Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#19526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Liberalism wrote:
Maystor wrote:Vidim da su se sdpenjare probudile iz očaja. Sinulo im, sunce ih ogrijalo, što su u stanju izvsti još jedan, posljednji trzaj.
Drago nam da vidimo vas idiote sa kokosijim mozgom koje svak ziv .ajebe i prevari.

Tips: to nije to politicara to je do vas koji u svakoj ovci vidi spas od svog jadnog zivota.
Ne znam zašto ti ovo treba. Sad će te ljudi banovati, a nije da nisi zaslužio.

Postao si kao Lagumdžija. Pijevac koji je samo jednom kukuriknuo.
Liberalism

#19527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Liberalism »

Ja se samo bojim da u proljece nakon protesta u Bosni vlast ne preuzme ISIL.

A vas bolesnike kojima je komunizam dao sve, koji vam je kuce sagradio, naucio vas citati i pisati i koji ste pogazili sve zakletve zarad pljacke i fasistickih ideja volim kritikovati pa makar mi zadnji dan na internetu bio.
It_is_a_Leclerc

#19528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Liberalism wrote:Ja se samo bojim da u proljece nakon protesta u Bosni vlast ne preuzme ISIL.

A vas bolesnike kojima je komunizam dao sve, koji vam je kuce sagradio, naucio vas citati i pisati i koji ste pogazili sve zakletve zarad pljacke i fasistickih ideja volim kritikovati pa makar mi zadnji dan na internetu bio.
Nije meni komunizam, oko moje, dao ništa. Ja svojim rukom zaradio, naučio, stekao. Zakleo se samo Bogu.
Doduše, dao mi je komunizam Ratka Mladića, Veljka Kadijevića, Dragomira Miloševića, Franju Tuđmana, Vojislava Šešelja, i "druge" zvijezde "samoupravnog socijalizma".
Hafis

#19529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

StupskaBitanga
Jel se sada vidi pogubnost politike da se ne podrži Martin Raguž a ne gura propali Emir Suljagić kojeg više viđam ispred BBI.
Od nameta nema selameta. Pa zar nije bilo dosta škole s Budimirom. Nikako mi nije jasan taj vaš mentalni sklop i kakve još gluposti treba uraditi da se napokon uvaži realitet u kojem živimo. Izgleda nikada Mujo i Haso neće otići u mirovinu.
Eto sada neka Covic blokira do mile volje a Martin ako i jeste ustaša iz hrvatske samouprave kako su ga ovdje zvali bi makar igrao prema pravilima ovih viših koji su nam odškrinuli prozor a koji će sasvim je izvjesno biti uskoro zakovan
Ako ćemo iskreno trenutno blokira Lagumdžija preko Nikšića, a ni Komšiću nije mane.
Tako da taj zatvoreni pendžer ne bi ni ustaša Martin mogao odškrinuti....hoću reći to je trenutno domaći, sećijski problem i nema veze s Čovićem.
Lokman

#19530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Na kraju ovog cirkusa postoji samo jedno rješenje. Hrvatima treba dati treći entitet ali u okviru prekompozicije čitavog Daytona to jeste novog teritorijalnog ustroja koji će izmjeniti granice i FBiH i RS.
It_is_a_Leclerc

#19531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Lokman wrote:Na kraju ovog cirkusa postoji samo jedno rješenje. Hrvatima treba dati treći entitet ali u okviru prekompozicije čitavog Daytona to jeste novog teritorijalnog ustroja koji će izmjeniti granice i FBiH i RS.
I da svizac zamota čokoladu.

Bog te vidio, u nas se ljudi ne mogu dogovoriti šta će pisati u jebenoj izjavi o spremnosti na EU integracije, a kamoli oko granica da se dogovaramo.
Lokman

#19532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:
Lokman wrote:Na kraju ovog cirkusa postoji samo jedno rješenje. Hrvatima treba dati treći entitet ali u okviru prekompozicije čitavog Daytona to jeste novog teritorijalnog ustroja koji će izmjeniti granice i FBiH i RS.
I da svizac zamota čokoladu.

Bog te vidio, u nas se ljudi ne mogu dogovoriti šta će pisati u jebenoj izjavi o spremnosti na EU integracije, a kamoli oko granica da se dogovaramo.
To je sve zbog nerješenog hrvatskog pitanja. Treći entitet bi relaksirao situaciju jer bi reflektovao stvarnost. U srcima i mislima Hrvata u BiH već postoji treći entitet i za bošnjačke političare je bolje da prihvate tu stvarnost ali na mudar način, odnosno da se otvori pitanje Daytona i u tom okviru rješavanje i trećeg entiteta.
It_is_a_Leclerc

#19533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Jeste. A na tavanima Bošnjaka Hercegovine počivaju kalašnjikovi i ručne granate. I nekako mislim da oni ne bi tako mirno gledali da postaju ono što su BOšnjaci danas u RS-u, a to znači - građani osmog reda, totalno marginalizirani da ne mogu biti ni čistačica u osnovnoj školi Draža Mihajlović
Lokman

#19534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:Jeste. A na tavanima Bošnjaka Hercegovine počivaju kalašnjikovi i ručne granate. I nekako mislim da oni ne bi tako mirno gledali da postaju ono što su BOšnjaci danas u RS-u, a to znači - građani osmog reda, totalno marginalizirani da ne mogu biti ni čistačica u osnovnoj školi Draža Mihajlović
Zar da zbog par stotina povratnika žrtvujemo evropsku budućnost? Kada prihvatimo realnost da je bratstvo i jedinstvo bila najveća laž titoizma, i kada se međusobno pošteno razgraničimo, onda ćemo svi zajedno ući u EU. Tada neće biti diskriminacije po pitanju vjere i nacije. Sva je Evropa sastavljena od NACIONALNIH država.
It_is_a_Leclerc

#19535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Mislim da nisi ozbiljan.

Kakvih 100-200 ljudi ?! BOšnjaka u Hercegovini je najmanje 100.000. Ne brojeći Srednju Bosnu koju "legitmci" također pripajaju svom virtuelnom entitetu.
Hafis

#19536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Daj batalite tu šuplju ratnu. Kakvi tavani i kalaši.
Nagodit će se Željo i Zlatko i eto nama reformističke vlade prije Uskrsa.
Lokman

#19537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da nisi ozbiljan.

Kakvih 100-200 ljudi ?! BOšnjaka u Hercegovini je najmanje 100.000. Ne brojeći Srednju Bosnu koju "legitmci" također pripajaju svom virtuelnom entitetu.
Zanemaruješ činjenicu da su bosanski katolici najstariji bosanski narod o čemu svjedoči historijska argumentacija. Negiraš nasljeđe bosanskih kraljeva i posebno Katarine Kosače koja je svoje bosansko kraljevstvo testamentom ostavila Vatikanu. Hrvati po svemu zaslužuju poseban status i posebnu pažnju jer je alternativa njihovom nestanku afganistanizacija BiH.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

lerdi wrote: Izvini ali ja u životu nisam pročitao više slova a da sam manje iz njih mogao nešto konkretno isčitati.......
Zašto nisam začuđena ?
Mister Yes

#19539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Lokman wrote:Kada prihvatimo realnost da je bratstvo i jedinstvo bila najveća laž titoizma, i kada se međusobno pošteno razgraničimo, onda ćemo svi zajedno ući u EU. Tada neće biti diskriminacije po pitanju vjere i nacije. Sva je Evropa sastavljena od NACIONALNIH država.
Tri entiteta (plus nekoliko distrikta za ono oko čega se ne možemo dogovoriti) bi naravno rješili ove probleme oko formiranja vlasti, konstitutivnosti koja nas uništava jer se ljudi biraju po imenu umjesto po znanju, prevelike administracije, konfliktne atmosfere koja tjera investitore itd. Uostalom kao što reče ICG there is nothing wrong with third entity. Srednju Bosnu i Neum u distrikte ako se oko toga ne možemo dogovoriti i mirna Bosna.

Ali naravno da to ne odgovara onima koji već 20 godina tako dobro plivaju u mutnom. Zašto bi oni težili tome da se voda razbistri? Nisu ludi. Zato će nas nastaviti kljukati redovnim dozama mržnje a svaki kompromis nazivati izdajom nacionalnih interesa. :run:
zagor 19

#19540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

"http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/25613 ... blato.html"

Pa šta si mislio da će postati, hebem ti sve, sve da ti ne jeb.m glupavo? Pa mogo si odmah vidjeti kolko je sati, kakav je odnos snaga na osnovu izbornog rezultata i lijepo sačuvati obraz i stranku i opredjeliti se za opoziciju, a ovako...
Izvinjavam se, ali ovaj forum je jedno dobro mjesto na kojem mogu da se do mile volje "ispucam" :evil:
kox

#19541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Meni je ovo pošteno od DF-a, ako se ne može formirati vlast bolje da se to na vrijeme kaže i neka se pokuša napraviti neka druga većina. I ako do toga dodje iskreno se nadam da će biti konstruktivna opozicija, bez nepotrebnog opstruiranja i strančarenja.
zagor 19

#19542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

kox wrote:Meni je ovo pošteno od DF-a, ako se ne može formirati vlast bolje da se to na vrijeme kaže i neka se pokuša napraviti neka druga većina. I ako do toga dodje iskreno se nadam da će biti konstruktivna opozicija, bez nepotrebnog opstruiranja i strančarenja.
Jeste ali je u međuvremenu DF izgubio pola svog članstva a i to s pravom, barem onaj revoltirani dio, BIH kao država je "bacila niz rijeku" par mjeseci, sad opet ako bude -Jovo nanovo, sa SBB-om, ministarstava, upravnoi odbori, još par mjeseci, ha dobro je sad šta je tu je -"poslije .... nema kajanja" !
It_is_a_Leclerc

#19543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ma kakvog pola članstva, šta vam je...

DF nije nigdje napustio nijedan jedini zastupnik, istaknuti član.

SDP neće moći formirati vlast nikad, jer nema u bošnjačkom klubu skoro nikog, ni na federalnom, ni na državnom nivou. MultietniĆka partija. Štaš.
kox

#19544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Par izgubljenih mjeseci jeste za žaljenje, ali se meni čini da je DF uradio što je mogao da do toga ne dodje, da se vlast formira brzo i efikasno pa i po cijenu gubitka glasova i da se stvari nakon toga pokrenu a to je ono zbog čega su i dobili moju podršku. Najlakše bi im bilo da su otišli u opoziciju, odatle kočili sve što mogu i pričali kako vladajuća koalicija (ma ko je činio) nema pojma. To bi im vjerovatno omogućilo bolji izborni rezultat na narednim izborima, ali ja za njih nisam zato glasao.
vee-jay

#19545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

It_is_a_Leclerc wrote: SDP ima legitimitet Srba da imenuju potpredsjednika. Ako ne žele, onda moraju podržati kandidata drugih.
Ne moraju.
It_is_a_Leclerc

#19546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

vee-jay wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: SDP ima legitimitet Srba da imenuju potpredsjednika. Ako ne žele, onda moraju podržati kandidata drugih.
Ne moraju.
Tako je. Ali onda će snositi odgovornost, pred domaćom i međunarodnom javnosti, za sve što će snaći FBiH.

I ti i ja, i SDP i svi ostali znaju da nema mehanizma za vanredne izbore, niti se može usvojiti. SDP zna da su oni jedino što stoji između FBiH i haosa, ambisa, financijske propasti cijele države.
vee-jay

#19547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Agron P wrote:SDA je pogrijesila sto je uzela DF ispred SDP-a to je vec ocigledno. DF je stranka ufurane balavurdije koja misli da zna sve o geopolitickim odnosima. predvodena covjekom kojem bi krajnji domet u zivotu bila pozicija nocnog cuvara u Ilijasu da se nezove kako se zove i da nije ono sto jeste, Hrvat. Lik toliko mase onim rukama(odraz vokabulara) da kao obnovljivi izvor energije moze napajati Sarajevo.

Trust mozgova(pilecih) koji vodi DF(Komsic, Suljagic i Bajrovic) je nagovorio SDA. da krenu u formiranje vlasti bez SNSD-a kao sto su prije cetiri godine krenuli bez HDZ-a i time aktivirali vec "arhivirano" hrvatsko pitanje. Sad smo dobili situaciju u kojoj se bez SNSD-a nemoze nista na drzavnom nivou, u kojoj SNSD-e ima vlast u RS-u i u kojoj se ni u Federaciji bez njih ili SDP-a vlast nece formirati.

Dodik i Covic su se ponovno pokazali kao stabilniji dio drzave a tkz. gradanska stranka uzrok svih problema, autogol godine politickog Bosanstva.

Najveci gubitnik u cijeloj prici pored BiH i svih onih koji zele da ova zemlja makar puzajuci krene naprijed je SDA. Zasto?! Zato sto su nakon najvece pobjede u ovom stoljecu(izborne) dopustili da ih za nos vode balavci, drkadzije i nastavnik likovne umjetnosti.

SDA je mogla dobiti fin komad vlasti u RS-u , Dodik je bio spreman i na ustupke u obrazovanju a da ne spominjem to da je u formiranju kantonalnih vlada majoriziran izborni rezultat stranke. U TK je DF dobio isti broj ministarstava kao i SDA a u USK je na insistiranje komsicevaca uvedena Laburisticka stranka ratnog zlocinca Abdica pored znatno popularnije patriotske opcije kao sto je A-SDA.

Da ne spominjem ovo licemjerno kritikovanje SDA preko medija za neke banalne stvari a "zaglusujucu sutnju" na otvoreno izdajnicku politiku SBB-a.

Dodik i Covic nece unistiti Bosnu ali "gradani" bi mogli.
Da docekamo dan kada ce gradjani unistiti tu vasu SDAovu, Dodikovu i Covicevu Bosnu, ali eto oni se radije cerece medjusobno.

Ali rado citam kako vam je blizi Dodik od DFa i SDPa, barem ovako rijetko znate biti iskreni.
StupskaBitanga

#19548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

It_is_a_Leclerc wrote:
vee-jay wrote:
Ne moraju.
Tako je. Ali onda će snositi odgovornost, pred domaćom i međunarodnom javnosti, za sve što će snaći FBiH.

I ti i ja, i SDP i svi ostali znaju da nema mehanizma za vanredne izbore, niti se može usvojiti. SDP zna da su oni jedino što stoji između FBiH i haosa, ambisa, financijske propasti cijele države.
a raspuštanje parlamenta?
vee-jay

#19549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

It_is_a_Leclerc wrote:
vee-jay wrote:
Ne moraju.

Nece SDP snositi odgovornost zato sto nisu dio vlasti. U glavama ljudi od prvih pregovora vlast cine DF, SDA i HDZ tako da za sve sto se sada desava - jedini gubitnik moze biti DF.

Vlast se moze praviti i bez SDPovih Srba.

Vanredni izbori su moguci.
StupskaBitanga

#19550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

a imamo li pravnike na forumu jer mi to nije struka pa da ne lupam
Ako predsjednik ima pravo raspustiti parlament FBiH ko to čini dok ne bude izabran predsjednik
Post Reply