ili Barci bio strijeljan za takav propust.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19534 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Da, o tome i pricam. Sjeti se gungule oko Figa, a i transfer je za to vrijeme bio rekordan.
Slazem se, ako ostali bundesligasi nemaju nista protiv, nek kupi Bayern kajmak. U prevodu, ko ih :izet: i to jos za male pare (ili jos gore, dzabe ko Lewa).
Bilo je takvih prelazaka i u drugim ligama, tipa Esli Kol, Tevez, Fabregas, Zarate, Pandev, Lihštajner, ovo mi je napamet nadoslo nako ofrlje.

Faznon je sto jee veca konkurencija pa se i manje primijeti. Spanija ima taj dotok iz Juzne Amerike, plus Real neselektivno kupuje svakog ko bljesne na velikoj sceni.

Bajern je prerastao Bundesligu i upravo nekonkurentnost glavnih rivala dovodi do problema u Evropi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19535 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Da, o tome i pricam. Sjeti se gungule oko Figa, a i transfer je za to vrijeme bio rekordan.
Bilo je takvih prelazaka i u drugim ligama, tipa Esli Kol, Tevez, Fabregas, Zarate, Pandev, Lihštajner, ovo mi je napamet nadoslo nako ofrlje.

Faznon je sto jee veca konkurencija pa se i manje primijeti. Spanija ima taj dotok iz Juzne Amerike, plus Real neselektivno kupuje svakog ko bljesne na velikoj sceni.

Bajern je prerastao Bundesligu i upravo nekonkurentnost glavnih rivala dovodi do problema u Evropi.
Ali Real kupuje iz Engleske, Njemacke i drugih liga (kao i iz Juzne Amerike). Ako i uzme kojeg domaceg igraca, to bude bas skup transfer.
Vidis, to si u pravu, da ima i druga strana te medalje. Bayern trpi tu inertnost ostalih bundesligasa na evropskom planu.
Ako nista, bar lagano uzimaju BL :D svako 10 godina uleti Dortmund ili neko od ovih drugih proletera :skoljka:
simonese

#19536 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

mislim da je doslo vrijeme da i Bayern hekne nekih stotinjak mil. evrica za neko opasno pojacanje,nako,reda radi
sema911s

#19537 Re: FC Bayern Munchen

Post by sema911s »

simonese wrote:mislim da je doslo vrijeme da i Bayern hekne nekih stotinjak mil. evrica za neko opasno pojacanje,nako,reda radi

Sto milja ko real na balu, liv za toresaa... Tolike pare data za nekog igraca tesko da se desi u DE... Jedino ako nema vec spremno prodanih 18miliona dresova
Dr Baltazar

#19538 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

Spominje se i Varane iz Reala. Da nije zapelo sa Hummelsom ? Iako meni ono izgleda kao gotova stvar, ponajviše zbog toga što je Borussia izdala oficijalno saopćenje gdje se navodi interes Bayerna .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19539 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Dr Baltazar wrote:Spominje se i Varane iz Reala. Da nije zapelo sa Hummelsom ? Iako meni ono izgleda kao gotova stvar, ponajviše zbog toga što je Borussia izdala oficijalno saopćenje gdje se navodi interes Bayerna .
Humels izrazio ogorcenje tim saopcenjem. :-)
simonese

#19540 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

sema911s wrote:
simonese wrote:mislim da je doslo vrijeme da i Bayern hekne nekih stotinjak mil. evrica za neko opasno pojacanje,nako,reda radi

Sto milja ko real na balu, liv za toresaa... Tolike pare data za nekog igraca tesko da se desi u DE... Jedino ako nema vec spremno prodanih 18miliona dresova
znam da nece ali ko zna,mozda ne stotka ali nekih tamo 50-60 je po meni solidno za Grizmana
Dr Baltazar

#19541 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

_BataZiv_0809 wrote:
Dr Baltazar wrote:Spominje se i Varane iz Reala. Da nije zapelo sa Hummelsom ? Iako meni ono izgleda kao gotova stvar, ponajviše zbog toga što je Borussia izdala oficijalno saopćenje gdje se navodi interes Bayerna .
Humels izrazio ogorcenje tim saopcenjem. :-)
Mora se malo otimati. Neće ko Goetze da završi, da mu pjesme posvećuju :lol:
veella

#19542 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

Tako ste silno neprikosnoveni u Bundesligi da morate otimati bodove u minkenu protiv Augsburga :thumbup:
Dr Baltazar

#19543 Re: FC Bayern Munchen

Post by Dr Baltazar »

veella wrote:Tako ste silno neprikosnoveni u Bundesligi da morate otimati bodove u minkenu protiv Augsburga :thumbup:
I mi smo njih spašavali ispadanja, pogurali kad je trebalo. Komšijski :kiss: :D
groove

#19544 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 76413.html

izgleda da se poslije utakmice dobro zaguzvalo.
Partijaner

#19545 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

groove wrote:http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 76413.html

izgleda da se poslije utakmice dobro zaguzvalo.
Mene insteresuje sta ce Batica reci na ovaj clanak. :mrgreen:
groove

#19546 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

e sto i tebe zanima bayern.
zamalo pala mrtva glava u svlacionici a tebe ovamo nesto trece interesuje :D
Mišo_Kovač

#19547 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Osvoji Ulreich Bundesligu ni kriv ni dužan :D

On topic: Čestitke na 26. tituli prvaka. Karanje sitne buranije se nastavlja :izet: :izet: :izet: :izet:
simonese

#19548 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

nue der,nur der,nur der FCB,nur der FCB

cestitke moji "Bavarci"
simonese

#19549 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Mišo_Kovač wrote:Osvoji Ulreich Bundesligu ni kriv ni dužan :D

On topic: Čestitke na 26. tituli prvaka. Karanje sitne buranije se nastavlja :izet: :izet: :izet: :izet:
cestitke i tebi za tipkick,mangupe,nisi ni odigrao ovo kolo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19550 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Aleeee aleeeeee :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Post Reply