Android OS
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#19501 Re: Android OS
Da u pravu si ali ipak postoje oni koji mogu nesto i nemogu da odrade.
-
Dzontra_Volta
#19502 Re: Android OS
"Đaba" nekima objašnjavati.suad-sarajevo wrote:Da u pravu si ali ipak postoje oni koji mogu nesto i nemogu da odrade.
- zateznistub
#19503 Re: Android OS
slusaj pametni,Dzontra_Volta wrote:"Đaba" nekima objašnjavati.suad-sarajevo wrote:Da u pravu si ali ipak postoje oni koji mogu nesto i nemogu da odrade.
jednostavno danas ne postoji telefon uz koji ces dobiti dva kabla. Jedan isklljucivo zaq punjenje a drugi i za "data" prenos.
To sto kinezi prave to sto prave je za druge teme.
Đaba objasnjavati...
USB cables have a data wire and a charging wire within the cable itself. Most USB cables, probably over 99+% are 28/28. Buying after market micro USB cables will pretty much always result in getting cheap quality 28/28 cables and your device will barely break 500mah when it charges, maybe even less. This isn't the only issue though. After you use a cable for a while it pushes slight stresses on the micro USB connector itself and compresses it. This causes poor connectivity between your device and the wire. This is why it seems like your device port feels like it's getting loose and you think something is wrong. It's most likely the cable being slowly damaged over time. Solution? Get a 28/24 gauge cable. 24 gauge is ~ 60% larger and can handle 2amps. This is what is usually sent when you buy a tablet or large phone device. Your wire slowly gets damaged over time or may even stop working entirely. You order a cheap cable off Amazon or eBay and it never appears to charge at the correct speed anymore.
Last edited by zateznistub on 02/01/2016 08:40, edited 2 times in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19504 Re: Android OS
Data kabal obično koriste fotografi za spajanje aparata sa tabletom/laptopom. 
- zateznistub
#19505 Re: Android OS
prije, dok je svaki brand imao svoj punjac sa kablom fiksiranim sa samo tijelo punjaca, postojali su data kablovi koji su se u vecini kupovali odvojeno od samog uređaja i svaki, u ovsnosti od proizvođača, imali drugačiji konetrkor. Uvođenjem uniformnosti sa micro usb i samom potrebom za usrtedom, isporucuje se jedinstven kabl koji u isto vrijeme sluzi za punjenje kao i za prenos podataka, madaVelkoski wrote:Data kabal obično koriste fotografi za spajanje aparata sa tabletom/laptopom.
kreiranjem airdroida, kabl pomalo gubi smisao...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19506 Re: Android OS
ma zato i kažem, obične data kablove koriste još samo fotografi i rijetko ko drugi 
-
Dzontra_Volta
#19507 Re: Android OS
Problem je u tome što ja nisam ni pričao o kablovima koji dolaze uz mobitel, nego upravo o ovim "kineskim". Iz tvoje priče se moglo shvatiti da ti kineski uopšte ne postoje.zateznistub wrote:slusaj pamertni,Dzontra_Volta wrote:"Đaba" nekima objašnjavati.suad-sarajevo wrote:Da u pravu si ali ipak postoje oni koji mogu nesto i nemogu da odrade.
jednostavno danas ne postoji telefon uz koji ces dobiti dva kabla. Jedan isklljucivo zaq punjenje a drugi i za "data" prenos.
To sto kinezi prave to sto prave je za druge teme.
Đaba objasnjavati...
USB cables have a data wire and a charging wire within the cable itself. Most USB cables, probably over 99+% are 28/28. Buying after market micro USB cables will pretty much always result in getting cheap quality 28/28 cables and your device will barely break 500mah when it charges, maybe even less. This isn't the only issue though. After you use a cable for a while it pushes slight stresses on the micro USB connector itself and compresses it. This causes poor connectivity between your device and the wire. This is why it seems like your device port feels like it's getting loose and you think something is wrong. It's most likely the cable being slowly damaged over time. Solution? Get a 28/24 gauge cable. 24 gauge is ~ 60% larger and can handle 2amps. This is what is usually sent when you buy a tablet or large phone device. Your wire slowly gets damaged over time or may even stop working entirely. You order a cheap cable off Amazon or eBay and it never appears to charge at the correct speed anymore.
- madesa
#19508 Re: Android OS
nema te opcijeKvaziExpert wrote:na samsungu ima u opcijama kamere ''save as flipped'' pomoću čega se to moze uključiti i isključiti.madesa wrote:Da li je ikako moguce da mi se slika ne okrene kad slikam prednjom kamerom ( kad se slika dvoje ljudi onaj koji je bio lijevo na slici bude desno
-
Dzontra_Volta
#19509 Re: Android OS
A zašto bi to mijenjao? Kad slikaš prednjom kamerom, on ti na displeju pokazuje mirror sliku (ogledalo). Kad uslikaš, stvari se vrate u normalu, tj. ono sto je u ogledalu desno, u stvarnosti je lijevo.madesa wrote:nema te opcijeKvaziExpert wrote:na samsungu ima u opcijama kamere ''save as flipped'' pomoću čega se to moze uključiti i isključiti.madesa wrote:Da li je ikako moguce da mi se slika ne okrene kad slikam prednjom kamerom ( kad se slika dvoje ljudi onaj koji je bio lijevo na slici bude desno, sve probao vracao na fabricke , update kamere , nista
-
Hakiz
#19510 Re: Android OS
To što neko hoće da kabl plati 1 KM umjesto 10 KM, pa poslije ima problem, sam je kriv.Dzontra_Volta wrote: Problem je u tome što ja nisam ni pričao o kablovima koji dolaze uz mobitel, nego upravo o ovim "kineskim". Iz tvoje priče se moglo shvatiti da ti kineski uopšte ne postoje.
-
gidra
#19511 Re: Android OS
Ima li kakav data recovery za Android?
Obrisao sam slučajno neke video fileove iz galerije pa bih da vratim...
- Maharadza
#19512 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... lete&hl=hrgidra wrote:Ima li kakav data recovery za Android?
Ako taj app ne proradi (a trebao bi), onda ideš dalje:
https://www.androidpit.com/how-to-recover-lost-data
http://download.cnet.com/Tenorshare-And ... 55242.html
http://androiddatarecovery.co/the-best- ... ery-tools/
Samo u google ukucaj "android file recovery"!
-
gidra
#19513 Re: Android OS
Hvala druzeMaharadza wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... lete&hl=hrgidra wrote:Ima li kakav data recovery za Android?
Ako taj app ne proradi (a trebao bi), onda ideš dalje:
https://www.androidpit.com/how-to-recover-lost-data
http://download.cnet.com/Tenorshare-And ... 55242.html
http://androiddatarecovery.co/the-best- ... ery-tools/
Samo u google ukucaj "android file recovery"!
- ja sam amoniman
-
jahh
#19515 Re: Android OS
@ja sam amoniman: Na CM-u teme, na stock-u 'Layers.'
- ja sam amoniman
#19516 Re: Android OS
može li malo detaljnije objašnjenje molim
nisam neki "haker"
nisam neki "haker"
-
SvireHD
#19517 Re: Android OS
Vozdra raja, trebala bi mi mala pomoc oko ovog mog androida. Pokusao sam instalirati neku hakovanu igricu(prvi put) i naravno odma' na virus naletim. Pokusao sam factory reset ali kada se ponovo pokrene ta neka aplikacija ostaje. Ako ima ko da je voljan pomoci, nek se javi na pp da ne smaramo ljude ovdje 
- semirsar
#19518 Re: Android OS
Slobodno ovdi nek se smara, tvoj baksuzluk, mere nekom dobro doc' k'o preventivaSvireHD wrote:Vozdra raja, trebala bi mi mala pomoc oko ovog mog androida. Pokusao sam instalirati neku hakovanu igricu(prvi put) i naravno odma' na virus naletim. Pokusao sam factory reset ali kada se ponovo pokrene ta neka aplikacija ostaje. Ako ima ko da je voljan pomoci, nek se javi na pp da ne smaramo ljude ovdje
-
SvireHD
#19519 Re: Android OS
Najtuznije je sto ne nadjoh dobar hack za igricusemirsar wrote:Slobodno ovdi nek se smara, tvoj baksuzluk, mere nekom dobro doc' k'o preventivaSvireHD wrote:Vozdra raja, trebala bi mi mala pomoc oko ovog mog androida. Pokusao sam instalirati neku hakovanu igricu(prvi put) i naravno odma' na virus naletim. Pokusao sam factory reset ali kada se ponovo pokrene ta neka aplikacija ostaje. Ako ima ko da je voljan pomoci, nek se javi na pp da ne smaramo ljude ovdje
Salu na stranu, ako moze neko pomoci, bujrum
- supercali
#19520 Re: Android OS
bilo bi dobro reci koja je igrica sta se desava i sl
jesi li imas root i sl
jesi li imas root i sl
- skupljac_zeljeza
#19521 Re: Android OS
Ili, pažljivo sa novim Samsunzima, nisu više plastikaneri. Prve dvije minute.semirsar wrote: Slobodno ovdi nek se smara, tvoj baksuzluk, mere nekom dobro doc' k'o preventiva
-
SvireHD
#19522 Re: Android OS
Sixguns je u pitanju. Instalirao sam taj apk file ali s igrom je dosla i ta neka aplikacija. Ugl kada resetujem tel on se vrati na te fabricke postavke ali i dalje imam tu "sexy" aplikaciju kou ne mogu izbrisati, jedino se moze force stop uraditi. A za root ne znam jel ima, ne znam ni sta je to iskrenosupercali wrote:bilo bi dobro reci koja je igrica sta se desava i sl
jesi li imas root i sl
- supercali
#19523 Re: Android OS
e jbg tesko da ti se moze pomoci ako ne znas neke stvari
kad ga fs jel ga mozes uninstall?
-
SvireHD
#19524 Re: Android OS
Nema uopste opciju za uninstall, a i u ovom meniju za force stop ima ikonu istu kao ostale sistemske appsupercali wrote:e jbg tesko da ti se moze ako ne znas neke stvari
- ja nisam ja
#19525 Re: Android OS
E ovako u nedoumici sam.Lg g3,lg g4(koji je jao tesko naci nov),note 3.....Ne dual vec obicne.Nisam zahtjevna,ne igram igrice cisto radi slikanja i interneta.Ja imam z3 sa koji sam prezadovoljna i najradje bi na njemu ostala ali mi je problem memorija. Dakle trazim nesto minimum 32 gige jer mi je 16 malo.Neki da je u rangu z3(ionako ce mi biti tesko rastati se od njega)
trajni link proslijedi na e-mail
trajni link proslijedi na e-mail