Zato se i ne treba zalijetati bez utoke ili ako si neka istrenirana zvijer, ali i u tom slucaju mozes fasovati.nema me tamo wrote:Logovan wrote:Nije vala dugo pucnjava bila, ja se zabrinuo šta se dešava.![]()
Ne znam šta se desilo, ne znam da li je zubar opravdano zapucao, ali mi je drago što su ona dvojica debila popila metak. Sitni lopovi, kriminalčići, gledaju kako šta ukrast, oteti. U neku ruku bezveze je potrošio metak na ove debile, mogao ih je fino polomiti i kraj priče.
Imaju noževe sigurno
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Edin H.
#19526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
nema me tamo
#19527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ti i preporucuju strucnjaci cim vidis nož trci
- Logovan
#19528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je već druga stvar. Sumnjam da je zubar dovoljno spretan da krene na noževe.nema me tamo wrote: Imaju noževe sigurno
- shake69
#19529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa rokno je onaj glumac Lausevic u Podgorici u ssmoodbrani dvojicu koji su odmah podlegli a bili ga pritisli marisati razbijenom flasama.Dzaba sto je na sudu rekao "da nisam ja njih oni bi mene"!LakePlacid wrote:Vidim pišete oko toga da u BIH nema pucanja u samodbrani, da ako ti povuces pistolj mora i on da bi na sudu bilo kao 1.1, pa jeli bilo slicnih situacija da neko nekoga u samodbrani ubije ili rani, da se upuca provalnik na svom posjedu itd. i sta bi na kraju, u Americi ako dobijes dozvolu smijes nositi u svojoj kuci oruzje, na svom ranču ili u autu, ali ne smijes po ulici
Prije davno je bilo ako planiraš koga koknuti odes dva tri puta u policiju i lazno ga prijavis da ti prijeti i da ga se bojiš, i onda ga kokneš (raniš), ne znam kako je sada ali je prije barem tako bilo i to pogotovo 1997.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Zabranjeno je nošenje vatrenog, zračnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga. Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, narušiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana."LakePlacid wrote:Vidim pišete oko toga da u BIH nema pucanja u samodbrani, da ako ti povuces pistolj mora i on da bi na sudu bilo kao 1.1, pa jeli bilo slicnih situacija da neko nekoga u samodbrani ubije ili rani, da se upuca provalnik na svom posjedu itd. i sta bi na kraju, u Americi ako dobijes dozvolu smijes nositi u svojoj kuci oruzje, na svom ranču ili u autu, ali ne smijes po ulici
Prije davno je bilo ako planiraš koga koknuti odes dva tri puta u policiju i lazno ga prijavis da ti prijeti i da ga se bojiš, i onda ga kokneš (raniš), ne znam kako je sada ali je prije barem tako bilo i to pogotovo 1997.
i tu se sva prica zavrsava jer em je nosio oruzje na javnom mjestu em ga je upotrijebio
Koga interesuje detaljnije ima ovdje...
http://mup.ks.gov.ba/sadrzaj/zakon-o-na ... i-municije
Last edited by hrasno38 on 16/03/2018 00:01, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
- Bloo
- Globalna šefica
#19532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad ga mogu upotrijebiti? Ako me neko napadne na javnom mjestu da ga zamolim da se premjestimo u stan?hrasno38 wrote:. Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, narušiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana."[/i][/b]
i tu se sva prica zavrsava jer em je nosio oruzje na javnom mjestu em ga je upotrijebio
-
nema me tamo
#19533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedino ga može upotrijebiti ako mu neko uđe u kucu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nikad... zato je dozvola nešto presmiješno i u ovoj državi očigledno moraš biti gangster 
- Bloo
- Globalna šefica
#19535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S tim, da ako sam dobro procitala, nije zabranjeno nositi na javnim mjestima osim u slucaju javnog okupljanja...ali ga ne smijes iskoristiti na javnom mjestu.nema me tamo wrote:Jedino ga može upotrijebiti ako mu neko uđe u kucu.
-
invincible1921
#19536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zabrana oruzja je s razlogom jer nismo razvijeni kao drustvo niti imamo drustvenu svijest odnosno mentalitet na nekom nivou. Da se dopusti koristenje oruzja kao u USA svaki dan bi neko bio ubijen ili ranjen sto bi se branilo samoodbranom
- hrasno38
#19537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mozes ga upotrijebiti ni u stanu tek tako.....Bloo wrote:Pa kad ga mogu upotrijebiti? Ako me neko napadne na javnom mjestu da ga zamolim da se premjestimo u stan?hrasno38 wrote:. Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, narušiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana."[/i][/b]
- hrasno38
#19538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne moze!nema me tamo wrote:Jedino ga može upotrijebiti ako mu neko uđe u kucu.
- Bloo
- Globalna šefica
#19539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta će onda civilima oružje osim da idu da se ižive u prostorima određenim za to...tipa streljane?
- hrasno38
#19540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zakon otprilike kaze (da sada ne trazim) da se oruzje smije upotrijebiti tek kada se iscrpe sve ostale mogucnosti. Dakle na primjer ako ti neko provali u kucu bez oruzja niti smijes pucati na njega niti ga smijes prebiti na taj nacin da se to moze dokazatiBloo wrote:Šta će onda civilima oružje osim da idu da se ižive u prostorima određenim za to...tipa streljane?
Ha a zasto ceti pistolj pa recimo da ti citioram jednu poslovicu "punog pistolja se boji jedan a praznog dvojica". Ko kaze da ti moras uvijek pucati iz pistolja.....u masi slucajeva je dovoljno napadacu da vidi da ga imas i da bjezi. Isto tako vise nego dovoljno u jos vecoj masi slucajeva je da ga izvadis i pokazes ali tu je vec taj mac sa dvije ostrice jer ako druga strana ima isto jednostavno moras ubiti a za to moras imati i muda i hladnu glavu da bi ostao ziv.
-
LakePlacid
#19541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svasta, dozvola za drzanje i za nosenje kako shvatam?hrasno38 wrote:"Zabranjeno je nošenje vatrenog, zračnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga. Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, narušiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana."LakePlacid wrote:Vidim pišete oko toga da u BIH nema pucanja u samodbrani, da ako ti povuces pistolj mora i on da bi na sudu bilo kao 1.1, pa jeli bilo slicnih situacija da neko nekoga u samodbrani ubije ili rani, da se upuca provalnik na svom posjedu itd. i sta bi na kraju, u Americi ako dobijes dozvolu smijes nositi u svojoj kuci oruzje, na svom ranču ili u autu, ali ne smijes po ulici
Koga interesuje detaljnije ima ovdje...
http://mup.ks.gov.ba/sadrzaj/zakon-o-na ... i-municije
Glup zakon totalno, dakle daju ti dozvolu za drzanje i sa njim ne smijes dalje iz kuce, ako ti dodje lopov i ti ga roknes, ako on nije imao pistolj ili vatreno oruzje ti ides u zatvor
Mogu da razumijem da je takav zakon zato sto je bio rat, sto se ljudi i dalje mrze i sve to, ali zakon je toliko smijesan da ne moze smijesnije, ja cijeli zivot volim oruzje i uvijek pratim sve oko toga, ali ovo je stvarno komično.
Pa u BIH je mnogo mnogo vise nelegalnog oruzja nego sto je legalnog, u NY. dobijes dozvolu jednu, smijes nositi u svojoj kuci, na svom ranču i sa sobom, smijes i u javnom prostoru, ne smijes jedino na skupovima gdje je mnogo ljudi (manifestacije), ne smijes i kalibar veci u vidu pusaka, njih smijes do ograde svog ranča ili do prve blize streljane, ostalo nista, prica oko toga da drustvo u BIH nije zrelo za blaze zakone ne pije vode, Amerikanci su bolesna nacija, svake sedmice je pucanje i svaki put mrtvi, ovdje kod nas je ipak sve radi predznaka - RAT drugog objasnjenja nemam
-
zipoo
#19542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma i da dodjes do dozvole je peglancija prava, a u Sarajevu ga mozda ima svaka 3 kuca
-
nema me tamo
#19543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrasno38 wrote:ne moze!nema me tamo wrote:Jedino ga može upotrijebiti ako mu neko uđe u kucu.
može
- Edin H.
#19544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je'l moze ili ne moze?nema me tamo wrote:hrasno38 wrote:ne moze!nema me tamo wrote:Jedino ga može upotrijebiti ako mu neko uđe u kucu.
može
-
nema me tamo
#19545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ako imas dozvolu i ako ga nađeš u kuci možeš mu radit šta hoces..
Ma i bez dozvole samo da nije pištolj
Ma i bez dozvole samo da nije pištolj
-
vazna
#19546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kakvo terorisanje i torturazipoo wrote:pa kako ovi terorisu citavo kosevsko ?
Mislim da kad ovo sve prodje da ce traziti ove postove gdje pise da terorisu Kosevsko pa ce se hvaliti raji...
-
nema me tamo
#19547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar je neko napisao da ovi hibridi terorišu nekog' 
- thekupus
#19548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aj ovog lika što priča o new Yorku stalno jest dosadan
- bersK
#19549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da je poslo likove neke da ih preslušaju, ova dvojica kretena ne bi odma skontala da se radi o Senadu i njegovoj narudzbi nego bi kontala za nekog lijevog. Vako je ocistio savjest svoju, a i jos neciju. Ova dvojica debilcica su svaki dan il kod Norveske ambasade il kod BBI. Covjek ih je naucio pameti i boli ga kita. Ne vjerujem da ce lezat jer vec kad kazete da ima neke veze i vezice u politici.
- Lakat Jebić
#19550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De ovog spojite s bettermanom, nek razmijene njujorsko-londonska iskustva