a da postave kamere na svaku raskrsnicu bilo bi drvlje i kamenje sto se stavlja, ko sto je bilo i za ovih 4-5 koliko ih ima u gradu...a kazne su posebna prica, uvijek se dobro nasmijem i sjetim familije idiotima u vladi koji su kad su vidili da je naplata mizerna a zafalilo para u budzetu, uveli expresno ovo famozno 50% (cirka sat vremena) a da se struka nije nista pitala...JThomas wrote:pale kazne itekako, onda kad su izvjesne pa makar bile i simbolične. niko ne gasa gdje su kamere.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
shandrprcSA
#19526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- johntra
#19527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sreća, pa bi ti, da možeš, prema njima postupio drugčije...pun vas forum takvih, jakih na tastaturi...VjecitiStudent wrote:
Dok je trajala pijanka u Vijećnici, trkači su opet ubijali naše sugrađane, sirotinju koja je prinuđena da se vozi tramvajem.
Slika i prilika življenja u BiH.
Nemojte ni sumnjati da će ovaj ubica, Chief Executive Officer pekare Farina, kako se sam na FB naslovio, brzo izaći na slobodu.
-
lajk
#19528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U nedelju uvece sam dosla u Sarajevo, standardno malo stenja i tako. Ali ono kako se vozi od Vjecne do BBI je Boze sacuvaj, nije mi jasno gdje je ondje policija..Ovamo seta stotine ljudi, samo jedan pogresan potez vozac moze pokositi setace, to su nabijanja brzine, kocenja it itd

-
VjecitiStudent
#19529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dok ste vi opet zauzeti stranačkim pijankama u Vijećnici ..., ne sumnjam da je opet lijepo bilo vidjeti Dragog vođu, jel ti potpisao knjigu?johntra wrote:sreća, pa bi ti, da možeš, prema njima postupio drugčije...pun vas forum takvih, jakih na tastaturi...VjecitiStudent wrote:
Dok je trajala pijanka u Vijećnici, trkači su opet ubijali naše sugrađane, sirotinju koja je prinuđena da se vozi tramvajem.
Slika i prilika življenja u BiH.
Nemojte ni sumnjati da će ovaj ubica, Chief Executive Officer pekare Farina, kako se sam na FB naslovio, brzo izaći na slobodu.
Jel Koke bio opet u svom prirodnom, pijanom stanju?
Last edited by VjecitiStudent on 10/06/2015 09:48, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#19530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
VjecitiStudent wrote:Prisjetimo se, ko nam je ministarNekidan, recimo - čitate već danima o tome – jedan federalni ministar, i to ni manje - ni više nego ministar policije, pijan za upravljačem službenog automobila izazvao sudar s jednim civilnim "polom", pa izašao iz auta i pobjegao u obližnji haustor mobitelom zovnuti službenog vozača da dođe po slupani auto. I prijavi da ga je on vozio.
- JThomas
#19531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

kokE.

kokA.
samo mala ispravka
- johntra
#19532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
poređenje autocesta i postavljanje ovih slika, ima veze sa ovom temom, ali ono baš...imaš li još neku protiv SDP-a ili si se tek zaholcao? kontam, jutro je, pa dok nadođeš...VjecitiStudent wrote:
Dok ste vi opet zauzeti stranačkim pijankama u Vijećnici ..., ne sumnjam da je opet lijepo bilo vidjeti Dragog vođu, jel ti potpisao knjigu?
- sheilak
#19533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jedan lik je divljao sinoc na malti i hrasnom oko 11 negdje. oko pekare AS i onda prema malti. da nije isti lik u pitanju? mi sinoc nismo htjeli prijeci na pjesacko zeleno zbog njega jer brzinom kojom je isao, fakat bi nekoga zakacio. ako je to isti lik, onda se moglo vidjeti da ce neko stradati. fakat namjerno ovo izgleda.
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#19534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jebem ti državu, fuj, fuj, fuj. Ne želim smrt nikome ali brate dragi kako nikad ne procitam da je levat koji je skrivio nesrecu nastradao, sletio sa mosta, završio u komadima, ostao invalid. Svaki put neko neduzan nastrada, odoše mladi zivoti, majke koje imaju djecu, studenti, penzioneri, ljudi koji zive od danas do sutra kontajuci sta ce napraviti danas za rucak.. Pa ne ide mi u glavu nikako.
-
VjecitiStudent
#19535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako se ne sjetiti stranke koja nam ovakve ministre postavlja?johntra wrote:poređenje autocesta i postavljanje ovih slika, ima veze sa ovom temom, ali ono baš...imaš li još neku protiv SDP-a ili si se tek zaholcao? kontam, jutro je, pa dok nadođeš...VjecitiStudent wrote:
Dok ste vi opet zauzeti stranačkim pijankama u Vijećnici ..., ne sumnjam da je opet lijepo bilo vidjeti Dragog vođu, jel ti potpisao knjigu?
Naravno, tu je i SDA sa svojim najdražim komesarom policije.
- vješalica
- Cholina_Lokica
#19537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na radiosarajevo procitah da je isti lik...sheilak wrote:jedan lik je divljao sinoc na malti i hrasnom oko 11 negdje. oko pekare AS i onda prema malti. da nije isti lik u pitanju? mi sinoc nismo htjeli prijeci na pjesacko zeleno zbog njega jer brzinom kojom je isao, fakat bi nekoga zakacio. ako je to isti lik, onda se moglo vidjeti da ce neko stradati. fakat namjerno ovo izgleda.
-
shandrprcSA
#19538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dodje nekad i u onaj kafic anchy na Trgu Heroja gdje se okupljaju ovi trkaci
-
The BEN10
#19539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa dokle više!?Cholina_Lokica wrote:Na radiosarajevo procitah da je isti lik...sheilak wrote:jedan lik je divljao sinoc na malti i hrasnom oko 11 negdje. oko pekare AS i onda prema malti. da nije isti lik u pitanju? mi sinoc nismo htjeli prijeci na pjesacko zeleno zbog njega jer brzinom kojom je isao, fakat bi nekoga zakacio. ako je to isti lik, onda se moglo vidjeti da ce neko stradati. fakat namjerno ovo izgleda.
Dabogda se trkači lijepili za stubove, do kad ćemo živjeti u strahu!?
- O'zone
- Globalni moderator
- O'zone
- Globalni moderator
#19541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Do kraja naših života.....The BEN10 wrote:Pa dokle više!?Cholina_Lokica wrote:Na radiosarajevo procitah da je isti lik...sheilak wrote:jedan lik je divljao sinoc na malti i hrasnom oko 11 negdje. oko pekare AS i onda prema malti. da nije isti lik u pitanju? mi sinoc nismo htjeli prijeci na pjesacko zeleno zbog njega jer brzinom kojom je isao, fakat bi nekoga zakacio. ako je to isti lik, onda se moglo vidjeti da ce neko stradati. fakat namjerno ovo izgleda.![]()
- sinuhe
#19542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Neka momačka kultura na koju su svi već oguglali. Na neki način zanimljiv slučaj.
Jadni ljudi.
Jadni ljudi.
- JThomas
#19543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
generalno gledano, ovo je danas društveno popularno i poželjno ponašanje. osuda nije jednoglasna ni čvrsta ni kad se nešto ovako desi, samo je pitanje vremena kad će neko napisati da se ovo može desiti svakome, da jedino bog može suditi i slično. na fejsbuku sigurno već piše. a kad se ne desi, na ovakve se koke vlaže, a frajeri ih tapšu po ramenima, brat moj, kralj, legenda.
- sheilak
#19544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa tacno se vidjelo, kazem, da je namjerno neke stvari radio. ne znam zaista sta bi bila ovdje adekvatna kazna jer sam protivnik smrtne kazne.The BEN10 wrote:Pa dokle više!?Cholina_Lokica wrote:Na radiosarajevo procitah da je isti lik...sheilak wrote:jedan lik je divljao sinoc na malti i hrasnom oko 11 negdje. oko pekare AS i onda prema malti. da nije isti lik u pitanju? mi sinoc nismo htjeli prijeci na pjesacko zeleno zbog njega jer brzinom kojom je isao, fakat bi nekoga zakacio. ako je to isti lik, onda se moglo vidjeti da ce neko stradati. fakat namjerno ovo izgleda.![]()
iskreno, mene je dole na mojmilu strah prelaziti cestu jer su tu u blizini one dvije zloglasne raskrsnice. prije par sedmica lik ide iz pravca nedzarica prema dobrini, proleti kroz crveno. da je kojim slucajem bilo ko bio na pjesackom dole kod fahdove, zakacio bi ga svakako. a policija nista. vec kaznjava pjesake ako predju na crveno. to i treba, naravno, ali mislim da im je to zaista manji problem od ovih manijaka.
-
nellismo
#19545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jebo te život u sarajevu ko god šta uradi došao je sa strane, druge premise nema?!dezurni_ucenik wrote:I kazu nemoj mrzit papke i cobane.Ma mrs u picku materinu, idi vratite se odakle ste dosli mamu vam je..m
Izvinjavam se na prostaklucima.Ali ne znam kako bih drugacije opisao ovo stanje u kojem se nalazimo.
- Cholina_Lokica
#19546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ista stvar, fakat me strah preci ulicu, inace uvijek skoro pretrcavam na zelenom za pjesake, nekuvece lik me umalo ne udari. Prelazim ulicu, pred porod sam i ne mogu fizicki da letim preko ceste kao inace, nego sam prisiljena lagano da prelazim, vodim kera invalida, gegam se i papak se zaletio i jos mi bibice, turira kako je stao na 5cm od mene i grana rukama...sheilak wrote:
pa tacno se vidjelo, kazem, da je namjerno neke stvari radio. ne znam zaista sta bi bila ovdje adekvatna kazna jer sam protivnik smrtne kazne.
iskreno, mene je dole na mojmilu strah prelaziti cestu jer su tu u blizini one dvije zloglasne raskrsnice. prije par sedmica lik ide iz pravca nedzarica prema dobrini, proleti kroz crveno. da je kojim slucajem bilo ko bio na pjesackom dole kod fahdove, zakacio bi ga svakako. a policija nista. vec kaznjava pjesake ako predju na crveno. to i treba, naravno, ali mislim da im je to zaista manji problem od ovih manijaka.
- alphonse kauders
#19547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju:
1. Ograničenje brzine na nivou grada Sarajeva na 50 km/h (uz podešavanje semafora da bi se ispoštovao zeleni val);
2. Ograničenje brzine u užoj gradskoj jezgri na 30 km/h (evropski model);
3. Postavljanje radara na Skenderiji, Čobaniji, Principovom mostu, Vijećnici, pa od Čaršije kod Katedrale, BBI, Vrazovo, SCC;
4. Patrole na cesti koje će od 20h - 00h kružiti od Marin Dvora do Čaršije (mada i prema Ilidži vozi tona delegata);
5. Dosljedno primjenjivanje ZOBS-a pa i pooštravanje kazni progresivnom metodom (npr. prvi put prekoračenje brzine 100 KM, drugi put 300 KM i vozačka na 3 mjeseca, treći put 1.000 KM i vozačka godinu dana, 4. put zatvor);
Jednostavno, previše je automobila u gradu i represivno ograničenje brzine treba šminkerima i trkačima "ogaditi" vožnju kroz Centar grada.
Ne može drugačije kod nas sa stokom - kad otvori prozore, odvrne džigeru, niko kao oni, a pješake ko hebe...
1. Ograničenje brzine na nivou grada Sarajeva na 50 km/h (uz podešavanje semafora da bi se ispoštovao zeleni val);
3. Postavljanje radara na Skenderiji, Čobaniji, Principovom mostu, Vijećnici, pa od Čaršije kod Katedrale, BBI, Vrazovo, SCC;
4. Patrole na cesti koje će od 20h - 00h kružiti od Marin Dvora do Čaršije (mada i prema Ilidži vozi tona delegata);
5. Dosljedno primjenjivanje ZOBS-a pa i pooštravanje kazni progresivnom metodom (npr. prvi put prekoračenje brzine 100 KM, drugi put 300 KM i vozačka na 3 mjeseca, treći put 1.000 KM i vozačka godinu dana, 4. put zatvor);
Jednostavno, previše je automobila u gradu i represivno ograničenje brzine treba šminkerima i trkačima "ogaditi" vožnju kroz Centar grada.
Ne može drugačije kod nas sa stokom - kad otvori prozore, odvrne džigeru, niko kao oni, a pješake ko hebe...
- sheilak
#19548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da, fakat se cuvaj. a to kako se ponasaju na pjesackom, to je poseban bezobrazluk. posebno na onom prijelazu od alipasina prema mojmilu, kod dvorane. ja sad zakoracim, pa moras stati. al onda naglo kocenje, spominjanje matere, etc. al im ne ostanem duzna.Cholina_Lokica wrote: ista stvar, fakat me strah preci ulicu, inace uvijek skoro pretrcavam na zelenom za pjesake, nekuvece lik me umalo ne udari. Prelazim ulicu, pred porod sam i ne mogu fizicki da letim preko ceste kao inace, nego sam prisiljena lagano da prelazim, vodim kera invalida, gegam se i papak se zaletio i jos mi bibice, turira kako je stao na 5cm od mene i grana rukama...
al fakat su vozaci u sarajevu teske seljacine. bez obzira iz kojeg dijela bih dolaze.
-
The BEN10
#19549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
AFERIM!!!alphonse kauders wrote:Mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju:
- uglavnomja
#19550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i postaviti lezece policajce, ali prave, one sto se moraju preci sa 30 km/h ili otpadaju tockovi i trap. i to na udarnim mjestima, recimo fahdova ili pored skole valter peric.alphonse kauders wrote:Mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju:
mislim onaj lezeci policajac pored skole miljenko cvitkovic je smijurija, ima gorih mjesta na "ravnoj" ceti od njega.
i uvesti prinudnu naplatu kazni ako predje 500 marakica, doci kuci i plijeniti, natakariti se na platu, uzeti auto, uzeti vozacku ... mora se naci neki pravni osnov.