Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#19501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Johnny_x wrote:Ovdje postoje dvije vrste zamjerke, zamjerka za kraj i zamjerka na samu izvedbu tog kraja. Serija ima previse fanova, previse je teorija stvoreno oko samog kraja i naravno da se ne moze ugoditi svima, i to je sasvim normalno, ali ako je neko ocekivao da Jon i Deneris vladaju sretno i veselo do kraja svog zivota ja onda ne znam sta su ti ljudi gledali svih ovih godina. Kraj u kojem Deneris osvaja Dubrovnik(bez paljevine i onog ludila) i udaje se za Jona i onda vladaju zajedno bi bio pun patetike i autori bi se jos vise popisali na sve ove godine stu su pravili, ljudi su od prve sezone postavili takva pravila da se glavni likovi nece provesti dobro. Negdje sam gledao intervju prije jedno 5-6 godina i u njemu Martin kaze da zna kako Branova prica zavrsaje. Ovo je vjerovatno i njegova zamisao i ljudi su ispostovali to, pa prvo poglavlje u knjizi pocinje sa Branom, i ja mislim da ce i knjigama Bran biti kralj.

Sto se tice same izvedbe ovog kraja eh tu su ga pravo sfuserili, zbrzali su ga ono momacki, bez uvoda u pricu vec daj samo nabacaj. Prve dvije epizode su ok, i stvarno su dobro uradjene(ona druga je najbolja epizoda u sezoni). Treca epizoda i ona bitka je ok uradjena samo bi mozda primjedba bila prikazali kako je dosta vosjke izginulo, a onda u kasnijim epizodama prikazuju kako Deneris ima bruku dotrakija i unsalida. Ljudi ovdje takodje imaju zamjerku kako Jon nije ubio NK i sto je to Arija uradila. Pa Arija je bila najbolji kandidat da ga smakne, najbolji ubica, istrenirana bolje i od Jona, zna se prisunjati necujno, vjerujem da ce i u knjigama takodjer biti isto(Arja je omiljeni lik Martinove zene). Cetvrta epizoda i tu pocinje sunovrat, Deneris ima bruku vojske, ako ima bruku onda nisu trebali prikazati da je dosta zaginulo ili su trebali mozda ubaciti neki dijalog kako nije sve dovela nego je ostavila nesto u Dragonstonu. Ono Regalova pogibija je stvarno lose uradjena i tu se vecina ljudi slaze. Poslije ove epizode su morali ubaciti jednu u kojoj nas uvode u Denerisovo ludilo, morali su nesto odraditi, razviti pricu, moglo se to u jednoj epizodi, kao tipa pati za Regalom, pati za Misandei, Jon nece da je j..., pa joj se sve sastalo i onda da gledaoci svate da je otisla u kurac i da kucku treba sto prije smaknuti, a vamo su trebali prikazati Cersei kako ima trudnicke bolove, kako jedva ceka svoje dijete, neku majka dijete pricu ubacit, da se narod sazali na nju i da priziva njenu pobjedu(ipak je ovo Game of Thrones, pada mi napamet kako su uradili onu Jaime-ovu ispovijest u onom djakuziju, kad je vecini gledaoca Jaime porastao u ocima). Onda su trebali prikazati Denerisovo paljenje Dubrovnika i jos uvjerljivije prikazati Jonovu razocarnost u samu Deneris, razviti tu pricu, tipa vidio kako je bruku djece spaljeno na jednom mjestu, kako vojnici siluju i ubijaju poslije kraja bitke, kako ova dotracka kucka zeli da zapali cijeli Westeros i tek onda da je smakne, ne mozes poslije jednog dijaloga sa Tirionom ubiti svoju kraljicu i pogaziti svoju rijec, a sve ove sezone prikazali Jona kao casnog lika, koji ne gazi svoju rijec. Trebali su snimiti 8 epizoda po nekih 50 minuta(onoj trecoj bi ostavio onu duzinu) i to je to.
HBO je ostavario svoj cilj, zgrnuli su pare i to je njima jedino bitno, da li su mogli bez ovih kritika proci, mogli su. Da su ova dvojica ozbiljnije pristupili sad bi mogli pricati kako je najbolja serija svih vremena i vodile bi se polemike je li ili nije, ali ovom izvedbom ove sezone su potvrdili da ce Breaking Bad, The Wire, Sopranosi(stavite redosljed ove tri serije kako hocete, i opet ce te biti u pravu) biti ispred GOTa i da se sav taj mukotrpan rad moze srusiti brzopletoscu i zeljom za profitom.
Pa to ti u biti svi zamjeraju.Jako,jako tesko,pa skoro i nemoguce je napravit od pozitivnog lika glavnog zlocu za sat,sat i po vremena.Koliko god raja pricala da je kao postavljano da ce Deneris poludit,ipak je bila pozitivan lik do onog momenta :D Tomu je pa brat bratu trebalo posvetit citavu sezonu i bila bi vjv posvecena citava sezona da se taj prelaz na ludilo odigrao u prvih par sezona.Znaci jarane ti do 3 ep pred kraj predstavljas lika na jedan nacin i onda odradis180 stepeni.Ako je vec prica takva da ova umire,imas milion drugih nacina da to odradis :D A na ovo sto su isli tj na kartu ludila nisu mogli bez barem devete sezone,a mozda i desete.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

meni je sedma sezona odron pogotovo kad se upoznaju jon i dany i pocnu se pucat filozofsko gramatickim frazama... ko on to nas sad vrijedja zove nas djecom pa mrtvi figurativno znacenje jooojjj koji je tu kusHluz nastao u pisanju... D&D su sepogubili od jonove smrti na kraju pete sezone i onda pocinje njihovo eksperimentisanje sa pisanjem... nemoguce je debelog prdonju nadjacat u pisanju interakcije medju likovima i dalje njihove sudbine... prosto debeli to ima poslozeno u svojoj glOvi a i talentovan je i nacitan pogotovo istorijske tematike... sesta sezona poslije sjajnih epizoda BoB i WoW trebala da se nastavi u tom tonu i danyn dolazak da se ne ubrzaje skakanjem s jednog mjesta na drugo i polako uvodi u pricu oko kralja na sjeveru i majke zmajeva a ne od trece epizode se smrtno zaljubili jedno u drugo i ko tinejdjeri se ponasali kad ce se sto prije povalit... tu je trebalo tih deset epizoda a ne sedam i tek u osmoj sezoni da se raspetljava oko njezine zelje za prestoljem po svaku cijenu i pred kraj isto deset epizoda uvod u probijanja zida itd... devetu su sezonu mogli zavrsiti kako su htjeli meni ne smeta kraj kao ni arya sto je roknula NK cak bi ja se rijesio i Jona i Tyriona kao i Dany... al eto moze i ovako samo ne na vrat na nos... djaba sve i dalje je GoT nenadjebljiv.... mislim da ce za desetak godina HBO pokusat nastaviti pricu... debeli ce ostaviti isto kraj da se moze dalje nastaviti sa pricom leda i vatre ... D&D vele na onoj citacoj probi kad jon probode dany, i kraj GoTa... :mrgreen: jeli martin napisao kraj leda i vatre... nije
johnnykola

#19503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnnykola »

Image

Odličan dokumentarac.

Film na TV-u
kakavdanakneiskustvu

#19504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

asker wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
asker wrote:Na HBO upravo ide dokumentarac Game of Thrones - Posljednja Straza, detalji sa snimanja zadnje sezone. Ima kad su glumci zajedno u sobi procitali scenario zavrsetka, Jon vidno iznenadjen, Varys cini mi se popizdio. Zajednicko je da stvarno nisu znali kraj do tog grupnog citanja.

bas mu izgleda bi krivo sto je ubijen u seriji,hound odusevljen kad procitase da raya ubija night kinga :thumbup:
Na onaj set u areni, gdje proglasise Brana kraljem, doveli Jaqena i Waif da sjebu paparazze kako je Arja rahmetlija, pa i Jona, da zbune narod.

Kurvini sinovi :mrgreen:

da,vidio sam
drogon2

#19505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

E jesu i zbunili narod :lol: Prelistas neke stare teme na redditu i vidis da su ljudi cak i tad,prije godinu i vise dana pisali sta ce se tacno dogodit :lol: Samo sto raja tad nije htjela vjerovat,jer se svima cinilo da je bilo previse lose da bi bilo istinito :lol:

Kad su vec doveli Harringtona tu gdje su snimali onu scenu sa vijecem,mogli su i njega ubacit u nju i scena bi automatski imala vise smisla.Napravis fino da ga neko predlozi za kralja,svi ga podrze osim eto recimo Yare i on kaze jedno posljednje "I dont want it,I never have",jer se osjeca krivim sto je ubio Daenerys i potom onda oni izaberu Brana i sve bi automatski imalo vise smisla.Ovako,8 sezona build upa ka Aegonu Targeryenu,legitimnom nasljedniku prijestolja,da ga na kraju niko i ne predlozi za kralja :lol:

I ono sto mi se nije dopalo oko ovog dokumentarca.pa jbt jel nije moguce da nisu spomenuli onog frajera koji radi muziku za seriju.Muzika je vjerovatno bila najjaci dio ove sezone xd
pici

#19506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sta je ono Davidu Nutteru kicma slaba sav se savio, bio i na operaciji... jooojjj kad objasnjava Sansi kako da oko smrti Theona se ponasa, ja sam pao kad rece daj mi par minuta da udjem u lik :lol: :lol: :lol: :lol: eno je ko jasna berijeva...ornela :lol: :lol: ... ovo su snimali setove u belfastu i produkciju a Ramin Djawadi to radi posebno u studiju i ne vjerujem da bi im i dao da to snimaju jer su muzicari mnogo vise egocentricniji od glumaca, eno dinklic popizdi kad su usunjali se sa kamerom u sminkeraj... Emilija :thumbup: super cura, Kit ok, ostale nisu toliko maltletirali bili su usesredjeni na glavne aktere Kita i Emiliju.
drogon2

#19507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:sta je ono Davidu Nutteru kicma slaba sav se savio, bio i na operaciji... jooojjj kad objasnjava Sansi kako da oko smrti Theona se ponasa, ja sam pao kad rece daj mi par minuta da udjem u lik :lol: :lol: :lol: :lol: eno je ko jasna berijeva...ornela :lol: :lol: ... ovo su snimali setove u belfastu i produkciju a Ramin Djawadi to radi posebno u studiju i ne vjerujem da bi im i dao da to snimaju jer su muzicari mnogo vise egocentricniji od glumaca, eno dinklic popizdi kad su usunjali se sa kamerom u sminkeraj... Emilija :thumbup: super cura, Kit ok, ostale nisu toliko maltletirali bili su usesredjeni na glavne aktere Kita i Emiliju.
Ma dobro kazem,mogli su ubacit bar neki intervju sa covjekom cisto da mu odas priznanje.Sophie Turner meni nikad nije bila nesto posebno impresivna kao glumica,al ono tek joj je 23 godine.Ima tu prostora za napredak.A ovaj frajer koji glumi NK je j3bena masina.
Mali_Vuk

#19508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

drogon2 wrote:[Sophie Turner meni nikad nije bila nesto posebno impresivna kao glumica,al ono tek joj je 23 godine.Ima tu prostora za napredak.
Samo da je zaobiđu povrede :D

Inače nisam hejter Emilie Clark, ali mi je ona u poređenju sa onim što je na sceni radila Lena Headey na kraju izgledala skroz slabašno.

Naročito kad uporediš scene gdje ona oplakuje smrt Mormonta a Cersei skupa s burazom čeka kraj.

Lena je fakat prejaka.

Sansa je onako, ok.
todd_smith

#19509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Mali_Vuk wrote:
drogon2 wrote:[Sophie Turner meni nikad nije bila nesto posebno impresivna kao glumica,al ono tek joj je 23 godine.Ima tu prostora za napredak.
Samo da je zaobiđu povrede :D

Inače nisam hejter Emilie Clark, ali mi je ona u poređenju sa onim što je na sceni radila Lena Headey na kraju izgledala skroz slabašno.

Naročito kad uporediš scene gdje ona oplakuje smrt Mormonta a Cersei skupa s burazom čeka kraj.

Lena je fakat prejaka.

Sansa je onako, ok.
:lol: :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#19510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Vidi tema još uvijek živa. Ja kontao da se 90% vas objesilo zbog kraja :mrgreen:
pici

#19511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dok doG se ne potvrdi da je Dany zvanicno spaljena GoT je ziv :mrgreen:
AleksoMKD

#19512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
Idemedosumom

#19513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Image
bunk

#19514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

pici wrote:dok doG se ne potvrdi da je Dany zvanicno spaljena GoT je ziv :mrgreen:
:D
kakavdanakneiskustvu

#19515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

AleksoMKD wrote:Image

kako li arya postade prilično viša u trenucima kad je imala masku waldera freya u seriji
pici

#19516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote:
AleksoMKD wrote:Image

kako li arya postade prilično viša u trenucima kad je imala masku waldera freya u seriji
Image
kakavdanakneiskustvu

#19517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

a da to niko ne primijeti od svih onih koje je ubila,otrovom,čime li,cak ni one cure oko nje sto su sjedile
90minut

#19518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

kakavdanakneiskustvu wrote:a da to niko ne primijeti od svih onih koje je ubila,otrovom,čime li,cak ni one cure oko nje sto su sjedile
Kad mu uzme face automatski dobije i na visini rek'o meni George
KB9

#19519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

haj kako je narasla al otkud im onako dobre maske u ono doba kad danas nemamo tako kvalitetno
kakavdanakneiskustvu

#19520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

KB9 wrote:haj kako je narasla al otkud im onako dobre maske u ono doba kad danas nemamo tako kvalitetno

dobila i na širini,cim je masku stavila
drogon2

#19521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

kakavdanakneiskustvu wrote:a da to niko ne primijeti od svih onih koje je ubila,otrovom,čime li,cak ni one cure oko nje sto su sjedile
realno ja bi u njihovoj situaciji prije pomislio da se frajer smanjio nego da je neko uzeo njegovu facu hahah Ta scena je najmanji problem zadnje dvije sezone.Jedna od najboljih u ovom slobodnom padu serije.
VenomousV

#19522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

KB9 wrote:haj kako je narasla al otkud im onako dobre maske u ono doba kad danas nemamo tako kvalitetno
jel ti majke ti to nerealno u seriji sa zmajevima i ozivljavanjem ljudi?

vrlo jednostavno:
Image
drogon2

#19523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Idemedosumom wrote:Image
Jel samo meni Brienne vazda bila naporan lik.Kad malo promislis,nju nit gdje ko zove nit koji vrag,al ona hoda za ljudima i nudi im svoje usluge,ubacuje tu i neke zakletve i sta ti ja znam.Ono sto ce ti to devojko haha
kakavdanakneiskustvu

#19524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

drogon2 wrote:
realno ja bi u njihovoj situaciji prije pomislio da se frajer smanjio nego da je neko uzeo njegovu facu hahah Ta scena je najmanji problem zadnje dvije sezone.Jedna od najboljih u ovom slobodnom padu serije.

pa nije se smanjio,u toj sceni arya kad oni ostanu svi mrtvi za glavu i po visa od ostalih cura,a znamo da je i inace niska
Post Reply