GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
nlt
#19501 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a gdje je vozio onaj bus sto je izgorio?
sta sad tamo vozi?
sta sad tamo vozi?
- vješalica
#19502 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jahLogovan wrote:To se isto desilo prije par godina, čak mislim da je isto bila Č. Vila u pitanju.dosada_ziva wrote:kako nas frajer jutros hladno izbaci na cvili![]()
kae pokvario se, i frajer udje u tramvaj i lagano produzi bez problema![]()
Stao odjednom tramvaj, niko ne zna šta se dešava, kad pokvario se. Izađemo mi, prođe 10-tak sekundi, a tramvaj krenuo i ode.30-40 putnika ostade u čudu, ostadoše svi bez komentara.
normalno da ce otici u garazu bez putnika uostalom to jepruga ima jos tramvaja ili ste ocekivali remont nastanici?
-
nlt
#19503 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kontali sad će doći čiko, prsnuti malo čarobnog spreja na točak i tramvaj će da radi bolje nego kad je nov biovješalica wrote:jahLogovan wrote:To se isto desilo prije par godina, čak mislim da je isto bila Č. Vila u pitanju.dosada_ziva wrote:kako nas frajer jutros hladno izbaci na cvili![]()
kae pokvario se, i frajer udje u tramvaj i lagano produzi bez problema![]()
Stao odjednom tramvaj, niko ne zna šta se dešava, kad pokvario se. Izađemo mi, prođe 10-tak sekundi, a tramvaj krenuo i ode.30-40 putnika ostade u čudu, ostadoše svi bez komentara.
normalno da ce otici u garazu bez putnika uostalom to jepruga ima jos tramvaja ili ste ocekivali remont nastanici?
ali čiko valjda na godišnjem, pa je ipak morao u garažu
- vješalica
#19504 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
oo yeah
nek bude zlatni točak ko zlatne kašike

nek bude zlatni točak ko zlatne kašike

- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#19505 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za Hrasnicu. Nema sad nista, narod pjeske ide. Al ubrzo ce pruga kroz nacelnikove sljivike i livadenlt wrote:a gdje je vozio onaj bus sto je izgorio?
sta sad tamo vozi?
-
emmir1
#19506 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras i treba da se raspadne i da se građani rješe frustracija.
Prošle sedmice na Stupu kupim kartu i dođe do ispod mosta i stane znači par metara sam se vozio...struje nestalo.
Na taxi na posao.
Sutra dan na Socijalnom kupujem 2 karte sa rodicom, skreće na Čengić vili...pukla šina.
Revizori u tom tramvaju uredno su izveli ženu jer nije poništila kartu...Kažem revizoru hoćete mi vratiti novac za dvije karte...kaže nećemo.
Rekoh jel ovo ima smisla....kaže idi vozi se drugim prevoznikom ako ti se ne sviđa.
Prekuće krenem sa Stupa...nema tramvaja kažu nestalo struje na Ilidzi....
Isti dan iz grada komercialom do Nedzarica...i čekam tramvaj u Nedzaricima do Stupa...15 minuta i nema ga...odem pješke i ni jedan za to vrijeme nije prošao.
Evo ovo je presjek nekih 7 dana u kojima sam koristio usluge Grasa.
Kod njih je ovo svakodnevnica.
Žalimo se na Vodovod a Vodovod je za njih japanska i švicarska firma u jednom
Prošle sedmice na Stupu kupim kartu i dođe do ispod mosta i stane znači par metara sam se vozio...struje nestalo.
Na taxi na posao.
Sutra dan na Socijalnom kupujem 2 karte sa rodicom, skreće na Čengić vili...pukla šina.
Revizori u tom tramvaju uredno su izveli ženu jer nije poništila kartu...Kažem revizoru hoćete mi vratiti novac za dvije karte...kaže nećemo.
Rekoh jel ovo ima smisla....kaže idi vozi se drugim prevoznikom ako ti se ne sviđa.
Prekuće krenem sa Stupa...nema tramvaja kažu nestalo struje na Ilidzi....
Isti dan iz grada komercialom do Nedzarica...i čekam tramvaj u Nedzaricima do Stupa...15 minuta i nema ga...odem pješke i ni jedan za to vrijeme nije prošao.
Evo ovo je presjek nekih 7 dana u kojima sam koristio usluge Grasa.
Kod njih je ovo svakodnevnica.
Žalimo se na Vodovod a Vodovod je za njih japanska i švicarska firma u jednom
- Sodom1
#19507 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Druze mene su ovdje na forumu ubjedili da sve fercera po propisu , ne ispustaju se linije ,red voznje se pazi , klima ,grijanje sve na nivou ,cistoca . I receno je cak da se treba Centro povuci sa svih linija koje je zaposjeo jer GRAS ima kapaciteta da i njih odradjuje.Ima prostora i moraju se povecati cjene karata ne sve ali vecina
I ti dodjes sa svojom tom pricom , ja sam zatecen
- Haris.ba
#19508 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo su neistine.
Vode ima. Tramvaja ima (i to očišćenih - imaju i slike kao dokazi). Trolejbusa ima. Autobusa ima. Sve funkcioniše odlično.
Ovakve stvari mogu pisati samo narodni neprijatelji. Koji djeluju neprijateljski prema idiličnim društvenim odnosima. Za kaznu ja bih svakoga ovakvog natjerao da samo koristi usluge Grasa. To im je najveća moguća kazna.
Vode ima. Tramvaja ima (i to očišćenih - imaju i slike kao dokazi). Trolejbusa ima. Autobusa ima. Sve funkcioniše odlično.
Ovakve stvari mogu pisati samo narodni neprijatelji. Koji djeluju neprijateljski prema idiličnim društvenim odnosima. Za kaznu ja bih svakoga ovakvog natjerao da samo koristi usluge Grasa. To im je najveća moguća kazna.
- Streptokok
#19509 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakav je ono feler sa novim neoplanovim autobusima na plin? svako malo se gase i jedva idu.
- Logovan
#19510 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da, očekivao sam remont na stanici.vješalica wrote: jah
- vješalica
#19511 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jesu bezobrazniLogovan wrote:Da, očekivao sam remont na stanici.vješalica wrote: jah
normalno da ce otici u garazu bez putnika uostalom to jepruga ima jos tramvaja ili ste ocekivali remont nastanici?Čisto sumnjam da se pokvario, ko fol smo morali izaći.
ne povedoše putnike na servis u garažu
mogla je i jedna kafica i sendvič leći za izvinjenje
- Logovan
#19512 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I to je moglo, u pravu si. Samo nastavi predlagati.vješalica wrote: jesu bezobrazni
ne povedoše putnike na servis u garažu
mogla je i jedna kafica i sendvič leći za izvinjenje
- vješalica
#19513 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa zar ti to ko ne znaš?Streptokok wrote:kakav je ono feler sa novim neoplanovim autobusima na plin? svako malo se gase i jedva idu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19514 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
juztros opet kolaps
ali na zeljeznickoj
malo prije toga čekanje kod grasa... valjda da se neko uključi/isključi
pjehaka do grada za 15 minuta... kasalji i znoj
pravi muži
nije više ni sigurno krenuti sat prije s ilidže (biti u tramvaju koji ide)
11. mjewsec je i prošle godine bio gadan dobro se sjećam... a imam i upisane račune za taksi
ali na zeljeznickoj
malo prije toga čekanje kod grasa... valjda da se neko uključi/isključi
pjehaka do grada za 15 minuta... kasalji i znoj
nije više ni sigurno krenuti sat prije s ilidže (biti u tramvaju koji ide)
11. mjewsec je i prošle godine bio gadan dobro se sjećam... a imam i upisane račune za taksi
- vješalica
#19515 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zajebano je iz dejčića u grad doći ujutro
prava avantura
prava avantura
- Drvosjeca iz Dejcica
#19516 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To ti neko opasno tuši dezinformacije. Dejčići spojeni Hyperloop sa Sarajevom ba, 700km/h pa ti vidi.vješalica wrote:zajebano je iz dejčića u grad doći ujutro
prava avantura
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19517 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lijepo sam ti objasnio da sam samo koristio tu liniju od kule u istočnom sarajevu do stupa 1.10 maraka ili oko 5 kilometara a ti opet istovješalica wrote:zajebano je iz dejčića u grad doći ujutro
prava avantura
i naveo sam ti datum do 30.6. 2013. kad sam prestao jer sam se preselio
znači spadaš u skupinu ljudi koji kad jednom nešto o nekome zapamte ponavljaju to čitav život
kao ono kad sretneš nekog u staračkom domu i pitaš ga jel još ganjaš onu malu plavu iz druge klupe
- vješalica
#19518 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne ne spadam....Black swan wrote:lijepo sam ti objasnio da sam samo koristio tu liniju od kule u istočnom sarajevu do stupa 1.10 maraka ili oko 5 kilometara a ti opet istovješalica wrote:zajebano je iz dejčića u grad doći ujutro
prava avantura
i naveo sam ti datum do 30.6. 2013. kad sam prestao jer sam se preselio
znači spadaš u skupinu ljudi koji kad jednom nešto o nekome zapamte ponavljaju to čitav život
kao ono kad sretneš nekog u staračkom domu i pitaš ga jel još ganjaš onu malu plavu iz druge klupe
jah zaboravila sam....
a autom više ne ideš?
samo nemoj reći da si ga imao davne sedamdesetdruge godine
- Streptokok
#19519 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da ponovim. svako malo se gase i jedva idu.Streptokok wrote:kakav je ono feler sa novim neoplanovim autobusima na plin? svako malo se gase i jedva idu.
- trambusek88
#19520 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koji garažni broj? Gdje radi?
- Sodom1
#19521 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam da lazu 
- trambusek88
#19522 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Niko nije to pisao, naše tvrdnje su da izađe dovoljno tramvaja da trica ide svake 4 ili sada svake 3 minute, na tvrdnje da 5 tramvaja kruži gradom, ali se to zbog raznih razloga poremeti pa se zna desiti da 15 minuta nema tramvaja, pa onda zaostali idu jedan za drugim.Sodom1 wrote:Druze mene su ovdje na forumu ubjedili da sve fercera po propisu , ne ispustaju se linije ,red voznje se pazi , klima ,grijanje sve na nivou ,cistoca . I receno je cak da se treba Centro povuci sa svih linija koje je zaposjeo jer GRAS ima kapaciteta da i njih odradjuje.Ima prostora i moraju se povecati cjene karata ne sve ali vecina
Kvarovi, udesi, evo sad u zadnje vrijeme problemi sa strujom. Šine pucaju, kad sam ja radio u GRAS-u bilo je jedan dan 7 pucanja šina (11/2016). Mogu misliti koliko ih je tek bilo u januaru kad je bilo -20
Prije 2 godine izlazilo je ukupno 48 tramvaja, sad izlazi mislim 41-42, ne rade linije 5 i 6 zbog skretnica u Nedžarićima i na Skenderiji. Na liniju 3 izlazio je 21 tramvaj, sad izlazi 29. Dvica je isto pojačana sa 2 dodatna tramvaja.
Pruga je u katastrofalnom stanju, na nekim dionicama ograničenje brzine spušteno na 20km/h, umjesto da idu 50-60km/h.
Ako se iduće godine ne iznađu sredstva za remont bar najkritičnije dionice Čengić vila-Tehnička škola onda treba zatvoriti tu dionicu jer će neko poginuti. Onda će se morati nešto pokrenuti.
Autobusi su išli po registrovanom redu vožnje kad su počeli raditi plinaši, sad je stanje nešto lošije, tih -prvih dana radili novi vozači smjenu i po, pa prestali.
Prema Buća Potoku trenutno najlošija situacija i isti trenutno ispašta zbog nekih polazaka na drugim linijama koji su vraćeni nakon 6-7 godina.
Trolejbusi... zbog radova kod pekare AS od Avgusta ne rade linije sa Otoke, tu se Dobrinja malo okoristila jer su trolejbusi sa 102 prebačeni na 107.
Minibusi raspad totalni, ali eto trebalo bi uskoro doći oko 25 komada.
- wewa
#19523 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a na trolejbusima je situacija divna!
kad u strogoj spici ujutru naidje onaj kratki, ne znam bih li se smijala ili plakala od muke.
kad u strogoj spici ujutru naidje onaj kratki, ne znam bih li se smijala ili plakala od muke.
- trambusek88
#19524 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Rajlovac/Reljevonlt wrote:a gdje je vozio onaj bus sto je izgorio?
sta sad tamo vozi?
Sad su tamo Ikarbus, 2 Turska, i Neoplan plinaš
Radio 2 godine na Hrasnici, pa prešao na 23 kad su došli plinaši. Ima još jedan potpuno isti, isto radio na Hrasnici pa prešao na Rajlovac, ali i on je u kvaru.
- vješalica
#19525 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da i ja ponovimStreptokok wrote:da ponovim. svako malo se gase i jedva idu.Streptokok wrote:kakav je ono feler sa novim neoplanovim autobusima na plin? svako malo se gase i jedva idu.
obrazloži zašto
jel imamo ovdje struĆnjake ili nemamo?