SDA-All about

Post Reply
Chisum

#19501 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

dupli
asurbanipal

#19502 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Chisum wrote:Image

Image

Image

Ono, kad znas da su ti se ostvarili svi snovi, sve zelje... da si najbogatiji u dva i po sreza.

(Oci mladog Vazaloglua sjale su ovako jako jos samo kad mu je Erdogan razarao bulju)

Pošteno si ga zumir'o :lol:

Vezir Bakir

Nego, jučer poslije džume u razgovoru s jednim ahbabom, bacih malo kritiku na račun SDA, Bakira, prodaja Hercegovine, nastavak mu babinog puta, a on će skoro pa plačući "da nije bilo Alije, ne bi bilo islama u Bosni". Reče mi još da sam mu podigao tlak. Žao mi bi čovjeka...
seln

#19503 Re: SDA-All about

Post by seln »

asurbanipal wrote:
Pošteno si ga zumir'o :lol:

Vezir Bakir

Nego, jučer poslije džume u razgovoru s jednim ahbabom, bacih malo kritiku na račun SDA, Bakira, prodaja Hercegovine, nastavak mu babinog puta, a on će skoro pa plačući "da nije bilo Alije, ne bi bilo islama u Bosni". Reče mi još da sam mu podigao tlak. Žao mi bi čovjeka...
:shock: :shock: :shock: :shock:

Kako ces bogu dzevap dati?
bumerangss

#19504 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

joj gledajte Brankovica na OBN-u Telering, kako hvali Baketa :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19505 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» jao_situacije

2 sedmice
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19506 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

što niko ISILu ne dojavi za ovo masovno kjafirko okupljanje u Zetri
The BEN10

#19507 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

JoseMujica wrote:što niko ISILu ne dojavi za ovo masovno kjafirko okupljanje u Zetri
:-)
JoseMujica

#19508 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

The BEN10 wrote:
JoseMujica wrote:što niko ISILu ne dojavi za ovo masovno kjafirko okupljanje u Zetri

šta se ibretiš...pa sve go kjafir u SDA, koji se krije iza vjere jer nema nikakve političke viziji, niti jasnih, profilisanih politika u bilo kojoj oblasti nema tamo, osim pukog uhljebljenja gujice i parazitiranja.

Jedina platforma i politika za koju ovo krdo kjafira zna je vikat selam, i dže treba i dže ne treba, samo da ne bi moralo šta radit.
HM 2011

#19509 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

walk_M-A-N wrote:
HM 2011 wrote:E pošto se nadam da su mnogi završili sa negativnostima, mene interesuje ko od vas očekuje da pročita :

Programsku deklaraciju, i
Rezoluciju o osnovnim ciljevima ekonomske politike i politike razvoja

To bi bio dobar materijal za čitanje.....
Stvarno? Misliš, promijenila se šuplja priča o tome za šta će se SDA zalagati u ustavnim promjenama, povratku izbjeglica, evropskim integracijama..? :lol:
Misliš, spomenuto vrtoglavo zaduživanje, dužničko ropstvo, nepotizam, korupcija, upropaštavanje javnih preduzeća, plaćanje radnih mjesta, nemoralno visoka primanja političara, zatvaranje fabrika i radnih mjesta..?
Daj link odmah
Ali sve se bojim da tamo piše da će SDA bezrezervno izglasati šta se traži u SzRZ, od čega će porasti imovina samo bogatima, a zaposlit će se samo oni bliski političarima.
A 100.000 radnih mjesta će biti u agencijama za privremeno zapošljavanje onih 200.000 koji prethodno dobiju otkaze na dotadašnje stalne poslove..

A imali ste i kongres, sliku i priliku stranke.. Nijedan od 750 delegata se nije javio za riječ, da ne brojimo onog Ajanovića što se uvukao, niti imaju niti smiju niti žele šta reći.. Pa da ste telad doveli, neko bi muknuo, rekao žulja me nešto. Čast samo Mehmedoviću.

Smatram da je Programska deklaracija smijernica za sve članove stranke koja će pozitivno uticati na društvene tokove, te svima nama donjeti prosperitet, i smatram da bi ispravnaprovedba smijernica postavljenih u istoj ovom društvu moglo donjeti itekakav napredak....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19510 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

:lol:
The BEN10

#19511 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

JoseMujica wrote:
The BEN10 wrote:
šta se ibretiš...pa sve go kjafir u SDA, koji se krije iza vjere jer nema nikakve političke viziji, niti jasnih, profilisanih politika u bilo kojoj oblasti nema tamo, osim pukog uhljebljenja gujice i parazitiranja.

Jedina platforma i politika za koju ovo krdo kjafira zna je vikat selam, i dže treba i dže ne treba, samo da ne bi moralo šta radit.
Ma bez obzira što itekako ima osnove za golemu kritiku, ipak je pozivati ISIL malo previše.
JoseMujica

#19512 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tumorima se ne tepa vego se odstranjuju

Novalić: Koalicija SDA, DF i HDZ mora opstati, rezervni plan ne postoji
sumnjam da su imali ikakav plan uopće
fosna2014

#19513 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

HM 2011 wrote:
walk_M-A-N wrote:
HM 2011 wrote:E pošto se nadam da su mnogi završili sa negativnostima, mene interesuje ko od vas očekuje da pročita :

Programsku deklaraciju, i
Rezoluciju o osnovnim ciljevima ekonomske politike i politike razvoja

To bi bio dobar materijal za čitanje.....
Stvarno? Misliš, promijenila se šuplja priča o tome za šta će se SDA zalagati u ustavnim promjenama, povratku izbjeglica, evropskim integracijama..? :lol:
Misliš, spomenuto vrtoglavo zaduživanje, dužničko ropstvo, nepotizam, korupcija, upropaštavanje javnih preduzeća, plaćanje radnih mjesta, nemoralno visoka primanja političara, zatvaranje fabrika i radnih mjesta..?
Daj link odmah
Ali sve se bojim da tamo piše da će SDA bezrezervno izglasati šta se traži u SzRZ, od čega će porasti imovina samo bogatima, a zaposlit će se samo oni bliski političarima.
A 100.000 radnih mjesta će biti u agencijama za privremeno zapošljavanje onih 200.000 koji prethodno dobiju otkaze na dotadašnje stalne poslove..

A imali ste i kongres, sliku i priliku stranke.. Nijedan od 750 delegata se nije javio za riječ, da ne brojimo onog Ajanovića što se uvukao, niti imaju niti smiju niti žele šta reći.. Pa da ste telad doveli, neko bi muknuo, rekao žulja me nešto. Čast samo Mehmedoviću.

Smatram da je Programska deklaracija smijernica za sve članove stranke koja će pozitivno uticati na društvene tokove, te svima nama donjeti prosperitet, i smatram da bi ispravnaprovedba smijernica postavljenih u istoj ovom društvu moglo donjeti itekakav napredak....
http://www.biscani.net/ljubio-zene-u-st ... sebi-muza/
SmokingMan

#19514 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Chisum wrote:
Ono, kad znas da su ti se ostvarili svi snovi, sve zelje... da si najbogatiji u dva i po sreza.

(Oci mladog Vazaloglua sjale su ovako jako jos samo kad mu je Erdogan razarao bulju)
b4K1R0v podbradak u pixelima. :D
It_is_a_Leclerc

#19515 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Senad Šepić: Malverzacija na Kongresu SDA je bilo i to je dokumentovano
"Samo zahvaljujući malverzacijama na Kongresu moglo se desiti da recimo Almir Tutić za Glavni odbor 'pobijedi' Emdžada Galijaševića, čovjeka koji je na izborima dobio najveći broj glasova u Bihaću i kojega kroz gradonačelnički posao znaju širom BiH", rekao je Šepić između ostalog za ABC.ba. Kompletan intervju pročitajte u nastavku..

Senad (Asim) Šepić, rođen je 24. decembra 1977. godine u Cazinu. Osnovnu školu je završio u Cazinu, gdje je završio i Medresu “Džemaludin Čaušević” 1997. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2003. godine i stekao zvanje profesora historije. Magistrirao je, 2012. godine, na Pravnom fakultetu iz oblasti historije države i prava.

Član je Stranke demokratske akcije (SDA) od 1995. godine. Od 2001. do 2009. godine obnašao je funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA. U istom periodu bio je i član Predsjedništva ove stranke. Inicijator je osnivanja i direktor Političke akademije SDA koja postoji od 2008. godine. Za potpredsjednika SDA izabran je na 5. kongresu, održanom u maju 2009. godine, te reizabran na Konvenciji Stranke 2013. godine. Na posljednjem, 6. Kongresu SDA koji je održan prošle sedmice, nije ponovo izabran na tu funkciju.

Šepić je bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u dva mandata, obnašao je i funkciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH. Na općim izborima 2010. osvojio je mandat u Parlamentu BiH. Također, na posljednjim izborima, 2014. godine ponovo je osvojio mandat u Državnom parlamentu, osvojivši najveći broj glasova u izbornoj jedinici USK od svih kandidata i lista svih stranaka koje su bile ponuđene biračima.

ABC: Gosp. Šepiću, niste uspjeli osvojiti dovoljan broj glasova delegata na Kongresu kako bi ponovo zauzeli funkciju jednog od potpredsjednika SDA. Šta je po Vašem mišljenju razlog zašto su delegati preferirali druge kandidate?
Čitav proces izbora u SDA, nažalost je bio pod snažnim uticajem Centrale iz Sarajeva, te su mnogi ljudi uslovljavani i ucjenjivani na razne načine kako bi se obavezali na podršku kadrovima koje je vrh Stranke želio. I sve to je naše članstvo širom BiH moglo jasno vidjeti. Posebno je bilo otpora i opstrukcija prema onim ljudima koji imaju vlastiti ili drugačiji stav i nisu neko ko će bespogovorno slušati. Na samom Kongresu su se, također, dešavale mnoge izborne manipulacije i nepravilnosti koje su trebale 'legalizirati' zacrtane kadrove, po mjeri vrha. To je rezultiralo ovakvim sastavom izabranih na Kongresu.

ABC: Za jedan portal rekli ste 'najbolji put da se osigura demokratizacija Stranke jeste da svaki član ima pravo glasa, da bi se u tom slučaju eliminisale mogućnosti prevare, te da bi tako ljudi bili birani na osnovu svoga rada, a ne na osnovu toga koliko su bliski lideru.' Da li to znači da u sadašnjem sistemu glasanja postoje određene prevare ili pritisci?

Sigurno je tako. Jedan član - jedan glas je najbolji način da uvedemo direktnu demokratiju u političke stranke i vidim da su neke stranke u našoj zemlji to počele sprovoditi, što podržavam. U postojećem sistemu postoji mnogo mogućnosti za inžinjering, kontrolu i malverzacije, a stranačka Centrala ima mogućnost da u potpunosti nameće stavove i sprovodi ih na terenu. Tako se često desi, da ljudi sa najvećim legitimitetom naroda i pobjednici na izborima budu takvim prevarama eliminisani iz stranačkih struktura što je potpuno nelogično i nedemokratski, priznaćete. Jer, kako je moguće da one osobe koje hoće narod na otvorenim izborima i daje im najveće povjerenje, neće Centrala stranke, kojoj takvi ljudi zapravo omogućavaju snagu i poziciju? Da imamo princip jedan član - jedan glas, onda ne bi bilo mogućnosti prevara i podvala koje mi trenutno imamo, jer bi ti ljudi koji dobiju najveće povjerenje naroda, automatski bili i vrh stranke, odnosno Centrala. Ako se u najrazvijenijim demokratijama bira u stranakama po principu jedan član – jedan glas ne vidim zašto bi neko kod nas mogao biti protiv nečega čemu teži svako razvijeno demokratsko društvo. Ko se boji otvorene i transparentne utakmice, u kojoj će se, o našim pozicijama pitati svaki član stranke, a ne neki 'brojači', kako je, nažalost, slučaj sada, taj ne bi trebao biti lider.

ABC: Kako kometirate incident koji se desio na Kongresu, odnosno optužbe pojedinih kandidata da je došlo do malverzacija prilikom prebrojavanja listića, a što se moglo vidjeti i na video snimku koji je objavljen? Jeste li i Vi imali neke posebne prigovore na ta dešavanja?

Vezana vijest: Snimak incidenta koji je zabilježen na Kongresu SDA

Malverzacija je, nažalost bilo i to je dokumentirano. Snimak koji spominjete, završio je i na youtube.com i on također potvrđuje očitu krađu i prekrajanje volje delegata. Na biračkim mjestima, sjede ljudi sa olovkama u rukama i zaokružuju bez imalo trunke srama one kandidate, za koje im je naređeno da to rade. Stidim se ljudi koji prekrajaju volju delegata i varaju članstvo. Posebno je bolno to što su među tim „prekrajačima“, letvačima, kako su ih nazvali i neki Krajišnici, koji su za mrvice i sitna obećanja odlučili da budu na toj 'ružnoj strani SDA', pa i protiv svojih ljudi. Krajišnici su hrabri i ponosni ljudi a ne servilni, kako se može vidjeti na snimku, ti ljudi su sramota za Krajinu. Oni su zaokruživali protiv volje krajiškog naroda, protiv ljudi kojima Krajina na izborima daje povjerenje. Jer, jedino se zahvaljujući takvim malverzacijama moglo desiti da recimo Almir Tutić za Glavni odbor 'pobijedi' Emdžada Galijaševića, čovjeka koji je na izborima dobio najveći broj glasova u Bihaću i kojega kroz gradonačelnički posao znaju širom BiH. Očiti su i mnogi drugi primjeri i usporedbe iz Krajine, ali i svih dijelova BiH. Neću ovom prilikom i u ovom konteksu porediti sebe i kolegu Dedića, kojemu želim puno uspjeha u Vladi FBiH. Bili smo obojica kandidati za Parlament BiH, na istoj listi i svima je poznat oktobarski rezultat izbora, kao i naš dosadašnji angažman na najvišem nivou i u Stranci i državi. A vezano za moj prigovor, ne bih želio voditi posebne polemike putem medija o tome. Mogu samo potvrditi da moj prigovor nije prihvaćen jer je kako obrazlažu 'neblagovremen'.

Ali, ako novo rukovodstvo, posebno novoizabrani predsjednik Stranke, na čiji izbor nije bilo primjedbi, smatra da ne treba jednom poslaniku u Parlamentu BiH, stotinama kandidata koji su također bili na raznim listama na Kongresu i koji su mogli vidjeti mnoge nepravilnosti, članstvu SDA, pa i građanima u našoj zemlji ponuditi odgovor i objašnjenje kako se desilo da ljudi koji nisu uopće članovi biračkih odbora koje je Kongres potvrdio, broje glasove, imaju hemijske u rukama i zaokružuju mimo volje delegata, što je javnost mogla vidjeti u video snimku na internetu- onda OK, i to je odgovor. Ja i dalje smatram da je to pogubno za Stranku i za našu zemlju, jer SDA mora djelovati po jasnim, demokratskim i transparentnim principima koji će u potpunosti uvažavati izborni legitimitet ljudi i volju svoga članstva koju nijedan pojedinac ne smije prekrajati i ignorisati.

ABC: Ove godine kada je bila u pitanju raspodjela ministarskih fotelja u Vladi FBiH, u prijedlozima za određene ministarske pozicije našli ste se i Vi, ali ipak niste zauzeli ni jednu ministarsku poziciju?

Ja sam ubjedljivo dobio izbore u Krajini zato što sam imao program da zaista ovaj dio Bosne i Hercegovine dobije poziciju koju zaslužuje. Posebno se to moglo vidjeti kroz inicijativu o sistemskom rješavanju ravnomjernog regionalnog razvoja i ulaganja u BiH, na kojem radim duže vremena i čije bi provođenje trebalo osigurati puno bolji položaj i veći nivo ulaganja u Krajinu, ali i druge regije u našoj zemlji sa nivoa Federacije i države BiH. Tražio sam da se uvaži Krajina, i nisam bio za to da se bira predsjednik jednog, pa drugog parlamenta, direktor BH Telecoma, direktor Razvojne banke, razne stranačke kompenzacije dijele –a da nema mjesta za Krajišnike. Nisam se slagao sa takvom politikom i sebičnim pristupom određenih krugova u Centrali stranke. Posebno sam bio protiv rasporeda i pozicija u Vijeću ministara i Vladi FBiH u odnosu na HDZ i Čovića, koji je dobio puno više nego što mu pripada, te sam samtrao, a vidimo danas o tome govore i mnogi drugi, da je SDA koja je uvjerljivo dobila izbore dobro zakinuta u toj podjeli vlasti i odgovornosti. Kada je SDA u pitanju, Krajina je napravila najbolji rezultat u odnosu na druge kantone i regije, dali smo glasove i Bakiru Izetbegoviću i očekivao sam da nam to poštuju. Nažalost, nisu. Jer, na dan kad su se imenovale vlade na nivou BiH i Federacije BiH, 31. marta, ukupno je imenovano 37 kadrova. Od toga, po 8 njih iz Sarajeva i Mostara, po 6 iz Zenice i Tuzle, a samo jedan iz Krajine. To nije pošteno prema našim ljudima i našem kraju i za takav odnos i pristup u stranci nisam htio i mogao glasati. Opet, neke moje kolege iz Krajine su to, očito zbog vlastitih stolica prihvatili i po tome se razlikujemo. Borim se za to da radimo i služimo ljudima, da tako narod odredi ko su kadrovi koje želi da ga predstavljaju, a ne da to ovisi o blizini i slijepom služenju bilo kojem stranačkom lideru.

ABC: Kako je Šemsudin Dedić, koji je također iz Krajine, uspio zauzeti funkciju potpredsjednika Stranke, ali i poziciju ministra poljoprivrede u Vladi FBiH stiče se dojam da je došlo do zamjene krajiških kadrova u Sarajevu?

Vezana vijest: Zamjena krajiških kadrova u SDA: Dedić umjesto Šepića?

Već sam ranije rekao o kolegi Dediću kojem želim uspjeh na poslu u Vladi FBiH. Na Općim izborima sam dobio više od 15.500 glasova. Šemso Dedić 4.000 manje. Narod je na izborima rekao svoje. Rukovodstvu Stranke očito nisu prihvatljivi stabilni i kandidati sa podrškom u narodu, ali i oni koji misle svojom glavom i to je vidljivo iz činjenice da polovina Kluba poslanika u Parlamentu BiH nisu izabrani u organe SDA na Kongresu?! Također, mislim da su i različiti pogledi na razvoj i budućnost Stranke uticali na to, kako kažete zamjenu kadrova, jer je jasno da pripadam onoj grupi ljudi koja misli da se Stranka mora što više otvarati, čuti očekivanja i potrebe svoga članstva i naroda i osigurati da svaki član bude podjednako pitan i važan u procesu izbora za čelne ljude, ali i drugim procesima donošenja odluka od kojih zavisi budućnost Stranke i naroda. Zato sam još 2010. godine pokrenuo priču o demokratizaciji u stranci po principu jedan čovjek – jedan glas. Nažalost, u zadnje vrijeme su primjetni obrnuti procesi, zatvaranja stranke, neuvažavanja izbornog legitimiteta i svođenja na usku grupu ljudi, uglavnom interesno ili porodično povezanih. I ono na čemu posebno insistiram i vjerujem da je najbolje za našu zemlju i i narod je naše brže priključenje Evropskoj uniji i prihvatanje standarda koji važe u svim razvijenim zemljama, a koji osiguravaju običnom čovjeku da ima sigurnost, pravnu državu, posao i da bolje živi. Nisam siguran da određeni ljudi u vrhu i strukturama stranke to istinski žele i zagovaraju, jer je očito da se boje uređenog sistema i pravne države imajući na umu iskustva drugih zemalja u procesima borbe protiv korupcije i uspostavljanja institucija pravne države koje su jednake za sve, bez obzira ko bio i koju eventualno funkciju u toj zemlji obnašao. Ali, to će svakako doći i neće biti zaustavljeno time što nekoga, na ovakve načine onemogućite da bude izabran u organe Stranke. Radio sam uvijek posao pošteno. Prema mnogim nezavisnim analizama bio uspješan na pozicijama koje sam obavljao, u zadnjem mandatu, prema izvještaju Centra civilnih inicijativa, bio najaktivniji i poslanik sa najviše rezultata iz Krajine, uvijek se borio za ljude koje predstavljam, imao svoj stav i htio pravedniji odnos i više za Krajinu. Mogu se i trebaju mijenjati kadrovi, ali, kako sam rekao to treba raditi demokratski, voljom naroda, a ne principom negativne selekcije i blizinom liderima, te uz pomoć izbornih manipulacija i inžinjeringa o čemu smo ranije govorili.

ABC: Da li ste zadovoljni kadrovskom politikom SDA generalno?

Nisam zadovoljan i o tome dugo vremena govorim. Nije zadovoljno većinom ni naše članstvo. Često su i mediji to objavljivali. Javno sam govorio da sam protiv privatnih i rodbinskih kadrova, kakvih nažalost kod nas, posebno u zadnje vrijeme ima. Sposobni, a ne podobni mora biti pravilo. I volja naroda na izborima se mora poštovati i bez nje niko ne bi trebao imati mogućnost da bude imenovan na neku značajnu, izvršnu funkciju. Smatram da je to najispravniji pristup i za BiH i za SDA.

ABC: Mislite li da krajiški političari u Sarajevu općenito, bez obzira na stranačku pripadnost, rade za dobrobit ovog kraja kada su u mogućnosti da to čine ili svi zastupnici služe tek kao alati za realizaciju volje lidera svojih stranaka?

Ima poštenih i odgovornih političara koji rade u interesu svog kraja. I vidljiv je njihov učinak i rezultat. Mislim da naš narod to prepoznaje i odredi se prema tome na izborima. Međutim, ima naravno i onih koji svoju stranačku karijeru grade, isključivo na poltronstvu i bespogovornom služenju stranačkom lideru. Rok trajanja takvih političara traje kratko, odnosno onoliko koliko je to volja tog istog stranačkog lidera. Opet, narod i takve prepozna i sigurno im ne daje podršku. A s druge strane, i dok su na poziciji, takvi ljudi su limitirani da pomognu svome kraju. Nekoliko sam puta okupljao sve naše predstavnike u parlamentima, iz svih stranaka i predlagao mogućnost zajedničkog rada oko pitanja koja su važna za naš kraj. Nažalost, brzo se izgubi taj potencijal, upravo zbog odustajanja onih, koje ste u pitanju nazvali, 'koji služe tek kao alati za realizaciju volje lidera stranaka'. I trebamo biti realni, sve dok se pozicioniranje u izvršnoj vlasti dešava na principu blizine lideru stranke, a ne podršci i povjerenju naroda kojega zastupamo, nažalost biće nam ovako. A isto tako, što je posljedica takvog odnosa u strankama, bićemo kao zemlja na začelju svih modernih i evropskih principa i tokova.

/ABC.ba
Senad Šepić, valjda trenutno najomiljeniji političar u Krajini, otvoreno zaratovao sa osovinom Izetbegović-Čampara-Kukić. Kao jedan mlad, obrazovan i vrlo stručan čovjek nije htio trpiti ponižavanja i uvrede koje na račun prije svega najnaseljenijeg bošnjačkog dijela BiH- USK, iznose stranački prvaci iz Sarajeva.

Ako Senad Šepić okrene leđa Izetbegoviću, Krajina će za SDA postati ono što je Tuzla za SDP.
Pa neka Bakir vidi ko će glasati za kratkovratog Dedića.
The BEN10

#19516 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

It_is_a_Leclerc wrote:Senad Šepić, valjda trenutno najomiljeniji političar u Krajini, otvoreno zaratovao sa osovinom Izetbegović-Čampara-Kukić...

Čuo sam da Kuko nije Bakirov igrač, valjda je Genjac "greškom" ispao iz utrke za predsjedništvo partije. Bila je negdje vijest da su svi koje je Riđobradi pročitao kao kandidate za predsjedništvo SDA prošli osim Genjca. :-)
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=12415
Posebno je nekim članovima zanimljiv redoslijed kandidata za potpredsjednika stranke, a koji je reducirao i iščitao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
On je, naime, iščitao 14 imena, a prvih osam koje je pročitao trebali su biti i izabrani. I tako je na kraju i bilo, samo je Mirsad Kukić umjesto Halida Genjca osvojio dovoljan broj glasova za potpredsjednika i to nakon što je pokrenuo pobunu u Zetri zbog sumnje u neregularnost izbora.

Izetbegović je pročitao sljedeća imena:
1. Šefik Džaferović
2. Halid Genjac
3. Safet Softić
4. Asim Sarajlić
5. Denis Zvizdić
6. Edin Ramić
7. Edin Mušić
8. Šemsudin Dedić
It_is_a_Leclerc

#19517 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Bakir Izetbegović ima veliki i težak teret u rukama. Mašinerija zla i kriminala koja bazdi iz jama banovićkih rudnika, a kojom tresu osuđivani kriminalci Mirsad Kukić i Bego Gutić je gangrena za SDA. Bakir se može tiješiti da je on glava i da ima vremena dok ne dođu po njega, ali ne ukloni li ih radikalnim rezom, SDA u TK će postati otuđeni centar moći koji vlada umjesto njega, koji pod prijetnjama (sjetite se izjave lopuže Gutića na Kongresu: "Hajmo ba sve ovo razvaliti", kad je čuo da Kukić gubi) sklanjaju i postavljaju kadrove.

Ako neko misli da će bilo ko izvan banovićkih rudara trpiti teror Mirsada Kukića, onda se grdno vara.
ultima_palabra

#19518 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

To je ona, "vođa je izmanipulisan od mangupa u vlastitim redovima" :mrgreen:
The BEN10

#19519 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

ultima_palabra wrote:To je ona, "vođa je izmanipulisan od mangupa u vlastitim redovima" :mrgreen:
:thumbup:
kamen spoticanja

#19520 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:To je ona, "vođa je izmanipulisan od mangupa u vlastitim redovima" :mrgreen:
Sjajno :thumbup:
JThomas

#19521 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

k'o i babo mu, sirot i naivan nije znao šta rade čengići, alispahići i šaje...
madner

#19522 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sjo ovih izbornih gubitnika kada pocnu kritikovat. :D
biske

#19523 Re: SDA-All about

Post by biske »

ko je kriv senadu što se nije prodo za ministarsku poziciju. vako je dobio ništa... :D
madner

#19524 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ima bar stan blizu Vjecnice. :D
kamen spoticanja

#19525 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Ima bar stan blizu Vjecnice. :D
Ma i senad je cool...zali se na izborni inzinjering u toku kongresa a zaboravlja isti na zadnjim opstim izborima :D
Mada ako se ne racuna kuko strasni,svi potpredsjednici su bakirova ekipa...i tu je brojanje bilo uglavnom uredno
Show je bio u 5h ujutru kad se brojao glavni odbor
I tu je par levata imalo glasova k'o bakir za predsjednika :-)
Tu je tihicevih lisica proslo puno vise
Post Reply