Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bobi wrote: ↑23/02/2024 21:48
Predaleko je to..evo gledam s400 neke rakete imaju 400 km, ameri patriot u vrh 200km da moze, onaj rim161 ima domet ali gadja ciljeve bas na velikim visinama suborbitalnim, da ide onda prema dole na metu koja je na visini 10km e znam jel bas izvodljivo. prije bih rekao da je neka diverzija u pitanju, neko je ubacio nesto boompasto u avion .
Sto je onda one flares izbacivo ako ga nije raketa ganjala? A vidjelo se na snimku da jedna udara u mamac.
Bobi wrote: ↑23/02/2024 21:48
Predaleko je to..evo gledam s400 neke rakete imaju 400 km, ameri patriot u vrh 200km da moze, onaj rim161 ima domet ali gadja ciljeve bas na velikim visinama suborbitalnim, da ide onda prema dole na metu koja je na visini 10km e znam jel bas izvodljivo. prije bih rekao da je neka diverzija u pitanju, neko je ubacio nesto boompasto u avion .
Sto je onda one flares izbacivo ako ga nije raketa ganjala? A vidjelo se na snimku da jedna udara u mamac.
pa sto bi baco flares iza sebe onda? ako je onaj snimak autentican.
A tek sad vidio , izgleda kao da je bjezao kad je vidio na radaru a malo se desno prije polovine snimka vidi da je jedna kao ranije xplodirala, moguce da su dvije poslali.
da. ili cak opcija i teorija koju neki spominju da su pogodili dva zrakopolova
A moguće, mozda pratnja...neki su35, ispadoše bezkorisni kao zastita kad nisu uspjeli da presretnu projektile.
Bernardinac wrote: ↑23/02/2024 21:50
Ili ne znaju šta ih "bije" ili su prinuđeni rizikovati?
Ili jedna SF teorija, možda su hakirani. Virus u ruskim sistemima PVO?
A tek sad vidio , izgleda kao da je bjezao kad je vidio na radaru a malo se desno prije polovine snimka vidi da je jedna kao ranije xplodirala, moguce da su dvije poslali.
A moguće, mozda pratnja...neki su35, ispadoše bezkorisni kao zastita kad nisu uspjeli da presretnu projektile.
Pa bas i nisu poturio je sebe kao zastitu ali nisu racunali na drugi projektil
Btw, i ja mislim da Raptori operisu
Nije istina! Neki dan su uspjela dva Su-35 da presretnu rakete.
Znaci ako uzmemo brzinu s200 4 maha imali su 2:30 do 3:00 minute da pobjegnu ako su ga otkrili cim je projektil poletio.Mozda 3:50 . To ono na max domet.
Bobi wrote: ↑23/02/2024 22:47
Znaci ako uzmemo brzinu s200 4 maha imali su 2:30 do 3:00 minute da pobjegnu ako su ga otkrili cim je projektil poletio.Mozda 3:50 . To ono na max domet.
zajeban je s200 i sirijci su fine muke napravili izraelcima s njim, mislis starohan ne mere dobaciti a on najgori od sve djece , samo je ovo najmanje pokretan sistem od svih za njega moras pripremiti posebno polozaj jer je pokretan kao kornjaca , e onda shvatis u kakvim su rusi kanalu kad nisu mogli upratiti da ovi sredjuju okolinu za pvo sistem
drug_profi wrote: ↑23/02/2024 22:51
Ma ovo je garant sada na nekom BVP ili kamionu navareno.
On dok se dovede u stanje da moze dejstvovati prode prestupna godina,ipak je rijec o starom glomaznom sistemu na tecno gorivo,
To opet govori ako je istina da je on zaduzen za obaranje onda rusi ne vide bijele macke
Noc ratnih vazduhoplovstava. 23.02.2024. Sutra je godisnjica. Tacno 2 godina rata. 24.02.2022.
Od tri dana do pune dvije godine specijalne vojne operacije. I na godisnjicu jos izgubis avion... usrali su motku totalno. Na sta je doslo i sta je trebalo biti. Dva razlicita svijeta.
hvalite me usta moja , znaci ipak sam pogodio za s200
Polako, stani u red
Ja sam pisao o S 200 prošli mjesec kada su im prvog oborili a oštetili IL22
16.1.2024
Meni je nešto draža teorija sa S 200. Jer je jednostavnija.
Zapovjedno mjesto sustava S-300 (SA-20/SA-20A/SA-20B) može upravljati elementima S-200 i S-300 u bilo kojoj kombinaciji.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/S-200_missile_system
Ovih raketa još ima u Ukrajini. One su i dizajnirane za rušenje bombardera na velikim visinama.
Nisu nekih manevarskih sposobnosti jer su velike i nisu pravljene za obaranje lovaca već sporih bombardera i imaju domet 300km.
Ako je istina šta se piše, onda je SU 34 lako mogao izbjeći takvu raketu ali ovaj veliki A 50 nije a Il 22 je za dlaku izbjegao obaranje.
Slika fragmentacijskih rupa repa Il 22 mi govori da ga je stiglo nešto veliko.
Da su gađani sa patriot pak 2 raketama teško bi se izvukao i ovaj SU 34 a ovaj Il 22 nikako.
Moja neka teorija.
Naravno da ne mora biti tako ali bitno je da će osim crnomorske flote ruski avioni biti sve dalje i dalje.
Ne treba smetnuti sa uma da je danas oboreno i nekoliko lovaca.
ZSU je bacila fokus na PVO kampanju sada. Pametno, jer je to jedina prednost rusa radi koje je i pala Avdiivka.