Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#19501 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nece se zvati K1 vec Euronews Serbia.
Mozda samo N1 nece vise masno placati CNN-ov logo pored svog.

Supernovi uskoro istice ugovor sa UMG i navodno kad budu izbacili SK, N1 i ostale njihove kanale da ce tada kao zamjenu uvrstiti nove kanale Arene Sport i taj Euronews Serbia.
MTV

#19502 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

chakany wrote: Šta je ovo, svi pobjegoše sa Prve TV :shock:
Izgleda kako su Grci prodali Kopernikusu, da polako tone brod zvani Prva TV. Otišle Maja Nikolić i Nataša Miljković, evo sad i Dejan Pantelić. Ko je sljedeći ?
Maja i Natasa od septembra na Novoj S
https://www.blic.rs/zabava/maja-nikolic ... ic/n74hfgx

Ako izvor ne laze.
chakany

#19503 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chakany »

MTV wrote:
Izgleda kako su Grci prodali Kopernikusu, da polako tone brod zvani Prva TV. Otišle Maja Nikolić i Nataša Miljković, evo sad i Dejan Pantelić. Ko je sljedeći ?

Ako izvor ne laze.
Znao sam :mrgreen:
Ako izvor ne laže, naravno.Treba to još sačekati.Iako realno nisu imale nekog velikog izbora, ostao im je bio još Pimk i BK televizija na kojoj su nekada radile.
Eh dobri stari BK, ni približno danas nije tako dobar kao što je nekad bio.Volio bih da se i on vrati u punom sjaju.Možda čekaju neku dozvolu za zemaljsko emitovanje kanala, ko zna.
Drage su mi i jedna i druga, i mislim da je pametno što idu na Novu S.
MTV

#19504 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

chakany wrote:
MTV wrote:

Ako izvor ne laze.
Znao sam :mrgreen:
Ako izvor ne laže, naravno.Treba to još sačekati.Iako realno nisu imale nekog velikog izbora, ostao im je bio još Pimk i BK televizija na kojoj su nekada radile.
Eh dobri stari BK, ni približno danas nije tako dobar kao što je nekad bio.Volio bih da se i on vrati u punom sjaju.Možda čekaju neku dozvolu za zemaljsko emitovanje kanala, ko zna.
Drage su mi i jedna i druga, i mislim da je pametno što idu na Novu S.
I N1 je kasnije izdao vijest tako da prvobitni izvor ne laze. Kanal kao BK danas bi mogao svako smlatit.
Sakazulu

#19506 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Predlažem da nama sa foruma daju za 20% cijene po stan i poslovni prostor :run:
Big Ben

#19507 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

Zdravo raja! Prije par mjeseci sam zbog selidbe otkazao uslugu LOL-a. Inače sam dugo godina bio jako zadovoljan. Pratim sad ovu slagalicu i jedna stvar (meni bitna) mi bode oči. Koliko me pamćenje služi, Eurosportove sam imao u HD-u u okviru Osnovnog paketa. Sada da bi imao ES i ES2 u HD-u, moram doplatiti za HD paket 9,36 KM!? S obzirom da pretežno gledam sport, za Arene u HD-u mi i nije žao doplatiti 4,10 KM, ali još 5+ KM za ES mi je iskreno bezze.
MTV

#19508 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Big Ben wrote:Zdravo raja! Prije par mjeseci sam zbog selidbe otkazao uslugu LOL-a. Inače sam dugo godina bio jako zadovoljan. Pratim sad ovu slagalicu i jedna stvar (meni bitna) mi bode oči. Koliko me pamćenje služi, Eurosportove sam imao u HD-u u okviru Osnovnog paketa. Sada da bi imao ES i ES2 u HD-u, moram doplatiti za HD paket 9,36 KM!? S obzirom da pretežno gledam sport, za Arene u HD-u mi i nije žao doplatiti 4,10 KM, ali još 5+ KM za ES mi je iskreno bezze.
Zato sto si imao paket kad je sve bilo u osnovnom paketu a to se moglo uvesti sve do 15.12.2015. (Ili 2016). Poslije tog datuma se to nije moglo uzeti vec su kanali podijeljeni po paketima. Tako da si imao Arene i Eurosportove HD ali nisi imao sve ove kanale koje su uvodili poslije tog datuma. Pa tako nemas Happy, Elta HD, Cinestar, Cinestar Action, Cinestar Fantasy, Cinestar Comedy, mezzo, nekoliko pinkova, Star, Superstar, Zenska, Agro, Kitchen, Viasat Nature, Epic Drama HD, Sci Fi HD, Outdoor, CBS Reality, Sundance, Jim Jam, Tiji HD, Televizija 5 HD, RT Documentary HD, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Zivot, RTS Muzika itd itd...
Politika novog gazde :mrgreen:
Moram ti napomeniti da ce biti jos areninih kanala pa bi se nekako taj paket od 9 KM vise isplatio. Da je skupo 9 KM za 12 kanala jeste. Mogli su tu dodati jos nekoliko njih da bude isplativije.
Najbolje bi bilo da urade ko mtelCG ukinuti arene SD i svima dati Arene HD. To bi im bio najbolji potez.
MTV

#19509 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Prva planira vijesti iz novog HD studija. Zamislite kad nam se napokon pojavi Prva TV i jos da bude u HD :shock:
Nova sezona Tvoje Lice Zvuci poznato i zadrzavaju Zvezde Granda. Ali se ne spominje Nikad Nije Kasno. Tu je i serija Na Granici. Dvije zaracene grupacije a ipak suradjuju.
semirsar

#19511 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

eh, slabo ti je oto... zaostaju nam pomalkice za drugima, svakom tudjom ponudom jos vise i sve vise :evil:

doslo dotle da razmisljam o TXtv optickom netu... jbg, ipak se mere u njiha dobit' vise za manje
doslo dotle da razmisljam o extra net mobilnoj ponudi bhtelekoma... mizerija je ovijeh 2GB u paketu kod LoL-e nam, a 4G tujdi vec
doslo dotle, ma poodavno je doslo dotle da uopste ne znam di mi je slusalica od fiksnog telefona, et' koliko mi treba...
i za kraj...
doslo dotle da se ne sjecam kad sam zadnji put prsticem djarnuo Aminu nam nasu od super tv... eon smart tv app je pun pogodak po meni :shock:

Obajatilo sve kod LoL-e nam naseg, ne vidim sta mi u dogledno vrijeme mere ponudit' da ne razmisljam o razlazu dogodine :?
a et' ga, tu je, iza coska vec pomalo proviruje... istek ugovora. :zoka:
MTV

#19512 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kad istekne jednostavno raskini. Uvedi Telemach na drugi TV. Uzmi samo opticki net od TXTV-a (isto vlasnistvo kao i LOL) i mobilnu prebaci ili uzmi drugi broj u bhtel.
Uvijek ima rjesenje. :)
semirsar

#19513 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

naravno, pa o tom se vec razmislja... i imade t-mach na dva tv vec, cam i app :thumbup:
imadu LoL-ovci, nasi dragi i uspavati, jos vremena, merebit se ipak dohavizaju dotlen :mrgreen:
crnivrag

#19514 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
Muškatni moj oraščić :pasamoj:
semirsar

#19515 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Image
Tesla Edison

#19516 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

semirsar wrote:eh, slabo ti je oto... zaostaju nam pomalkice za drugima, svakom tudjom ponudom jos vise i sve vise :evil:

doslo dotle da razmisljam o extra net mobilnoj ponudi bhtelekoma... mizerija je ovijeh 2GB u paketu kod LoL-e nam, a 4G tujdi vec
doslo dotle, ma poodavno je doslo dotle da uopste ne znam di mi je slusalica od fiksnog telefona, et' koliko mi treba...
i za kraj...
Hajmo realno.

Za 4.68KM nema operatera u BiH koji nudi više a taj paket od 4,68KM je ujedno i najskuplji paket u Logosoftu.

Dakle, za nepunih 5KM dobijaš:

150 min. prema svim mrežama
250 SMS prema svim mrežama

2GB flat mobilnog interneta gdje se nakon potrošnje smanjuje brzina na 128kbit/s za razliku ostalih operatera gdje se brzina smanjuje na 32 odnosno 64 Kbit/s i još ima mogućnost dokupa.

Napuni na trafici 5KM kredita kod BHT-a pa da vidiš šta ćeš dobiti za taj novac.
MTV

#19517 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

U eri 4G smijesno je 128 kbps dok kod drugih 32 i 64 kbps je zalosno.

TXTV-a nema kod mene. BHT neka hvala ali nek i oni rade dobar posao u necemu. Pri kraju ugovora fiksni cemo najvjerovatnije izbaciti.
Tako da cijena mog paketa na slagalica ide ili na 43 KM ili na 38 KM. Sve zavisi ocemol dokupiti koji TV paket.

U narednom periodu je za ocekivati poveci broj novih kanala koje oni tamo nemaju kao sto ni mi nemamo njihove. Ovo odugovlacenje sa kanalima Prve TV jedino bi ih opravdalo da cekaju pokretanje Prve TV HD koja krece s emitovanjem od septembra.
semirsar

#19518 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

TESLA_EDISON wrote:
semirsar wrote:eh, slabo ti je oto... zaostaju nam pomalkice za drugima, svakom tudjom ponudom jos vise i sve vise :evil:

i za kraj...
Hajmo realno.

Za 4.68KM nema operatera u BiH koji nudi više a taj paket od 4,68KM je ujedno i najskuplji paket u Logosoftu.

2GB flat mobilnog interneta gdje se nakon potrošnje smanjuje brzina na 128kbit/s za razliku ostalih operatera gdje se brzina smanjuje na 32 odnosno 64 Kbit/s i još ima mogućnost dokupa.

Napuni na trafici 5KM kredita kod BHT-a pa da vidiš šta ćeš dobiti za taj novac.
Ho's realno :mrgreen:
koliko ti traje tijeh 2GB na 4G mrezi, dakle, koliko dugo se jbs na tijeh extra famoznih 128kbit/s, znas, nijesam ti ja niti sado a jos manje mazoh opredjeljenja 8-) tako da, hvala, neka Fala, nije mi zao platiti ali da valja :thumbup:
Tesla Edison

#19519 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

semirsar wrote:
TESLA_EDISON wrote:

i za kraj...
Hajmo realno.

Ho's realno :mrgreen:
koliko ti traje tijeh 2GB na 4G mrezi, dakle, koliko dugo se jbs na tijeh extra famoznih 128kbit/s, znas, nijesam ti ja niti sado a jos manje mazoh opredjeljenja 8-) tako da, hvala, neka Fala, nije mi zao platiti ali da valja :thumbup:
Pa 2GB je 2GB na bilo kojoj mreži. Ako si otvarao neke stranice na 3G, koristio internet servise i sl., isto ćeš moći i na 4G samo brže. Koliko si trošio na 3G toliko ćeš trošiti i na 4G.

A da neko daje za manje od 5KM ovo sve, ja ga nijesam pronašao još :D
semirsar

#19520 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

poenta je u kolicini GB, meni je 2GB malo, premalo, imam wi fi doma, imam ga i na poslu, ali djaba, nisam non stop na wi fi spojen, skrsim ja 2GB ocas, nebitno sta i koliko koristim, jbg, izgleda sam prezahtjevan sto se tice zelja i tehnikalija, samo daj, sto vise sto jace sto bolje, nisam normalan, jelde :lol:
s druge strane koristim najjaci paket koji placam 87,40KM i posmatram uslugu u globalu, ne pojedinacno kao ti, kuzis.
Ako krenem tako gledati... e tad bi lako moglo da ide samo slagalica, tipa, opticki net od txtv, mobilna extra net bht, tv od telemach... jopet bih priblizna cifra bila kao sto sad placam, s tom razlikom sto sam sam kreirao i dobio sto zelim :mrgreen:
Sakazulu

#19521 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo pandan količini sms poziva i neta u Eronetu:

SMART NET
INTERNET 10 GB
POZIVI 120 minuta
PORUKE 120 SMS/MMS

CIJENA BEZ UREĐAJA
18,00 KM

Dakle ono što i ja stalno ponavljam diži mobilni limit!
Tesla Edison

#19522 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Ama ljudi, ovdje mobilnu plaćate 4.68KM. Ni 5 KM nije.

2 GB +150min + 250 SMS za 4.68KM ne znam kud će te više za ovoliko novca. Onda najbolje sve džabe da vam daju.

To iznad kod eroneta ne može se porediti jer je skoro 4 puta skuplje.

Dokupima interneta možete i vi imati i više nego pristojnu količinu saobraćaja za nekih 20-tak KM.
i agree

#19523 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

Sto je ovom logosoftu ova stranica ovako glupa,kliknem na mobilna izlista mi internet pakete :lol:
nidje objasnjenja dje sta kako..
MTV

#19524 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ne znam gdje ti klikces kad ima samo Telefonija pa onda fiksna telefonija, prenos broja, ponuda uredjaja i telefonski imenik.
Ovdje imas mobilnu uz slagalicu
http://www.logosoft.ba/logo-slagalica

Ili mobilnu uz integrisane pakete Logo Trio Mobile, Logo Quatro i Logo Quatro +. Moras na svaki paket kliknut pa ti sve ispise.

A imas i detaljni cjenovnik.
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf
i agree

#19525 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by i agree »

MTV wrote:Ne znam gdje ti klikces kad ima samo Telefonija pa onda fiksna telefonija, prenos broja, ponuda uredjaja i telefonski imenik.
Ovdje imas mobilnu uz slagalicu
http://www.logosoft.ba/logo-slagalica

Ili mobilnu uz integrisane pakete Logo Trio Mobile, Logo Quatro i Logo Quatro +. Moras na svaki paket kliknut pa ti sve ispise.

A imas i detaljni cjenovnik.
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf
Pa odmah cim otvori stranicu kliknem dole u desnom zadnja mobilna i ocekujem da mi izlistaju sve o mobilnoj ali toga nema.Jel ovo kod njih mobilna vezana uz paket,ne mozes samo mobilnu koristit bez dodatnih usluga?
Post Reply