SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dobar osjecaj

#19501 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dobar osjecaj »

BJB wrote:
dobar osjecaj wrote:
BJB wrote: Ma moje oci osjetljive
Kako su lijepo nasminkane okice.
Nisu moje :oops: :cry: , s neta.
Svejedno :)
CherryLips

#19502 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by CherryLips »

[Emma] wrote:
CherryLips wrote:Mat ruz , postojan , da ga mogu naci kod nas , preporuka?
Golden Rose Liquid Matte, ne može ih micelarna skinuti kako treba, 8 KM u Merkuru na spratu ima radnja s njihovim proizvodima zapakovani, ne znam imaju li testere jedino. Jedino je loše što ima samo 10 nijansi.
Hvala. Kakav je NYX ,gledam ima finih boja
Kona__

#19503 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

CherryLips wrote:
[Emma] wrote:
CherryLips wrote:Mat ruz , postojan , da ga mogu naci kod nas , preporuka?
Golden Rose Liquid Matte, ne može ih micelarna skinuti kako treba, 8 KM u Merkuru na spratu ima radnja s njihovim proizvodima zapakovani, ne znam imaju li testere jedino. Jedino je loše što ima samo 10 nijansi.
Hvala. Kakav je NYX ,gledam ima finih boja
Lijep je NYX na usnama, lijepo miriše, dobre nijanse i zaista je mat, ali nije baš postojan..
Violet Love

#19504 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Violet Love »

Angel_of... wrote:Vise je hidratacija u pitanju, jer koju god sam kremu probala do sada nije mi odgovarala :( Lice mi je cisto, bez problema i akni, medjutim jako osjetljivo i suho. Na sve zivo reaguje crvenilom i vrucinom nekom... ne volim guste kreme koje se tesko razmazuju. Vise volim vodenastije, gelastije...
Pa ako imate preporuke bez obzira na cijenu, izvolite :-) :thumbup: :bih:
Pokušaj ISHTAR prirodnu kozmetiku, imaš ih na fejsbuku. Imala isti problem, uspješno riješen.
Michun

#19505 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Violet Love wrote:
Angel_of... wrote:Vise je hidratacija u pitanju, jer koju god sam kremu probala do sada nije mi odgovarala :( Lice mi je cisto, bez problema i akni, medjutim jako osjetljivo i suho. Na sve zivo reaguje crvenilom i vrucinom nekom... ne volim guste kreme koje se tesko razmazuju. Vise volim vodenastije, gelastije...
Pokušaj ISHTAR prirodnu kozmetiku, imaš ih na fejsbuku. Imala isti problem, uspješno riješen.
Samo Avene...vjeruj. Uzmi hydrance rich. Osim toga, ako zastiti lice sada preko zime nekim puderom. Mislim pregledaj Avene svakako, imaju i za osjetljivu kozu.
Nista od tih prirodnih.
Inace ti ne bi trebala vodenastije kreme jer su takve za masna lica.
Angel_of...

#19506 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Michun wrote:
Violet Love wrote:
Samo Avene...vjeruj. Uzmi hydrance rich. Osim toga, ako zastiti lice sada preko zime nekim puderom. Mislim pregledaj Avene svakako, imaju i za osjetljivu kozu.
Nista od tih prirodnih.
Inace ti ne bi trebala vodenastije kreme jer su takve za masna lica.
Michun bas ti hvala na preporuci, pogledat cu :D a dzaba kad mi ne gode te guste kreme, tesko se razmazuju, pa imam osjecaj tezine i kao da mi citavo lice "kuca" od njih, zacrveni se, nikako da se upiju.... ne znam... ja bih neku da nahrani, da je lagana i da mi smiri lice :)
Mislila sam probati mozda od LRP onaj fluid ili ipak nesto od Avene :S
saga

#19507 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Je li se LRP rasirio po apotekama u Sarajevu? Gdje ga sada ima osim SSC i Alte?
Angel_of...

#19508 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Pa to je to, koliko ja znam... :)
didzej1602

#19509 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

saga wrote:Je li se LRP rasirio po apotekama u Sarajevu? Gdje ga sada ima osim SSC i Alte?
ima u BBI u prizemlju ona apoteka
bumboo

#19510 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bumboo »

LRP ima u apoteci u Bingu u Lukavici.
Zizi505

#19511 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zizi505 »

Meni je za sličan problem pomogao ovaj tonik http://www.biologique-recherche.us/prod ... lang=us-en, s tim da od njega budem crvena jedno dva sata, ali je poslije predivna koža.

Što se tiče kreme za lice, najbolje su ti za tvoje stanje one koje nemaju u sebi parfema, parabena, parafina i eteričnih ulja. Oni dosta nadražuju kožu, a ničime joj ne doprinose.
soraya93

#19512 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

I ja imam slicnu kožu i u potpunosti te razumijem za masne i teške kreme, jednostavno kao da samo stoje na licu i ništa ne rade. Trenutno koristim apivita plavi serum i preko njega vichy nutrilogie kremu sa kojom sam prezadovoljna (i ima dobre sastojke, iako dosta proizvoda tih apotekarskih brendova npr. avene, vichy, lrp.. sadrži alkohol denat i parafin).
Angel_of...

#19513 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Pa da, imam taj osjecaj da to stoji na povrsini, samo mi lice dodatno bukne od toga i onda idem prati :run:
Jedino Avene Cold mi je ok koliko toliko, u smislu da mi se lice ne upali, upije sve i imam osjecaj da nahrani kozu. Samo je fazon sto ne mogu svaki dan da je koristim, ne godi... jednom sedmicno ok i to navece...ma uzas... :thumbup: Uzela sam sad LRP Ultra fluid, fin je za sada.
Ductus Holedocus

#19514 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Sta je sa Revelique kozmetikom u Cm-u? Povlace li je? Sedmicama su police polupeazne . A taman sam nasla djelimicno odgovarajuci puder
AAmilaAA

#19515 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Šta se desilo sa iHerb-om, od kad je ova poštarina podivljala. Odavno nisam ništa uzimala, al sad je ovo baš puno... ?
Bluemore

#19516 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

gdje ima ovo da se kupi Image
Ericha100

#19517 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Ko koristi, u DM-ovima su sniženi Deborah proizvodi. Hi-Tech rumenilo je sad oko 11 KM. :D
AAmilaAA

#19518 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ericha100 wrote:Ko koristi, u DM-ovima su sniženi Deborah proizvodi. Hi-Tech rumenilo je sad oko 11 KM. :D
Jesu li svi proizvodi, da li je probao neko novi njihov korektor?
didzej1602

#19519 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

ima li gdje u apotekama nabaviti la roche posay effaclar k(+) Daily Moisuriser
Image
Ericha100

#19520 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

AAmilaAA wrote:
Ericha100 wrote:Ko koristi, u DM-ovima su sniženi Deborah proizvodi. Hi-Tech rumenilo je sad oko 11 KM. :D
Jesu li svi proizvodi, da li je probao neko novi njihov korektor?
Letimice sam bacila pogled i činila se većina makar snižena, ako ne i svi.
BJB

#19521 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

didzej1602 wrote:ima li gdje u apotekama nabaviti la roche posay effaclar k(+) Daily Moisuriser
Image
Ima u Mostaru u apoteci pored Kuce mode, a u Sarajevu ne znam
Michun

#19522 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mac Instacurl lashes maskara je nako vala...ulijepi trepuse. Onaj cesalj sto se bamjesta je samo fora, ne sluzi nicemu...barem meni.
Od Mac je false lashes je bajbolja kiju sam probala.
Od jeftinijih, Kiko volumeeyes+.
BJB

#19523 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja kupila Volume de Chanel, predivna je. Ne smeta mi, uvije, definira. I :srce: Volume de chanel.. Da predano ne skidam sminku prije spavanja, ne bih skontala da je imam..A trepavice su mi k'o vjestacke, lepezaste. :D Samo da mi potraje..Kupila sam ponovo i TooFAced better than sex, ali sam se suzdrzala, nisam je otvorila..Znam da je dobra.
BJB

#19524 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D
didzej1602

#19525 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by didzej1602 »

BJB wrote:
didzej1602 wrote:ima li gdje u apotekama nabaviti la roche posay effaclar k(+) Daily Moisuriser
Image
Ima u Mostaru u apoteci pored Kuce mode, a u Sarajevu ne znam
Hvala, pisala sam im na fb, ali kazu da nemaju, tj nije jos dosla na nase trziste. ima zato feelunique :D
Post Reply